Şimdi Ara

Yol tutuşu ve Focus hakkında. (Video'lu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boş alanda salak saçma hareketler yapılmış.Yol tutma bu ise eyvallah.
  • yıllardır araç kullanırım.Son 4 senedirde focus mk 2.5 kullanıyorum.Yazılanlar doğru elimden onca araç geçti yol tutuş konusunda focus sınıfından beklenmeyecek düzeyde başarılıdır.Ancak yine onca yıllık sürüş ve araç deneyimlerime bakarak şunu demem gerekirki b ve c sınıfı araçlarda hem üstün yol tutuş hem yumuşak süspansiyonun sağladığı konfor yok.Ya güvenliği ya konforu tercih edeceksiniz.Hem konfor hem sert sürüş istiyorsanız daha üst segmentlere yönelmelisiniz.Konfor isteyenler yumuşak süspansiyonlara sahip fransız araçlarını ve özellikle citroen tercih edebilir.Citroen bu konuda başarılıdır.

Birde focus değilde genel olarak ford'un beğendiğim bir özelliği ki bunu renault'cu motor ustası bile demiştir benim araçta gezerken,aktarma organlarını iyi ayarlıyor ve aynı motoru kullanan psa grubu yada başka markaların daha yüksek hacim/bg'e sahip araçlarına göre daha düşük verimli motorlarda bile daha iyi bir sürüş keyfi yaşıyorsunuz.

• Cruze icin yol tutus hissiyatini merak ediyorum, masallah suspansiyon diye birsey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw he he yola yapışıyor araba....

• bunların chrysler 300 ü test ettikleri programı izlemiştim, bir kişi 3 diğerleri 2 verdiydi,, bunlardan puan almak zor,,, böyleyken biri 9 , ikisi 8, biri 6 verdi ( 6 veren bayan arka koltukta kusacaktı onun etkisi olabilir :) )

• Fanatikler vurmuş eksiyi vurmuş eksiyi
  • focusun yol tutuşu iyide yol tutş iyi olacak diye de böbrek taşı düşürmeye gerek yok bence. varsın virajı 10 km az hızla döneyim ama aracın konforu iyi olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Hayatında 2-3 tane araba görmüş, şöförlüğü bile pek tatminkar olmayan kişilerin sözüne itibar edemem.

Focus-Fiesta-Mondeo premium markalar hariç segmentinin en iyi yol tutuşa sahip, en iyi sürüş dinamiklerine sahip araçlarıdır. Mondeo'nun 200 ile girdiği keskin bir viraja Passat girerken, neler oluyor canlı görmeniz lazım. Bir an arka aksları çıkıp yana dönen Jetta gördüm sandım, Passat'ın önü arkası resmen eğildi araç yoldan çıkıyordu panik frenle zor tuttular yolda.

Yine Focus, Golf'ü resmen ezer yol tutuş ve direksiyon/sürüş tepkileri konusunda.

Fiesta zaten Polo'dan kat kat üstün bir araç bu konuda.

Ford'un tek kötü yanını ben yazayım, frenleri pek iyi değil, panik frende ABS çok çabuk devreye giriyor, durma mesafesi uzuyor. VW mesela fren konusunda daha başarılı gibi sanki.

08 Fiesta kullanıcısıyım, 3-4 ay kadar önce 4 şerit kadar boş geniş bir yolda en sağdan 90 ile ilerliyordum (ne acelem varsa ) yolun bir tarafı duvar bir tarafı boş tarla o sırada birden aracı gören 5 6 köpek sağdaki tarladan yola doğru koşmaya başladı. Fren yapsam dediğiniz gibi köpeklere patlayacağımı biliyordum, hızımı artırıp 120 ile filan, direksiyonu elimden seri geldiğince kırıp en sola yanaşarak zor bela geçtim ama nasıl korktum onu bir ben bilirim birde yanımdaki arkadaş. Ona göre 50 Cm ile kurtulmuşum. Zaten ben zihnimde olayı hayal ettim çatır çutur sesler birde ön kısmın dağılmış görüntüsü 2 sn içinde geçti aklımdan, araç Fiesta değil başka bir B sınıfı olsa ya o duvara yapışırdık, ya köpekleri arabadan spatula ile kazırdık.

Not: Eksilenirim belki ama getz, micra,Polo, Megane aynı model kullandım.

bende şu eksi verilme korkusu olayına anlam veremiyorum,, verirlerse versinler kardeşim,sen kendi düşüncelerini ifade et,tribünlere oynayan yorumculardan kimseye bir hayır gelmez,,, benim en doğru mesajlarım en çok eksi alan yorumlarım olmuştur, '' gerçekler acıdır,acıtır''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 6 Aralık 2014; 15:40:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

bunların chrysler 300 ü test ettikleri programı izlemiştim, bir kişi 3 diğerleri 2 verdiydi,, bunlardan puan almak zor,,, böyleyken biri 9 , ikisi 8, biri 6 verdi ( 6 veren bayan arka koltukta kusacaktı onun etkisi olabilir :) )

aynen hocam belki de fifth gear tarihinde en düşük puanı alan arabaydı, o arabaları ilk çıktığında ben de sevmiştim ama sonradan sonraya soğudum, kalitesiz duruyor, 2 tondan fazla çeken bir araba fakat iç dizaynına bakınca çok basit kaçan çok boş ve hissiz bir tasarım... programda da tamamen hislerime tercuman olmuşlardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

quote:

bunların chrysler 300 ü test ettikleri programı izlemiştim, bir kişi 3 diğerleri 2 verdiydi,, bunlardan puan almak zor,,, böyleyken biri 9 , ikisi 8, biri 6 verdi ( 6 veren bayan arka koltukta kusacaktı onun etkisi olabilir :) )

aynen hocam belki de fifth gear tarihinde en düşük puanı alan arabaydı, o arabaları ilk çıktığında ben de sevmiştim ama sonradan sonraya soğudum, kalitesiz duruyor, 2 tondan fazla çeken bir araba fakat iç dizaynına bakınca çok basit kaçan çok boş ve hissiz bir tasarım... programda da tamamen hislerime tercuman olmuşlardı...

halbuki dışardan bakınca bentley e falan benziyor,makam arabası havası var,,,, sonuç beni çok şaşırtmıştı

• yol tutuşunu bilmem ama etkileyici bir sürüş keyfi var
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

quote:

halbuki dışardan bakınca bentley e falan benziyor,makam arabası havası var,,,, sonuç beni çok şaşırtmıştı

Zaten iki tane chrysler 300c tanıtıyorlar Fifth Gear'da biri 2007 senesinde olması lazım veya daha ileri bir tarih, Tiff Nedell orada da aynen sizin dediğinizi söylüyor, önde rolls royce görünümlü ızgara ile replika yapmaya çalışmışlar diye. doğru tespit

• O kadar sert süspansiyonla o kadar yere basık bir araç yaparsanız tabi sınıfının en iyi yol tutan otomobillerinden biri olur.

Sanki spor süspansiyon varmış gibi araçlar diğerlerine oranla.

Üstelik sınıfına göre de alçak araçlar.

Mesela Focus Megane3'den iyi yol tutuyor.Ama Megane 3 ondan daha yüksek ve konforlu.

Fransız araçlarına yol tutmaz diyenler vardır özellikle C sınıfı için atıp tutulur.Sebebi bellidir.Fransızlar sınıfından yerden yükseklik

olarak en yüksek olan araçlardan ve bu nedenle Focus'a oranla bizim ülkemize daha uygun araçlar.
  • focusun abartıldığı kadar konforsuz olduğunu düşünmüyorum fransız fluence ile bir fark yok. artısıda sürüş keyfi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

O kadar sert süspansiyonla o kadar yere basık bir araç yaparsanız tabi sınıfının en iyi yol tutan otomobillerinden biri olur.

Sanki spor süspansiyon varmış gibi araçlar diğerlerine oranla.

Üstelik sınıfına göre de alçak araçlar.

Mesela Focus Megane3'den iyi yol tutuyor.Ama Megane 3 ondan daha yüksek ve konforlu.

Fransız araçlarına yol tutmaz diyenler vardır özellikle C sınıfı için atıp tutulur.Sebebi bellidir.Fransızlar sınıfından yerden yükseklik

olarak en yüksek olan araçlardan ve bu nedenle Focus'a oranla bizim ülkemize daha uygun araçlar.

Hocam ben de bir Clio kullanıcısıyım, şahsen yol tutuşunu yüksekliğe tercih ederim, 94 civic ile girdiğim viraja aynı hızla 2005 clio ile giremiyorum girsem ya devrilir ya yoldan çıkar...

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Hocam o iki model arasında sunu da unutmayın sınıf farkıda var.

Civic'in aks uzunluğu,Clio'nuza göre daha fazla.

O kişinin tercihi ile alakalı mesela doğu da bozuk yolları olan bir yerde ben gidip de son kasa Civic almak çünkü her altını bir yere

vurduğum da içim yanar ama gidip bir Fluence alırım gerek yüksekliği gerek ucuzluğu gerekse az yakıtı ile bana daha avataj sağlar.

Herkes ihtiyacına göre araç alıyor.

Mesela teyzemler 11 yıl Focus,5 yıldır da Mondeo kullanıyor.Teyzem sakın Ford almayın çok alçak araç diyor.

Ama enişteme sorsak iyi yol tuttuğu için aldım diyor.

Herkesin ihtiyacı ile alakalı.
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Allahtan koeinisegg alacak paramız yok da her kasiste içimiz cız etmiyor... haklısınız hocam...
  • Drift yapma konusunda hidrolik direksiyonu bilmiyorum fakat rot ayarı iyi yapılmış kremayer direksiyonlu bir araçta arka koptuğunda ayağınızı gazdan çekmeye gerek kalmadan direksiyon simidini bırakırsanız direksiyon kendini toplarken arkayı da topluyor. En azından Kartal' da tecrübe etmiştim.

Fiesta Van kullandığım zaman da oldu. Araba sağa sola yatmıyor, direksiyonu kısa turlu, ani çevirince araba acayip hareketler yapıyor. Viraj dönerken yana yatmıyor fakat arabayı fazla zorlamış olmalıyım, sol iki tekeri dönemeçte yerden kesmeyi başardım ve güm diye düşürdüm.

Esnememek, virajda yatmamak muhteşem bir özellikse en iyi yol tutuş traktörlerdse olmalıydı. Makas da yok, amotörsör de.

• SanMarinoForveti kullanıcısına yanıt
    Kardesim focusun direksiyonun kac tur dondugunde bile nasil stabil kaldigini gormuyor musun??? Birde civic' e bak!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Her zaman dediğim gibi ford yol tutuş konusunda her zaman iyi olmuştur ama focusu ilahlaştırmaya gerek yok.Günümüzde bir çok c sınıfı araç hatta spor modelleri dahil focusa yakın veya daha iyi yol tutuş özellikleri gösteriyorlar.Audi a3 ten astraj ye kadar bir çok rakibi yol tutuş konusunda focus ile başa başlar hatta farklı konularda birbirlerine üstün geldikleri alanlar mevcut(kısa ve dar virajlar, uzun geniş virajlar, ani şerit değiştirme, geyikten kaçma, slalom, maksimum g kuvveti v.s.) Zaten yol tutuş kavramı kompleks bir kavram olduğundan burada yazıp çizmek pek bir şey değiştirmez.Atıyorum "a" aracı ani şerit değişimlerinde kararlı davranırken "b" aracı onun kadar iyi kararlı değildir ama yüksek süratli apex ten yakalanan uzun bir virajda ise "a" aracı salınıma girip çizgisini bozarken "b" aracı bu virajı daha hızlı ve güvenli bir şeiklde alabilir.İşin içinde lastiklerden tutun da süspansiyon yapısı, ağırlık dağılımı, aks ve dingil mesafesi gibi bir çok etmen olduğundan bu konuda artislik yapmak bana farezi geliyor.Sanki buradaki bir çok kişi bütün bu etmenlere uygun şartları sağlayıp, aracı test etmişcesine konuşuyor ya çok ilginç.Aşağıda paylaşacağım videoda focusun berbat açık differansiyeli ve "st" modele yakışmayan dinamiklerini izleyebilirsiniz.Standart versiyonlarında da durum 3 aşağı 5 yukarı aynı şekilde olacaktır zaten.

https://www.youtube.com/watch?v=sTdHQZohOZA

Bu yorumu nasıl eksilediniz anlamadım.Fanatikliğe gerek yok, biraz objektif olun...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.