Önce kendi güvenliğini düşüneceksin. Sonra yol müsaitse arkandakine yol vereceksin. Dünya hali kimin ne problemi olduğunu bilemezsin. Ana Haber Bültenine "Yol vermediği için canından oldu" diye haber olmamalısın.
Yol müsait olunca yol ver gitsin ben böyleleriyle hiç uğraşmam.
quote:
Orijinalden alıntı: Exxcrea
bigün adam sizi sollamak için çıkar, sizde onurunuza yediremeyip herzamnki gibi dipgaz yaparsınız. Normalde adam sizi güvenli şekilde geçebilecektir ama dipgaz yaptıgınız için geçemez, bu durumda karşıdan gelen arabayla kafa kafayla çarpışmamak için size yandan girer, ikiniz beraber yoldan çıkar dipgaz yapıp hızlanmış halde biyerlere girer yada biyerden uçar ölürsünüz. Ama olsun onurunuz yerindedir sizi kimse sollayamamıştır. Tebrikler.
Adam gibi sollamaya çıkmasına engel olacak değilim, yolun müsait olmadığı yerde münasip bir tarafıma kadar girip sıkıştıran tiplere yaptığım şeyler bunlar.
Güvenliğimi tehlikeye atacak hareketler yapmasın, güvenli bir şekilde sollasın onlara lafım bi garezim yok.
Bir tek ticariler böyle zaten.
2.2 tonluk ticarim var.Denk gelir böyle battalgaziler inşallah.
Daha da yavaşla arkadaşım sen cinnet geçireceğine onlar cinnet geçirsin. Adam olmayı belki öğrenirler.
geçenlerde yaptım bunu bursa keles yolunda arkadaki kamyoncu çıldırdı
Allah sabır versin hızlanınca tehlike varsa hızlanma
Arkadaki patlıyor diye sende kuralları hiçe sayıp basıp kaza yaptığında ''ama arkadan sıkıştırıyorlardı mecbur kaldım'' bahanesi işe yaramıyor.
Her zaman frene basarak yavaşlarım tamponuma yapışan olursa. Fren lambasını görünce panikle frenliyorlar zaten. Çarparsa da arka tamponu 3. kez boyatırım ne olacak.
yol vermeme davasından önümdeki kazmanın yüzünden 1 yıl önce aracı pert ettim. çok şükür bana birşey olmadı ama yol vermeyen bazen haklı olmayabiliyor.
hocam aman deyim arkada çok kızdırdıysan yanına yaklaştırma hiç bişey yapamazsa önüne kırıyor kasayı takmaya çalışıyor jandarmayı polisi ara hemen plakayı ver zaten nakliyecinin karı neyki çoğuda şöför bir iki ihbar kamyon duraklarında konusu geçerse bidahakine töbe ederler
quote:
Orijinalden alıntı: abdy
Elimden geldiğince kurallara uymaya çalışıyorum.
Hız levhasının 50 olduğu ve kendime göre de çok tehlikeli gördüğüm bir yolda (yokuş aşağı S iniş olan ve geliş gidiş iç içe olan bir yolda) 50-60 bandında bilemedin max. 70'le gidiyorum.
Arkamdan gelen harfiyat kamyonları, ticari araçlar (transit, iveco v.s) selektör yapıp dibime kadar giriyor ve hızlan diyor. Bunlara YOL VERMEK istiyorum ama mümkün deği, yol geliş gidiş tek yön.
Hızlandığımda ise yol çok tehlikeli olduğundan kendimi bile bile tehlikeye atmış oluyorum.
SİZCE BU DURUMUN ÇÖZÜM NE OLUR?
her gün eve gidiş gelişte cinnet geçirmeye başladım.
Zaten doğru olanı yapıyorsun sen.Bile bile kendini ve başkalarını tehlikeye atmana gerek yok.Allah korusun virajı alamayıp karşı şeritten gelen araçla kafa kafaya girmekte var işin ucunda.Kendilerine güveniyorsalar o kadar geçsinler seni.Kural ihlali yapılacaksa sorumluluk onların olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme