Şimdi Ara

Yola Serilen Kablolar Ne İşe Yarıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
51.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şehirler arası yollarda asfaltın üzerine 2 tane paralel kablo gibi bir şey seriliyor araçla üzerinden geçerken sesinide duyuyoruz bu kablo gibi şeyler ne amaçla yola seriliyor ne işe yarıyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yola Serilen Kabloların İşlevleri

Yollarda karşılaştığın kablolar, çeşitli amaçlara hizmet eden kritik altyapı unsurlarıdır. Bu kablolar, trafik yönetimi, iletişim ve acil durum müdahalesi gibi hayati hizmetlere güç sağlıyor.

Yola çekilen kablolar, genellikle yola serilen halatlar veya yola koyulan kablolar olarak da bilinirler. Yolların altına veya yanlarına kazılan kanallara yerleştirilen bu kablolar, trafik sinyallerine, kameralara ve aydınlatma sistemlerine güç sağlar.

Otoyollarda yerde gördüğün kablolar genellikle otoyolda yerde kablo olarak adlandırılır ve yol aydınlatması sağlamak için kullanılır. Ayrıca, trafik sıkışıklığı algılama ve trafik akışını izleme sistemleri ile iletişim kurmak için kullanılırlar.

Yollara konulan kablolar, veri iletişimi için de kullanılabilir. Fiber optik veya bakır kablolar, internet bağlantısı, cep telefonu sinyalleri ve sesli iletişim sağlamak için kullanılır.

Acil durum müdahalesinde, yola serilen kablolar kurtarma ekipleri ve acil durum çalışanları için hayati iletişim kanalları sağlar. Depremler veya kasırgalar gibi doğal afetler sırasında bağlantıyı sürdürmekte önemli rol oynarlar.

Yola serilen kablolar, güvenli ve verimli bir ulaşım sistemi için çok önemlidir. Trafik akışını iyileştirir, sürücü güvenliğini artırır ve iletişim ve acil durum müdahalesi yeteneklerini sağlarlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu benimde dikkatimi çekti.Takipteyim.
  • Karayolları onlarla yoldan geçen taşıt sayısını ölçüyor, yolların uzun vadeli projelendirmeleri o sayılara göre yapılıyor.

Asfalt kalitesinden tut, proje hızı, şerit genişliği, kurp (viraj) yarıçapları vs. o sayılara göre belirleniyor.
  • Ben onları acaba hızı ölçen bir aletmidir diye hep şüphe duyardım.Daha sonra araştırıp öğrendim. Arif@ Arkadaş çok doğru bir açıklama yapmış teşekkürler.
  • Kavşağa alt geçit, köprü isteyenler, yolun genişletilmesi talebi olanlar bir araba ile bu kabloların üzerinde ileri geri gidip gelip kerkinebilirler mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Karayolları onlarla yoldan geçen taşıt sayısını ölçüyor, yolların uzun vadeli projelendirmeleri o sayılara göre yapılıyor.

Asfalt kalitesinden tut, proje hızı, şerit genişliği, kurp (viraj) yarıçapları vs. o sayılara göre belirleniyor.

Teşekkürler hocam açıklayıcı oldu

• Ben onların üstünden geçerken frenleyip koparıyodum,bu işe mi yarıyomuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    egzost spirali nedir ne işe yarar
    19 yıl önce açıldı
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Turbobenzina kullanıcısına yanıt
  • Işıkların önüne koyulan teller de ışık ihlaline yarıyor.

Siz kırmızı ışıkta doğru olan yerde değil de 30 cm ilerisinde durursanız o tele basıyor araç, şak diye kameradan çekiyor plakanızı.

200 tl verip kendi aracınızın fotosunu mobeseden çektiriyorsunuz yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbobenzina

Ben onların üstünden geçerken frenleyip koparıyodum,bu işe mi yarıyomuş

• dıgıdık sesi çıkarmaya yarıyor, özellikle viyadüklerdeki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Experimentation

dıgıdık sesi çıkarmaya yarıyor, özellikle viyadüklerdeki

viyadüklerde kablo olmaz onlar dilatasyon fugasıdır, deprem paylarıdır, o paylar uygun konulmazsa yani deprem hesabı iyi yapılmazsa;

viyadükten geçerken tabliye diye tabir ettiğimiz üst kısım tek parça değildir, parça parçadır ve her parça birbirinden bağımsızdır, çünkü o parçaları taşıyan ayaklar bağımsız çalışırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Nisan 2017; 19:58:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.