Şimdi Ara

Yolsuzluk operasyonundan sonra ortaya çıkmaya başlayan video kasetler , istifalar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
16
Favori
10.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: unregistered123

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Ekonomi Bakanı Numan Kurtulmuş mu olmuş?

Yolsuzluk operasyonundan sonra ortaya çıkmaya başlayan video kasetler , istifalar

bir partisinin arkasina takilip gitmek, surekli savunmak nasil bir akil urunudur tuhaf dogrusu.

isi resmen sulandiriyorsunuz, bir ayibi baska ayipta var diyerek normallestirmeye calisiyorsunuz.

biraz partiler ustu dusunun ya, illa birisinin arkasina takilmak mi lazim?

Şimdi ilk mesajı yazan değil ben suçluyum öyle mi

• konudaki ortalama iq'yu kendi başına 10 puan düşürüyorsun ne diyeyim
  • Hırsızlık babadan oğula geçer.
  • quote:

Yolsuzluk operasyonundan sonra ortaya çıkmaya başlayan video kasetler , istifalar

Ah bir de CHP'li olduğumu söylediğim bir yer olsa, Sarıgül'ü savunduğum bir yer olsa da.
    Ama yine de haklısın tabii, Sarıgül denen adam tam bir kıvırcık artı Şişli Belediyesi de dibine kadar incelenmeli. Oldu mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir partisinin arkasina takilip gitmek, surekli savunmak nasil bir akil urunudur tuhaf dogrusu.

isi resmen sulandiriyorsunuz, bir ayibi baska ayipta var diyerek normallestirmeye calisiyorsunuz.

Şimdi ilk mesajı yazan değil ben suçluyum öyle mi

ben kimseyi suclamiyorum. daha once de boyle savunma yapiyordunuz. yapmayin lutfen basbakan babanizin oglu degil.

yani akp yi desteklemeyen insanlara direkt chp yandasi olarak bakmak cok yanlis. sahsen hicbir partiyi desteklemiyorum bireysel dusunuyorum. ulkesi icin calisani desteklerim.

ama milletimizin bireysel dusunmeyip, bir partinin arkasina takilarak gitmesinin en buyuk kaniti izmirde chp nin hala baskin parti olmasi, icraatlara bakmayip inadina chp denmesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Arkadaş Numan Kurtulmuş videosu koyduğum için CHP'li olduğumu nasıl anladı hayret doğrusu.

@unregistered123
    Destan yazıyorsun resmen.

• quote:

quote:

Ah bir de CHP'li olduğumu söylediğim bir yer olsa, Sarıgül'ü savunduğum bir yer olsa da.
    Ama yine de haklısın tabii, Sarıgül denen adam tam bir kıvırcık artı Şişli Belediyesi de dibine kadar incelenmeli. Oldu mu?

Kemalist olup da chpli olmayan pek görmedimde. Gerçekten chpli değil misin?

• quote:

Hayır değilim.
    Hele Sarıgül denen adamı günahım kadar sevmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Orijinalden alıntı: SaD1453

quote:

quote:

quote:

quote:

komik şey

Koş bak tv'de seninki konuşuyor. Yalan yanlış bir şeyler öğren de sonra burada konuş, böyle tat vermiyorsun.

işim gücüm var sen dinle

Ne diyecek Gezi, camiye ayakkabıyla girdiler, faiz lobisi, zararımız bilmem kaç milyon lira eski parayla şu kadar trilyon lira, vs. vs. Bu masalları ezberledik ama unutanlar, kavrayamayanlar dinlesin.

sence bu operasyonu yapan polislerin hiç bir ideolojisi yokmuydu samimiyetine ınandıgım için soruyorum

Peki sence olsun olmasın bir devlet memurunun görevindeyken ideolojisi olur mu? Ben bas bas bağırırken kamuda türbanı bu yüzden istemediğimi, kamuya ideoloji sokmanın yanlış olduğunu herkes özgürlük diyordu din diyordu. Dinin yolsuzluk yapma arkadan bıçaklama yaskalaması olmadığını, sadece dış görünüşe önem verdiğini de sayenizde öğrendik.

kamu kurumuna o kadar çalışcak ataisti nerden bulalım

• quote:

quote:

Hayır değilim.

Ne bileyim chpliler genelde kişiye değil partiye oy veriyor. Chpnin her ne olursa olsun %20-%25 oy olması bunun en büyük kanıtı.
  • TCDD genel müdürünün gözaltına alındığı iddiaların da gerçeklik payı varmış galiba. Zaman da son dakika olarak geçti ve konuda yer verdim yalanlanırsa kaldırırımhttp://www.zaman.com.tr/gundem_tcdd-genel-muduru-karaman-gozaltina-alindi_2188917.html
  • quote:

quote:

quote:

Hayır değilim.

Ne bileyim chpliler genelde kişiye değil partiye oy veriyor. Chpnin her ne olursa olsun %20-%25 oy olması bunun en büyük kanıtı.

Bunu söyleyen kişinin de bir iktidar partisi seçmeni/savunucusu olması çok ilginç.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır değilim.

Bunu söyleyen kişinin de bir iktidar partisi seçmeni/savunucusu olması çok ilginç.

Ben partiye değil sadece Erdoğan için destekliyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır değilim.

O daha kötü bence :)

• quote:

İddia ediyorum Tayyip Erdoğan bu günlerini mumla arayacak.
  • DDY'nin son 4 yılı mercek altına alınmış yasal olmayan unsurlar bulunmuş haberlerde bunlar konuşuluyor anlaşılan basın artık susmuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

ben böyle bir tartışmanın içine girmek istemem. Herkesin kendi görüşü var kimse yoğurduna ekşi demiyor

Evet aynen senin gibi mesela deveyle hendek ikilemesini bilir misin? Ağzından millet, devlet, hak, adalet kelimelerini düşürmeyenlerin, benim verdiğim her 10 Tl vergiden 9 Tl sini çalanları cansiperane savunması ne yaman çelişki, ironiye kaçan bir ikiyüzlülük değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

komik şey

Koş bak tv'de seninki konuşuyor. Yalan yanlış bir şeyler öğren de sonra burada konuş, böyle tat vermiyorsun.

işim gücüm var sen dinle

Ne diyecek Gezi, camiye ayakkabıyla girdiler, faiz lobisi, zararımız bilmem kaç milyon lira eski parayla şu kadar trilyon lira, vs. vs. Bu masalları ezberledik ama unutanlar, kavrayamayanlar dinlesin.

sence bu operasyonu yapan polislerin hiç bir ideolojisi yokmuydu samimiyetine ınandıgım için soruyorum

Peki sence olsun olmasın bir devlet memurunun görevindeyken ideolojisi olur mu? Ben bas bas bağırırken kamuda türbanı bu yüzden istemediğimi, kamuya ideoloji sokmanın yanlış olduğunu herkes özgürlük diyordu din diyordu. Dinin yolsuzluk yapma arkadan bıçaklama yaskalaması olmadığını, sadece dış görünüşe önem verdiğini de sayenizde öğrendik.

ateist dogrusu.

ateistlikle ne alakasi var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

Bakın şimdi dürüst olmamız gerekiyor.

Ali Erdoğan’dan yola çıkarak T.C. Başbakanı’nı hedef almak olur şey değil, kabûl edilebilir bir şey değil..! Saygısızlık ne raddede olursa olsun, saygısız tutumlar içersinde olan bir şahıstan yola çıkarak bir diğer şahıs nasıl suçlanabilir.!?

Erdoğan Bayraktar’ın para dağıtması olayına gelelim;

Kimin parasını verdiğini bilmiyoruz. Yüzlerce insanın arasında güpegündüz kişinin kendinin olmayan bir parayı bir görevliye dağıtması üzerine vermesi hangi birinize mantıklı geldiyse, kendisini bir adım öne çıkarsın..!

Kendi mülkü üzerinden hayrına veriyor olduğu varsayımından yola çıkarsak, böylesi bir ortamda para dağıtması ahlâkî açıdan doğru mu? Değil. Fakat zaten siz bu tutumun ahlâkî olup olmadığının derdinde değilsiniz…

Gelelim “Türgev para teslimatı” dediğiniz üçüncü videoya;

Beyler bayanlar! Videoda metelik gören oldu mu? Eğer gören varsa videıyu (2. kez değil) 3. Kez izlemem gerekecek…

Geldim “Başbakanın müteahhitlerinin 112 inşaatları için rüşvet bombaları;” ismiyle bildirdiğiniz videoya;

Süre 02:07’de durdurdum. Çok gürültülü bir ortam ve ortamı kayda alan adam [olsa gerek] kamerayla sürekli oynayıp duruyor, dikkâtimi dağıtıyor. Dinlemiş olduğum bu süreye kadar da anormal bir şey duymadım –ki zaten böylesi bir ortamda yolsuzluk yapıldığını iddia eden biri ya da birileri sözkonusuysa bile –takdir ediyor olmalıyız ki, bunların hiçbiri bir delil niteliği taşıyamaz. Ve son olarak, bu tür ortamlarda delilsiz sepetsiz konuşanların sözlerine hiç itibâr etmem; ama bir defalığına olsun bu konuşmayı dinlemeyi düşünüyorum.

Geldik 5. Videoya;

Reza Zarrab’ın sesini bir tek ben mi duyamıyorum diye düşünüyordum –ki videonun ilerleyen bir kısmında son derece kısık bir sesi duyabildik. Sizler adına üzülerek; sözkonusu sesin Zerrab’ın sesinin bir benzeri olmadığını bilemeyiz ve buradan bir hükme varamayız. Sözkonusu sesin Rıza Zarrab’ın sesi olduğu bilimsel delillerle ispat olunmadan “delil” niteliği taşıması mümkün değildir. Bu yolla da sadece ve sadece peşinhükümlü insanları aldatabilirsiniz.

Şimdi de gelelim “Ayakkabı kutusundaki 4.5 milyon dolar” başlığıyla verdiğiniz 6. videoya;

Meseleye yönelik şu haber de bir başka açıdan haberdir;

O para dolu kutular aslında... Haberin devamı için tıkla

Şimdi denebilir ki; “Peki o zaman sonradan ortaya çıkan görüntülü haberlerde yer alan ayakkabı kutuları içersindeki paraları ne ile izâh ediyorsunuz?”

İzâh etmiyorum. Çünkü ben kendimi bizzat hakikatin ispatını ortaya çıkarmak üzere şartlandırılmış hissetmiyorum. İşte çoklarımız arasındaki fark budur..! Sadece kuşkulu bulduğum noktaları izâh ediyorum –ki olası bir yanılgıya ne ben düşeyim ne de başkaları düşsün.

Şimdi o içleri para dolu kutunun bir benzeri oluşturulmak ve sahte bir video çekimi üretilerek medyaya servis edilmediği ne mâlum..?

Bir örnek vereyim; eğer farz-ı muhal portakal, mandalina ya da biber yerseniz, bünyenize C vitamini takviyesinde bulunmuş olur ya da yine farz-ı muhal domates yerseniz bünyenize K vitaminini katmış olursunuz. Meseleyle ne alâkası var diye diyorsanız, hemen izâh edelim: medyanın sunduklarıyla herhangi hiçbir kuşku duymaksızın beslenenlerin kendilerine ait hiçbir bir fikri, kanaati, ve en önemlisi de şüphesi / kuşkusu olamaz..! Ve bu tür insanlar genellikle delil niteliği bile taşımayan, son derece değersiz, bir bulgu dahi denemez herhangi bilgi parçacığına evhâmlarını yükleyerek hezeyenlarını “hükûmetin istifâ etmesi gerektiği” dâhiyane (!) iddiası ile noktalayabilirler.

Her 3 kelimesinden birisi küfür olan tanıdıklarınız, çok çok yüksek bir ihtimâlle bu gürûha dâhildir. Ve bu maddeyi bir dipnot daha ekleyerek bitirmek isterim; bireyin sarfettiği ortalama kelime başına düşürdüğü küfür sayısından bireyin,zekâ, iz’an ve birikim seviyesini yaklaşık olarak tespit etmek mümkündür.

Şimdi bana söyleyin; kim tarafsız davranarak bütün videolara gözattı..? Ve videolar ile sözkonusu mesele üzerinde bir bağıntı olup olmadığına yönelik bir kanaat bildirdi?

İnsanları yanıltmak, insanların zihninde bir yanılsama yaratmak (yani alâkalı gibi görünen; ama aslında alâkasız deliiler kullanılarak zihinleri yönlendirme gayreti içersinde olmak) kolaydır. Zor olan ise, hakikatin rehberliği yapmaktır.

Ve yine, sizlere soruyorum; çamur atmak mı daha kolaydır? Yoksa atılan bir çamuru temizlemek mi?

Bu bağlamda, zihnimizin kirletilememesi adına dikkâtli davranmadığımız takdirde, bir noktadan sonra zihnimizi hiçbir zaman yeniden berrak duruma getiremeyeceğimizi unutmayalım..! Hayatlarımızı bir düşünelim; hakkında kayda değer hiçbir bilgimizin olmadığı; ama Isrârla reddediğiniz, yalan saydığınız bir konuda gerçekler tek tek su yüzüne çıktığında dahi bunu kalbimize kabûl ettiremeyebilir miyiz sanıyorsunuz..? Velhâsıl, inanmadan ya da reddetmeden önce ya da vakit çok daha geç olmadan kararlarımızı ve doğru ya da yalan bellediklerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz…

Evet çok güzel bir şekilde açıklamışsın ama boş.
    Bakanı yolsuzluk yapmışsa bunun anlamını zaten başbakanımız kendi söyledi, babadan oğula geçer, ve üst kademeden aşağıya doğru olur yolsuzluk, diye kendi videolarda açıklamıştı.
    Şimdi gelelim Erdoğan Bayraktarın dediğine, ne diyor, bütün imar planları başbakanın emri talimatı ile yapılmıştır diyor.
    Yani balık baştan kokar, baştakide herşeyden sorumludur, yazdıklarında boştur.
    Yiğeni mesela, ne diyor erdoğanı savunuyor dimi, başbakanın adını kullanıyor, onun adını kullanarak birşeyler yapıyor buradada başbakan sorumludur.

Sözünü ettiğiniz videoyu biliyorum, hattâ şunu da belirteyim; o konuşmasını çok önceleri youtube’da yer aldığı kadarıyla tümden dinlemiş biriyim. O dönemler, Başbakan Erdoğan İstanbul belediye başkanıydı.

Diğer bir konuya ait mesajımın birinde Tayyip Erdoğan’ın seneler önce ifade ettiği “oğuldan babaya değil” değil “babadan oğula” tespitinin her iki durumda da geçersiz olduğunu belirtmiş, üstelik Hz. Nuh ile Hz. Nuh’un oğluna yönelik bizzat Qur’an’ı referans göstererek bir örnek de nakletmiştim.

Çok somut bir örnek vermek gerekirse; Ali adında biri, önceden gizlice temin ettiği bir beyzbol sopasıyla gece iyiden iyiye şehrin üzerini örttüğü bir vakitte, hiçbir özel koruması olmayan bir dükkânının camlarını kırarak hırsızlık yapıp kendisini gözden kaybetse ve bir vakit sonra, görgü tanıklarının olay yeri inceleme ekiplerine ve ülkenin güvenlik kuvvetlerine ilettikleri kişiye yönelik teşhis bilgilerden yola çıkılarak bu kişi yakalansa hak olan cezâî müeyyidenin sadece bu hırsızlık suçunu işlemiş birey için geçerli olması mıdır, yoksa yaşanan bu olayla ilgili hiçbir bilgisi olmadığı hâlde babanın da cezâî müeyyideyle yüzyüze bırakılması mıdır?

Bunun tam tersini de düşünebilir ve yine aynı sonuca varırız.

Erdoğan Bayraktar’ın bir haber kanalına telefon ile bağlanmak sûretiyle ve sözüne, sözlerinin “kısa bir basın açıklaması olarak değerlendirilmesini rica ederek”iletmiş olduğu mesajda, Başbakan’ın bütün imar planlarında değil, imar planlarının büyük bir bölümünde talimatının sözkonusu olduğunu söylüyor.

Ve herhangi bir yayın organından iktibas ile değil, bizzat kendisini iletmiş olduğu mesajı bizzat dinlemiş biri olarak açıklamasının bir kısmını aşağıda belirtiyorum –ki Erdoğan Bayraktar, sözlerinin sonlarına doğru kelimesi kelimesine şunları ifade etmiştir;

Soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü sayın Başbakan’ın talimatıyla yapılmıştır.Bu minval üzere, bakanlıktan ve milletvekillikten istifa ettiğimi açıklıyorum.

Başbakan’ın bu yaşanan olaylardan sonra bir açıklaması olmuşsa –ki olduğu söyleniyor, açıklamalarını dinlemiş değilim. Fakat Başbakan katıldığı TV programlarının birçoğunda bizzat kendisi itirâf etmiş bulunmasından ötürü çok iyi biliyorum ki Başbakan sık sık kamuoyu araştırmaları yaptırır ve bu kamuoyu araştırmalarından yola çıkarak adımlar atar. Bu gerçeğe istinâden şu tahminde bulunuyorum; Başbakan eğer yine bu konuya yönelik bir kamuoyu araştırması yaptırtmışsa ve yaptırtdığı bu kamuoyu araştırmalarının sonucu bu sözde ya da hakiki yolsuzluk soruşturmalarının partisinin millet nezdinde ciddî ölçüde itibâr kaybetmiş olduğu tespitine işaret ediyorsa, 3 bakanından istifâ etmelerini dolaylı yollardan talep etmiş ya da birilerini vazifeyle görevlendirmiş olabilir ki Erdoğan Bayraktar sözlerinin sonunda, kendisine bir istifâ çağrısının yer aldığı bir mektup ile bir deklarasyonun sözkonusu olduğu bir ikinci mektuptan sözediyor.

Başbakan, eğer bakanlarına bu tür bir tavsiyelerde hakikaten bulunmuşsa, yaptırılan kamuoyu araştırmalarının tümü ağırlıklı olarak bakanların istifâ etmelerinin beklendiğine ya da istendiğine işaret ediyorsa dahi ben başbabanın yerinde olsaydım, eğer bu bakanların suçları yok ise kesinlikle görevlerinden azletmezdim. Fakat kendilerine bu denli ağır suçlamalar itham olunan bakanların kamuoyunun karşısına [gerekirse onlarca kere] çıkarak kendilerini ellerindeki bütün delillelerle müdafaa etmelerini beklerdim.

Eğer bakanlar hakikatte suçsuz ise, başbakan bakanlarının suçsuz olduğunu bildiği hâlde, sırf kamuoyu baskısından ötürü bu tür bir kararı almışsa tekrar ifade etmem gerekir ki; hatalı bir karar almıştır. Bakanlar ya da bakanlardan herhangi birinin suçlu olduğu kat’i bir sûrette saptanmamışsa milyonlarca insanın nezdinde töhmet altında bırakılması hâlinde elbetteki kederlerini ve öfkelerini bildirmeleri son derece doğaldır.

Tek bildikleri medyanın aksettirdiklerinden ibâret olan vatandaşların bu konuya yönelik beklentileri ya da talepleri umrumda değil..! Bakanların oğullarının bir ihtimâl yasadışı işlere bulaşmış olmasından ötürü, bakanlara fatura kesİlmesi kabûl edilemez..!

Henüz hiçbir konuda tam bilgimiz yok. Bakanlar suçlarının güvenilir delilerle tespit olunması üzerine istifâya da’vet olunmuşlarsa eyvallah, yok şüpheler üzerine ve / veya kamuoyu baskısından ötürü kendilerine partiden istifâ etmeleri salık verilmişse, çok yazık olmuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

komik şey

işim gücüm var sen dinle

ateist dogrusu.

ateistlikle ne alakasi var?

teşekkür ederim hatamı söylediğin için , şöyle alakası var başörtüyle ilgili bir insan baş örtüsünü taksın veya takmasın düşünceleri değişmez , baş örtülüyken o kurumda yapacağı alacağı kararları aynı insan baş örtüsü olmadığı zamanda alır.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.