Şimdi Ara

Yongnuo YN 568ex ve Canon EOS 400D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

araştırdım ettim sorular sordum, tavsiyeler aldım, sonunda karar kıldım ve yongnuo yn 568ex model bir flaş aldım.

fakat gelin görün ki flaşı makineye taktığımda deklanşöre basarak flaşı patlatamadım.

pilot ışığına basarak flaş patlıyor.
    zoom yapınca flaşın zoom değerleri değişiyor.
    yarım deklanşör yaptığımda flaştan af sinyali çıkıyor.

fakat basınca bi çakma bi patlama yok.

makinede ya da flaşta bir ayara mı var da ben kapattım diye baktım, flaşla ilgili ne kadar menu varsa denedim yine sonuç yok.

makine eos 400d

flaşın uyumlu olduğu modellerde ismi geçiyor.
    e ttl modda tutuyorum flaşı. makinede de p av tv m modlarında deniyorum.

• Canon menülerini çok iyi bilmesemde makinenin ana menüsünden flash açık mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Canon menülerini çok iyi bilmesemde makinenin ana menüsünden flash açık mı ?

menü de flaş açık gibi bir durum yok. custom func. menüde flaş ile ilgili seçenekleri açık yaptım. bir sonuç alamadım.
  • tetikleyici pinlerde bir sıkıntı olabilir makineyi fab ayarlarına getirin birde bende 565ex var sorun yasamıyorum
  • makine fabrika ayarlarında ve tüm ayarlar baştan sona sıfırlandı.

o da yetmedi versiyon 1.1.0 dan 1.1.1 e yükseltildi.

hala af ışığı ve zoom haricinde tepki alamıyorum. yani tek eksiği flaşın patlamaması.

voltaj ile ilgili bir problem olabileceğini düşünüyorum.

bilmiyorum bunu benden başka yaşayan ve tespit eden oldu mu.
  • Makinanin flash ayarlarindan manuel moda alip deneyin belki ttl calismiyordur . Garanti olsun flashin modlarina da bakin belki yanlis modda kalmistir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım 400d ile ilgili bir problem var.

arkadaşımdan denemek için aldığım 500d ye takar takmaz çalıştı ve hiçbir sorun olmadı.

ayrıca 400d için flaşı manuel moda almış olsam bile bir tepki yok.

bu güne kadar 400d ye hiç flaş takmamıştım. yani kullanıp da bozmuş olabileceğimi zannetmiyorum. ama sonuç olarak bozuk galiba.
  • Benim bildiğim Yongnuo'lar TTL çalışmıyor. Gücünü elle ayarlıyorsunuz. 400D'nin menülerinden filan manuel flaş ayarını yapın diyeceğim ama yaptım demişsiniz.

Belki de 400D eski olduğundan bi uyumsuzluk vardır.
  • Çok alakasız bir soru soracağım.

Enstantene değeriniz kaçtı flaşı denediğiniz zaman :)

Hani ne alaka diye soracaksınız ama bir gün gezerken bir eleman "tepe flaşım patlamıyor , anlar mısınız ayarlarından ? "
    diye sual sorunca "anlamam" dedim

Makineyi alıp vizörden bakınca enstantene değeri 300'lerdeydi ve haliyle patlamaması normaldi :) diyaframı kısıp verdim şimdi dene diye küt küt patlattı :D :D

Hani heyecanla belki de karıştırdı yada unuttu eleman... Neyse işte belki sizde farkında olmamış olabilirsiniz diye düşündüm.

Canon 400D Flaş senkronizasyon hızı 1/200'müş

Pentaxlarda ise 1/180

Nikonlarda 1/250

Sony'ler kaç acaba ?

---------------------------------------------------------------------------

Birde YN 568'lerde durum nasıl bilmiyorum ama bendeki YN560'da 3 farklı mod seçiliyor.

Birisi normal diğerleri köle olarak :) Eğer yanlışlıkla Slave 1 yada Slave 2'ye gelmişse bu durumda flaş makine ile patlamaz. başka bir flaş ile tetiklenip patlar.

Yada flaşı alın başka bir yere koyun makinenin tepe flaşı ile patlatın o hesap yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 18 Ekim 2012; 13:15:55 >

• şöyle bir durum var.

kullanmış olduğum flaş yn568ex modelinde hss özelliği var yani 1/200 enstantanenin de üzerine çıkabiliyorum. bu konuda bir problem yok.

ayrıca 1/200 olayını da bildiğim için o şekilde de denedim fakat sonuç değişmedi.

kritik bir nokta var ben yazayım siz de yorumda bulunun.

makinem ve flaşımla birlikte hayyam'a gittim.

dükkanların vitrinlerinde 400d olan 3 yere girdim.
    hepsine durumu izah ettim ve denemek istediğimi söyledim. sağ olsunlar yardımcı oldular.

taktığım tüm 400d lerde flaş patlamadı. 450d de denedik flaş çalışıyor. zaten 500d de çalışıyordu. yani flaşın bozuk olmadığını biliyordum. fakat makinem de bozuk değil. onu da başka flaşlar takarak test ettim.

nissin, yongnuo ve canon marka flaşları 400d makineme taktım. hepsinde de flaşlar patladı. denemiş olduğum yongnuo nun yn 460 modeliydi diye hatırlıyorum.

yani makinenin flaş kafasında sorun yok, flaşta da sorun yok. tek problem yn 568 hiçbir eos 400d modelinde çalışmıyor.

bu durumdan satıcılar habersiz ve teknik detaylarda tüm eoslarda sorunsuz çalıştığı yazılıyor.

• acaba flashi nerden ve kaca aldigini ogrenebilir miyim ? ben de almayi dusunuyorum yn 568 `i
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.