Şimdi Ara

Yorgunluktan araç kullanamadığınız zaman ne yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorgunluktan araç kullanamadığınız zaman ne yapıyorsunuz?
    Araba da da uyunmuyor ki hele ki soğuksa...
    Gece 03 te Rize Trabzon'a gittim...Artvin de de yollar virajlı.
    Normalde yakıt pahalı olmasa düz yolda gaza yüklemesini de bilirim.
    Ancak gece 04 te eve geri döndüm.Yorgunluktan ölüyordum.Az kalsın kaza yapıyordum.(Halüsülasyon bile görüyor gibi oluyorum çok yorgun olunca)
    Adam gibi otel yok...Oteller pahalı...Kışın arabada soğukta da yatılmıyor...

Sürekli uzunyola gidiyorum.Yavaş gidince yol bitmiyor...İşim de aksıyor.

Siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turboline -- 9 Ocak 2014; 15:32:52 >

• Yorgun ve uykusuzken yola çıkmıyorum.
    Bir gece önce erken yatıyorum.
    Diğer zamanlarda Red Bull...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Yorgun ve uykusuzken yola çıkmıyorum.

yolda yakıt gitmesin diye hep 70 ile gittiğin zaman yol bitmiyor...işine de yetişemiyorsun...daha kötü oluyor insan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turboline

quote:

yolda yakıt gitmesin diye hep 70 ile gittiğin zaman yol bitmiyor...işine de yetişemiyorsun...daha kötü oluyor insan...

Alıntıları Göster
    polar battaniye al hocam. çek bir benzinliğe yat arabanın içinde
  • Seyehatlerimi planlarken, eğer bir gün içinde ulaşamayacağım bir mesafeye gidiyorsam, mutlaka akrabalarımın veya arkadaşların olduğu bir ara durak belirliyorum. Orada dinlenip ertesi gün yola devam ediyorum. Sonuçta zaman candan önemli değil.

Eğer gideceğim mesafe uzak ancak azami dinlenmeler hariç 15 saat gibi bir mesafede ise önceki geceden erken yatıp sabah gün doğmadan 3:00 veya 4:00 sularında yola çıkıyorum. Belirlediğim saat diliminde gideceğim mesafeye ulaşamadığım olmadı, ancak eğer olursa mutlaka uyumak lazım. Uyumasakta mutlaka dinlenme aralıklarını artırmak, sürüş anında bir şeyler yemek-içmek ve sadece yola odaklanıp uyuyan bilinci uyandırmak lazım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UYAKSOY

Seyehatlerimi planlarken, eğer bir gün içinde ulaşamayacağım bir mesafeye gidiyorsam, mutlaka akrabalarımın veya arkadaşların olduğu bir ara durak belirliyorum. Orada dinlenip ertesi gün yola devam ediyorum. Sonuçta zaman candan önemli değil.

Eğer gideceğim mesafe uzak ancak azami dinlenmeler hariç 15 saat gibi bir mesafede ise önceki geceden erken yatıp sabah gün doğmadan 3:00 veya 4:00 sularında yola çıkıyorum. Belirlediğim saat diliminde gideceğim mesafeye ulaşamadığım olmadı, ancak eğer olursa mutlaka uyumak lazım. Uyumasakta mutlaka dinlenme aralıklarını artırmak, sürüş anında bir şeyler yemek-içmek ve sadece yola odaklanıp uyuyan bilinci uyandırmak lazım diye düşünüyorum.
    Yerinizde olsam denilen gibi polar bir battaniye + yastık alırdım..

Bmw'nin içinde defalarca yatmıştım ön arka koltuk fark etmeksizin gayet iyi oluyor biz uzun yola 2 kişi gidiyoruz babam ve ben..

Sakarya'dan Ankaraya kadar ben gelmiştim uykum gelince Ankara girişi arabayı aldı Kayseri'ye kadar o geldi öylelikle geliyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: mpowerxx

Bmw'nin içinde defalarca yatmıştım ön arka koltuk fark etmeksizin gayet iyi oluyor biz uzun yola 2 kişi gidiyoruz babam ve ben..

Sakarya'dan Ankaraya kadar ben gelmiştim uykum gelince Ankara girişi arabayı aldı Kayseri'ye kadar o geldi öylelikle geliyoruz..

Alıntıları Göster
    şeritleri kaçırmaya başladığımı anladığım an durup dinlenirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpowerxx

Alıntıları Göster
    Yorgun olmadığım zamanlar 1000-1200km arasında yol yapabiliyorum ancak 05.00 gibi saatlerde uykum geliyor, redbull ve fındık + hareketli müzik açınca uykum gelmiyor.Gözlerim kapanmaya başladıgı zaman çekiyorum bir benziliğe yarım saat yada bir saat yatıyorum sonra devam yola

• Kardes araba ufaksa rahat olmuyor

1.sw araba alip koltuklari tam yatirmak

2.ogretmen evinde kalinabilir ilceler ucuz opuyor bu yaz trabzon arhavide 18 liraya kaldim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Kardes araba ufaksa rahat olmuyor

1.sw araba alip koltuklari tam yatirmak

2.ogretmen evinde kalinabilir ilceler ucuz opuyor bu yaz trabzon arhavide 18 liraya kaldim.
    Hız sabitleyici açıyorum araba kendisi gidiyor.
  • quote:

Red Bull
  • quote:

Orijinalden alıntı: pburak1903

quote:

Red Bull

Alıntıları Göster
    Ne yapıp edip sek espresso buluyorsunuz ve zehir gibi espressoyu şekersiz kafaya dikiyorsunuz.

30 ml bişey zaten.

Ondan sonra bi tane pet şişe su alıp yüzünüzü, şakaklarınızı ve ensenizi ıslatıyorsunuz.

Arabaya geçince de fanları 2.kademede soğuğa ayarlayıp direkt yüzünüze gelmeyecek şekilde araç içinde soğuk hava sirkülasyonu yapıyorsunuz.

Ondan sonra sıcak yatağa girseniz bile uyumanız epey zaman alır.

Bu arada hareketli müziklerin insanı uyanık tuttuğuna dair yanlış bir görüş var.Ne kadar hareketli de olsa bir süre sonra müzik insana normal gelmeye başlıyor, kulak benimsiyor o gürültülü sesleri.

Bu durumda en sağlıklısı müzikten ziyade camı hafif aralayıp içeriye yol sesinin gelmesini sağlamak.

• Hocam turbolinea ile bir alakaniz varmi
  • Şeritleri sayin bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom239

Şeritleri sayin bu arada
    soğuk kahve, enerji içecekleri, uyku fena bastırınca 15 dk gidiyorum kenarda 5 dk su çarpıyorum yüzüme , sürekli bu döngüsel şekilde 30 saat uyumadan aralıksız araba kullandığım oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

soğuk kahve, enerji içecekleri, uyku fena bastırınca 15 dk gidiyorum kenarda 5 dk su çarpıyorum yüzüme , sürekli bu döngüsel şekilde 30 saat uyumadan aralıksız araba kullandığım oldu.

Alıntıları Göster
    Hiç riske atmam yoldaysam ki bunu planlarım daha önceden,öyle olmasa bile bir öğretmenevi bulur yatarım sonra yola devam ederim.Öğretmenevi fiyat olarak uygun bizim için.Sizde böyle yapabilirsiniz sonuçta para canınızdan kıymetli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

Şeritleri sayin bu arada

Serit saymasi koyun sayma muhabbeti gibi olup uyumasina neden olmasin
  • quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

Ne yapıp edip sek espresso buluyorsunuz ve zehir gibi espressoyu şekersiz kafaya dikiyorsunuz.

30 ml bişey zaten.

Ondan sonra bi tane pet şişe su alıp yüzünüzü, şakaklarınızı ve ensenizi ıslatıyorsunuz.

Arabaya geçince de fanları 2.kademede soğuğa ayarlayıp direkt yüzünüze gelmeyecek şekilde araç içinde soğuk hava sirkülasyonu yapıyorsunuz.

Ondan sonra sıcak yatağa girseniz bile uyumanız epey zaman alır.

Bu arada hareketli müziklerin insanı uyanık tuttuğuna dair yanlış bir görüş var.Ne kadar hareketli de olsa bir süre sonra müzik insana normal gelmeye başlıyor, kulak benimsiyor o gürültülü sesleri.

Bu durumda en sağlıklısı müzikten ziyade camı hafif aralayıp içeriye yol sesinin gelmesini sağlamak.

+1
    kesinlikle hocam
    eğer gideceğim mesafe çok uzunsa kesin dinlenirim.vaktim canımdan kıymetli değil.1 saatlik mesafe falansa da açarım camı süratli giderim.süratli gidince daha dikkatli oluyorum ve uykum kaçıyor.ekonomi yapmak istediğimde yavaş gittiğimden daha bi dikkatsiz oluyorum nedense.ya da bana öyle oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufradirisi01

Hiç riske atmam yoldaysam ki bunu planlarım daha önceden,öyle olmasa bile bir öğretmenevi bulur yatarım sonra yola devam ederim.Öğretmenevi fiyat olarak uygun bizim için.Sizde böyle yapabilirsiniz sonuçta para canınızdan kıymetli değil.

Alıntıları Göster
    Hocam Hiçbir İş Canınızdan Önemli Değildir , Gerekiyorsa Çekip Uyuyun Arkadaşlar Öneri Vermiş Polar Battaniye Vs. Diye.Geç Olsun Güç Olmasın.
  • sys3434 kullanıcısına yanıt
    Süratli gidince benim de algım daha açık oluyor.Vücudun otomatik fonksiyonlarından birisi sanırım :)

Şehir içinde de bazen tepem atıyor sıkışık trafikte, bi yerden arabanın burnunu çıkarıp 2-3 direksiyon hareketiyle trafiğin çözüldüğü yere ulaşılabiliyor kimi durumlarda.

O an agresif kullanmanıza rağmen her aracın hareketini hesaba katıyorsunuz ister istemez.Düşünerek değil otomatik olarak.Sizle beraber bi araba daha çıkarsa diğer tarafa kırıp aynı zamanda aynaya bakıp fren yapıyorsunuz falan seri bi şekilde.

Ama uyuz uyuz giderken bazen dikiz aynasındaki araba bile gözümden kaçıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.