Şimdi Ara

Yorgunluktan araç kullanamadığınız zaman ne yapıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eyvah turnolinea geri donmus para para para laflari duymamiz yakin bilgisayarlari yakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecen sene şubat ayında mannheim'dan yola cıktım. Koşturmaktan yorgun olduğumdan yavaş yavaş giderim sanmıştım ..daha frankfurta varmadan gözlerim kapanmaya başladı gece 23 gibiydi cektim benzin istasyonuna actım 29 derece sıcaklığa kontagı kapatmadan sabah 07:00 kadar uyumuşum

yolda uykun geldimi cekip uyuyacaksın.allah korusun şakası hic olmaz..
  • Gece arac kullanmiyorum. Yani uzun yol yapacaksam gunduz gidiyorum. Gece sadece sehirici kullanirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom239

Hocam turbolinea ile bir alakaniz varmi

ben de onu soracaktim

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

polar battaniye al hocam. çek bir benzinliğe yat arabanın içinde

birde termos sıcak suyla guzel bır cay uykuya dalmadan ıcınızı ısıtır.

ne yapıp ne edin

ALKOLLU,YORGUN,SURRATLI,DIREKSIYON BASINDA ARACI IDARE ETMEK DISINDA BASKA ISLERLE UGRASMAK VSVS SONU COK ACI OLUYOR...
  • bir yere çekerim biraz uyumaya çalışırım heralde
  • Adana'dan dönüşte, gece nöbeti çıkışı yola çıktığım için, Sivrihisar yakınlarında bayağı yoruldum. Uyku hali değil de, isteksizlik başladı. Böyle ne bileyim, viraj dönmek dahi istemez bir hale geldim. Sollamaya çıkıcam sinyal yakasım dahi gelmiyor. Gaza daha çok basasım geliyor. Tabi 15 saati bulan uykusuzluk, son 90 km yol, en son arabada soğuk su vardı, çektim sağa, elimi yüzümü güzelce yıkadım, ıslak suratla arabaya bindim camı da araladım yolun devamını geldim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

Süratli gidince benim de algım daha açık oluyor.Vücudun otomatik fonksiyonlarından birisi sanırım :)

Şehir içinde de bazen tepem atıyor sıkışık trafikte, bi yerden arabanın burnunu çıkarıp 2-3 direksiyon hareketiyle trafiğin çözüldüğü yere ulaşılabiliyor kimi durumlarda.

O an agresif kullanmanıza rağmen her aracın hareketini hesaba katıyorsunuz ister istemez.Düşünerek değil otomatik olarak.Sizle beraber bi araba daha çıkarsa diğer tarafa kırıp aynı zamanda aynaya bakıp fren yapıyorsunuz falan seri bi şekilde.

Ama uyuz uyuz giderken bazen dikiz aynasındaki araba bile gözümden kaçıyor.

Kesinlikle bu konuda sürat işe yarıyor Hız ibresinin artması ile birlikte adrenalin de tırmanışa geçiyor, algı seviyesi, manevra kabiliyeti herşey üst seviyede

• Bagajda iki adet tek kisilik polar battaniyem ve sisme boyun yastigim vardir surekli. Yola cikar cikmaz depoyu doldurur, istasyondan pringles kirmizi kutu cips ve red bull alirim. Ben ikisini tuketene kadar motorda isinmis olur. Hafif usuyecek konumda havalandirma ile yolculuk ederim. 15 dakika civarlarinda da bir cami tamamen acar kapatir icerideki havayi tazelerim. Ozellikle red bull benim bunyemde uykuyu yok eden bir sivi. Cay icerim, kahve icerim uykum gelir, bu gevuru icince sam seytani gibi gozlerim aciliyor. Ama bunlar yetmeyip yinede uykum gelirse hic ilerlemeden ilk petrol istasyonunda battaniyeme sarilirim. Yanimda genelde esim oldugu icin arka koltuk keyfi onun olur. Ama ben sofor koltugunda da cok iyi uyurum
  • Enerji içeceği alırım. Sonra hareketli şarkılar açar kendime gelirim illa ki.

• uykuya direnmeyin kahvedir enerjidir çekin bir benzinliğe uyuyun. soğuk olursa 10 dk çalıştırır ısınırsınız, hayattan önemli değil sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Yorgun ve uykusuzken yola çıkmıyorum.
    Bir gece önce erken yatıyorum.
    Diğer zamanlarda Red Bull...

Her zaman Redbull çözümünü kullanıyorum ben :))

Yalnız geçen ay Karşıyaka'da tünelde saat sabah 5 e doğru bildiğin 10 saniye uyumuşum abi. Bereket yol düzdü bir de dizimle direksiyonu tutuyordum sabit şekilde. Bir uyandım tünelin sonuna gelmişim.

Daha da yorgun araba sürmem dedim valla.
  • siklikla sabah saat 05:00 da ankaradan istanbula cikip, butun gun istanbulda saga sola kosturup gece ankaraya donuyorum inanilmaz bir yorgunluk oluyor,gece gelirken orhanli opetten buyuk redbull iciyorum,sonra sapanca bercestedede yemek uzerine turk kahvesi ve cay,sonra kafein patlamasi yasiyorum...yinede bazen cankurtarandan sonra feci uyku basiyor,sakiz cigniyorum,aciyorum bir ibo bagirarak sarki soyluyorum iyi geliyor...

ama uykunun bence en iyi ilaci surat,suratli gidince adrenalin sayesinde dikkatimi cok iyi topluyorum,daha 1kere cruise control kullanmadim.kullansam kesin uyurum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbull + çubuk kraker
  • camları açarım yüksek ses müzik ve sardığım sigaralardan en kurumuş en sert olanını yakarım
  • Aracımda her zaman battaniye bulundururum.

Bir cok kez uzun yolda 2-3 saat yatmisligim var. Hadi battaniye yok diyelim.

Dizel arac 2 saatte 1 Lt mazot yakıyor benzinli arac 1,5 Lt benzin. Arac çalışır pozisyonda kalır, kalorifer en sıcakta ve 1. Kademe fanda açılır sonra da sıcak hava ayaklara verilir.

• uykum gelince yol kenarında bekleyen hanım varmı diye bakınıyorum. acayip uyku acıyor tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

@umutsirvan

Boşta çalışırken, 2 saatte 1.5 litre benzin yaktığını denedin mi gerçekten? Doğruysa çok güzel, hoşuma gitti.

Hocam arac boşta çalışırken anlık tuketim;

Dizelde 0,5/h
    Benzinlide 0,7/h

Yazıyor. H burada saat demek.

Kısaca dizel aracta 8 saat sıcakta uyumanın bedeli 20 tl

• Ya neler yazılmış neler şurada.

Arkadaşlar uykusuz araba kulllanılmaz yapmayın etmeyin. En kötü ihtimal bir benzinliğe girilir arabada uyunur. Araba çalışır durumda olmasa bile kimse kolay kolay donmaz merak etmeyin. Bagajda bir battaniye bulundurun. Daha olması yukarıda denildiği gibi arabayı çalışır bırakıp klima ile kestirin iki saat.

Yok oteller pahalıymış, pansiyonlar öpüyormuş. Kendi canını düşünmüyorsun karşıdan gelen, yanından geçenin canı hepsinden değerli. Red Bull, med bull, kahve mahve yalan işler. Aman dikkat edin. Ben evime 30 KM kala bile dayanamayıp uyuduğumu biliyorum. Çünkü artık devam edemeyeceğimi hissediyordum. Şakaya gelmez trafik
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Dene hocam cok keyifli oluyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.