Şöyle bir sorum olcaktı Sitemin görünümü şöyle ; http://b1205.hizliresim.com/x/3/5823w.png Konu kısmının altına bir yotum yap butonu oluşturcam ama yaptığım yorumu ne şekilde kayıt edicem data'ya ve bunları nasıl ilişkilendirebilirim filmimide veritabanından çekip gösteriyorum bir yol nizam gösterirmisiniz lütfen. :)
Ve bu yorum eklentisi projemin finisi olcak. :)
Hocam bu kadar yapmışsınız yorum modülünü mü yazamadınız =) Yorum modülü gayet kolay. Kabaca, yapman gereken YORUMLAR adı altında bir tablo oluşturup bu tabloya şu kolonları eklemek, tabi geliştirmek elinde
yorum butonu ile aldığınız yorumu, o filmin filmId si ile beraber bu tabloya insert edin geçin. Daha sonra film detayını getiriken bu tablodanda o filmin idsini alıp o filmin yorumlarını gösterin bitti gitti =)
Biraz daha açıklarsanız sevinirim. Mantığını kuramadım araştırdım araştırdım ama olumlu cevaplar bulamadım bir türlü. :) Sitemide sıfırdan araştırarak yaptım fakat bu yorum kısmını anlayamadım bir türlü :)
Bak şimdi. Sen bu yazılımı yaparken bu filmleri bir tabloda tutuyorsun aslen değil mi? Yani elinde FILMLER adında bir tablo var ve bunun bazı alanları var.
FILMLER -filmId -filmAdi -yonetmen
gibi. Şimdi sen bu filmlere yorum eklemek istiyorsan üstte dediğim gibi YORUMLAR adı altında bir tablo yaratacaksın ve bu tabloya kullanıcı film sayfasında yorum eklediğinde yorumlar tablona o filmin idsi ile beraber yorum bilgilerini ekleyeceksin. Böylece senin elinde aşağı yukarı şöyle tablolar olcak
FILM TABLOSU -filmId -filmAdi -yonetmen
Örnek kayıt : 198 | Lord of the Rings | Peter Jackson