Şimdi Ara

Yorum Eklentisini Yapamadım Bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şöyle bir sorum olcaktı Sitemin görünümü şöyle ;
    http://b1205.hizliresim.com/x/3/5823w.png
    Konu kısmının altına bir yotum yap butonu oluşturcam ama yaptığım yorumu ne şekilde kayıt edicem data'ya ve bunları nasıl ilişkilendirebilirim filmimide veritabanından çekip gösteriyorum bir yol nizam gösterirmisiniz lütfen. :)

Ve bu yorum eklentisi projemin finisi olcak. :)

• Hocam bu kadar yapmışsınız yorum modülünü mü yazamadınız =)
    Yorum modülü gayet kolay. Kabaca, yapman gereken YORUMLAR adı altında bir tablo oluşturup bu tabloya şu kolonları eklemek, tabi geliştirmek elinde

YORUMLAR
    -yorumId
    -filmId
    -yorumcuId
    -yorum
    -yorumTarihi

yorum butonu ile aldığınız yorumu, o filmin filmId si ile beraber bu tabloya insert edin geçin. Daha sonra film detayını getiriken bu tablodanda o filmin idsini alıp o filmin yorumlarını gösterin bitti gitti =)
  • Biraz daha açıklarsanız sevinirim. Mantığını kuramadım araştırdım araştırdım ama olumlu cevaplar bulamadım bir türlü. :) Sitemide sıfırdan araştırarak yaptım fakat bu yorum kısmını anlayamadım bir türlü :)
  • Bak şimdi. Sen bu yazılımı yaparken bu filmleri bir tabloda tutuyorsun aslen değil mi?
    Yani elinde FILMLER adında bir tablo var ve bunun bazı alanları var.

FILMLER
    -filmId
    -filmAdi
    -yonetmen

gibi. Şimdi sen bu filmlere yorum eklemek istiyorsan üstte dediğim gibi YORUMLAR adı altında bir tablo yaratacaksın ve bu tabloya kullanıcı film sayfasında yorum eklediğinde yorumlar tablona o filmin idsi ile beraber yorum bilgilerini ekleyeceksin.
    Böylece senin elinde aşağı yukarı şöyle tablolar olcak

FILM TABLOSU
    -filmId
    -filmAdi
    -yonetmen

Örnek kayıt : 198 | Lord of the Rings | Peter Jackson

YORUMLAR TABLOSU
    -yorumId
    -filmId
    -yorumcuId
    -yorum
    -yorumTarihi

Lord of the rings filmine yapılan yorum için örnek kayıt : 1 | 198 | 2 | Bu film süper yaaaaa | 03.05.2012 gibi.

Daha detaylı nasıl analtabilirim bilemiyorum =)

• Çok teşekkür ederim hemen uygulamaya çalışacam. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.