Beni sinir eden bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim..
Arkadaşlar, Crysis 3 MP Open Beta'yı Origin'den evdeki 2 dizüstü bilgisayarımada indirdim.. Birinin (Dell İnspiron N5010) hafızası 512MB (Ati Mobility Radeon HD 5470) olduğundan en düşük ayarlara rağmen ara sıra takılmalarla oynanmaz duruma getirdi.. Bende diğer (HP Pavilion DV6 2160ET) bilgisayarımla ekran kartı 1 GB olan(Nvidia GeForce GT230M) Crysis 3 ü indireyim (belki çalıştırır umuduyla) dedim ve uzun süre bekleyişin ardından oyun indi, kuruldu ve ardından bu hatayı verdi.. İnternettede birçok kişi bu sorunu yaşamış, çözdükleri yöntemleri biliyorum fakat bunlar bende geçerli değil maalesef.. Fotoğraflarla örneklendirmek gerekirse, Öncelikle Nvidia'nın Crysis 3 Beta için çıkardığı 313.96 sürücüsünü 2 kez üst üste kurdum.. (İlk kurduğumda çalışmamıştı, ikinci kurulumda ise temiz kurulum yapmama rağmen, Bu arada Physx'in sürümü son sürüm..)
Verdiği Hata
Başkalarının NVİDİA Denetim Masası'ndan çözdüğü sorun
Ben yapmak istediğimde (Burada başkalarında olduğu gibi high performance seçeneği çıkmıyor nedense)
Başkalarının NVİDİA Denetim Masası'ndan çözdüğü sorun
(Ve yine bende High performance'ı seçebileceğim seçenek çıkmıyor)
Belki olur umuduyla bilgisayarın performans modunu yüksek performansa getirdim, fakat yine aynı hata..
Başkalarının Bios'dan çözdüğü sorun (ve Ben Bios'a girdiğimde böyle bir seçenek çıkmıyor, HP'nin sitesinden BIOS'u Update etmeme rağmen)
Arkadaşlar bunun haricinde oyunu yönetici olarak çalıştırma, uyumluluk sorunu giderme gibi bir sürü ıvır, zıvır şeyleri denedim fakat olmadı.. Beta kapanmadan oyunu oynamak istiyorum, cevap verirseniz gerçekten çok sevinirim, saygılar..
Başlıkta belirttiğin You need a DX11 capable GPU to play Crysis® 3 MP Open Beta:
DirectX 11 özellikli ekran kartı gerekir diyor
Yani Ati ekran kartın DirectX 11 desteklediği için oyunu açabiliyorsun, ama nvdia kartın DirectX 10.1 i desteklediği için sadece oyun açılmıyor
benim anladıgım bu yönde
Gerçekten feci derecede fail oldum. Birisi bir sitede DX11 destekliyor demişti, bende onu göz önünde bulundurdum. Nvidia'nın sitesinden baktım ve DX11 desteklemiyormuş. İyi bir bilgisayar veya konsol alana kadar unutucaz artık C3'ü napalım.
Google Translate hallederdi sorununu. neyse öğrenmiş oldun
quote:
Orijinalden alıntı: EMPTrap
Gerçekten feci derecede fail oldum. Birisi bir sitede DX11 destekliyor demişti, bende onu göz önünde bulundurdum. Nvidia'nın sitesinden baktım ve DX11 desteklemiyormuş. İyi bir bilgisayar veya konsol alana kadar unutucaz artık C3'ü napalım.