Merhaba arkadaşlar bu ev sinema sistemleri hakkında çok bir bilgim yok. Takıldığım bir nokta var kaynak ( tv ) ile ilgili bir sorun mu tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Pioneer vsx-d1011 model avr ve jbl scs200 5.1 hoparlör aldım kurdum. Tv optik çıkış ile avr bağlantısı yaptım. Tv de ses çıkış ayarı PCM seçili. YouTube da 5.1 surround ses testinde sol hoparlör, sağ hoparlör ve orta hoparlör testleri normal. Fakat arka sağ , arka sol ve subwoffer testlerinde ses ön hoparlörlerden geliyor. Tv ses çıkış ayarından PCM ayarını DTS Neo 2:5 seçiyorum avr da 5 kanal aktif görünüyor fakat test yapınca sonuç ayni. Ayarlarda sorun mu var acaba ?
Tv ses Çıkışı pcm olmamalı. Passthrough, bitstream, doğrudan geçiş vs diye adlandırılan seçenekte olmalı. Bu şekilde olduğunda tv sesi hiç elkemeden amfiye aktarır. Kaynak 5.1 ise 5.1 ses alabilirsiniz
Bunun dışında YouTube bildiğim kadarıyla hala stereo ses destekliyor yani YouTubedaki 5.1 ses testleri yalan.
Deneme yapmak için tv’nin USB oynatıcısı üzerinden sesinin 5.1 olduğundan emin olduğunuz bir filmi oynatın. O zaman gerçek 5.1 ses alabilirsiniz
Hmm verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim. Tv ses çıkış ayarında bahsettiğiniz gibi Ayarlar bulamadım. Sanırım desteklemiyor. PCM çıkış ayarını DTS Neo2:5 seçtiğimde sonucun aynı olması ayar ile ilgili olabilir mi diye düşündürmüştü beni.
Bahsettiğiniz gibi USB ile bir test yapayım ilginiz için teşekkürler. Sonucu paylaşırım.
Pcm seçilen kısımdaki seçenekler nedir? Resim atarsanız daha kolay çözülür.
Bu arada bahsettiğim seçenek yoksa USB’den de 5.1 alamazsınız
Bahsettiğim ayar burada dolby digital seçip deneme yapmak gerekiyor sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Tv ses Çıkışı pcm olmamalı. Passthrough, bitstream, doğrudan geçiş vs diye adlandırılan seçenekte olmalı. Bu şekilde olduğunda tv sesi hiç elkemeden amfiye aktarır. Kaynak 5.1 ise 5.1 ses alabilirsiniz
Bunun dışında YouTube bildiğim kadarıyla hala stereo ses destekliyor yani YouTubedaki 5.1 ses testleri yalan.
Deneme yapmak için tv’nin USB oynatıcısı üzerinden sesinin 5.1 olduğundan emin olduğunuz bir filmi oynatın. O zaman gerçek 5.1 ses alabilirsiniz
Hocam ben denedim Hk 270 amfiye Optikten sesi 65KS9500 kendi youtube uygulamadan , Youtube Dolby Digital geçti amfi hatta kanal testi var denedim
ridvan1903
kullanıcısına yanıt
Bende dolby dgital aktif olmuyor YouTube uygulamasında. Siz hangi videoda test ettiniz link paylaşabilir misiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: nakresnitec
Bende dolby dgital aktif olmuyor YouTube uygulamasında. Siz hangi videoda test ettiniz link paylaşabilir misiniz.
Link test edip göndercem,
Bende inanmadım ilk amfi dolby digital geçince birde kanallara giden sesi test videosunda kanal kanal saydı bayan sesi ile gerçek Dolby digital olduğunu anladım zaten anlaşılmaz bişey değil yıllarca kullandığım sistemi
turuncu55
kullanıcısına yanıt
Öneriniz üzerine youtube daki surround 5.1 test videolarınin bir kaçını indirdim. Tv nin media playeri ile test ettim. Bazı videolarda ses çıkış ayarındaki dolby digital aktif oldu ve test amacina ulaştı. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Ayrıca media playerda dolby digital aktif olan video youtube uygulamasında aktif olmuyor. Sanırım youtube stereo yayın yapıyor. En azından benim tv de böyle.
Merhaba hocam
bende aynı şekilde youtube uygulamasında lpcm 2.0 alıyorum bende Sony BDV-N9100W var bir türlü 5.1 alamadım normal Tv de trt 4k da 5.1 alıyorum aynı şekilde indirdiğim filmler de ve netflix de 5.1 alıyorum ama bir türlü youtube uygulamasında 5.1 alamadım
quote:
Orijinalden alıntı: rehber_
Merhaba hocam
bende aynı şekilde youtube uygulamasında lpcm 2.0 alıyorum bende Sony BDV-N9100W var bir türlü 5.1 alamadım normal Tv de trt 4k da 5.1 alıyorum aynı şekilde indirdiğim filmler de ve netflix de 5.1 alıyorum ama bir türlü youtube uygulamasında 5.1 alamadım
Evet hocam tamamen youtube un stereo yayın yapmasıyla alakalı bir durum.
Mi box 4k s de YouTube yayınlarında 5.1 ses alabilir miyim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme