< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Youtube artık videoyu durdurunca da reklam izletiyomuş
-
-
Tesla mesela satın aldığın otomobilin pilini sana kullandırmıyo, aylık para istiyo. para vermezsen pilin %80'ini kullanabiliyon.
tabi bunu böyle açıklamıyolar. sorsan %100 kullanılıyor pil diyolar. sonra bi güncelleme ürettik bu yeni güncelleme sayesinde pili optimize ettik menzil arttı diyolar. yeni güncelleme için sonsuza kadar aylık abonelik ücreti istiyorlar.
kısacası herkes bizi kendi aylık aidat kölesi yapma derdinde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Amariganın kasasında olan olay: casa da no papel.
Adamlar para basacaklar, faiz indiriyorlar, google, meta, ms, amazon falan alayı işçi, mühendis çıkardı.
Dünya kadar veri topluyorlar her saniye bunların saklanması, işlenmesi, enerjisi, sunucuların bakımı, artan veri saklama alanı ihtiyacı vs alayı ihtiyaç.
Şimdi diyecekler ki yav google ne aç gözlü kardeşim, aç gözlü olmak zorunda yoksa batar adamlar.
Önceden yani 2006-2012 arası olan videoların çoğu 360p veya 720p'idi şimdiye gelene kadar 8k-4k videolar yükleniyor. Videolar 48 saat kadar sürüyor uzatılmış olarak belki daha fazla.
Yani demem o ki çok masraf artıyor ve artık eskiye nazaran yarı iletken üretimi o kadar ucuzda olmayacak teknoloji ilerledikçe asya tarafında çok fazla sıkıntı oldu Çin ne varsa topluyor topladıkça Amerikanın ve Avrupanın bu gözüne battı TSMC gibi büyük dökümhane, yonga ve çip üreticilerini, intel gibi büyük şirketlerin fabrikalarını Amerika ana karasına geri taşıyorlar ve bu hazırda olan çip maliyetini daha da arttıracak Çinden kaçıyor batılı şirketler.
-
quote:
Amariganın kasasında olan olay: casa da no papel
yakında Google drive full ücretli olacak bence.
bu arada bende Huawei tablet var, hiç kullanımıyom sadece film-maç izliyorum. durup dururken uyarı vermeye başladı, Huawei cloud alanın doldu yeni alan için aylık paralı üyeliğe geçmek zorundasın diyo
Apple milleti böyle zorlarken: "sizin kullandığınız işletim sisteminin özelleştirme-kişiselleştirme verileri ve uygulamaların ayarları için bulut şart" bahanesini sunuyordu. Huawei tablette ben hiçbi uygulama kullanmadım hatta Huawei cloud diye birşey açmadım hiç, ona rağmen cloud alanın doldu diyo dummy user'ları hedef alıyolar anladık da yani gerçekten çok komik yaa.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yapay zeka işin içine iyice girince bak gör teknoloji devleri nasıl ciyaklayacak.
Enerji maliyetleri en az 5x artacak.
Çünkü kendi topladıkları verileri bu yapay zekaya yedirip, içirip çocuk gibi bakacaklar.
Microsoft three mile adasında olan kapatılan nükleer santrali kiralamayı veya satın almayı planlıyor yapay zeka için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
turkiyeye ozelmi bu sacmalik tl degersiz oldu diye reklamlari koklemisler sanki
-
olabilir valla bilmiyorum ama yaparlar yani.
herşey beklenir. yarın hiç haber vermeden tak diye drive girişini kilitler, kendi verilerine ulaşmak için para ister.
Az önce twitter premiuma baktım ''daha az reklam'' yazıyor.
-
gerçekten kafayı yediler. Windows reklam gösteriyor. otomobil firmaları bile otomobil içinde reklam gösterme devri başlatıyor...
babamın indirdiği kıytırık bi kıble bulma uygulaması vardı. telefon bozulunca uygulamayı tekrar indirip kurmak zorunda kaldık. daha önce para istemeden çalışan uygulama bu kez paralı olmuş ama tek sefer satın alım değil, aylık üyelik ile düzenli para vermeni istiyo. yaptığı tek şey namaz vakitleriyke kıbleyi göstermek yani dünyanın en basit uygulaması.
Netflix miydi Disney miydi geçen biri şey yapmıştı, paralı üyelere durup dururken reklam açmıştı. düşün para verip kullandığın şey diyo ki bundan böyle hem para verip hem de reklam izleyecen.
Onları bilmem de Exxen yapıyordu o dediğini.
-
Evet exxende o saçmalık var. Sırf şu "Gibi" dizisini izleyebilmek için üye olayım demiştim. Para verip üye olduğun halde adam sana reklam izletiyor, üstelik bu reklamlar 5 dakikada bir çıkan 30 saniyelik reklamlar. Atlamak, geçmek falan da yok. Paşa paşa izletiyor sana reklamı. Saçmalığa bak, hem para verip üye oluyorum hem de reklam izliyorum. Nah sana acun dedim iptal ettim üyeliği. Paralı uygulama olarak bi spotify kullanıyorum, bir de digitürkte fenerbahçe taraftar paketi var. Onun dışında netflix amazon prime ıvır zıvır üyeliklerim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 23 Eylül 2024; 8:42:14 > -
dünyaca ünlü Adobe firmasında tutun da exen'e kadar çok sayıda firmanın kullandığı bi çakallık da şu: aboneliği bi kez açınca kapatılmasını engelleme taktiği.
exen'e ilgili de çıktı aynı haberler, adam abonelik iptali için bi sayfa koymuş. giriyosun, bilgileri doldurup doldurup yeni sayfaya geçiyosun, her sayfada bişeyler soruyo. böyle 15-20 sayfa ilerledikten sonra sayfa kasıyo, takılıyo, sen de heraldi internet sorunu oldu diye düşünüyosun ve tekrar deniyosun. tekrar aynı şey oluyo. böyle yıldırmaya çalışıyolar.
Adobe'da şöyle bi çakallık vardı: üyelik sayfasında iki üyelik türü çıkyıo, aylık ve yıllık. sen de 1-2 ay denemek için aylık olanı seçip üye oluyon. 2 ay sonra iptal etmek istediğinde senden 6 aylık parayı peşin istiyo ve şoka uğruyosun. meğerse en başta aylık üyelik diye gösterdiği şey aylık üyelik falan değilmiş, o da yıllıkmış. tek farkı: ücreti aydan aya taksit taksit ödemekmiş. bunu baştan söylemiyo. taaa üyelik formunun son maddelerinden birinde yazıyo.
-
buyüzden arkadaşlar her zaman üyeliklerinizi sanal kart ile açın. eğer üyeliği iptal edemezseniz sanal kartı devre dışı bırakın ve para çekemesinler.
ben yabancı bi siteye üyelikte bunu yaşadım. üye oldum, sonra baktım iptal olmuyo. ben de sanal kartı sildim. bidaha para çekemediler.
Bu şekilde de birikmiş borç çıkarmazlar mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanal karttan ödemeleri de kabul etmiyorlar çoğu zaman. Banka kartı istiyorlar.
-
connect to public adguard dns serverAdGuard DNS — ad-blocking DNS serverhttps://adguard-dns.io/en/public-dns.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türk sitesi bunu yaparsa, şöyle davranırım: kartımı kapatırım ve şirkete mail atarım, abonelik iptal sayfalarıın çalışmadığını yazarım, Türk şirketi sonradan borç çıakrtırsa en fazla seni mahkemeye verir, o zaman da savunmamı yaparım böyle.
yabancı şirket zaten seni bulamaz. bikeresinde yedek mail hesabımla linux sunucu kiralamıştım. sonra kullanmadım sunucuyu hiç. meğer aylık yeniliyomuş, 50 kere mail atmışlar görmemişim (mail kutusunu açmadığımdan) ama kartı iptal ettiğim için parayı da çekemediler. kaldı öyle. zaten kullanmadım hani trafik sıfır, disk kullanımı sıfır. ne halleri varsa görsünler.
Benzer içerikler
- kahvaltıda çay yerine ne içebilirim
- çıkma teklifi nasıl edilir
- polyester kaban tüylenir mi
- barzo ne demek
- boy uzatma iğneleri
- çay emojisi
- telegram indirim kanalları
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
- dünyanın en büyük vinci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X