Şimdi Ara

YouTube, reklam engelleyici kullananları 'darlamaya' başladı: İşte yeni taktik (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
5.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U39QFRCFUU U kullanıcısına yanıt

Bu millete anlatamazsın hocam bunu, Belli bir kesim var özellikle hayatlarını bedavadan nasıl yaşarım hallederim diye yaşıyorlar.

Birde ne içerik varki para vereyim diyen kısım var, Yapılan yorumlarda var bu tarz kişilerde, Sanki herkes onları izliyor hiçbir doğru düzgün içerik yokmuş gibi.

Bana göre Youtube haklı ya parası ile izlenmesi lazım yada reklam ile sonuçta biz sevsekde sevmesekde buradan para kazanan ve buna göre içerik üretenler var.

• YouTube'dan sonra Twitter da saçmalamaya başladı yarın twitter paralı olacak deseler demek ki, bi sigara parası len diyerek koşa koşa parasını verecekler :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JagerBomb kullanıcısına yanıt
    Sansür konusunda odysee.com gibi platformlar daha önde.

Ancak işin garibi odysee de google ad sense kullanıyor ama opt-out imkanı veriyor. Lakin opt-out için gene google browser add on gerekli.

Bkz.

---

We have implemented the following:

Remarketing with Google AdSense
    Google Display Network Impression Reporting
    Demographics and Interests Reporting

We, along with third-party vendors such as Google use first-party cookies (such as the Google Analytics cookies) and third-party cookies (such as the DoubleClick cookie) or other third-party identifiers together to compile data regarding user interactions with ad impressions and other ad service functions as they relate to our website.
    Opting out:
    Users can set preferences for how Google advertises to you using the Google Ad Settings page. Alternatively, you can opt out by visiting the Network Advertising Initiative Opt Out page or by using the Google Analytics Opt Out Browser add on.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam para vermek yada vermemek değil olay. Problem sen apra versende gene reklama takılıyorsun. Üstüne üstlük kişisel verilerini işlemeye devam ediyor. Üstelik tüm dünyayada pazarlıyor. Birde üstüne üstlük büyük firmalar didişip duruyorlar.

Bkz buralardan verileriniz nerelere gidiyor inceleyebilirsiniz:

https://thenai.org/

youradchoices.com
    YourAdChoices.com | Control
    https://youradchoices.com/control

10 değil 50 vereyim ama verim bana kalsın. İstemeyenin verisini işleme diyoruz google a.

Üstüne üstlük misal rakip odysee.com var. O da google adsense kullanıyor.

• Şimdilik çözümü bulunmuş:

• onatba O kullanıcısına yanıt

Verilerin işlenmesi konusu parayla alakalı değil hocam, Zaten telefon kullanan herkesin tüm bilgileri işleniyor bir şekilde yok biz işlemiyoruz diyenlere inananlar varsa bilmiyorum hala.

Para verenler nasıl reklamlara takılıyor anlamadım bunu?

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Telefonu yazdım aşada en başta zaten telefondan üreticiler vasıtası ile lisans ücretleri toplayıp üzerine ad sense i fln gömüyorlar. Millette dünden razı çok meraklılar vermeye.

Verilerin işlenmesi de direk parayla ve verinin gücüyle alakalı hocam. O sebeple zaten verileri işliyorlar. Yoksa ne diye durduk yere veri kassınlar manyak mı bu herifler durduk yere milletin verisiyle uğraşacaklar?

Google, apple ve meta bu işi incelikle yapıyorlar. Markı senatoya ifadeye çağırdılar hesapta, 3-5 soru sallayıp gönderdiler. Bu şirketlere ne abd ne ab senatosu dokunabiliyor.

Sadece telefon değil her türlü cihazın verileri toplanıyor. Saat telefon tv bilgisayar buzdolabı çamaşır/bulaşık makinesi araba süpürge vs online ne varsa. Hatta artık hdd söküp sadece cpu kullansan dahi verileri intele gene gidiyor.

Bu kadarı yetmiyor birde dilenci gibi 1 dolar ver yoksa reklam izlersin diyorlar.

Eskiden ayakkabı boyacıları vardı para vermeyince takip eder ayakkabına farklı renkte boya sürerlerdi onlar gibi bunlarda Opt put yapıyosun ad id siliyosun üstüne birde para veriyosun genede sülük gibi yapışıyorlar o veriye. Kopamıyorsun adamlardan birde elin mahkum habire çıkıp çıkıp farklı bir uygulamadan şirketten gene yapışıp gene alıyor veriyi.

Ek: para verip reklama takılıyorsun derken premium üyeliğe geçsen bile ad sense ve benzerleri halen daha veri toplayıp analiz ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Temmuz 2023; 19:19:16 >

• Sorsam Windows'u korsan olarak kullanıyorsun yada ucuz OEM key alıp orijinal olduğunu sanıyorsun gelmiş burada para vermek istememekten bahsediyorsun. Neyse bildirimler kapalı uğraşamayacağım.

• Aylık 25 TL için verilen mücadeleye bak. Saçma sapan 3'üncü taraf programlar kullanılarak bilgilerin açık hale gelmesinden ötürü çalınabilme riski de cabası.

• Reklam engelleyici kullanmak sadece geçici bir çözüm, tekelliğinin kırılması için alternatif şart. Para kazanma hırsıyla neler neler yapıyorlar bir de bunlara Premium alıp destek mi vereceksiniz. Bir de bu kişiler TikTok'u eleştirir ama Youtube'dan dikey ve kısa olmak dışında bir farkı yok.

Ciddi pazar payına sahip alternatif şart. Kurzgesagt videolarını Youtube'dan izlemek zorunda değilim örnek veriyorum. Sanarsın National Geographic belgeselleri var Youtube'da. Ben bireysel videoları izle ek istemiyorum ki para vereyim birde veri hırsızı Google'a, aman aman...

• Youtube, dünya da alternatifi olmayan tek internet sitesi.reklamsız aylık 30 lira da birşey değil, umarım böyle devam ederler.

• ctn48 kullanıcısına yanıt
    Beleşcilik damarlara nüfuz ettiği için atmak zor

• zaten kazanıyorlar arkadaşım. siz hala şu mantıktasınız "tüm dünyada bilmem kaç milyar adam 30lira verse ya da vermese bu kadar para olur veya kayıp olur :D" falan filan. çıkın bu taş devri kafalarından artık. bu sadece sizden kullanılan verileri yasallaştırmak için perdeleme yapmaktan başka bir şey değil. "ben verileri kendim kullanmadım, bakınız hakim bey adam bana para ödemiş canım :D" mevzu 30? değil ki. çok dar düşünüyor bence bu şekilde "verin parasını adamlar hakediyor." diyenler.

• daily motion vardı o da aynı şekilde adblock varsa sitee giremezsin diyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.