Şimdi Ara

YouTube, reklam engelleyici kullananları 'darlamaya' başladı: İşte yeni taktik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
5.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YouTube, reklam engelleyici kullananları 'darlamaya' başladı: İşte yeni taktik
    Google'ın YouTube'da reklam engellemeye karşı mücadelesi ivme kazanmaya devam ediyor. Şirket kullanıcıları ücret karşılığında YouTube Premium abonesi olmaya ya da en azından reklamları izlemeye ikna etmek için yeni bir yöntem denemeye başladı.

Ayrıca Bkz.Titanic'i yeniden içerik listesine ekleyen Netflix'e büyük tepki var

Bir Reddit kullanıcısı reklam engelleyici kullanarak üç video oynattıktan sonra YouTube oynatıcısının devre dışı bırakılacağına dair bir uyarı bildirimi aldığını söylüyor. Yayınlanan ekran görüntüsü şirketin bu kondudaki agresif tutumunu gözler önüne serdi.

YouTube, reklam engelleyici kullananları 'darlamaya' başladı: İşte yeni taktik

Ya reklamlara izin ver, ya ücretli abone ol!

Bildirim ekranında izlemeye devam etmek için ilgili reklam engelleme uzantısının devre dışı bırakılması veya YouTube Premium aboneliği satın alması öneriliyor. Gönderiye gelen yorumlara bakılırsa Google bunu şimdilik küçük bir kitle üzerinde test etmeye başladı.

Söz konusu engellemenin ileriki bir tarihte tüm kullanıcılar için geçerli olması bekleniyor. Ancak şu an için bununla ilgili bir zaman çizelgesi mevcut değil. Google daha önce reklamların atlanmasına izin veren YouTube Vanced uygulaması için de yasal süreç başlatmıştı.

Kaynak:https://www.reddit.com/r/youtube/comments/14kmd07/youtube_cracking_down_on_if_youre_not_paying_them/

• Bunun bir sonraki aşaması Google reklamlarını engelleyenleri engelleme sonraki aşaması Chrome'da ad blockerlari banlama sonraki aşama ise Android reklamlarını engelleyenleri engelleme(play store da zaten tüm cihazdaki reklamları engelleyen adblockerlari barındırmıyor) bu saatten sonra elinden gelse adblocker kullananları banlayacak. Şaşırmamak lazım google reklam firması sonuçta. Ama şunu bilsinki sokakta dönüp yüzüne bakmayacağım insanlara, şaklabanlık yapan insanlara para falan kazandırmam
    Banner şeklinde reklamlar ne zaman bitti ve video şeklinde reklamlar çıktı işte o zaman zorbalık başladı. Yok arkadaşım ben senin 5 saniyelik şiddetli sesle başlayan reklamını izlemem. Sitenin yukarısında sağında solunda banner şeklinde gösteriyorsan kapatayım reklam engelleyiciyi ama ard arda 2 tane 5 saniyelik videoyu bırak 1 tane video bile izlemem.

Tekel olmanın verdiği güç işte. Kesinlen cezalar ciklet parası adamları etkilemiyor bile. Umarım bunada alternatif çıkar.

Burada çoğu kişi mevzunun sadece para olduğunu söylemiş, işte para verin de premium kullanın bu rezilliklerle apk şu bu ile uğraşmayın. İyi güzel de arkadaşım;

Google benim evimi konuşma geçmişini yazı yazma algoritmamı herşeyimi denetliyor, denetlediğinden uygun kelimeleri sesli veya yazılı analiz ediyor sonra bana bunu pazarlıyor.

Adamın işletim sistemini telefonda kullanıyor muyuz ? evet android telefonum var.

Adamın tarayıcısını bilgisayarda kullanıyor muyuz ? evet chrome var.

Adamın internet arama motorunu kullanıyor muyuz ? evet google var.

Video eski ve youtube silmiş ama size reddit postunu atayım.

https://www.reddit.com/r/videos/comments/8bx9m7/google_is_always_listening_live_test

Video'un özeti şu, adam hiçbir şekilde birşey söylemiyor yazmıyor live canlı yayın yapıyor. Sonra bunu test ediyor google acaba bizi dinleyip reklam mı çıkartıyor diye ? videonun bir yerinde dog toys şöyle böyle diyor, akabinde bakıyor ki tarayıcısında köpek oyuncakları reklamı çıkmış satın alması için vs. Özetle bu adamlar senin benim hepimizin devletin dahi elinde olmayan bilgilere 7 gün 24 saat aralıksız erişiyor ve izliyorlar. Çok değil evinize aldığınız o radarlı lidarlı kameralı akıllı süpürgeler bile sizin verinizi işliyorlar.

https://www.technologyreview.com/2022/12/19/1065306/roomba-irobot-robot-vacuums-artificial-intelligence-training-data-privacy açık bakın milletin kıçını çekmiş robot süpürge bunu da bir yerlere yüklemiş sonra data leak olmuş falan ki bunu yapan firma da robot süpürgenin mucidi irobot firması. Düşünün o xiaomiler neler yapıyorlardır de mi ? evi süpürüyor karınızın ananızın bacınızı iç çamaşırı rengine kadar biliyor hatta ev düzenine kadar yatak odanıza dahi giriyor, sonra niye benim karım ... istedi benim karım internette ... gördü beğendi işte youtube bana ... önerdi izledim falan fistan koca bir reklam sektörü böyle dönüyor. Mantığını anlamanız için bu kadarlık anlatıyorum yani yoksa sorun yok.

Mantığı anladıysak eğer, heriflerin sizden aldıkları verilerin karşılığında adam daha sana üstüne premium diye bir zımbırtı satıyor. Bizler buna karşıyız işte reklam engellememizin temelinde de bu yatıyor. Yoksa mevzu para premium hizmet abonelik vs değil. Bana bir zahmet ücretsiz hizmet sunuyorsa zaten bende beni işlemesini kullanmasını izin veriyorumdur değil mi ? bedavaya hizmeti veriyorsa zaten ürün sizisiniz arkadaşlar bunu anlamız lazım.

Youtube/google senin verilerini pazarlayarak, sana izlettiği reklamdan fazlasını kazanıyor. İzlemenden elde ettiği reklamların gelirlerini kısmi olarak içerik üreticilere pay ediyor.

Premiuma para verince verilerini gene full pazarlamaya devam ediyor. Üstelik bu sefer birde senden benden para alıyor.

2 reklam izlemeyelim para verelim tamam da ama o zaman verimi de işleme pazarlama...
  • Üstü kapalı illa o parayı alacam diyor youtube!

• the_hornet kullanıcısına yanıt
    Abi hem platformu kullanmak istiyorsun içerik üretici üretsin istiyorsun hem para vermek istemiyorsun ücretsiz olarak kullanıp reklamda istemiyorsun. Benim anlamadığım bunları isteyenin babasının hayrınamı var bu platform ve üreticiler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Forumdaşlar Youtube'da çocukları hedef alan çok ahlakdışı bir reklam yakalamıştım size raporlayacaktım ama kaldı. Editörler de haber geçerse ortalık yıkılır.

• U39QFRCFUU U kullanıcısına yanıt
    Bu iş ve içerik üretme modelini beğenmiyor olabilirler.

• YT premiumun geleceği söylendiğinde işlerin buraya varacağı belliydi. YT'un o leş reklamlarını izleyeceğime hiç izlemem daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U39QFRCFUU U kullanıcısına yanıt
    YouTube eskiden böyle bir platform değildi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun bir sonraki aşaması Google reklamlarını engelleyenleri engelleme sonraki aşaması Chrome'da ad blockerlari banlama sonraki aşama ise Android reklamlarını engelleyenleri engelleme(play store da zaten tüm cihazdaki reklamları engelleyen adblockerlari barındırmıyor) bu saatten sonra elinden gelse adblocker kullananları banlayacak. Şaşırmamak lazım google reklam firması sonuçta. Ama şunu bilsinki sokakta dönüp yüzüne bakmayacağım insanlara, şaklabanlık yapan insanlara para falan kazandırmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama şirketede hak verin zaten bu piyasada tekiller başka video oynatıcı yok ona rağmen ucuz premium üyelikler var reklamlar sadece bir kaç tane malesef herkesin kazanması lazım bu yüzden yapmak zorundalar.

• Bana göre ödeme yapılacak platformların arasında yerini çoktan almıştı zaten. Ama yine de böyle özellikle PC kullanıcılarını rahatsız edecek hamlelerine karşıyım. İşin kötü tarafı ben PC'de YouTube'u oturum açmadan kullanıyorum. Haliyle premium abonesi olsam bile oturum açmadığım için reklam engelleme işini uBlock Origin hallediyor. Bir rahat bırak kardeşim dedirtiyorlar valla.

• Gerekirse izlemeyi bırakırım ama YouTube gibi kan emici firmalara para kazandırmam örnek netflix

• Youtube kesinlikle ücretli aboneliği hakeden bir platform. Bildiğin video ansiklopedisi ve daha on yıllarca ayakta kalmasını isterim. 2005 yılından beri kullanıyorum ve bu süreçte işimi fazlasıyla gördü, görmeye de devam ediyor. Ha belki reklamlı üyelikler için dozunu biraz düşürse fena olmaz ama niye reklam var diye de hesap sormak bana garip geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özger -- 29 Haziran 2023; 16:4:53 >
  • Helali hoş olsun premium için verdiğim paralar. Tvde built-in gelen youtube uygulamasında reklam engellemek için hiçbir yöntem yok.

• Frobisher kullanıcısına yanıt
    Modeme DNS ekleyebilirsiniz, bu görevi çok güzel gerçekleştiren Adguard var.

• Banner şeklinde reklamlar ne zaman bitti ve video şeklinde reklamlar çıktı işte o zaman zorbalık başladı. Yok arkadaşım ben senin 5 saniyelik şiddetli sesle başlayan reklamını izlemem. Sitenin yukarısında sağında solunda banner şeklinde gösteriyorsan kapatayım reklam engelleyiciyi ama ard arda 2 tane 5 saniyelik videoyu bırak 1 tane video bile izlemem.

Tekel olmanın verdiği güç işte. Kesinlen cezalar ciklet parası adamları etkilemiyor bile. Umarım bunada alternatif çıkar.

• ramtester R kullanıcısına yanıt
    Adguard dns youtube reklamlarını engellemiyor malesef.

• Youtube premium aile banka iadeleri ile çok avantajlı 2 yıl zaten komple banka karşılamıştı şimdi yarısını iade alıyorum

• Şu platforma rakip çıkmayacak mı artık? Hayrına yapmıyorlar tamam da ama şimdiye kadar premium olmadan da yapıyordu ve 100$ yapıyoruz deseler yine haklarıdır mı diyeceğiz? Ya da adımımızı attığımız her yer reklam olsa haklarıdır mı diyeceğiz? Kullanıcıyı önemsemek yok mu bu google vs yerlerde

• Normalde kılı kırk yararım ama hemen hemen YouTube premium çıktığından beri üyeyim. Her gün belli bir süre PC başındaysanız premium almak değil de almamak enayilik bana kalırsa. :)

• Bundan önce premium kullandığımız halde videonun içine reklam koyan yayıncıları engellesinler.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.