Bildirim
Youtube'ta ingilizce yorum yazmak istedim ama....
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
i am answering ???
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ok. answer fiil değil miydi yoksa ? herneyse başka var mı ? -
What is brough me here ===> What brought me here.
I'm answering kısmı olmuş ama I guess ile başlayan cümleden sonrası acayip saçma geldi -
Bunlar hep Türkçe düşünmekten ama eğer çoğu doğruysa o zaman bana iyi bir motivasyon olur çalışmalara devam etmek için -
Saçma olan kısımlar gramatik olarak doğru olsa da İngilizce düşünce tarzına göre değil. Türkçe düşünüldüğünü farz edersek tamamen doğru oluyor Bir şey daha fark ettim Viewers kelimesinden önce the kullanınca daha düzgün oluyor. Onun dışında sorun yok.
Çalışmaya devam edin. Tamamen istediğinizi yapın. Gramer falan çalışmak yerine günlük internette yaptığınız, aradığınız şeyleri İngilizce yaparak hem düşünce tarzına adapte olabilirsiniz. Oturup saatlerce gramer çalışmak belki kısa sürede oldukça etkili olabilir. Ama günlük yaşantınızı az da olsa İngilizce'ye çevirmek uzun vadede size geri dönüyor. -
Haklısınız.Bu arada doğal olarak İngilizce'yi çok iyi bilen birisi olduğunuzu düşünerek bir şey sormak istiyorum.Belki çok Klişe olacak ama İngilizce'yi nasıl öğrendiniz ? kurs veyahut tıpkı benim gibi evde internet sayesinde mi ? akıcı konuşabiliyormusunuz ?İngilizce olan Her şeyi anadiliniz gibi mi anlıyorsunuz Türkçe gibi ? benim İngilizce'yi öğrenme amaçlarımdan en önemlisi Oyunlar.Anlayamadan oyun oynayamıyorum ben.Mesela oyun,film,dizi gibi şeyleri rahatlıkla anlıyorsunuzdur ?
Bu arada kusura bakmayın.Etrafımda kimse yok böyle soruları sormak için.Hazır bulmuşken sorayım dedim :) -
İngilizceyi iyi bildiğimi düşünmüyorum ama benim yabancı dillere özellikle İngilizceye merakım var. Oyun, film ve özellikle yabancı dizi izlemeyi çok severim. Artık şu sıralar izlediğim dizilerde TR altyazı bulamıyorum. Pek bilinmiyorlar. İngilizce altyazı bulursam onları kullanıyorum duymadığım kelime veya kavramları kaçırmamak için. Bilmediğim gramer konusuna açar göz gezdiririm. Bilmediğim kelimenin de anlamına bakmaya çalışırım. Böylelikle kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Seviye olarak da bir şey söylemiyorum çünkü bence dil öğrenimi asla bitmez
İnternette bir şey araştıracağım zaman İngilizce aradığım da oluyor. Eğer bulduklarımı anlamazsam da Türkçeye geri dönüyorum
Tek bir öneri yapacağım yukarıdakiler hariç. Çeviri servislerinden asla ama asla bir cümleyi tamamen çevirme. Bilmediğim kelimelere bak. Ama hatta 2 kelime bile yazma aynı anda. Emin ol o tür şekilde çevirdiğin şeyler hem yanlış olabiliyor hem de öyle bir şey yaparsan aklına da yerleşebilir.
Belli bir seviyede İngilizcen var ise (A2 ve yukarısı) Oyunları oynamaya bak. Karşına gelen bilmediğin şeyleri de araştır.
-
Hmm anladım.Cevabınız için teşekkürler umarım hepimizin geç olmadan iyi bir İngilizce seviyesi olur. iyi akşamlar. -
Senin yorumun:
i dont know what is brough me here. And i've watched this whole video. I guess you asked a questions to viewers at the end of the video.and you wants answers from viewers. I'm answering it as a viewer. It's "Tonguc has been in Kerhane"
----
I don't know what exactly brought me here. - I'm not sure'da diyebilirdik. Exactly daha dogru cunku "tam olarak" diye telafuz edilir bu durumda, cunku sonucta burdasin.
I dont know what brought me here (T' unuttunuz sanirim) is koyulmaz (is = dir) ne getirdir olmaz, am/is/are bas'a geliyor ingilizcede yani sagdaki kelimeye EK olur soldakine degil.
I guess you asked "some" questions (a olmaz, tekil degil) to "the" viewers (belirli seyirciler) at the end of the video
and larin onune . nokta koymussun, umarim bu sadece yazarken hizlica bir hata dir. Turkce'de bile . dan sonra VE gelemez.
I'm answering it as a viewier, burda belirli bir soru olmadigi icin IT demen yanlis oldu. "I'm answering as a viewer" yeterlidir. Burdada "dogal-lik" diye birsey var, bir NATIVE speaker demez boyle, daha "In my opinion / from my perspective / i reckon .. vs. birseyler yazardi ama yanlis degil yinede cok kotu degil yani sadece IT dememen yeterli.
Son cumle, sanirim video ile alakali oldugu icin duzeltmiyorum.
-
Bu arada, yaptigin pratik cok iyi. Sesli okumaya calismana onericem. -
Haklısınız.Aslında İngilizce öğrenen birisi olarak hiç düşünmeden yazmıştım yorumu maksat kendimi test etmek.Bu arada Yukarıdaki arkadaşa bir soru sormuştum isterseniz sizede aynısını soruyorum soru şu ;
'' Bu arada doğal olarak İngilizce'yi çok iyi bilen birisi olduğunuzu düşünerek bir şey sormak istiyorum.Belki çok Klişe olacak ama İngilizce'yi nasıl öğrendiniz ? kurs veyahut tıpkı benim gibi evde internet sayesinde mi ? akıcı konuşabiliyormusunuz ?İngilizce olan Her şeyi anadiliniz gibi mi anlıyorsunuz Türkçe gibi ? benim İngilizce'yi öğrenme amaçlarımdan en önemlisi Oyunlar.Anlayamadan oyun oynayamıyorum ben.Mesela oyun,film,dizi gibi şeyleri rahatlıkla anlıyorsunuzdur ?
Bu arada kusura bakmayın.Etrafımda kimse yok böyle soruları sormak için.Hazır bulmuşken sorayım dedim :) '' -
Yurt disinda yasamadan ogrenebilmek icin. Bire bir ingilizce ders'e gitmene oneririm, o bire bir ders'in kaliteside onemli, Native speaker olmali: ve genc birini bulmaya oneririm - Turkiye'deki mantik "tecrubeli hoca cok iyi, o yuzden yasli tercih ediyorlar" bu tam zit'i onlar bikmis, artik kolaya kaciyor hic yeni birsey katmiyorlar derslerine.
Alt yapi - Callan method ile yap
Ilerlemek - ozel ders (bire-bir veya 2-3 kisi sinif daha fazlasi DEGIL)
Tatil'lerin artik Ingiltere/Malta/Amerika/Australia/ gibi yerlerde olmali, Turkiye'yi cikar listeden. Tatil'de gezerken biraz 'observant" olmalisin - yeni seyler duycaksin "ahh bak onlar degisik sordu" bu sorularini getirip o iyi ozel ders ogretmene sorman lazim, bak onlar boyle kullandi sen ama bana boyle ogretin. Oda sana aciklasin o farklar.
Advanced ingilizce dedigin herkez kelime hazne saniyor'da oyle birsey degil. Kelimelerin farklarini cikarabilmek.. ne zaman Ask someone to / ne zaman Want someone to - kullanilir, ne zaman Along kullanilir ne zaman Throughout kullanilir. Ogretmen bunu acikliyamiyorsa o yuzden 3. sinif ingilizce kurs da calisiyor.
Bazi insanlar sok oluyor, "100tl saat'lik ders mi olur!? Ben 50TL oduyorum filan diyorlar" ama fark budur. Ogretmen herseydir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X