|
Bildirim
Anasayfadaki önerileri hakkında iki kelam etmek istiyorum izninizle.
Bu algoritması gerçekten iğrenç. Bir şeye bir kere baktın diye defalarca aynı konuları gösterebiliyor. Üstelik bunu resetleme imkanı yok, geçmişini ve beğenilerini sildikten sonra bir kaç gün sonra anca düzeliyor yine de ara ara geliyor. Çocuklarınızın hesaplarını takip edin, "bunu bir daha gösterme" "bu kanalı gizle" seçeneklerini sürekli kullanarak anasayfasını sadeleştirin. Belli bir yaşa geldikten sonra bu dayatmaların zararlarını anlatın ve kendisini bilinçlendirin. |
Kesinlikle. Bir videoyu merak edip izlediniz mi aman yarabbi, anasayfanız sadece onlardan ibaret, bir müziği dinledin mi 1000kez daha aynı müziği önerir. Asla yeni veya farklı müzik bulamazsınız. Adeta bir hapishaneye çevirir ortamı.
Sırf bu yüzden son zamanlarda soundcloud / radio garden gibi google ile ilişkisi olmayan uygulamalara yöneldim. (evet bu aptal algoritma beni radyo kanallarına kadar yöneltti, googledan bu ve arama sonuçları saçmalığı yüzüden nefret ediyorum, mağazası / gmail / haritalar hariç tüm hizmetlerini cihazlarımdan sildim.) Özellikle soundcloudu bayağı başarılı buluyorum yüklenen içerikler kısıtlıda olsada ilk kendim bir müzik arıyorum kalanını kendisi dolduruyor ve genelde bulduğu müzikler "aa bu müziği duymuştum" tadında oluyor. (Not: Spotify beni sarmıyor.) Ek: Bu arada PC için BlockTube + Sponsorblock + Youtube-shorts block eklentilerini tavsiye ederim.(*Üç eklentiyle bile tam adam olamıyor site ama) Blocktube kanal ve videoları engellemenizi sağlar. (Video başlığının yanındaki üç nokta menüsüne engelleme seçenekleri ekler) Sponsorblock sponsorlu/alakasız kısımları otomatik atlamanızı, Youtube-shorts block: shorts videoları orjinal youtube playerinde otomatik açmanızı ve isterseniz engellemenizi sağlar. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 18 Mayıs 2023; 04:05:46 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 18 Mayıs 2023; 07:31:54 > |
|
|
|