Şimdi Ara

YouTube'un yeni özelliği yanlış bilgilerin yayılmasını önleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YouTube'un yeni özelliği yanlış bilgilerin yayılmasını önleyecek
    "X" olmadan önce Twitter, kullanıcıların yanıltıcı veya kafa karıştırıcı bir tweet/gönderi altında bilgi sağlayarak bunu açıklığa kavuşturmasına izin veren Topluluk Notları adında bir özellik tanıttı. Yanlış bilginin yayılmasını azaltmaya yardımcı olmak için çok değerli ancak hâlâ istenildiği gibi çalışmayan bir özellik. Şimdi YouTube da benzer bir özellik kazanıyor. Henüz bir adı olmasa da YouTube, Topluluk Notları'na çok benzeyen yeni bir özellik için pilot program başlattı.

Ayrıca Bkz.YouTube, canlı yayınlar için yeni reklam formatını test ediyor

YouTube topluluk notları özelliği nasıl kullanılacak? 

YouTube’da bir videoda kafa karıştırıcı veya yanlış bilgiler olduğunu düşünen kullanıcılar, açıklığa kavuşturmak için bir not gönderebilecek. Videoların altında notun yazılıp gönderilebileceği “Not ekle” butonu olacak. Çok çeşitli görüşlere sahip kişiler, bu katkıyı inceleyebilecek ve bir grup olarak notun videoda gösterilip gösterilmeyeceğine karar verebilecek. Not onaylanırsa, doğrudan videonun altında görünecek.

Notların yayınlanabilmesi için kullanıcının kendi sözcükleriyle yazmış olması, kolay anlaşılabilir olması, tarafsız olması ve videoda veya video başlığında yapılan iddiayı doğrudan ele alması gerekiyor. Ayrıca topluluk tarafından yararlı bulunması halinde yayınlanacak.

Google bu özelliği ilk olarak Haziran ayında duyurdu. Şu anda belirli bir kullanıcı grubuyla test ediliyor. Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı belli değil.

Kaynak:https://9to5google.com/2024/08/07/youtube-community-notes-test-pilot-program/

• Youtube önce yalan dolan ahlaksız reklamları yayınlamayı önlemeyi öğrensin önce.

Premium kullanıyorum. Ama uzun bir süredir hesapsız olarak da inceleme-tespit yapıyorum. Bunları Bakanlığa sundum. Foruma da taşıyacağım.

Özetle Youtube ve Google reklamları bu ülkeye büyük zararlar veriyor. Umarım en ağır cezayı alırlar.
  • burada anlaşılan ne kadar çok kişiyseniz istediğiniz yanlışı da doğru kabul ettirebilirsiniz.

• Youtube önce yalan dolan ahlaksız reklamları yayınlamayı önlemeyi öğrensin önce.

Premium kullanıyorum. Ama uzun bir süredir hesapsız olarak da inceleme-tespit yapıyorum. Bunları Bakanlığa sundum. Foruma da taşıyacağım.

Özetle Youtube ve Google reklamları bu ülkeye büyük zararlar veriyor. Umarım en ağır cezayı alırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 8 Ağustos 2024; 16:38:26 >
  • İyi de organize oldurup getirildiler ve hepsi aynı yalanı yazdı

Bu durumda daha çok kişi böğürüyor diye doğru bilgi bile yalan olarak damgalanacak

Ermeni soykırımı yoktur ve dayanakları kitap ve filmler İngilterde yazılan propaganda ürünleridir desem, Ermeni lobisi de videoya doluşsa, burada heriflerin yalanlarını mı doğru kabul edicez (ha gerçi google bu videolarımızı direkt kaldırıyor zaten, zihniyet belli çünkü)

Ya da

pkk ve ypgnin terörünü yaptıkları pislikleri anlatsam

Altına da israil ve almanyaya bağlı kürt kamuflajlı bot hesaplar aksi propaganda yapsa yine mi yalan oluyor bu videoada anlattıjlarım

Bence kendi sansür sistemlerini "topluluk istiyor" kılıfına sokacaklar. Kendikeri bile bot hesapla spamlarlar istemedikleri videoların altına

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.