Şimdi Ara

Youtube yorum suç duyurusu bişey olur mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
17.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladım kardeşim saol bilgi için ama ben kötü bişey yapmıyorum
  • Bunu bende okudum ama emsalde böyle bişey yok koskoca nette bitane yok ki gir bak youtube hakaret yorum kaynıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Updateman

Bunu bende okudum ama emsalde böyle bişey yok koskoca nette bitane yok ki gir bak youtube hakaret yorum kaynıyor

Öyle değil işte başkasına olmuyor diye bana olmucak diye birşey yok , Pkklı şerefsiz işte adamın kafasına eser sırf daşşağına gider davasını açar. Hukuki.net'de sırf sosyal plaftormlarda ettiği hakareletden ceza yiyen ve , edilen hakaretlerden dava açan insanlar var. Yani her gün bir ton videoya , küfür edersin o yorumlar kalıyor orda birinin kafasına eser şikayet eder mahkemelerle cok uğraşıyorsun öyle böyle.

Ondan dikkat et yani boşver , ayrıca küfürle hakaretle zaten o insan müsvettelerine birşeyde olmuyor aynı şekilde devam ediyorlar. Sallama gitsin.
  • Olmadı hesabı kapatırım ilerde sorun köklü çözülür bişe olursa sonuna kadar inkar ederim aksini ispat edemezler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Updateman

Olmadı hesabı kapatırım ilerde sorun köklü çözülür bişe olursa sonuna kadar inkar ederim aksini ispat edemezler

Öyle işlemiyor ki sistem , Youtube googlenin ve adamlarda dünyayı depolayacak serverler var. Attığın yorum senin ekranında siliniyor sunucularda değil. 2006'da acılan atılıp silinen yorumlar bile kalır ellerinde . Bütün büyük firmalar ve serverler log tutmak zorundadır. Bu bi zorunluluk yani.

Sen yinede sövmekden vazgeçmicen söv söv istediğin kadar ben sadece bilgi verme amaçlı yazdım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 15 Ocak 2017; 19:49:31 >
  • Forum ölmüş resmen eskiden bir topic açılırdı sayfalarca cevap olurdu şimdi böyle destek olan tüm hocamlara teşekkürler
  • hiç bişey olmaz link at birazda biz kalaylayalım.
  • Fasist Diktator kullanıcısına yanıt
    Kardeşim adamn avatara nicke bakarmısın attıgı mesajda ortada şikayet edelim banlasınlar
  • @huseyin zst çok iddaalı konuşuyodun al oku arkadaş yaşadıklarını yazmış hala inanmayan
    mallar var orası ayrı ama adam yazmış şöyle şöyle oldu diye hala
    yok olmaz tespit edemez diyolar

ayrıca internet kafeden hesap açıp yapanlar dahi yakalanır o kafeden atılan mesajların saatiyle kafeye giriş-çıkış yapan kamera saatlerinde karşılaştırmalar ile şüpheli kişiler
    her türlü tespit ediliyor yani,

@zotacing 1 ara rte ye twiterdan sallayan hesap vardı önceden naapcaklarını falan yazan

onun tespit edilememesinin nedeni hesapın gerçektende yurt dışından mesaj yazılmasıdır

özetlersek t.c sınırları içerisinde şuanki teknolojiyle kimse tespit edilemez diye 1 durum yoktur 90 lı yıllarda kaldı onlar,

o tv lerde gördüğünüz teröristlere yapılan operasyınlar dahi tesadüf değildir kırsal alanda telsizle irtipata geçtiklerinde mit sinyal aldığı noktayı kontrol eder
    normal insanların yaşamıycağı dağ tepe mezra vadi şeklindeki yerlere anında o yerdeki
    askeri uzmanlara vererek yerin koordinatlarını operasyon yaptırtır

yani öyle dağlarda vadilerde patikalarda arayarak dolaşarak falan teröristle karşılaşmazsınız

• YouTube ve Facebook yorumlarından hiçbir şey olmaz, ben Facebook'tan sövdüğüm için 4-5 kere, YouTube'dan sövdüğüm için 3-4 kere tehdit edilmiştim ve suç duyurusunda bulunduklarını söylemişlerdi, sonuç hiçbir şey olmadı yıllar geçti ifadeye bile çağrılmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavikıs

@huseyin zst çok iddaalı konuşuyodun al oku arkadaş yaşadıklarını yazmış hala inanmayan
    mallar var orası ayrı ama adam yazmış şöyle şöyle oldu diye hala
    yok olmaz tespit edemez diyolar

ayrıca internet kafeden hesap açıp yapanlar dahi yakalanır o kafeden atılan mesajların saatiyle kafeye giriş-çıkış yapan kamera saatlerinde karşılaştırmalar ile şüpheli kişiler
    her türlü tespit ediliyor yani,

@zotacing 1 ara rte ye twiterdan sallayan hesap vardı önceden naapcaklarını falan yazan

onun tespit edilememesinin nedeni hesapın gerçektende yurt dışından mesaj yazılmasıdır

özetlersek t.c sınırları içerisinde şuanki teknolojiyle kimse tespit edilemez diye 1 durum yoktur 90 lı yıllarda kaldı onlar,

o tv lerde gördüğünüz teröristlere yapılan operasyınlar dahi tesadüf değildir kırsal alanda telsizle irtipata geçtiklerinde mit sinyal aldığı noktayı kontrol eder
    normal insanların yaşamıycağı dağ tepe mezra vadi şeklindeki yerlere anında o yerdeki
    askeri uzmanlara vererek yerin koordinatlarını operasyon yaptırtır

yani öyle dağlarda vadilerde patikalarda arayarak dolaşarak falan teröristle karşılaşmazsınız
    Hangi konu hakkındaki yazımdan bahsettiğinizi anlamadım. Ancak insanların başına tabii ki işler açılabilir. "Açılamaz, olamaz" diye bir şey yok.

Geçtim bir devlet büyüğünü, herhangi birine hakaret etmeyi, küfür etmeyi falan zaten doğru bulmuyorum. Ancak, yapılan basit bir eleştiriden hapis istemiyle yargılanan onlarca adam var. Bir kısmı da ceza alıyor. Bu durum utanç verici bir durum.

Tespit edilememek için bir sürü yöntem de var. Bu yöntemler, medeni bir ülkede bir devlet büyüğüne yöneltilebilecek ve medeni bir ülkede başınıza iş açmayacak bir eleştirinin Türkiye gibi bir muz cumhuriyetinde başınıza iş açabileceğini bildiğiniz için de kullanılabilir. Bir terörist organizasyonun veya bir suç örgütünün planlamasını yapmak için de kullanılabilir. O yüzden çok detaya girmeyeceğim. Neler olduğunu ayan beyan yazmayacağım. Ben böyle gizlenmelere ihtiyaç duymuyorum. Kullanmıyorum. Sadece bilgiye ulaşmak için, yüzbinlerce insanın kullandığı, VPN hizmeti kullanıyorum. Bunu suç haline getirirlerse, alternatifi de mevcut. Alternatifini kullanmaya devam edeceğim. Tespiti mümkün; ama herkese uygulanması ciddi bir maliyet. 300.000 insan VPN kullanırken, VPN'e alternatif bir sistemi kullandığımı kim anlayacak? Hangi birimizi yargılayacak? Anca içinden örneklem çeker. Onda da olacağı belli. VPN'e ceza gelse ağır ceza olmaz. Öderiz parasını. Sonrasında Türk İSS'lerini bırakırız. Bastırırız parayı, Alman Uydu internetine geçeriz.

Size, yapacağınız bir eleştiride kimlik gizlemek için yüzlerce yöntemden birini anlatayım:

Manuel Proxy kullanmak. Proxy nedir? Vekildir. Manuel Proxy nedir? Yurtdışında yaşayan bir arkadaşınızdır. Ben yapılması istenen eleştiriyi arkadaşıma elektronik olmayan, güvenli bir ortamdan yollarım. O da, sahte e-mail adresi ile alınmış bir fake hesaptan gerekli eleştiriyi yapar.

Onlarca yöntem var. Çoğunu da yakalamak çok zordur. Teknik detayı bilen, açık vermeyen birini tespit etmek düşündüğünüz kadar kolay değildir. Şu anda bu yorumu yazarken kullandığım PC ve internet bağlantısı ile benim yedi ceddimin seceresini dökmeleri birkaç saniye sürer. Ama, Türkiye içinden de takip edilemeyen paylaşım yapabilirim. Bunu yapmak için bu hesabı veya hep kullandığım e-mail adreslerimle alınmış hesapları kullanamam. E-mail hizmetini anarşist olduğu bilinen, bilgi paylaşmayan ve alternatif e-mail sormayan bir yerden alacaksın. Kullandığın elektronik ürün (PC veya tablet) Türkiye'den alınmış olmayacak. Üstünde kayıtlı e-mail adresi vs. olmayacak. Kayıtsız biçimde yurtdışından ikinci el alınmış ürün olacak. İnternet bağlantın kamera tespitinin mümkün olmadığı, ortak ağ interneti olacak. Bilkent'te otoparktan İİSBF internetini sömürüyorsun mesela. Otoparkta kamera mı var? İİSBF'de o an 1000 kişi var. VPN, sahte kullanıcı, sahte mail falan derken işi çok karıştırabilirsin.

Daha neler neler var. VPN kurulu kayıtsız bilgisayarın üzerinden, yurtdışındaki bir PC'ye TeamViewer ile bağlan. İşini yurtdışındaki bu PC'den doğru gör.

Veya sahte bir yurtdışı ismi ile yurtdışı server kirala. Bu servera zaman sayaçlı, önceden girilmiş mesajları sahte bir twitter hesabına zamanı gelince giren bir düzen kur. Bu server'ın da müşteri gizlilik politikası sıkı olsun.

Bunlar basit olanlar. Çok daha teferruatlı işlere girmek mümkün. Hiçbir yöntemin detayını da yazmam. Yazdığım yöntemlerin hepsinde eksik bıraktığım püf noktaları var. Yöntemleri dört dörtlük anlatmayacağım. Çünkü, bunları kendini korumaya almak isteyen, doğal hakkı olan ifade özgürlüğünü korurken, başına iş gelmemesi için önlem alan adam da kullanabilir. Terörist de kullanabilir. O yüzden detay yazmıyorum. Ancak yüz tane yolu var. Biraz bilgisi olan, deli derya araştırma yapmaya takati olan adam yöntemlerden birini dört dörtlük öğrenip uygulayabilir.

------------------

Ne hakkında yazdığım yazıya ithafen bunu yazdınız bilmiyorum bu arada. Ben sadece VPN, özgür internet, bilgi edinme özgürlüğü, internetin yasaklama ile sınırlandırılamayacağı konularında bir şeyler yazdım. Yasağı aşmak bir konu. Doğal hakkın olan ifade özgürlüğünü korumak için önlem almak, kendini gizlemek ayrı bir konu. Ben ikincisi hakkında pek bir şey yazmadım.

• Böyle durumlarda en fazla para cezası alır.
    Hapis gibi bir durum olmaz.
  • Updateman kullanıcısına yanıt
    Nasıl mı bulacaklar? Güldürdün :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xD
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    "Hakaret suçunun cezası, suçun basit veya nitelikli şekillerinden hangisinin işlendiğine göre farklılık arz eder. Suçun basit şeklinde, yani kamu görevlisi olmayan bir kişinin yüzüne karşı hakaret halinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır."

• Videoyu atta bir küfürde ben edeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reborned kullanıcısına yanıt
    Yere çöp atmak da suç.
    Kanun bu, işlenir işlenmez olay bana bakmıyor. Forumda bir üyeye karaktersiz dediğim için dava edildim, özür vs. diledim sonrası malum.
  • Reborned kullanıcısına yanıt
    Bu mahkeme işleri nasıl yürüyor mesela biri seni şikayet etti hemen mahkemeye hakim karşısına mı çıkıyorsun
    Yok hocam tebligat geliyor, savcılığa çağrılıyosun. İfadeni veriyosun. Biz uzlaştığımız için iş ilerlemedi, davayı geri çekti karşı taraf. İlerleyince de mahkeme günü atıyolar, hakim karşısına çıkıyosun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.