|
Youtube yorum suç duyurusu bişey olur mu (3. sayfa)
-
-
Hocam şöyle açıklayayım ben bu işin içinde olan biriydim, 2006 yılında (Rat) stealer , logger denen tooları yazardık. Buluyorlar bi şekilde şuan dünya üzerinde log vermeyen tek vpn firmaları var nijerya ve thayland firmaları. hatta bizim yazdığımız ratlarda sock5 vardı yani pcsine bağlandığın kişinin ip adresini kullanıyordun reverse sock diye geçer. Tek suçda evet belli başlı toolar ile yakalanmama şansı var ama sana ben nasıl yakalıyolar olay örgüsünü anlatayım türkiyenin en iyi hackerlerini bu şekilde yakaladılar ki cha0 , the_bekir googleye yazıp görebilirsin. Birisi cc'den yakalandı, Mesala diyelim Yaygın bi vpn kullanıyorsun herkes aynı ipe bağlanıyor zaman zaman bilişimde ip daraltma denen bi sistem var eğer bi kişi birşeyi 1 defa yapıyorsa birşey calıyorsa birşey dolandırıyorsa emin ol onu yine yapıcaktır işte yakalnacağı nokta bura oluyor 1 ip daraltma denen sisteme alıyolar seni bi şekilde izleniyorsun doğruluk payını yakalamak için ufak suçlarda ne derece sallanır bu olay bilmiyorum ama müşteki sayın fazla ise sallarlar. O firmadan ip daraltmaya alarak diğer ipleri eliyolar onuda şöyle yapıyolar bahsi geçen suçu hangi ipler hangi zaman aralığında yapıyor diye takibe alıyolar logları haliyle o boku sadece sen işlediğin için eleye eleye senin ip kabak gibi ortaya çıkıyor.quote:
Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST
Hangi konu hakkındaki yazımdan bahsettiğinizi anlamadım. Ancak insanların başına tabii ki işler açılabilir. "Açılamaz, olamaz" diye bir şey yok.
Geçtim bir devlet büyüğünü, herhangi birine hakaret etmeyi, küfür etmeyi falan zaten doğru bulmuyorum. Ancak, yapılan basit bir eleştiriden hapis istemiyle yargılanan onlarca adam var. Bir kısmı da ceza alıyor. Bu durum utanç verici bir durum.
Tespit edilememek için bir sürü yöntem de var. Bu yöntemler, medeni bir ülkede bir devlet büyüğüne yöneltilebilecek ve medeni bir ülkede başınıza iş açmayacak bir eleştirinin Türkiye gibi bir muz cumhuriyetinde başınıza iş açabileceğini bildiğiniz için de kullanılabilir. Bir terörist organizasyonun veya bir suç örgütünün planlamasını yapmak için de kullanılabilir. O yüzden çok detaya girmeyeceğim. Neler olduğunu ayan beyan yazmayacağım. Ben böyle gizlenmelere ihtiyaç duymuyorum. Kullanmıyorum. Sadece bilgiye ulaşmak için, yüzbinlerce insanın kullandığı, VPN hizmeti kullanıyorum. Bunu suç haline getirirlerse, alternatifi de mevcut. Alternatifini kullanmaya devam edeceğim. Tespiti mümkün; ama herkese uygulanması ciddi bir maliyet. 300.000 insan VPN kullanırken, VPN'e alternatif bir sistemi kullandığımı kim anlayacak? Hangi birimizi yargılayacak? Anca içinden örneklem çeker. Onda da olacağı belli. VPN'e ceza gelse ağır ceza olmaz. Öderiz parasını. Sonrasında Türk İSS'lerini bırakırız. Bastırırız parayı, Alman Uydu internetine geçeriz.
Size, yapacağınız bir eleştiride kimlik gizlemek için yüzlerce yöntemden birini anlatayım:
Manuel Proxy kullanmak. Proxy nedir? Vekildir. Manuel Proxy nedir? Yurtdışında yaşayan bir arkadaşınızdır. Ben yapılması istenen eleştiriyi arkadaşıma elektronik olmayan, güvenli bir ortamdan yollarım. O da, sahte e-mail adresi ile alınmış bir fake hesaptan gerekli eleştiriyi yapar.
Onlarca yöntem var. Çoğunu da yakalamak çok zordur. Teknik detayı bilen, açık vermeyen birini tespit etmek düşündüğünüz kadar kolay değildir. Şu anda bu yorumu yazarken kullandığım PC ve internet bağlantısı ile benim yedi ceddimin seceresini dökmeleri birkaç saniye sürer. Ama, Türkiye içinden de takip edilemeyen paylaşım yapabilirim. Bunu yapmak için bu hesabı veya hep kullandığım e-mail adreslerimle alınmış hesapları kullanamam. E-mail hizmetini anarşist olduğu bilinen, bilgi paylaşmayan ve alternatif e-mail sormayan bir yerden alacaksın. Kullandığın elektronik ürün (PC veya tablet) Türkiye'den alınmış olmayacak. Üstünde kayıtlı e-mail adresi vs. olmayacak. Kayıtsız biçimde yurtdışından ikinci el alınmış ürün olacak. İnternet bağlantın kamera tespitinin mümkün olmadığı, ortak ağ interneti olacak. Bilkent'te otoparktan İİSBF internetini sömürüyorsun mesela. Otoparkta kamera mı var? İİSBF'de o an 1000 kişi var. VPN, sahte kullanıcı, sahte mail falan derken işi çok karıştırabilirsin.
Daha neler neler var. VPN kurulu kayıtsız bilgisayarın üzerinden, yurtdışındaki bir PC'ye TeamViewer ile bağlan. İşini yurtdışındaki bu PC'den doğru gör.
Veya sahte bir yurtdışı ismi ile yurtdışı server kirala. Bu servera zaman sayaçlı, önceden girilmiş mesajları sahte bir twitter hesabına zamanı gelince giren bir düzen kur. Bu server'ın da müşteri gizlilik politikası sıkı olsun.
Bunlar basit olanlar. Çok daha teferruatlı işlere girmek mümkün. Hiçbir yöntemin detayını da yazmam. Yazdığım yöntemlerin hepsinde eksik bıraktığım püf noktaları var. Yöntemleri dört dörtlük anlatmayacağım. Çünkü, bunları kendini korumaya almak isteyen, doğal hakkı olan ifade özgürlüğünü korurken, başına iş gelmemesi için önlem alan adam da kullanabilir. Terörist de kullanabilir. O yüzden detay yazmıyorum. Ancak yüz tane yolu var. Biraz bilgisi olan, deli derya araştırma yapmaya takati olan adam yöntemlerden birini dört dörtlük öğrenip uygulayabilir.
------------------
Ne hakkında yazdığım yazıya ithafen bunu yazdınız bilmiyorum bu arada. Ben sadece VPN, özgür internet, bilgi edinme özgürlüğü, internetin yasaklama ile sınırlandırılamayacağı konularında bir şeyler yazdım. Yasağı aşmak bir konu. Doğal hakkın olan ifade özgürlüğünü korumak için önlem almak, kendini gizlemek ayrı bir konu. Ben ikincisi hakkında pek bir şey yazmadım.
Alıntıları Göster
Ben bilişim işini türkiyede nasıl işliyor köküne kadar biliyorum eve gelme süreçlerine kadar kendimde yaşadım eşim dostumda , Evet bizde çok gelişmiş durumda değil ama düşündüğümüz kadar basitte işlemiyor. İnsanları yakalatan şey o olayı 1 defa değil uzun süre yapmalarıdır işte orda faka basıyolar ne vpn ne sock kurtarıyor seni.
Ama her suçu bilişim şube almıyor işte ondan dolayı çok sıkıntılar çıkıyor benim bi tanıdığım herif 2010 yılında wifi hek ile karşısında ki apartmanın iplerinden bağlanıp e ticarret sitelerinden mal alıyodu çok uzun süre yaptı bunu, Hergün ifadeye karşı binadan birilerini gelip götürüyolarmış ahmet amca bilmem ayşe teyze :D :D Ona birşey olmadı şu zamana kadar.
Hangi şubenin nerenin ilgilendiğide önemli normal sivillerin yaptığı şey ip adresi varmı suçlunun evet var al efendim budur tamam ver dilekceyi yazıp savcılığa iletelim savcılığa iletilir kimin ip adresi varsa ona tebligat gider direk o adam suçlu oluyo çok karışık bi konu biri sizin hayatınızıda yakabilir , veya birşey olmayabilirde dikkat etmek lazım ülkenin her yerinde adalet farklı işliyor suçun büyüklüğüne göre öneme biniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 4 Mayıs 2018; 5:2:40 >
-
Pkk'yı övdüğü belliyse link at bende söveyim -
Bildiğim kadarıyla internette olan tüm siteler 1 yıl ip adresinin log'unu tutmak zorunda yasalar gereği. Karşı taraf gerçekten suç duyurusunda bulunduğu zaman youtube senin ip adresini verir ve hatta VPN kullansan bile VPN şirketinden hangi ip adresi ile VPN'e bağlandığın istenir. Yani tahminime göre çok fantastik yollar kullanmadığın sürece kaçış yok. O suç duyurusunda bulundum diyenler seni korkutmaya çalışmış eğer üzerinden uzun zaman geçmişse. Hatta yakın zamanlı olarak youtubeda şu video vardı
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bu adam tamamen prim için yapmış bunu, avukatın da bı güzel reklamını yapmış sağolsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam tam olarak ne yaptın sen? Birine para karşılığı kontor yollayacaktın ama yollamadın mı? -
İnternet sağlayıcın herşeyini takip ediyor bulurlar.
zaten adam pkklıysa ceza al diye değil ismini vs öğrenmek için yapar şikayeti bulduktan sonra faili meçhula kadar yolu var.
bu arada pkk propagandası yoksa sadece demirtaşsa zaten 6 aydan 1 yıla kadar ceza alırsın sicil temizse paraya cevrilir günlük 20tl den 6 ay verseler 180x20 ödersin 3600tl + avukat mahkeme 5-5500 u bulur
Silmende önemli değil herşey kayıtlı
edit:internet abonesi kimse dava ona açılır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-07C238B73 -- 4 Mayıs 2018; 15:29:11 >
ABD firmalarında bu konu farklı.
ABD ceza kanunlarına göre hakaret suç değil, bu sebeple bu platformların birinde karşı tarafa hakaret ederseniz IP adresiniz firma tarafından savcılığa verilmez. Derseniz ki yakalananlar nasıl yakalanıyor, cevabı basit: Bu ahmak dostlarımız profillerinde kendi isimlerini ve fotoğraflarını kullandıkları için kolayca bulunabiliyorlar.
Romanyalı ünlü hacker vardı adını tam hatırlamıyorum. Servis sağlayıcısı üzerinden takip edilebilir diye kendi kablosunu çekerek ağa bağlandığı halde 4-5 sene sonra yakalanmıştı. Amerika'ya iade oldu sonra Romanya'ya geri geldi falan bir sürü muhabbeti vardı. Yani bunlar bile yakalanıyorsa kimse çok güvenmesin kendine.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-BB39D0135
Hocam şöyle açıklayayım ben bu işin içinde olan biriydim, 2006 yılında (Rat) stealer , logger denen tooları yazardık. Buluyorlar bi şekilde şuan dünya üzerinde log vermeyen tek vpn firmaları var nijerya ve thayland firmaları. hatta bizim yazdığımız ratlarda sock5 vardı yani pcsine bağlandığın kişinin ip adresini kullanıyordun reverse sock diye geçer. Tek suçda evet belli başlı toolar ile yakalanmama şansı var ama sana ben nasıl yakalıyolar olay örgüsünü anlatayım türkiyenin en iyi hackerlerini bu şekilde yakaladılar ki cha0 , the_bekir googleye yazıp görebilirsin. Birisi cc'den yakalandı, Mesala diyelim Yaygın bi vpn kullanıyorsun herkes aynı ipe bağlanıyor zaman zaman bilişimde ip daraltma denen bi sistem var eğer bi kişi birşeyi 1 defa yapıyorsa birşey calıyorsa birşey dolandırıyorsa emin ol onu yine yapıcaktır işte yakalnacağı nokta bura oluyor 1 ip daraltma denen sisteme alıyolar seni bi şekilde izleniyorsun doğruluk payını yakalamak için ufak suçlarda ne derece sallanır bu olay bilmiyorum ama müşteki sayın fazla ise sallarlar. O firmadan ip daraltmaya alarak diğer ipleri eliyolar onuda şöyle yapıyolar bahsi geçen suçu hangi ipler hangi zaman aralığında yapıyor diye takibe alıyolar logları haliyle o boku sadece sen işlediğin için eleye eleye senin ip kabak gibi ortaya çıkıyor.
Ben bilişim işini türkiyede nasıl işliyor köküne kadar biliyorum eve gelme süreçlerine kadar kendimde yaşadım eşim dostumda , Evet bizde çok gelişmiş durumda değil ama düşündüğümüz kadar basitte işlemiyor. İnsanları yakalatan şey o olayı 1 defa değil uzun süre yapmalarıdır işte orda faka basıyolar ne vpn ne sock kurtarıyor seni.
Ama her suçu bilişim şube almıyor işte ondan dolayı çok sıkıntılar çıkıyor benim bi tanıdığım herif 2010 yılında wifi hek ile karşısında ki apartmanın iplerinden bağlanıp e ticarret sitelerinden mal alıyodu çok uzun süre yaptı bunu, Hergün ifadeye karşı binadan birilerini gelip götürüyolarmış ahmet amca bilmem ayşe teyze :D :D Ona birşey olmadı şu zamana kadar.
Hangi şubenin nerenin ilgilendiğide önemli normal sivillerin yaptığı şey ip adresi varmı suçlunun evet var al efendim budur tamam ver dilekceyi yazıp savcılığa iletelim savcılığa iletilir kimin ip adresi varsa ona tebligat gider direk o adam suçlu oluyo çok karışık bi konu biri sizin hayatınızıda yakabilir , veya birşey olmayabilirde dikkat etmek lazım ülkenin her yerinde adalet farklı işliyor suçun büyüklüğüne göre öneme biniyor.
Alıntıları Göster
-
Amerika menşeili sosyal medyalarda sıkıntı olmaz ama türkiyedeki herhangi bir sitede yapılırsa sıkıntı büyük. Zamanında ekin kollamanın videosu vardı. Şikayet etmişti falan. Bir şey çıksaydı heryere yaygarasını yapardı. Reklam amaçlı yaptığı belli zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yargıdağıtanadam -- 20 Haziran 2018; 17:45:35 >
youtube, twitter, fb gibi şirketler savcılığın ip talebine cevap bile vermiyor. türk şirketler -dh, ekşi falan- ise 6 ay ip loglarını tutmakla yükümlü. -
Fakequote:
Orijinalden alıntı: Guest-BB39D0135
Bal gibide olur pkklıymış filan devlet sallamaz bile , mahkemede işler kesinlikle öyle dönmüyor sadece açılan davanın ifadesine göre değerlendiriliyorsun hakaret varsa suç vardır ister yahudi olsun ister pkklı o kadar saçma yani adalet ülkede. Ayrıca hemen cağırmazlar kapına 8 9 ay sonra bi tebligat gelir pat savcılığa ifade vermeye. Sonra üstüne mahkeme acılır sebebide senden dosya parasından tut donuna kadar almaktır.
2011'de 50 tl kontor için 4 yıl mahkemelerle uğraştım 3 ay her gün gidip imza attım , peşine 5 yıl denetimli serbestlik yedim hemde adamla uzlaşıp parasını ödememe rağmen kamu davasına döndü diye. Cebimden rahat mahkemeye avukatıyla beraber 2 bin tl cıktı , üstüne 5 yıl denetimli serbestlik. Hak etmedimmi ettim iyi caydırdılar beni ama dediğim gibi. Öyle önünüze gelene hakaret küfür vari şeyler yazmayın. Kapınıza bi tebligat gelir o 5yıl denetimli serbestlik geleceğinizi yakar.
Ha şunuda belirteyim dava bana 1 yıl sonra geldi rusya vpn kullanarak yapıyordum bu işleri adamlar rusyadan vpn aldığım firmadan benim ana ttnet ipimi alıp ttnet savcılığa ip adresimi veriyor , ipden direk eve tebligat.
Fake hesapla nasıl bi mantıkla beni bulamazlar diyorsun ki rusya vpn firması bile log tutup savcılık izni ile ip veriyorsa youtube , twitter, facebook anında verir o ipi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öyle birşey olsa erişimini kapatırlar, savcılık isterse seve seve vereceklerquote:
Orijinalden alıntı: muhur beste
youtube, twitter, fb gibi şirketler savcılığın ip talebine cevap bile vermiyor. türk şirketler -dh, ekşi falan- ise 6 ay ip loglarını tutmakla yükümlü. -
kim buluyor anlamadım -
Kapatmıyorlar, bu da turk hukukunun ikili tavrı. Youtube, twitter, fb, google gibi şirketler ip vermiyor, istediğin yere bakabilirsin.quote:
Orijinalden alıntı: faruk321
Öyle birşey olsa erişimini kapatırlar, savcılık isterse seve seve verecekler
Alıntıları Göster
ARKADAŞLAR TÜM CEVAP YAZAN DEĞERLİ ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER BU KONUYU AÇTIĞIM ZAMANDAN BERİ HERTÜRLÜ OLUMSUZ YORUM YAZMAYA DEVAM ETMİŞTİM VE YOUTUBEDE HERHANGİ BİR SIKINTI OLMADI :=)) -
quote:
Orijinalden alıntı: faruk321
Öyle birşey olsa erişimini kapatırlar, savcılık isterse seve seve verecekler
Alıntıları GösterGoogle servislerini buna tüm sosyal medya siteleri,youtube gibi servisler de dahil kapatamazsın.Burası Kuzey Kore değil.Bu firmalar devletlerden bile daha otoriterler.Senin X şehrinin X savcısını ne tanır ne de kale alır.Ip adresi mübadele işlemleri örneğin Youtube tarafından yanıtlanmaz bile.Bu ülkenin makamları ABD menşeili firmadan ip ister fakat ABD ceza yasalarına göre hakaret suçu bulunmadığından kişinin ip adresi gizlilik ilkesine göre saklı tutulur.Bunu değil x savcısı ülkenin başkanı dahi istese vermezler.Kısacası bu servisleri anonim şekilde kullanan (gerçek isim soyisim,numara,fotoğraf ve e posta olmadan) bir kişinin hakaret suçundan yakalanması,ip adresinin tespit edilebilmesi suç bu tarz sitelerde işlendiyse mümkün değildir.Bu gibi forumlarda işlenirse forum sitesi ve iss savcılığın talebine istinaden tüm bilgilerinizi,ip adresinizi paylaşır.Özellikle bu tarz mecralarda çok dikkatli olmalısınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X