Şimdi Ara

YTÜ TERCİH ETMEK İSTEYENLER İÇİN SORU CEVAP - BİLGİLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
4
Favori
7.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar düşünüyorum. Hacettepe'nin akademik kadrosu bariz daha iyi ama Ankara'da okumanın dezavantajları olur mu? YTÜ mü, Hacettepe mi?
  • mertsysal M kullanıcısına yanıt
    ODTÜ ve Bilkent gibi yerlerin de Ankara’da olduğunu düşününce inanılmaz bir dezavantaj gibi gelmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaq Kaq K kullanıcısına yanıt
    Hocam ytü kontroldeyim sorun varsa cevaplayayım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hüseyin diye birini tanıyor musun
  • Bak bak yine geldi *********************************. İşine gelince trollük işine gelince alay etmeler, sövmeler. Şimdi ise yardım istiyorsun aynı yerde
  • Rivaul kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bu sene hazırlıktım, tanımıyorum.
  • mertsysal M kullanıcısına yanıt
    kendim angaralı olarak çok dezavantaj görmüyorum.
  • Hocam ben de gazide makine 1 e başlayacağım bu sene.Birinci sınıf için tavsiyeniz var mı? kaç ortalama yaptınız bu sene?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaq Kaq

YTÜ Elektrik Mühendisliği hakkında bilgi verebilir misiniz ?
    Ordayım idare eder YTÜ nun en güzel 2 3 bölümünden biridir (bilgisayar makine elektrik ve ehm) ayrıca sınavlardan ortalaması yüksektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ytü elektronik ve haberlesme mühendisliği hakkında ne düsünüyosunuz?
    Kampüsün icindeki erkek yurdunun cıkma olasılıgı yüksek mi?Yurt,yemek, internet durumları nasıl?
    Son olarak ytünün hazırlığının kötü oldugunu soyluyolar.İngilizcem baslangıc seviyesi diyebilirim.1 senede en azından dersleri anlayabilecek seviyeye gelebilir miyiz?

• Fb0107 F kullanıcısına yanıt
    Kyk ya basvuruluyor durumu kotu olanlara fsm cikiyor daha iyi olanlar baska kyk yurduna giriyor veya yedeklerde oluyor eger kykda torpilin varsa kisa surede fsmye gecebilirsin yoksa sene sonunu bulabilir.Yurdun interneti kotu yemek fena degil
    Hazirlik kötü , sıkıntıları var evet fakat azimliysen kendi çabaların varsa ogrenebilirsin biraz sana bagli okul cok bir sey katamiyor

• limitx98 kullanıcısına yanıt
    bana ortalama sorma (2.12, fakat kaldığım ders çok hepsini bb versem ortalama 2.7 falan oluyor sen düşün kaç dersten kaldım)
    temel bilim derslerini yüksek tut ve meslek derslerinden kalma. ilk sene yapman gereken tek şey bu diyebilirim.
  • Hocam kontrol ve otomasyon mühendisliğinin çalışma alanını tam olarak anlamadım hangi sektörlerde çalışıyor iş imkanı nasıl ?
    Ek olarak üniversiteden genel olarak memnun musunuz ?
    Elektronik ve haberleşme bölümü elektrik-elektroniğe yakın bir bölüm sadece ufak tefek farkları var . İsminde haberleşme olması haberleşme sektöründe çalışmak istersen sana öncelik vermelerine sebep oluyor. Zaten öğrencilerin %60'ı haberleşme tarafını tercih ediyor. Ben YTÜ EHM'de okuyan ve yeni mezun baya kişiyle konuştum. Okuyanlar genel olarak okuldan ve bölümden memnunlar sadece biraz zor olduğundan yakınıyorlar.Yani bölüme ilgin yoksa zorlanırsın.YTÜ EHM'den yeni mezunlar başlangıç olarak 3000-6000 arasında maaşla başlıyor. Bu maaş kişiye göre değişir ama ortalama olarak alınan para bu.Hazırlık kısmında ise biraz şans önemli.Hocadan hocaya eğitim çok fark edebiliyor.Her dönem 3 farklı hoca derse giriyor( Bazı sınıflarda 2 veya 4 olabiliyor ). Benim şansıma amerikalı bir hoca denk geldi ve çok güzel anlatıyordu .Diğer hocalarım da 2 hoca hariç gayet iyiydi.Haftanın bazı günleri ders çıkışı speaking ve writing clublar oluyor. Speaking kısmına gitmedim ama writing kısmından çok memnun kaldım.Hazırlıkta geçme oranı %50-55 cıvarı.Geçemeyenler yaz sonundaki sınava giriyor.Ben yurtta kalmıyorum ama okulun içindeki KYK yurduna gitmek isteyen arkadaşlarımın çoğu sene içinde kampüsün içindeki erkek yurduna yerleştiler.EHM ve YTÜ hakkında başka bir sorun varsa sorabilirsin.

• Kyk yurdu cıkmazsa kampüs cevresi ozel yurtlar var mı?Varsa fiyatları ne civarı?İstanbul dısından gelicem.İstanbulu pek bilmiyorum.Konumu iyi değil diyolardı.Ulasım konusunda sıkıntı oluyor mu veya semt olarak nasıldır o civarlar?

• hocam selamlar, istediğimiz zaman kullanabileceğimiz bir bilgisayar odası var mı acaba? Örneğin dersim yok ve girip kurgu vs kendi işlerim için kullanabileceğim bir bilgisayar odası. Ve bu bilgisayarların markası, kapasiteleri nelerdir? şimdiden teşekkürler

• Harlta mühendisligi hakkında bilgin var mi

• Nelson Muntz kullanıcısına yanıt
    Kütüphanede bilgisayar odası var . Özelliklerine bakmadım ama kütüphanedeki bilgisayarların internet hızı çok yüksek.

Hocam konum olarak çevresi çok iyi değil ama bu pek önemli değil bence çünkü kampüs kocaman . Genelde kampüsün içinde vakit geçiriyorsun ve metro kampüsün girişine kadar getiriyor. Ulaşım ise kolay. Metro ile gelebilirsin ya da metrobüs ile cevizlibağa gelip okulun ringleri ile kampüse gelebilirsin. Mesela itü ayazağa kampüsünün konumu daha iyi ama ulaşımı yıldıza göre benim için daha zor .

Özel yurtları hiç araştırmadım bu yüzden bilmiyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.