Bi de bazı bölümlerde sayfanın ortasında bile var..
işte bana tek saçma gelen o oldu..
üstlere altlara kenarlara olurda ortalık yere uymamış...
aman banane
gün işini bilir... adama bu saatten sonra bizmi öğretecez bu tip şeyleri...
aşmış artık...
quote:
Orjinalden alıntı: tehlike
Birisi bana sitenin giderlerini sayabilir mi?
hergün eski ve sağlam insanlardan biri...
ÜSTTEKİ CÜMLE BAYAĞI "ince" OLDU UMARIM ANLARSIN...
bu masraflar 2 yıl önce de vardı ama reklam olmadanda ilerliyordu. bu masraflar üstü bir olay bence
ya bu ortadaki reklam kötü olmuş.
yakında google reklamı da gelir alt köşeye
bana doru durust bı tarafını gosterın dh nın
quote:
Orjinalden alıntı: daldandala
bana doru durust bı tarafını gosterın dh nın
senin halen daha burada olman...
özel msj kutunuzda bile var hem msj altında hemde sol tarafta :). yakında imzalardada çıkarsa şaşmam
quote:
Orjinalden alıntı: bozo
bu masraflar 2 yıl önce de vardı ama reklam olmadanda ilerliyordu. bu masraflar üstü bir olay bence
O zaman hosting serverı kullanılıyodu 1 adet
Su anda co-locate 5 server var dh'ye(parayla alınmış yanı kıralama degıl) ait sırf kullanıcılarda yavaşlık olmasın ve daha rahat etsinler diye....
Arkadaşlar her yiğidin yoğurt yeme tarzı farklıdır. A sitesi/firması farklı şekilde yapar, B farklı yapar.
Bizim asıl sorunumuz eleştirmeyi bilmemek. Çünkü eleştirmek için önce empatik düşünmek lazım. Şimdi Donanım Haber ne zaman açıldı ne yapar ne eder, ne kadar kar/zarar eder bilmem... Şahsen ben şöyle düşünüyorum. Bir site yapayım bende reklam alayım.
Hayatta ilk prensibim çuvaldızı kendime batırmak oldu. Şimdi biraz yukarıda yazdığım bir post ta dedim ki reklam kalksın... Ama siteye üyelik ücretli olsun. Kimse ama hiç kimse haklısın yada güzel bir fikir demedi. Çünkü birey olarak genelde her şeyin iyisini ucuzunu falan isteyen bir yapımız var... Bir zamanlar fıkra olarak anlatılırdı, iki tane geliri yüksek erkek aralarında konuşurken biri demişki, fiziği düzgün, iyi huylu, genç, iyi yemek yapan, iyi temizlik yapan bir hizmetçi arıyorum; denk gelirse bana haber verirmisin der... Diğeri ben böyle birini bulursam hemen evlenirim diye cevap verir..
Şimdi insanlar ne istediklerinin farkında değil bence. Ben şahsen 700 üzrinde mesaj sayım var, konu dışı hariç, bildiğim 6000 - 7000 sayılarına ulaşan kullanıcılar var. Ayrıca üye profiline baktığım da 2001 de siteye üye olanlar var. Kaldı ki bu kişilerin çoğu buralarda sorunlarını değil çözüm önerilerini yazmış. Aşağı yukarı bende bildiklerimi elimden geldiği kadar yazmaya çalışıyorum. Neden ??? Bildiklerimi paylaşmak, bilmediklerimi öğrenmek için.
Daha önce aynı olmasada buna benzer birşeyleri Microsoft News grupta yazmıştım. Pc ye bir format atılıp yeniden kurulması yada virüs felan temizliği yada buna benzer şeyler için teknik servise gittiğinizde bunun karşılığı 30 dolar gibi bir meblağ. Burada arkadaşlar bu tip şeyler için para ödemedikleri gibi, Teknik Serviste çalışıp çözemedikleri sorunları olan kişilerde buldukları olası çözümleri karşılığında belirli bir ücret alıyorlar.
Ayrıca konu-dışı gereksiz mesaj gibi başlıklar altında yazarakta stres atıyorlar. Şimdi bunca faydaları var iken Bu reklam konusundan şikayet etmek neden ?
Yada insanlar neden bu kadar rahatsız oluyor, ben pekte bir mana veremiyorum.
Hatılarsanız siteye kısa bir süre önce resim falan eklenemiyordu. Bunun sebebi de sunucudaki bakım işlemleri sebep gösterildi. Ayrıca 2 olan sunucu sayımız 4 olacak diye bir açıklama yapıldı. şimdi reklamdan hoşlanmayan arkadaşlar bu 2 sunucuyu Donanım Haber e hibe etseler, bence ilave reklamlara ihtiyaç duyulmazdı. Sunucular ne kadar ??? Eğer iyi bir sunucu derseniz 5-6 bin dolar, daha fazla olanıda var.
Dersenizki bunlar sponsor olan firma karşılıyor, bende size sorarım hangi sponsor firma hangi site için 5 bin dolarlık 4 tane sunucuyu tahsis eder ve ne kadar reklam alanı kullanır.
İşte bunları bilmeden, yada en azından empatik davranmadan lütfen eleştirmeyin. Ayrıca yanlış ta anlaşılmasın, eleştirmeyin de demiyorum. Zaten için güzelliği burada, Donanım Haber gördüğüm en Demokratik sitelerden bir tanesi.
Yiğidi öldürelim ama genede hakkını verelim...
quote:
5000 dolar server ucretı yetermı?
quote:
Orjinalden alıntı: FunKsTaR
quote:
Orjinalden alıntı: bozo
O zaman hosting serverı kullanılıyodu 1 adet
Su anda co-locate 5 server var dh'ye(parayla alınmış yanı kıralama degıl) ait sırf kullanıcılarda yavaşlık olmasın ve daha rahat etsinler diye....
Alın bu da muhalefete kapak...
quote:
Orjinalden alıntı: Yozi
benimgibi firefox ve adblock kullanin, hicbirsey olmasin. Bende suan hicbir tane reklam yok. Sadece 1-2 tane güzel, reklam koysyalar tamam. Sagda, yukarida, asagida, ortada her yerde reklam var. Baka kim ki. Sonra da niye adblock kullaniyon diyorlar, siz böyle yaparasaniz, adamlar da adblock kullanir. Bu kadar basit.
Sıkıntısı olan aynen @Yozi ve benim gibi yapıp Firefox'ta "adblock" kullansın. Sorunsuz.
quote:
Orjinalden alıntı: sipidaksipidakyusenbalik
quote:
5000 dolar server ucretı yetermı?
vercenmi(ata demirer) reklamlara
sana ne be adam para kazancak sanamı sorcak
BILGISAYARA FILTRE TAKICAM REKLAM MEKLAM GORMEK ISTEMIYORUM
Adamın para kazanmasına bir şey demiyoruz zaten... Kazansın ama kullanıcıyı da düşünmeli...
Bu arada 5000 dolar server ücreti demişsin... Sana şunu söyliyeyim sitenin gelirleri giderlerinden çook daha fazladır... Sordum soruşturdum. Gün sanırım bir frmanın distrübitoru aynı zamanda... Ve sitenin hitini düşünürsen. Ufak bir reklam bile ne kadar getirir bir düşün... Ki bu reklamlar ufak da değil. Aldığı reklamlar 468x60 bile değil...Bazıları Daha büyük... 1 konu listesi sayfasında 3 tane reklam var.. Gelen kutusundaki mesajların altında reklam var. Konu okumaya kalktığında biri 468 60, biri daha büyük, 2 tane de yanlarda orta boy reklam var... (ve yanlardaki reklamlar kimi zaman konunun okunmasına engel teşkil ediyormuş(benim çözünürlüğüm nisbeten yüksek olduğu için bende pek sorun olmuyor). Ana sayfada da 7 tane reklam var...
ana sayfaya bakıp foruma girip bir konu okuduğunuzda toplam 7+3+5=15 reklam görüntüleniyor.(ki çoğumuz forumda daha fazla kalıyor). Günlük hiti kaçtır dhnin? 5000(ki 10000 civarında dediler bana) olduğunu düşünelim. 5000*15=75000 görüntülenme... gösterim sayısıyla reklam aldığını düşünürsek ve 1000 görüntüleme 1 dolar dersek günde 75 dolar ayda 2250 dolar... (minimum hesaplarla sonuç bu)
reklamların aylık alındığını düşünürsek ve reklam başına aylık 500$ dersek 15*500=7500 dolar... Umarım cevabım doğru ve yerindedir...
YAW REKLAM ALMASIN DEMİYORUZ ALSIN AMA SAYFANIN DÜZENİNİ BOZACAK BİR ŞEKİLDE KOYMASIN İNERKEN CART DİE EKRAN İKİYE BÖLÜNMÜŞ SAÇMALIK BENCE YAKINDA REKLAMDAN FORUMU GÖREMİYECEZ
Ki burada vargonenin yaptığı hat sponsorluğunu katmadım... 5000 dolar çok abartı bir rakam... 4 bilgisayar verse vargonene 1000$ dan tanesi dersek, 4000$ eder..