Şimdi Ara

Yük altında kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım sorunsuz birşekilde kasmadan oyunları oynatıyor stres testi vb yaptığımda kapanma yapmıyor ama oyun oynarken pubg gta gibi oyunlara girerken direkt olarak bilgisayarım reset atıyor ekran kartı ve işlemci termal macunlarını değiştirdim bilgisayarı temizledim ama yine aynı sorun devam ediyor 450 watt psu var neden kaynaklanıyor olabilir ? sistem özelliklerim

gt1030

i5 4460

16 gb 4x4 hyper x ram

samsung ssd 850 evo 250 gb

450 watt psu

z97 anakart

• büyük ihtimalle psu yetmiyor stres testinde sadece ekran kartına yükleniyor furmark sadece ona güç harcıyor ama oyuna girince diğer bütün parçalarada güç veriyor farklı bir psu ile deneme şansın varsa daha iyi olur.

• Cristo20 kullanıcısına yanıt

kasanın arkasındaki güç kaynağının yanında watt değeri yazıyor benim psu 450 watt orada 220 yazıyor acaba onda mı bir yanlışlık var

• Cristo20 kullanıcısına yanıt

gt 1030 için önerilen watt değeri 300 diye biliyorum

• brs2524 B kullanıcısına yanıt

olabilir tam bilmiyorum daha az bile olabilir ama şöyle bir olay var psu kalitesinede bakıyor mesela gtx780 zamanları min 650w psu önerilirdi ben geçen yıl kullandım 500w 80+ psu ile hiçbir sorun yaşamadım ama düz 600 ile kullanıp sorun yaşayanlar oluyordu bir bilgisayarcıya götürün bence orada kaliteli bir psu ile deneyin.

PSU sadece ekran kartına değil bütün bileşenlere gücü dağıtır USB bağlantıları dahil. RGB ışıklandırmalı bir klavye ile normal düz bir klavyenin bile çektiği güç aynı değil sorun PSU gibi duruyor daha yüksek W bir psu bulabilirseniz deneyin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1- İşlemcinin aşırı ısınması restart nedeni olabilir. Termal macun kalitesi ve uygulama önemli...

2- BIOS ayarlarında işlemci sıcaklık ayarları bir tık düşük dereceye ayarlanmış olabilir.

2- PSU yeterli akımı sağlamadığında restart atabilir. Kalitesiz PSU ların arkasında yazılı olan watt değerleri gerçekçi olmayabilir. 450w yazan dandik bir PSU belki 250w bile olmayabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kadobay kullanıcısına yanıt

sıcaklıktan yana sorun yok usta maximum 60 dereceyi görüyor işlemci ve ekran kartı

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

peki psu ısınabilir mi ben hiç psu yu çıkartmadım belkide 2 3 yıldır hiç temizlenmedi ondan dolayıda olabilir mi

• teşekkürler tanıdık birisi olsaydı olabilirdi fakat pek tanıdık kişiler yok

bios ayarlarım msi nereden ayarlanıyor bulamadım onu

bios ekranında "hardware monitor" menüsünde "cpu temperature" enable/disable ayarı var. Enable ise alt satırlatda shutdown ayarinı kontrol edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

aynen böyle bir yer var nereyi kapatmam gerekiyor bilemedim

Yük altında kapanması
    Evet olabilir toz birikmişse ısınabilir

peki attığım fotoğraftaki biosdan neyi kapatmam gerekir bilginiz var mı

Attığınız fotoğraf fan ayarları orada CPU ısınınca bilgisayar kapanmasını engelleyecek ayarı göremedim bu arada sıcaklıklar 80-90 ı aşmıyorsa CPU temperature ayarını kapatmaya gerek yok. O ayar işlemci çok ısınınca kendini koruması için var.

peki ekran kartı için buna benzer bir ayar var mı ben göremedim

Bildiğim kadarıyla yok ekran kartları çok ısınınca otomatik olarak frekans kısıyor PC kapatmıyor yani

Eski BIOS larda CPU Temperature-Shutdown temp diye bi ayar olurdu

Bu resim UEFI BIOS ekran görüntüsü ve 2 yerde tik işareti var.

Smart Fan Mode (bu özellik devrede iken) - CPU sıcaklığı yükseldikçe işlemci soğutucu fan devri (rpm) yükseltilir. Kapalı iken her daim soğutucu fan en yüksek devirde çalışır. Yani "cpu shutdown temp" ayarı bu değil

CPU (Temperature yazısının altında kutu içinde) - burada da tik işareti var. Bunun üzerinden (yanındaki butondan vs)başka ayar ekranına geçiliyor mu bilmiyorum.

Açıkçası UEFI BIOS hiç kullanmadım, CPU ile ilgili bu menülerde bi yerde "Shutdown Temp" gibi bi seçenek var ise oraya tıklandığında da 60-65-70-75 gibi ısı değerleri var ise orası işlemci kapanması için sıcaklık seçim ayarıdır.

Haklısın ama ben birazcık kurcaladımda o seçeneği göremedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.