Hocam sen böyle denildiğine bakma, bir baktın planlamaya alındı ve yapılmaya başlandı. Ümitsiz olmayasın. |
Yüklenmiyor V2 FTTH sözü veren Türk Telekom sözünde 3.kez durmadı Fiber gelmeyecek (74. sayfa)
-
-
Ödenek çıkmamıştır. Neden çıkmadı acaba halbuki ekonomi de çok iyi
Öncesinde de senin DSL proje iptal olmuştu, o müdürlükte Fred Çakmaktaş mı çalışıyor nedir Neyse benim aklıma çok über bir plan geldi. Şimdi biz kârdan kâr eden Telekom'u araplara satıyoruz, onlarda depolardaki malzemenin alayını satıp ülkeyi fiberliyor. Üstüne de bankalardan kredi verdik mi değme keyiflerine. Yamuk bir durum olursa geri satın alırız Umarım başka kimsenin aklına gelmemiştir bu son derece saçma pardon akıllıca şey.
-
TT'nin saha yatırımları ne zaman mantıklı oldu da mevcut duruma akıl tutulması diyorsunuz TT müdürlüklerinin en fazla 20-25 tanesinde iş bilen adam vardır. Müdürlüklerdeki personelin gençleşmesi gerekiyor, mevcut personelleri hem çağa ayak uydurmıyor hem de yetersizler halen 90'ların kafasıyla iş yapılıyor.
Sahada sağlıklı çalışan bakır hat yarı yarıya, binanın ankastresinde sağlıklı çalışan ya 1 devre var ya da hiç yok, bazı binaların ankastre komple sinyalsiz, adım başı karşı binadan kablo çekmişsin. İnsan bir düşünür buraya FTTC yatırımı mantıklı olur mu diye Saha dolabının önündeki ekler bozulmuştur, dolap yenilince eskisinden iyi olur diyor yahu sen orada arızayı tespit ettin mi? Varsayım ile yatırım yaparsan saha normal olarak elinde patlar. Sonuç olarak dolap değişiyor, üzerine birkaç bakır hat yenileniyor fakat yine verimsiz çünkü bu sefer de iyi kötü çalışan eski hatlar bozulmaya başlıyor. Sonra da para bolmuş gibi 3-5 yıl önce yatırım yaptığın sahaya tekrar yatırım yap FTTH çek. Eski her zaman eskidir, bizim bakırlar her yerden yamalı olduğu için eskiden de eskidir TT günümüzde bir yere FTTC yatırımı yaptıysa, kentsel dönüşüm bölgesi değilse iki kere yatırım yapacağını görebiliyoruz, iş bilseler en başta FTTH çekip iki kere yatırım yapmazlar diye hep diyoruz.
Santral yatırımlarının da verimsiz olacağını düşünüyorum ben. Fiber yayıldıkça o çin malı cihazlar sorun yaratacak bence. İki kere de orada iş yapmış olacaklar
-
2 sene evvel felan direkteki kablo ömrünü tamamlamış zaten tüm portları denediler 25 mbit anca geliyordu eve şikayet ettim 1 vinç 1 pickup 1 dobloyla 5-6 kişi geldi saha dolabından eve kadar drop bakır kablo çektiler
komik olan 1 vinç operatörü ile kabloyu bağlayan çalıştı diğerleri izledi
mahallede hergün birinin internetinde sorun oluyor hergün gidip geliyorlar telekomcular zaten 100 hane var 50 kişide internet anca vardır 512 portluk t7 dolapta 2 cihaz 4'er kart var buralara fiber döşe daha vdsl gelmeyen kentsel dönüşüme girecek yere bu kutuyu götür
zaten sokaktaki telekom logarlarını yenileyip logara 3 kere fiber döşediler neyin kafasını yaşıyorlar bilmiyorum
-
Siz FTTC'nin FTTH'ye dönüşmesinden bahsediyorsunuz benim bahsettiğim durum daha vahim. Adamlar 2 yıl önce FTTH çektiği yere tekrar yatırım yapmak zorunda kalıyor. Yani keşke sadece iki yatırım olsa. Örneğin bizim bölgeye FTTC'den FTTH'ye 2 yıl önce dönüşüm yaptılar o ilk dönüşümde bazı sokaklara girmedi ve Single Mode fiber yapmışlardı. Geçen yıl geldiler Single Mode fiberleri toplayıp 48 Core fiber yaptılar o arada girmedikleri diğer sokaklara da girdiler lokal santrali de kapattılar bitti. Herşey buraya kadar güzel ikinci kez FTTH'miz oldu ama bu seferde ilk birkaç ay 100 Mbps üstü hızları satışa açmadılar çünkü OLT'de kapasite yokmuş yeni OLT kurdular ve 100 Mbps üstü hızlarda satışa açıldı toplamda 3 yatırım ilk FTTC yatırımını da sayarsak 4 yatırım. FTTC döneminde de henüz ben buraya taşınmamıştım ama 2011'de ilk kurdukları Tip7 kabinler 1 Gbps kapasiteliymiş sonraki yıllarda kabinlerdeki switchleri 10 Gbps ile değiştirmişler.
Çin malı cihaz zorunlu bir tercihti o açıdan bir şey diyemiyorum çünkü malum döviz kuru sürekli artıyor. Ama firmanın döviz bazındaki gelirleri artmadığı gibi azalıyor. Mecburi olarak Çin malına yöneldiler ama keşke ZTE yerine Huawei olsaydı yani Çin'de de en ucuzunu tercih ettiler. ZTE kağıt üzerinde çok güzel özelliklere sahip ama pratikte pekte öyle olmamış gibi her gece bir başka ZTE'de bakım çalışması yapılıyor. Yine de verimlilik olarak daha iyi oldu 8 tane Ericsson SSR'nin işini 3 tane ZTE yapabiliyor. 8 tanesinin bakım ve işletme maliyeti ile 3 cihazınki bir olmayacaktır. Bizim için kötü haber olsa da bu ZTE cihazlar CGNAT'ta daha esnek Ericsson SSR'ye bağlıyken cihaza atanmış 50 bin küsur IP vardı, ZTE'de 12 Bin IP var. 120 bin civarı abone 50 Bin IP'yi paylaşıyorduk artık 12 Bin IP'yi paylaşıyoruz. Umarım abone sayısını artırmadan CGNAT'a tanımlı IP sayısını artırırlar. Tabii bu ZTE cihazları Ericsson gibi 10-15 yıl kullanmak mümkün olmayacak.
-
Bizim burada da 2011 yılında VDSL geldi, ve geldiği gibi kaldı, 13 yıl oldu ne FTTB ne ve FTTC çalışması oldu, plan bile olmadı, VDSL'i verdik 20 yıl kullanın dediler bize.
Bu süreçte resmen saha solabının eskimesine şahit olduk, ilk zamanlar hiç kesinti olmazdı, dolap hiç arıza vermezdi, ilk 6-7 yıl sorunsuz çalışltı, fakat son yıllarda arızalar başladı, durduk yere saha solabının kapanması, sürekli reset atması, hat değerlerinde kayıplar, telefon sorunları çıkmaya başladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 11 Eylül 2024; 1:1:11 > -
Aynen ben bile asla gelmez göremeyiz derken bize bile geldi
-
Adamlar bir noktaya değil her noktaya derken şaka yapmıyormuş. Memleketin her noktasında aynı derecede saçma bir hizmet anlayışları var Neyse, zaten ciguli internet çok pahalı, neyleyim ben ciguli olmadıktan sonra fiberi Al bak bende var da ne oluyor, fakir hızı kullanıyorum Güya ciguli paket alıp yüzüme gözüme sürecektim..
@mustifb iş bilmezliğin sonuçları. Malum yapı değdiği her kurumu çökertti. Bu yüzden ne yazsak boş. Telekomun baştan aşağı yenilenmesi lazım bence.
Döviz durumuna diyecek bir şey yok, döviz kurları böyle gittikçe ister istemez alacağımız hizmetin kalitesi düşecek, mobil tarafta daha da kötü olacağı ortada. Koskoca Turkcell bile ne hale geldi Ben artık mevcut baz istasyonlarını arttırmak yerine azalttıklarına düşünüyorum. Bölgede nüfus artmazken hatta azalırken bu kadar sinyal düşmesi kapasiteyle açıklanamaz. Çok değil, 2018'de odamda ort. 30Mbps hız görürdüm, odam da binanın arka yüzünde dağlık bir alana bakıyor. Şuan hız testi yapıyorum 0,70Mbps Millet depremden falan bahsediyor, birkaç yıl önce Karadeniz'de olan selde elektrik ve su altyapısı devre dışı kaldı, bir baktım Turkcell mesaj atmış vay efendim yanınızdayız şöyle böyle. İnternete girdim internet tırt, zor bela test sayfası açıldı 0,10Mbps. Bina falan yıkılsa interneti bırakın alo diyecek sinyali bulamazsınız ki zaten de öyle oluyor. Bir de Turkcell'i varlık fonu satın aldı. Umutlar yalan
-
Evet mobilde de operatörler ayrım yapmaksızın baz istasyonu söküyorlar. Ama sabitten farklı olarak mobilde baz istasyonu sökmelerinin sebebi kiraların astronomik seviyelere ulaşmasıymış. Turkcell ve TT bizim bölgedeki bazlarını söktü, Turkcell'in sinyal seviyesi diğerlerinden daha kötü hale geldi arama bile yapılamayan zaman var. Ama efendilerin planlamalarında hala yokuz. TT'de mülkiyeti size ait olan yer varsa değerlendirebiliriz diyor. Bir tek Vodafone'un sinyali iyi ama interneti kötü, hiç yoktan arama yapılabiliyor. Şu anda Turkcell'de VoWifi olmasa arama bile yapamayacağım o durumdayım. Geçen elektrik kesildi iletişime bir süre TT kullanan eşimin telefonundan devam ettik ama onunda aküsü bitince sinyal tamamen gitti ve bir tek 4 saatlik kesintide Vodafone ayakta kalmış. Şanssızlık onu da interneti kötü diye hiç kullanmadık.
-
2011'de kurulan FTTC kabinlerinin hepsinin kapasitesi 1 Gbps idi ve şu anda İstanbul'da 2011'de kurulupta 1 Gbps kapasitesi olan kabin yok hepsinin içerisindeki switch değiştirildi. Hala kabinin 1 Gbps olduğunu düşünüyorsanız bölgenizde 20-30 abone olması lazım ki darboğaz yaşanmasın ki o durumda bile darboğaz yaşanma ihtimali çok yüksek. Yine kabinler eskidiği için bahsettiğiniz sorunlar yaşanıyor doğru bizim bölgedeki FTTC kabinlerde de varmış sanırım ki dairesinde fiber olduğu halde geçmeyenlerde zorunlu geçiş yapıyor. Lakin ping FTTC'de düşük diye ısrarla kalanlarda var. Biz FTTH kullanıcılarında Viyana 36-40 ms iken FTTC'de 31-35 arası. Üstün bir yetenek FTTH'de daha yüksek pinge sahibiz.
-
Benim olduğum yerde yaşayanlar +65 yaş, mahallede genç bir tek ben varım diyebilirim, hatta muhtemelen bu mahallede ev telefonu sayısı internet sayısından fazladır. O yüzden 1 Gbit bile olsa darboğaz sorunu yaşamıyoruzdur.
Ve evet Viyana pingim 32 ms :D
-
bizden 2km ileride kaçak yapılaşmalar vardı onlara gpon fiber çekmişler etrafımızda fibersiz bizim semte bizim mahallenin bir kısmı kaldı
karşı mahallede so kablonet telekom fiber vdsl hepsi bir arada olan apartmanlar var
bize inadına getirmiyorlar
-
Sizlerin evlerine de gelir inşallah en kısa sürede
-
hep 6 ay sonra gelecek diyorlar 2-3 sene oldu böyle böyle
-
Kısmet hocam az daha sabredin inşallah 2025 sizin yılınız olur fiber noktasında ve tabi tüm bekleyenlerin
-
İnşallah bazen ne yaparsan yap kısmetin ötesine geçemiyorsun
-
Nasipten öte köy yok demişler ya, işte o hesap
-
İmza topladık bakalım faydası olacakmı muhtar teslim etti o takip edecek.
Örnek olarak kullanılabilir
ANKARA TÜRK TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ Erişim Planlama Birimi
Hacı Bayram Mah. Anafartalar Cad, Alsancak Sk. No:4 Kat:4, 06050 Altındağ/Ankara
Konu: Altyapı Talebi
Sayın Yetkili,
xxx Mahallesinde ikamet etmekteyiz. Mahallemizde Türk Telekom tarafından eve kadar Fiber (FTTH) altyapısı bulunmamaktadır. Mevcut VDSL altyapısı ise, bakır kabloların yıpranması nedeniyle, yıllarca süren bildirimlerimize rağmen yenilenmemiştir. Bu durum, internet hızımızın 100 Mbit yerine 10-20 Mbit gibi oldukça düşük seviyelerde kalmasına neden olmaktadır.
Ayrıca, çocuklarımızın internet üzerinden uzaktan eğitim alması büyük zorluklar ile karşı karşıyadır. Düşük internet hızı, derslerin aksamına ve öğrencilerin eğitim süreçlerinin olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Aynı zamanda, uzaktan çalışan bireyler de internet bağlantısındaki bu sorunlar nedeniyle işlerini verimli bir şekilde yürütememekte ve ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.
Ayrıca, mahallemizin yakınında bulunan 13-14 katlı sitelerde yıllardır Fiber (FTTH) altyapı mevcutken, bizim mahallemize bu hizmetin getirilmemesi dikkat çekicidir. Özellikle, xxx Konut Yapı Kooperatifi gibi yasadışı yapılaşma geçmişi olan bölgelerde bile yakın zamanda Fiber (FTTH) altyapının aktif hale geldiğini görmekteyiz.
Bu nedenle, mahallemize Türk Telekom tarafından eve kadar Fiber (FTTH) altyapısının temin edilmesini talep etmekteyiz. Altyapı temin süreci hakkında bilgilendirilmek istiyoruz.
Aşağıda isimleri, irtibat bilgileri ve imzalarıyla talepte bulunan bina sakinleri yer almaktadır. Muhtar xxxx, altyapı temin sürecini takip etmek üzere vekil olarak atanmıştır.
Talepte Bulunan Mahalle Sakinleri
İsim Soyisim
Adres (Sokak ve No) ve Telefon Numarası
İmza
-
Merhaba
Dilekçe konusuna ekler misiniz? Teşekkürler
-
ekledim hayalimiz böyle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X