Şimdi Ara

Yüksek ateş sınırı - doktorlar içeri - yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: agir psikotik

Hocam teşekkür ederim önerileriniz için. Demin 37.2 idi sonra tekrar 38.1 gördüm şimdi ölçtüm yüne 37.2 düştü gibi de ateşim. Camı açtım, üstümü açtım. Sıcaklık 12 derece.

Yanlış mı ölçüyor yoksa bu kadar sürede böyle değişmesi mümkün mü ? Bir de gece üstümü çok örteyim mi ne zaman örteyim ? İlacı alalı da 2 saat olmuştur aşağı yukarı.

Edit: tekrar ölçtüm. 37.7 ne dersin dostum ?

Hocam 37 ateş normaldir, hocam camı açtım sıcaklık 12 derece dediniz aman diyim camı kapa oda sıcaklığı normal derecede olması gerekiyor eğer oda ısısı çok düşük olursa ani vücut sıcaklığının düşmesine yol açarsın hipotermi geçirirsin maz-allah . Onun dışında arkadaşların da dediği gibi biraz ılık suyla duş al yine soğuk olmasın ılık olsun ama suyu sen kontrol etme senin ateşin var bu yüzden ılık suyu bile soğuk olarak algılayabilirsin, su sakın fazla soğuk olmasın yukarıda da yazdığım gibi hipotermi olabilirsin. Banyo yapamam diyorsan evde sirkeli su varsa onu bir bez parçasına dök ve arter bölgelerine koy. Sirkeli su biraz soğuk olabilir. Sirkeli su yerine suylada yapabilirskniz ama sirke daha çabuk ateşi dindirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzyCreek -- 27 Şubat 2015; 0:23:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 38.5 ustu doktora gidiniz hocaam 4 kere havale gecirdim hepsinde 39-40 di sanirim atesim

• Aslında ateş koruyucu mekanizmadır.Normalde sağlıklı bir erişkinde 39 hatta 40 a kadar bile ateş düşürücü gereksiz denilebilir.37 38 gibi seyrediyorsa aralıklı kontrol edilmeli.Fiziksel müdahale olarak da soğuk değil ılık su kullanılmalı.
    Geçmiş olsun.
  • Bildiğim kadarıyla 39dan sonra hücreler yok olmaya Başlıyor bence hiç uğraşma direk hastaneye git bi serum taksınlar anında kendine gelesin :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam paracetamol atesinizi dusurmeye yeter, aldiginiz miktari da soyleseydiniz daha iyi olurdu. Aman sakin asprin atayim demeyin, salisik asit atesli hastalarda raye sendromuna yol acabilir. Koltuk alti, alin, bacak arasi gibi damarlarin yakin gectigi yerlere bez islatip koyarsaniz atesinizin dusmesi hizlanir. Oda sicakliginiz normal olsun pencereyi acmaya gerek yok, uzerinizde bir battaniye, yatarken de 2. yi alirsiniz. Eger dusmezse atesiniz acile gidin havale sakaya gelmez. Soguk dus almayin bir de, alacaksaniz ilik suyla alin ama kendinizi yorgun hissediyorsaniz uzanmak en iyisi. Simdiden gecmis olsun. Tipciyim bu arada

• hasanctn33 H kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Kaçıncı sınıfsınız ? Pm den bir şey sorabilir miyim mümkünse ? Şu anda 37.8 ve bir süredir bu civarda devam ediyor. Sanırım sıkıntı kalmadı. Su içiyorum, meyve suyu içtim yemek falan yedim. Daha iyi hissediyorum.

• Tabi pm atabilirsin ne demek

• Geçen sene benimde ateşim yükseldi , normalde 12de yatardım o gün 3te yatmıştım
    Sendeki gibi bazen düşüyo benzen yükseliyodu.

Yaptıklarımı anlatayım hemen
    İlk önce üstümdekileri çıkardım sadece kilot ve atlet vardı
    3 tane bez ve tasa su doldurup içeri götürdüm
    Bezleri ıslatıp , birini anlıma , diğerlerinide koltuk altıma koydum . Bezleride 15dk de bir tekrardan ıslatıp aynı yerlere koydum. Tabi arada da bacaklarımada koydum bezleri. Ateşim 36.5 civarı olana kadar bekledim.
    Geçmiş olsun dikkat et kendine
  • Forumda doktor varsa çocuğumu keserim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.