Şimdi Ara

Yüksek ateş sınırı - doktorlar içeri - yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabahtan beri bir boğaz ağrısı vardı. Akşama doğru böyle elektrik çarparmış gibi olmaya başladı sürekli. Vücuduma ve kafama. İrkiliyordum sürekli. Şimdi de ateşim 38.3 e çıkmış. Ateş düşürücü alalı 15/20 dakika oldu. Sanırım salgına bende yakalandım.

Sorum şu: ateşim kaça çıkarsa acile gideyim. Sıkıntının başlayacağı sınır kaçtır ? Bir de aldığım ilaç benical cold. Parasetomol ve psödoefedrin var içinde. Ne kadarda etki eder ve lustral ile bir sıkıntı çıkarır mı ?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu bilen biri

• 40 derece

• Masquerade89 kullanıcısına yanıt
    Doktor musunuz hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: agir psikotik

Doktor musunuz hocam ?

değilim ama 39'un üstüne çıkarsa doktara gitmenizi öneririm.

• Masquerade89 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ederim.

• Önce git ve soğuk suyla 5-10 dakika kadar bir duş al, sonra doğru yatağa, kendini iyi hissedene kadar üstünü örtme. İmkanın var ise oda sıcaklığını 12*16 seviyesine indir. Yarına bir şeyciğin kalmaz. Bu arada ateş sınıra ulaştığı zaman zaten bilinç kaybı olacağı için yanında biri yoksa beyninin pişmemesi imkansız olurdu. Sınıra takılma dediklerimi yap. Yok illa bileceğim diyorsan 39*40 gibi kişiden kişiye değişmek ile birlikte bilinç kaybı yaşanmaya başlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 39 veya üstü olursa mutlaka gidin, şimdilik bir ateş düşürücü de işinizi görür...

• amashe kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Üstümü açıp uzandım yatağa, ilacımı da almıştım. Henüz ölçtüm, 37.2 ye kadar düştü ama bir süre daha beklyeceğim üstümü örtmeden :)

• Terlemek iyidirde Herşeyin fazlası gibi oda zarar. Eğer Vücudunun ateşini düşürürsen bu sefer hastalık ilerleyecek yükselmesine izin versen vücudun hastalık kadar beter yapacak kendini. Acayip bi varlığız. Hasta vücudumuz kendini iyileştirmek için daha da kötü yapıyor kendini. Havale geçirmede. Bi doktora git tabi.

• Soğuk değil ılık suyla duş al ve ateş rahatsız ediyorsa ve ateş düşürücü işe yaramıyorsa doktora git belirli bir sınırı yok bunun

• 40 oldumu şuurunu kaybedersin zaten.

39, 39.5 gibi soğuk suya atla derim, sonra doktor.
  • tavukjack kullanıcısına yanıt
    Hocam şu anda düştü gibi. 1-2 saat daha uyumam zaten her ihtimale karşı. İlk kez ateşim yükseliyor. Bebekken yaşadıysam da bilmiyorum. Evde de kardeşim ve babam var. Bir şey olursa da hastane yürüyerek 10-12 dakika. Çapa tıp fakültesi hastanesi hem de. Çıkar giderim hemen.

• Hocam annem hemşire, bende sağlık memuru olmak için okuyorum. biz stajda hastanın ateşi 38 in üstüne çıkınca hemen serum takıyoruz içine parol flakon takılıyor, yan etkisi yok denecek kadar az. Serum taktıktan sonra hasta soğuk ter atıyor sonra rahatlıyor. ateş düşürücü aldıysan hap olarak hapların emilme süresi ortalama 30 dk'dır ateşin düşmez ise artarsa hastaneye gitmeni tavsiye ederim
  • Hocam teşekkür ederim önerileriniz için. Demin 37.2 idi sonra tekrar 38.1 gördüm şimdi ölçtüm yüne 37.2 düştü gibi de ateşim. Camı açtım, üstümü açtım. Sıcaklık 12 derece.

Yanlış mı ölçüyor yoksa bu kadar sürede böyle değişmesi mümkün mü ? Bir de gece üstümü çok örteyim mi ne zaman örteyim ? İlacı alalı da 2 saat olmuştur aşağı yukarı.

Edit: tekrar ölçtüm. 37.7 ne dersin dostum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agir psikotik -- 26 Şubat 2015; 23:48:17 >
  • Hocam arkadaşların dediği gibi ılık bir duş alabilirsin. Üşeniyorsan en azından yüzünü, boynunu, kollarını soğuk suyla yıkasan da olur. Bu rahatlatır seni hem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agir psikotik

Hocam şu anda düştü gibi. 1-2 saat daha uyumam zaten her ihtimale karşı. İlk kez ateşim yükseliyor. Bebekken yaşadıysam da bilmiyorum. Evde de kardeşim ve babam var. Bir şey olursa da hastane yürüyerek 10-12 dakika. Çapa tıp fakültesi hastanesi hem de. Çıkar giderim hemen.

Çok önemli bişey çıkmaz gibi geçmiş olsun

• Teşekkür ederim hocam. En azından öyle yapıcam, mantıklıymış

Bir de yemek yerim. Can boğazdan gelir derler. Gelirim kendime evelallah.

DH Yİ ÇOK SEVİYORUM YA. NE KADAR ÇOK YORUM GELDİ, ÇOK MUTLU ETTİNİZ BENİ SAĞ OLUN

• Önemli değil hocam söz konusu sağlık. Babanla kardeşinin haberleri var dimi hocam? Eğer ateşin düşmezde kendini kötü hissedersen acile git. Tekrardan geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K1NG Ç. -- 27 Şubat 2015; 0:03:01 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var var herkesin haberi. Şu anda yemek yiyorum, iyi hissediyorum kendimi hocam teşekkür ederim tekrar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.