Elimde MSI HD Radeon 6970 2g dd5 ekran kartı var ancak oyunlarda düşük performans aldığımdan dolayı eski işlemcimin(AMD Phenom X4 3.0 GHZ) darboğaz yaptığını tahmin ederek yeni bir sistem topladım sistem ise
Gigabyte GA-990FXA-UD5 Anakart AMD FX 8150 Eight Core Processor(3.6 GHz) 16GB(4x4gb) Corsair XMS DDR3 1600MHz 2x500GB WD Black Edition Raid HDD Samsung LED 23 inch 2ms monitör 2gb HD6970 Ekran Kartı
Eski sistemle Witcher 2 de ultra ayarda uber sampling açık 11 fps alırken şimdi 15 felan alıyorum.Aynı ekran kartı ile arkadaşım 40-50 fps gibi bi sonuç alıyor hatta youtube dan baktığım testlerde aynı sistemle yüksek performans alıyorlar.Diğer oyunlarla kıyasladığımda bile benden yüksek fps elde ediyorlar.
Not olarak pc yi kurarken anakart ramleri 1333mhz olarak gördü manuel olarak 1600 e aldığımızda ise overclock uyarısı vererek resetledi netten biraz bakıp M.I.T ayarından ramlerin tam hatırlamıyorum timing li bi kısmı da manuel e çevirdiğimizde kabul etti. Yaptığım bencmark testi sonuçları isehttp://www.3dmark.com/3dm11/4338982 bu linkte mevcut. Yardımlarınızı bekliyorum kafayı yemek üzeriyim sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım gitti.....