Bildirim
Yüksek empedanslı kulaklık pil sarfiyatını etkilermi?
Giriş
-
Kulaklık pil tüketimin etkilemez, sadece sesi çok sonuna kadar açarsan değişim olabilir. Onun dışında biraz değişik bir soru olmuş Pod kulaklığı zaten beş para etmez onunla müzik dinlemeye çalışıpta kendinizi üzmeyin -
sorunun amacı drenci yüksek olan kulaklık pil sarfıyatına bir etkisi olurmu olacak, kimse ana noktayı anlamamış....
p=vi den daha az akım geçeceği için acaba pil sarfiyatı azalmaz mı?
bence azalır... -
quote:
Orjinalden alıntı: CoxeD
sorunun amacı drenci yüksek olan kulaklık pil sarfıyatına bir etkisi olurmu olacak, kimse ana noktayı anlamamış....
bence azalır...
şimdi normal hoparlörleri örnek verirsek ohm düştükçe çekilen güç artar.. bu da sonuçta bi hoparlör ve ohm arttıkça tüketim düşecektir..(mantıksal çıkarım) -
quote:
Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko
quote:
bence azalır...
şimdi normal hoparlörleri örnek verirsek ohm düştükçe çekilen güç artar.. bu da sonuçta bi hoparlör ve ohm arttıkça tüketim düşecektir..(mantıksal çıkarım)
bende öyle düşünüyorum ama acaba gerçekten öyle mi??
op-amp devreleri loada bakamdan power veriri buda demekki daha çok akım verir ama ipodda bu iş böyle mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoxeD -- 3 Ekim 2006; 19:27:52 >
-
quote:
bende öyle düşünüyorum ama acaba gerçekten öyle mi??
op-amp devreleri loada bakamdan power veriri buda demekki daha çok akım verir ama ipodda bu iş böyle mi?
bu konuda araştırma yapan olacağını pek sanmıyorum.. oturup denesek mi? -
muhahah aslında denenebilir ama pil ne zman bitecek diee en az 10 saat beklemek zor olur -
quote:
muhahah aslında denenebilir ama pil ne zman bitecek diee en az 10 saat beklemek zor olur
yok da benim discman'a şarj edileblir haricinde duracell bile taksan 2-3 saatte halleder yani.. -
32Ohm olan kulaklık daha az direnç yaratacağı için pil sarfiyatı 16Ohm olana göre daha az olacaktır. -
Tam tersi olmasın? -
allahını severseni tamam konu tamamen bilimsel yone kaymıs da bunu tespi edersiniz ama ne kadar saglıklı sonuc elde edersiniz onu bilemem yani sizin mantıga göre ne kadar tasarruf elde edilecek onu bulmaya calısıyorsunuz bak tasarruf edeceksen istersen 32 ohm yap ister 16 ohm sesi cok acma gerisi kolay canım kardeşim.
ama tabiki tartıştığınız konuya saygı duyuyorum ve sonucu bekliyorum bakalım ne olacak.
64 ohm varsa ben alayim -
Şimdi hocam şöyle bir durum var.
İpod'u yapan fabrika içine ses çıkışına kulaklık için bir amfi koymuştur.
Yani ses digitalden analoga çevrilir ve bu amfi katı sesi yükseltip kulaklığı besler.
Bu amfi için doğru empedanstaki kulaklığı zaten fabrika koymuştur.
Ama bu markaya bağlı.Ucuz Çin işi ise uyduruk bir kulaklık olabilir.
Orjinal ise kulaklıkta kalitelidir.
Sen diyorsun orjinal kulaklık 32 ohm.
Şöyle bir durum var.4 ohm hoparlör önerilen bir oto teybine veya amfi entegresine 2 ohm hoparlör takarsan belki daha fazla güç alırsın ama entegre daha çok ısınır ve daha çok güç harcar.
Aynı şey İpod için de geçerli.
Sen 16 ohm kulaklık takarsan çıkış katını zorlama gibi bir durum ortaya çıkabilir.
16 ohm'da daha fazla ses alabilirsin.Ama 32 ohm kullanırken ki ses seviyesinde 16 ohm ile dinlersen,16 ohm daha çok pil harcar.
Bunu şöye düşün.
Elinde 32 ve 16 ohm iki direnç ve 1000 mA kapasiteli 12 volt bir pil olsun.
32 ohm direnç 12 voltta 375 mA çeker.Bu direnç ile bu pil
1000/375=2.6 saat dayanır.
16 ohm direç ise 12 voltta 750 mA çeker.
Bu direnç ile bu pil 1000/750=1.3 saat dayanır.
32 ohm'da ses seviyesi 4,te olsa siz 16 ohm'da 2 seviyesinde
aynı ses yüksekliğini duyabilirsiniz ama direnç düşük olduğu için
daha az dayanabilir.
Tavsiyem kaliteli bir kulaklığın 32 ohm olanını kullanın.
Öteki türlü İpod'un çıkışı zorlanabilir.
Çünkü çıkış ne kadar kısa devreye yaklaşırsa o kadar zorlanır.
Birde çıkış belki çoklu empedans seçeneği sunabilir.Yani hem 32 hem 16 ohm'da da sorunsuz çalışır.O zaman sadece pil sarfiyatları değişir.
Cihazın markası ve teknik detayları belirtirsen daha iyi bir yorum yapabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 5 Ekim 2006; 3:46:26 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: silicon
Yani ses digitalden analoga çevrilir ve bu amfi katı sesi yükseltip kulaklığı besler.
Şöyle bir durum var.4 ohm hoparlör önerilen bir oto teybine veya amfi entegresine 2 ohm hoparlör takarsan belki daha fazla güç alırsın ama entegre daha çok ısınır ve daha çok güç harcar.
Sen 16 ohm kulaklık takarsan çıkış katını zorlama gibi bir durum ortaya çıkabilir.
16 ohm'da daha fazla ses alabilirsin.Ama 32 ohm kullanırken ki ses seviyesinde 16 ohm ile dinlersen,16 ohm daha çok pil harcar.
Bunu şöye düşün.
daha az dayanabilir.
Birde çıkış belki çoklu empedans seçeneği sunabilir.Yani hem 32 hem 16 ohm'da da sorunsuz çalışır.O zaman sadece pil sarfiyatları değişir.
böyle iki kat bir fark beklenemez tabi,çünkü pili tüketen sadece kulaklık değildir... cihaz kendisi için de güç harcayacağı için(örn: ekran) 16 yerine 32 ohm kulaklık kullanınca şarj iki kat uzun gider diye bi anlam çıkarılmasın..
-
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: silicon
Bunu şöye düşün.
daha az dayanabilir.
böyle iki kat bir fark beklenemez tabi,çünkü pili tüketen sadece kulaklık değildir... cihaz kendisi için de güç harcayacağı için(örn: ekran) 16 yerine 32 ohm kulaklık kullanınca şarj iki kat uzun gider diye bi anlam çıkarılmasın..
bencede drek 2 katı bir fark olmaz olamaz...
çoklu seçenek sunmadığını hiç zannetmiyorum böyle gelişmiş bir alette ayrıca çoklu sunuyorsa akımıda ona göre yönlendirir gibi geliyor ama sanırım 32 her türlü daha az harcıyor...
-
ben pek zannetmiyorum pilin ömrü ses ile alakalı isttediğin kulaklıgı tak ses aynı seviyede iken yine aynı şarj gider -
yine araba amfisinden örnek verelim, hem 4 hem de 2 ohm'da stabil çalışan amfiler var.. hatta kendi amfimi örnek vereyim.. 4 ohm da kanal başına 104 watt verebilirken 2ohm bu 142 watt oluyor.. 2 ohm'da daha fazla güç veriyor, bunu da daha fazla akım çekerek sağlıyor..
mesela 1ohm'luk bir subwoofer'ı besleyebilmek için yine 1 ohm'da stabil çalışan bir amfi gerekir.. yine bu amfiyi beslemek için de kapasitör kullanmak gerekir.. çünkü araba aküsü anlık çok yüksek güç ihtiyacını karşılayamaz.. 1 ohm'luk sub'ı 1 ohm'da stabil çalışmayan bir amfiye bağlarsanız çok aşırı ısındığını ve volümü artırınca sesi kestiğini görürsünüz..
buradan şunu çıkarabiliriz ki, yüksek ohm'da direnç artacağı için çekilen akım azalacaktır.. tabi bu küçücük kulaklıkta pil süresine ne kadar etki eder o tartışılır.. piyasadaki kulaklıklarların(kulakiçi olanlardan bahsediyorum) yine piyasadaki cihazları zorlayabileceğini pek sanmıyorum. (yani zorlama sonucu hasar vereceğini) sanırım az çok oturmuş standartlar var.. mesela 8 ohm'luk bir kulaklığa rastlamadım henüz.. genelde 16 ohm ve 32ohm.. daha üstleri de mevcut tabi.. ben düşük ohm'lu bir kulaklığın pil süresini düşüreceğini (belirgin şekilde) sanmıyorum.. hatta yüksek ohm'lu kulaklıklardan ses biraz daha az çıktığı için daha yüksek volümde dinleme sonucu pil ömrü yine düşebilir..
-
quote:
yine araba amfisinden örnek verelim, hem 4 hem de 2 ohm'da stabil çalışan amfiler var.. hatta kendi amfimi örnek vereyim.. 4 ohm da kanal başına 104 watt verebilirken 2ohm bu 142 watt oluyor.. 2 ohm'da daha fazla güç veriyor, bunu da daha fazla akım çekerek sağlıyor..
mesela 1ohm'luk bir subwoofer'ı besleyebilmek için yine 1 ohm'da stabil çalışan bir amfi gerekir.. yine bu amfiyi beslemek için de kapasitör kullanmak gerekir.. çünkü araba aküsü anlık çok yüksek güç ihtiyacını karşılayamaz.. 1 ohm'luk sub'ı 1 ohm'da stabil çalışmayan bir amfiye bağlarsanız çok aşırı ısındığını ve volümü artırınca sesi kestiğini görürsünüz..
buradan şunu çıkarabiliriz ki, yüksek ohm'da direnç artacağı için çekilen akım azalacaktır.. tabi bu küçücük kulaklıkta pil süresine ne kadar etki eder o tartışılır.. piyasadaki kulaklıklarların(kulakiçi olanlardan bahsediyorum) yine piyasadaki cihazları zorlayabileceğini pek sanmıyorum. (yani zorlama sonucu hasar vereceğini) sanırım az çok oturmuş standartlar var.. mesela 8 ohm'luk bir kulaklığa rastlamadım henüz.. genelde 16 ohm ve 32ohm.. daha üstleri de mevcut tabi.. ben düşük ohm'lu bir kulaklığın pil süresini düşüreceğini (belirgin şekilde) sanmıyorum.. hatta yüksek ohm'lu kulaklıklardan ses biraz daha az çıktığı için daha yüksek volümde dinleme sonucu pil ömrü yine düşebilir..
Dediğim gibi olay aletin yapısıyla alakalı.Belki hiç etkilenmeyebilir iki kulaklıklada.
Belki çok az etkilenir ve hissedilmeyecek bir düzeyde olur.
Hatta yukarıda arkadaşın dediği gibi 32 ohm kulaklıkta ses az çıkacağı için,sesi çok açmak gerekeceği için pil sarfiyatı artabilir.Böyle bir ihtimalde var.
Bu en iyi şekilde deneyerek bulunabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 5 Ekim 2006; 20:33:02 >
-
Bence alakasız şeylerle, alakasız şeyleri karşılaştırıyorsunuz. Araba amfisi ile kulaklığın ya da mp3 çaların bağlantısını kuramıyorum. Bir kere işleyiş yapıları farklı, böyle garip bir başlıkta görmedim. Yani dirençli bir kulaklığın daha çok ya da daha harcadığı fantazisi ilginç. Bunları tartışına kadar gidin adam gibi kulaklık alın, ipod kulaklığı neymişte onun pil harcaması ne olacakmış. Dediğim gibi hayatım da kulaklık üzerine duyduğum en enteresan tartışmalardan ve konu acayip yönlere saptı. Fizik forumuna çevirmenin bir anlamı yok -
quote:
Araba amfisi ile kulaklığın ya da mp3 çaların bağlantısını kuramıyorum. Bir kere işleyiş yapıları farklı
sound o zamn işleyiş yapılarını kısaca anlatırmısın her ikisinin de? -
Hmmm, sanki bir meydan okuma seziyorum? Neyse sen nasıl bir bağlantı kurduğunu anlat ben de nasıl Pod' ın wolfson DAC 'ının arabanın amfisi ile ilgili yakından uzaktan ilişkisi olmadığını anlatayım. Anlattım bile sayılır...
Benzer içerikler
- kulaklığın sesi azaldı
- bluetooth kulaklık kutusu şarj olmuyor
- xiaomi bluetooth kulaklık eşleştirme sorunu
- rootdir nedir
- sennheiser momentum 4 vs sony wh-1000xm5
- realme buds air 6 pro
- bluetooth kulaklık nasıl bağlanır
- sennheiser orpheus
- ipod touch 8. nesil
- airpods orjinallik sorgulama
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X