Şimdi Ara

YÜKSEK GELEN DOĞALGAZ FATURALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim sorunuma yardımcı olursanız çok sevinirim. Evim Kuzey Batı Cephesinde 125m2 Isı Yalıtımlı Yeni Bina sayılır ikinci kışımızı geçiriyoruz. Kombi konusunda çok araştırdık ama yinede biryerde hata yaptık ama bir türlü çözemedik. ilgili yerlere başvurduk kafamız daha da çok karıştı herkes farklı şeyler söylüyor. Sorunumuz şu; Biz daha iyi ısınabilmek için, evin toplam peteklerini 12.20mt çıkardık banyodaki havlupanda dahil. Kombidede Vaillant Yoğuşmalı eco TEC Plus VUW TR 296/3-5 , 20.000'lik aldık . Kombiyi gece gündüz evin bütün peteklerini hiç kapatmadan 40 derecede yakıyoruz normal ısınıyoruz arada bir çok soğuk olduğunda 45 dereceye alıyoruz biz daha azödeyelim diye yoğuşmalı aldık ama biz heray kışın 310TL ödüyoruz bizimle aynı şekilde ısınan komşularımız en fazla 200tl ödüyorlar üstelik te kombileri yoğuşmalı değil. bizim evde sorun var ama bir türlü çözemedik bazıları; yoğuşmalı kombiler 50 derecede olduğu zaman yoğuşma yapar diyorlar, bazıları 20.000lik yoğuşmalı kombiye 12.20mt lik petek fazla gelir diyorlar servise sorduğumda 20.000 lik yoğuşmalı kombiye 12.20mt lik petek normal dediler zaten biz alırken kafamıza göre almadık yetkili firmanın tavsiyesiyle aldık ama benim sinirlerim bozuluyor o kadar para verip az ödeyelim diye yoğuşalı aldık apartmanda en çok fatura bize geliyor.Bu konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin yardımını bekliyorum.

• evin cephesinden dolayı fazla ödüyor olabilirsin. ayrıca kombinin derecesini yükseltirsen çok daha iyi olur. bu arada oda termostatı var mı?
  • Oda termostatı yok.
  • 1- Petekleriniz yoğuşmalı kombiye göre normal. Ancak 50 - 55 derece üzerinde çalıştırırsanız son petekleriniz ısınmama problemiyle karşılaşabilrisiniz.
    2- 40 derecede çalıştırmayın 45 -50 arası degerlerde çalıştırmayı deneyın. 40derece kalorifer tesisatı tasarımında yeri olmayan bi sıcaklık. Ancak her nasılsa Türkiyede böyle bir gelenek var. 40 derecede çabuk ısınıp çabuk soğudundan kombi daha fazla dur - kalk yapıyor olabilir.
    3- Modülasyonlu oda termostatı almanız bir miktar tasarruf saglayabilir.
    4- Kıyasladığınız komşunuzla aynı şartlardamısınız? İkiniz de ara katta ve aynı cepheye mi bakıyorsunuz?Kat yükseklikleriniz birbirine yakın mı?
  • Kıyasladığım komşularımla şartlarımız aynı ikimizde ara kattayız aynı cephedeyiz kombiyi 50 derecede çalıştırdığımda evde sıcaktan oturulmuyor acaba normal kombi alsaydım dahamı iyi olurdu? Biz 40 derecede gayet iyi ısınıyoruz. 40 derecede olduğunda acaba kombi dahamı çok enerji harcıyor eğer sorun öyleyse yoğuşmalı almakla hatamı etttim. Bazıları yoğuşmalı kombi dubleks evlerde hakkını verir sizin eve gerek yoktu diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeyal

Kıyasladığım komşularımla şartlarımız aynı ikimizde ara kattayız aynı cephedeyiz kombiyi 50 derecede çalıştırdığımda evde sıcaktan oturulmuyor acaba normal kombi alsaydım dahamı iyi olurdu? Biz 40 derecede gayet iyi ısınıyoruz. 40 derecede olduğunda acaba kombi dahamı çok enerji harcıyor eğer sorun öyleyse yoğuşmalı almakla hatamı etttim. Bazıları yoğuşmalı kombi dubleks evlerde hakkını verir sizin eve gerek yoktu diyorlar.

walla diğer kombi tartışmasında da özellikle yoğuşmalı alın diyorlar. sizin örnekte tersini söylüyor...bence arttırmak yerine dereceyi 35-37 lere çekin bi deneyin. günlük tüketim değerlerini de bi kenara yazın bakalım.
    bana çok mantıklı gelmese de geçenler de ben 35 de kullanıyorum güzel ısınıyorum diyen bi arakadaş vardı.

• Ocak ve sıcak su tüketiminiz acaba ne boyutta. Sonuçta sadece kalorifer için yakmıyoruz doğalgazı. 40 derecede daha fazla tüketir diye bir durum yok. Kombi devamlı dur kalk yaparsa daha fazla yakabilir. Servisinizle irtibata geçip eğer yapılabiliyorsa alev boyunda bi değişiklik yaptırın. Kombiniz devamlı çalışır durumda mı? Yalıtımlı evde 310 lira gerçekten, sayaçta da bi problem de olabilir veya gaz kaçağı mı var acaba? Evinizde gaz kullanmıyorken sayacınızı da bir kontrol edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

Orijinalden alıntı: zeyal

Kıyasladığım komşularımla şartlarımız aynı ikimizde ara kattayız aynı cephedeyiz kombiyi 50 derecede çalıştırdığımda evde sıcaktan oturulmuyor acaba normal kombi alsaydım dahamı iyi olurdu? Biz 40 derecede gayet iyi ısınıyoruz. 40 derecede olduğunda acaba kombi dahamı çok enerji harcıyor eğer sorun öyleyse yoğuşmalı almakla hatamı etttim. Bazıları yoğuşmalı kombi dubleks evlerde hakkını verir sizin eve gerek yoktu diyorlar.

walla diğer kombi tartışmasında da özellikle yoğuşmalı alın diyorlar. sizin örnekte tersini söylüyor...bence arttırmak yerine dereceyi 35-37 lere çekin bi deneyin. günlük tüketim değerlerini de bi kenara yazın bakalım.
    bana çok mantıklı gelmese de geçenler de ben 35 de kullanıyorum güzel ısınıyorum diyen bi arakadaş vardı.

35 c de ısınan benim, arkadaşım bir kaç gün kombini 35-40 c arası çalıştır bakalım sayaçtan tüketim değerlerini kontrol et birde her zamanki yaktığın ısıda yak bakalım bir değişim oluyormu ama bu arada hava sıcaklık farklarınıda unutma testi yaparken hemen hemen aynı sıcaklıkta bir havada yapki sapma olmasın birde kullanmadığın gereksiz petekleri kapat tüketimde bir miktar düşüş olur. sonucu buraya bildir sonrada

• Ben yoğuşmalı kombi kullanıyorum. 2-6-8- C gibi hava sıcaklıklarında kombiyi kesintisiz 24 saat devamlı 38 - 39 C de yakıyoruz.. Ev çok güzel ısınıyor. İstanbul Çaralca Hadımköy de .Şu an kar yağıyor..Hava -- 4 C de Kombiyi 42 C de yakıyorum...Ev normal 22- 24 C oluyor...İki saat önce kombi 40 C de yanıyorken...ev 20 C de idi..Evde ihtiyarımız var üşüyor. .Gidip 42 C ye çektim Ev normale döndü...Evde.her odada ve dış balkonda termometre var..Migrosta tanesi 3 Liradan aldım VE HER AN EVİN SICAKLIĞINA GÖRE AYAR VEREN CANLI TERMOSTAT MEVCUT.....Ev 134 M2 Ve yalıtımlı ara kat....Saygılarımlar.. Fatura geçen ay 245 Lira geldi...Bu ay ise 350 den aşağı beklemiyorum..Gazdan çok kıstınmı doktor, hastane, ilaç, gitmesi gelmesi eziyeti bedava değil...Hepsi 3 ay doğru dürüst yansın..Mart çıktımı tamam inş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Ocak 2012; 13:46:59 >

• EVDE SICAKLIK AYARI NASIL YAPILIR ? Hem okuyup hem gülün diye üstteki yazıma ilave yapıyorum..Kombi normal yanıyor..Evin her tarafı 22 C de.. Evde bir ses..." Ev çok sıcak oldu. nefes alamıyorum...Sobayı azıcık söndürün..." Peki hemen söndürüyorum deyip mutfağa geçip hiç bir şeye el sürmeden biraz oyalanıp salona dönüyorum.." Tamam sobayı kıstım..Yanmayacaksınız.." Ses kesiliyor...Oysa kombi aynen yanıyor.....Aradan 3 saat geçiyor...Kombi kapandı, kısıldı sanıyor. " EV SOĞUDU....SOBAYI AZICIK YAKIN...." Derecelere bakıyorum 24 C de..Düşme yok tam tersi daha sıcak.. Hemen mutfağa gidip dolanıp geliyorum."..Tamam açtım..Şimdi ev ısınacak..". Oysa ev zaten sıcak... Aradan bir yarım saat geçiyor..Evde bir ses.. " Ev çok güzel ısındı.ÇOK ŞÜKÜR...Allahım evi barkı olmayanlara, aç açıkta olanlara yardım eyle...Ya rabbimmm.." Bende canı gönülden amin diyorum.Kimseyi kırıp incitmeden, bizmle oyunmu oynuyorsun ? Demeden....İdare edip gidiyorum...Bir gün karşında bir gün başında..Ne doğrarsan aşına , o gelir kaşığına....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 31 Ocak 2012; 14:14:25 >

• bide böyle bi durum var . faturalarınız bi inceleyin doğrumu acaba..

------------------------------------------

Doğalgaz fiyatlarında ‘ilginç’ oynamalar

BİR doğalgaz tüketicisi olarak, kış aylarında her ay 200 ila 250 TL’lik doğalgaz alıyorum.
    Aldığım doğalgaz faturalarını bugün (09.12.2012) incelediğimde,
    Maliye Bakanı’nın güncelleme (zam) yaptığı aydan sonra da bu zamların otomatik ve düzenli olarak her ay yapıldığını fatura üzerinde tespit ettim.

Şöyle ki:
    19.09.2011: 200 TL’ye karşılık 305.910 metreküp gaz almışken,
    güncelleme ile birlikte, 04.12.2011’de (aynı bedel) bu miktar 260.037 metreküp gaza düştü.
    İlginç olan, zammın bununla kalmayıp, her ay düzenli olarak devam etmiş olmasıdır.
    Nitekim... 28.12.2011’de 200 TL’ye karşılık 260,037 metreküp gaz verildi. (Birim metreküp fiyatı: 0,76912 TL);
    18.01.2011’de 250 TL’ye karşılık 319,032 metreküp gaz verildi. (Birim metreküp fiyatı: 0,78290 TL);
    08.02.2012’de 200 TL’ye karşılık 252,760 metreküp gaz verildi. (Birim metreküp fiyatı: 0,79130 TL)
    Görüldüğü gibi, her ay düzenli olarak birim fiyat artmakta, dolayısıyla alınan gaz miktarı düşmektedir.
    Bu durumu, 0312-231 71 80 No’lu Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’den Erol bey ile görüştüğümde,
    bunun hava sıcaklığı ve basınçtan kaynaklandığını beyan etti ise de pek inandırıcı olmadığını, nedense söz konusu basınç ve hava sıcaklığının sürekli tüketici aleyhine olduğunu,
    geçmişte böyle bir şeyin olmadığını söylememe karşılık, dövizdeki artıştan da kaynaklandığı söyledi. Kendilerinin de Botaş’a bu şekilde ödemede bulunduklarını ifade etmiştir.
    Nevzat GÜLTEKİN

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19893947.asp

• Konuyu severek takip ediyoruz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

bide böyle bi durum var . faturalarınız bi inceleyin doğrumu acaba..

------------------------------------------

Doğalgaz fiyatlarında ‘ilginç’ oynamalar

BİR doğalgaz tüketicisi olarak, kış aylarında her ay 200 ila 250 TL’lik doğalgaz alıyorum.
    Aldığım doğalgaz faturalarını bugün (09.12.2012) incelediğimde,
    Maliye Bakanı’nın güncelleme (zam) yaptığı aydan sonra da bu zamların otomatik ve düzenli olarak her ay yapıldığını fatura üzerinde tespit ettim.

Şöyle ki:
    19.09.2011: 200 TL’ye karşılık 305.910 metreküp gaz almışken,
    güncelleme ile birlikte, 04.12.2011’de (aynı bedel) bu miktar 260.037 metreküp gaza düştü.
    İlginç olan, zammın bununla kalmayıp, her ay düzenli olarak devam etmiş olmasıdır.
    Nitekim... 28.12.2011’de 200 TL’ye karşılık 260,037 metreküp gaz verildi. (Birim metreküp fiyatı: 0,76912 TL);
    18.01.2011’de 250 TL’ye karşılık 319,032 metreküp gaz verildi. (Birim metreküp fiyatı: 0,78290 TL);
    08.02.2012’de 200 TL’ye karşılık 252,760 metreküp gaz verildi. (Birim metreküp fiyatı: 0,79130 TL)
    Görüldüğü gibi, her ay düzenli olarak birim fiyat artmakta, dolayısıyla alınan gaz miktarı düşmektedir.
    Bu durumu, 0312-231 71 80 No’lu Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’den Erol bey ile görüştüğümde,
    bunun hava sıcaklığı ve basınçtan kaynaklandığını beyan etti ise de pek inandırıcı olmadığını, nedense söz konusu basınç ve hava sıcaklığının sürekli tüketici aleyhine olduğunu,
    geçmişte böyle bir şeyin olmadığını söylememe karşılık, dövizdeki artıştan da kaynaklandığı söyledi. Kendilerinin de Botaş’a bu şekilde ödemede bulunduklarını ifade etmiştir.
    Nevzat GÜLTEKİN

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19893947.asp

ben de fark ettim, geçen ayki düzeltme katsayısı ve bu ayki düzeltme katsayısı farklı. bu daha yüksek bir sayı ile çarpılmış; sonuc gene ay 73 kuruş olan doğalgaz bu ay 75 kuruş:(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.