Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.033
Cevap
98
Favori
443.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi de siz yurt içinden alınan bir cihazla yurtdışından getirteceğiniz cihazın fiyatlarını kıyaslamayın.
    Octagonu da yurtdışından getirtseniz 900-950 TL civarı oluyor.

Ayrıca broadcom işlemcili e2 sistemli octagon özellik olarak çok daha iyi.
    cccam ve oscam çalıştırabilir, 0.8W+4.8E+9E+16E uydulardan yayın yapan powervu lu kanalları oynatabilirsiniz.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam 4K TV demişken sorayım. Hâlâ mevcut en üst yayınlar 1080i sanırım. 1080p bile değil. 4K üzerinde 1080i yayın izleyince keskinlik sorunu oluyor mu? FHD ekrandan SD yayın izlediğinde bariz keskinlik sorunu oluyor. Acaba 4K ekranda da 1080i izleyince aynı durum oluyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

İyi de siz yurt içinden alınan bir cihazla yurtdışından getirteceğiniz cihazın fiyatlarını kıyaslamayın.
    Octagonu da yurtdışından getirtseniz 900-950 TL civarı oluyor.

Ayrıca broadcom işlemcili e2 sistemli octagon özellik olarak çok daha iyi.
    cccam ve oscam çalıştırabilir, 0.8W+4.8E+9E+16E uydulardan yayın yapan powervu lu kanalları oynatabilirsiniz.
    @turoktr,

Octagon sf4008 model cihazı, combo tuner'li olarak almak istersen, semeri ile seksene oturur. Yani almanyadan elden alınsa bile 1400 TL'den aşağı almaz.

Telesystem cihaz combo tuner'li ve çift CI+ girişli olarak, çok uygun fiyatla alınabiliyor. 90 Euro'ya satan yerler var.

Tabi Octagon ile Telesystem cihazı kıyaslamak doğru olmaz. Octagon enigma2 olduğu için profesyonel bir cihazdır.

Telesystem, pro seviyesinde cihazla uğraşmak istemeyenler ve kaliteli görüntü elde etmek isteyenler için iyi bir seçimdir. Bu cihazın işlemcisi zaten başlı başına, fiyatına göre en büyük avantajı sağlıyor.

Ben arkadaşıma bir tane sipariş verdim. Ben de yurtdışında olduğum için, cihazın Türkiye'ye gelmesi, oradan da bana ulaşması biraz zaman alacak. Gelince kanaatimi yazarım.

• telesystem 4k bende var 4 ay önce 450 tlye almıştım cihazda Türkçe menü yok d smart filbox modül sorunsuz çalışıyor görüntü kalitesi humax ve technisattan daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    sen sanırım 1080i ile 1080p farklı çözünürlük sanıyorsun ikiside 1920x1080 sadece p olanı hızlı aksiyon sahnelerinde görüntüde kırılmaya sebeb olmuyor...
  • Olayı illa şehir efsanesine bağlayacaksınız yine... Şimdi bir üstteki mesajdaki yanlışlığı düzeltmezsek, forumlar aleminde bi ton yanlış bilgi üreyecek.

1080i ile 1080p arasında çözünürlük farkı vardır.

Ama önce i ( interlaced ) ve p ( progressive ) ne demektir, anlamaya çalışalım.
    hometheaterhifi.com
    Welcome Secrets of Home Theater and High Fidelity
    https://hometheaterhifi.com/volume_7_4/dvd-benchmark-part-5-progressive-10-2000.html

Aşağıdaki tablolanmış resimlerde görüldüğü üzere,

25 kare/saniye 1080i video daha az band genişliğini işgal etmektedir.

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

===============================

Video'ların netliği konusu ise, kameraların kaynaktaki çekim çözünürlüğü ile direkt ilişkilidir !

Daha açık anlatımla;

Kaynak kameramız; 720p ise, bu video stüdyo ortamından 50 kare/saniye 720p olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 720p kadardır.

Kaynak kameramız; 720p ise, bu video stüdyo ortamından 25 kare/saniye 1080i olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 720p kadardır.

Kaynak kameramız; 1080p ise, bu video stüdyo ortamından 25 kare/saniye 1080i olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 1080p kadardır.

Hasılı; İnterlaced görüntüyü üst üste bindirerek daha kaliteli video elde etmek mümkün değildir.

================================

25 kare/saniye kullanımı ile band genişliğinden tasarruf edilmesine gelince;

Yukarıda 2nci resimdeki tasarrufa ilaveten, ayrılmış frekans içinden akıtılan( stream ) video'nun yoğunluğu ne kadar büyük ise, bir sonraki frekansa baskı ve karıştırma yapmaması için yeteri kadar boşluk konulur. Bunun da bir hesabı var. Ancak o konuya girip te konuyu amacından iyice uzaklaştırmayalım.

İşte 720p 50 kare/saniye video, ayrılan frekansı kullanırken, sağında ve solundaki frekans sahasına daha çok baskı yapar. Frekansı planlayanlar bunu bildikleri için, iki frekans arasında daha büyük boşluk bırakırlar.

1080i 25 kare/saniye video ise, ayrılan frekansı kullanırken, sağında ve solundaki frekans sahasına daha az baskı yapar. Dolayısıyla iki frekans arasında bırakılacak boşluk daha azdır.

Yani, 25 kare/saniye ile video upstream edilmesi, frekanslar arasında daha az boşluk bırakılmasına avantaj sağlar. Dolayısıyla band içinde daha çok frekans kullanımı mümkün olur. Daha çok frekans kullanımı demek, daha fazla kanal sığdırılması demektir.

Hasılı; 25 kare/saniye ile daha az band genişliği kullanımı + 25 kare/saniye ile frekanslar arasında daha az boşluk bırakılması avantajlarını topladığımızda, interlacing işlemi, uydudan yayın aktarımlarında maliyet avantajı sağlar. Maliyet avantajı nedeniyle de, video'lar uyduya çıkarılmadan önce, stüdyo ortamında interlaced video'lara dönüştürülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Haziran 2018; 13:35:42 >

Hocam bir yanlışınız olmasın .
    HD Uydu yayınlarının tamamı 1080i dir.

1080i ile 1080p .
    Bu iki standart arasındaki fark çözünürlük değil. Zira ikisi de 1920x1080 çözünürlüğe sahipler. Yani çözünürlükleri aynıdır.

1080i ile 1080p . Arasındaki fark ise Çözünürlükte değil taramadadır.

1080i'deki i, Interlaced.
    1080i'nin saniyede ekrana verdiği kare oranı 30 FPS.

1080p'deki P, Progressive.
    1080p'nin saniyede ekrana verdiği kare oranı 60 FPS'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfselektronik

Hocam bir yanlışınız olmasın .
    HD Uydu yayınlarının tamamı 1080i dir.

1080i ile 1080p .
    Bu iki standart arasındaki fark çözünürlük değil. Zira ikisi de 1920x1080 çözünürlüğe sahipler. Yani çözünürlükleri aynıdır.

1080i ile 1080p . Arasındaki fark ise Çözünürlükte değil taramadadır.

1080i'deki i, Interlaced.
    1080i'nin saniyede ekrana verdiği kare oranı 30 FPS.

1080p'deki P, Progressive.
    1080p'nin saniyede ekrana verdiği kare oranı 60 FPS'dir.
    Selam hocam,

HD uydu yayınlarının tamamı neden 1080i olsun ?

Bakınız yayınlar 1080p ve 50 kare/saniye ;

=======================================

Bir de HD yayınlar kategorisinde "50 kare/saniye 720p" çekilen video'lar var. Uydudan band genişliğinden tasarruf sağlamak için, uyduya upstream edilen video 25 kare saniyeye düşürülmek için her bir resim karesi, arka arkaya iki defa çıkarılmaktadır. Bu defa elde edilen görüntünün çözünürlüğü sabit kalmakla beraber, 1088i gibi bir sanal çözünürlük elde edilmektedir. Yani video'nun esas çözünürlüğü yine 720p'dir. Yapılan işlem yalnızca uydudan band genişliğinden tasarruf sağlamak içindir.

Tarama konusuna gelince; tarama cihazlarda olur. Örneğin; TV'nin ekran taraması 1366 x 768 ise, bu tv 1080p video'ları, ancak 768 tarama çözünürlüğüne kadar indirgeyebilir.

25 kare saniye / 30 kare saniye

ve

50 kare saniye / 60 kare saniye

husuları aynı zamanda şebekenin herz sayısına bağımlıdır.

Amerikada şehirlerde şebekeden iletilen alternatif akımın dalga sayısı 60 hz.dir. Avrupa ve Türkiye'de bu sayı 50 hzdir.

Şebeke'nin 50 hz olduğu yerlerde, video'ların kare/saniye sayısı, 25 yada 50 olmaktadır.

Aynı şekilde ; şebeke'nin 60 hz olduğu yerlerde, çekilen ve stream edilen video'ların kare/saniye sayısı, 30 yada 60 olmaktadır.

Aynı zamanda bu ayrım, video'nun renklendirme sisteminin de kendine özel yapılandırılması ile karşımıza çıkmaktadır.

NTSC renklendirme sistemi ile renklendirilen video'larda, 30 yada 60 kare/saniye sayısı ile çekim yapılırken, PAL renklendirme sisteminde, 25 yada 50 kare/saniye ile çekim yapılmaktadır.

Anlaşılmayan yer olursa, sorun daha detaylı açıklamaya yapmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Haziran 2018; 11:55:20 >

Hocam kim bize neyi nasıl kakalar bilemem.
    İstisnalar kaideyi bozmaz.

"1080i video demek 720p video demektir." düşüncenizi bir daha gözden geçirin.
    Tarama şekli ve çözünürlük farkı uçurum.

• quote:

Hocam kim bize neyi nasıl kakalar bilemem.
    İstisnalar kaideyi bozmaz.

"1080i video demek 720p video demektir." düşüncenizi bir daha gözden geçirin.
    Tarama şekli ve çözünürlük farkı uçurum.
    Hocam hangi düşüncemi gözden geçireyim ?

Bir önceki mesajım yeterince sarih ifade edildi.

Siz anlamadığınız yer neresi ise, onu sorun, daha detaylı izah etmeye çalışayım !

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Hocam hangi düşüncemi gözden geçireyim ?

Bir önceki mesajım yeterince sarih ifade edildi.

Siz anlamadığınız yer neresi ise, onu sorun, daha detaylı izah etmeye çalışayım !

Alıntıları Göster
    Hocam size 720p ile 1080i , çözünürlük ve tarama yönünden aynı olmadığını ifade ediyorum. Benim sözlerimde oldukça açık.

Ayrıca benim seyrettiğim yerli yabancı HD kanalların tamamı 1080i dir.

Aşağıdaki Ekran alıntısı çıkış formatı ve HDMI çıkışı 1080p-60hz ayarlı bir cihazdan alınmıştır.

• quote:

Hocam size 720p ile 1080i , çözünürlük ve tarama yönünden aynı olmadığını ifade ediyorum. Benim sözlerimde oldukça açık.

Ayrıca benim seyrettiğim yerli yabancı HD kanalların tamamı 1080i dir.

Aşağıdaki Ekran alıntısı çıkış formatı ve HDMI çıkışı 1080p-60hz ayarlı bir cihazdan alınmıştır.

Alıntıları Göster
    Hocam ben de size 720p video'nun aynı zamanda 1088i 'ye karşılık geldiğini ifade ediyorum. Zaten 25 kare/saniye 720i video da yoktur.

Amerika'da yaşamıyorsanız yada NTSC renk sistemi renklendirilmiş bir yayın izlemiyorsanız, uydu cihazı ayarlarından, 50 hz seçmelisiniz.

Şu video'lar her ne kadar Türkçe olmasa da, anlatımlarda terminolojik tanımlamalara yer verildiği için, konuyu kavrayacağınızı umuyorum ;
    0612 TV w/ NERDfirstyoutube
    Interlacing Lesson 01: History!
    https://www.youtube.com/watch?v=uUQ8pwbTF2o

ChipDipvideoyoutube
    Interlacing
    https://www.youtube.com/watch?v=qwsyrYuYLHE

imagewatomyoutube
    interlaced video/FCP tutorial
    https://www.youtube.com/watch?v=XDhHJD0y0-s

HowToComputeyoutube
    Progressive Vs. Interlaced - What's The Difference?
    https://www.youtube.com/watch?v=0DcUtsMLX74

Techquickieyoutube
    Interlaced vs. Progressive Scan - 1080i vs. 1080p
    https://www.youtube.com/watch?v=H_o5h5SK_70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Haziran 2018; 16:42:49 >

Hocam size sarmak istemiyorum.

720p videoda yatay pixel sayısı 1,280 dir.

İster 1080i veya isterse 1080p hiç farketmeksizin yatay pixel sayısı 1,920 dir.

Bilgilerinizi revize etmenizde fayda var.
  • quote:

Hocam size sarmak istemiyorum.

720p videoda yatay pixel sayısı 1,280 dir.

İster 1080i veya isterse 1080p hiç farketmeksizin yatay pixel sayısı 1,920 dir.

Bilgilerinizi revize etmenizde fayda var.
    Hocam isterseniz bana sarabilirsiniz. Ancak bana sarmanız bir şey değiştirmez.

Çünkü, "50 kare/saniye 720p" çekilen video'yu, 25 kare/saniyeye bölüp, aynı resim iki defa kullanılarak 1080i( aslı 1088i olup bir hesaba dayanmaktadır. ) elde edilmektedir. işte "50 kare/saniye 720p" video'yu 25 kare/saniye bölünce, uyduda band genişliğinden tasarruf sağlanır. Ortaya çıkan çözünürlük seviyesi 1080i olur.

Ancak bu çözünürlük seviyesi, sanal bir çözünürlük seviyesi olup, video'nun asıl çözünürlük seviyesi 720p'dir. Çünkü, elde edilen 1080i çözünürlük seviyesi ile daha net video ortaya çıkmadığı içindir. 25 kare/saniyeye indirilmesindeki asıl amaç, uyduda band genişliğinden tasarruf sağlamak içindir. Nokta.

Birkaç yukarıda yazdığım mesajlarımın birinde, çözünürlük sahalarına ait bu resmi vermiştim zaten...

Ayrıca, 720 yataydaki piksel sayısı ise, 1280 dikeydeki piksel sayısıdır.( Mesajınızda ikinci satırda yanlış ifade etmişsiniz. )

Link verdiğim video'ları izlemenizi tavsiye ederim.

Hocam iyice saçmalamaya başladınız.
    Dikeyde vertikal pixel 1280 olursa yatayda horizantal 2275 pixel olur.

Dikey Vertikal hızı (Progressive) 50-60hz veya (interlaced) 25-30hz.
    -------------------------------------------------------------------
    Bu anlamda yatay horizantal pixel 1920

Dikey 1080p (Progressive) örneğin 50hz saniyede ile tek taramada işi bitirir.

Dikey 1080i (interlaced) ise saniyede 25hz+25Hz = 50hz
    Bunu nasıl yapar
    önce 540 pixeli atlayarak tarar. Sonra diğer 540 pixeli tarar .
    Toplamda 1080 pixel taranmış olur.
  • quote:

Hocam iyice saçmalamaya başladınız.
    Dikeyde vertikal pixel 1280 olursa yatayda horizantal 2275 pixel olur.

Dikey Vertikal hızı (Progressive) 50-60hz veya (interlaced) 25-30hz.
    -------------------------------------------------------------------
    Bu anlamda yatay horizantal pixel 1920

Dikey 1080p (Progressive) örneğin 50hz saniyede ile tek taramada işi bitirir.

Dikey 1080i (interlaced) ise saniyede 25hz+25Hz = 50hz
    Bunu nasıl yapar
    önce 540 pixeli atlayarak tarar. Sonra diğer 540 pixeli tarar .
    Toplamda 1080 pixel taranmış olur.
    Hocam "iyice saçmalamaya başladınız" dersen, mahcup olursun.

Konuyu anlamanıza yarayacak şu kaynak yeterince sarihtir ;
    hometheaterhifi.com
    Welcome Secrets of Home Theater and High Fidelity
    https://hometheaterhifi.com/volume_7_4/dvd-benchmark-part-5-progressive-10-2000.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Haziran 2018; 18:52:29 >

Hocam siz okuduklarınızıda anlamıyorsunuz.

Size pratik bir örnek vereyim.
    Cihazınızın Video out çıkışını 720p ayarlayın.
    Televizyonunuzdan Görüntü formatını Orjinal olarak işaretleyin .

ekranda aldığınız görüntü enine ve boyuna 6.6666 oranında küçülmüş olacaktır.

Birde 1080i alın görüntü ekrana cuk oturacaktır.

İnterlaced tarama eski tüplü televizyonlarda
    50hz =25hz+25hz
    60hz =30hz+30hz
    Çok iyi bildiğim konudur.
    Bana ne youtubeden nede herhangi bir resimle örnek verme.

720p ve 1080i aynı derken komik oluyorsun. Amacını anlayabilmiş değilim.
    Tartışma bu noktada benim açımdan bitmiştir.
  • quote:

Hocam siz okuduklarınızıda anlamıyorsunuz.

Size pratik bir örnek vereyim.
    Cihazınızın Video out çıkışını 720p ayarlayın.
    Televizyonunuzdan Görüntü formatını Orjinal olarak işaretleyin .

ekranda aldığınız görüntü enine ve boyuna 6.6666 oranında küçülmüş olacaktır.

Birde 1080i alın görüntü ekrana cuk oturacaktır.

İnterlaced tarama eski tüplü televizyonlarda
    50hz =25hz+25hz
    60hz =30hz+30hz
    Çok iyi bildiğim konudur.
    Bana ne youtubeden nede herhangi bir resimle örnek verme.

720p ve 1080i aynı derken komik oluyorsun. Amacını anlayabilmiş değilim.
    Tartışma bu noktada benim açımdan bitmiştir.
    Tartışmayı sonlandırdığına memnun oldum.

Zira, anlamak istemeyene birşey anlatamam.

• İnternet üzerinde bu konuda açıklamalar var. Sanıyorum en anlaşılır olan Metin.

Konu başlığındaki kullanıcı yorumlarına bende tekrar açıklama yazıyorum. 4K Tv de Tabiki 4K harici uydu alıcısı tercih sebebi .Benim uzun süredir kullandığım cihaz bu. Ayrıca HD yayınlardaki görüntü kalitesini Upscale" ile gelen görüntü verilerini birlikte 3,840 x 2,160 piksele genişletiyorlar. Sony Tv ler bu konuda çok başarılı. Sanıyorum ki Uydu alıcısının da kaliteli olması görüntü mükemmeliğini üst seviyelere taşıyor.
    Tabiki HDMI kablo ver 2.0 olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 5 Haziran 2018; 20:8:9 >

• ozgurizmir kullanıcısına yanıt
    quote:

ozgurizmir @ 5 Haziran 2018 19:43:18

İnternet üzerinde bu konuda açıklamalar var. Sanıyorum en anlaşılır olan Metin.

1080i ve 1080p uydu yayınları , 720p den tartışmasız daha fazla çözünürlük sağlar.
    1080i ve 1080p : 1080x 1920 = 2 milyon pixeldir.
    720i ve 720p : 720x1280 = 961 bin pixeldir.

Uydu yayınları :
    örneğin Thor 1W deki HD yayınların tamamı 1080i'dir
    http://www.telenorsat.com/satellites-teleports/satellite-service-data/thor-6-service-info/

• 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.