Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.033
Cevap
98
Favori
443.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

25 kare/saniye 1080i video daha az band genişliğini işgal etmektedir.

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

===============================

Video'ların netliği konusu ise, kameraların kaynaktaki çekim çözünürlüğü ile direkt ilişkilidir !

Daha açık anlatımla;

Kaynak kameramız; 720p ise, bu video stüdyo ortamından 50 kare/saniye 720p olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 720p kadardır.

Kaynak kameramız; 720p ise, bu video stüdyo ortamından 25 kare/saniye 1080i olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 720p kadardır.

Kaynak kameramız; 1080p ise, bu video stüdyo ortamından 25 kare/saniye 1080i olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 1080p kadardır.

Hasılı; İnterlaced görüntüyü üst üste bindirerek daha kaliteli video elde etmek mümkün değildir.

================================

25 kare/saniye kullanımı ile band genişliğinden tasarruf edilmesine gelince;

Yukarıda 2nci resimdeki tasarrufa ilaveten, ayrılmış frekans içinden akıtılan( stream ) video'nun yoğunluğu ne kadar büyük ise, bir sonraki frekansa baskı ve karıştırma yapmaması için yeteri kadar boşluk konulur. Bunun da bir hesabı var. Ancak o konuya girip te konuyu amacından iyice uzaklaştırmayalım.

İşte 720p 50 kare/saniye video, ayrılan frekansı kullanırken, sağında ve solundaki frekans sahasına daha çok baskı yapar. Frekansı planlayanlar bunu bildikleri için, iki frekans arasında daha büyük boşluk bırakırlar.

1080i 25 kare/saniye video ise, ayrılan frekansı kullanırken, sağında ve solundaki frekans sahasına daha az baskı yapar. Dolayısıyla iki frekans arasında bırakılacak boşluk daha azdır.

Yani, 25 kare/saniye ile video upstream edilmesi, frekanslar arasında daha az boşluk bırakılmasına avantaj sağlar. Dolayısıyla band içinde daha çok frekans kullanımı mümkün olur. Daha çok frekans kullanımı demek, daha fazla kanal sığdırılması demektir.

Hasılı; 25 kare/saniye ile daha az band genişliği kullanımı + 25 kare/saniye ile frekanslar arasında daha az boşluk bırakılması avantajlarını topladığımızda, interlacing işlemi, uydudan yayın aktarımlarında maliyet avantajı sağlar. Maliyet avantajı nedeniyle de, video'lar uyduya çıkarılmadan önce, stüdyo ortamında interlaced video'lara dönüştürülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Haziran 2018; 22:35:57 >

• Serkan arkadaşım Elimde 2010 yılında satın aldığım ASUS MS202D ,Çözünürlük 1600 x 900 olan Led monitör var. Malesefki 720P dışında yani 1080i ve 1080p desteklemiyor. Sizin mesajlarınızda yazdığınız gibi 720p ile 1080i yakın veya aynı değerlerde olsaydı bu monitörde 1080i formatı izleyebilirdim.
    Bu durumda ,Teknik olarak 720p ve 1080i Formatlarının yakın değerler olmadığı kanıtlanmış oldu.

Monitör ASUS MS202D
    Cihaz : Next machina 3D
    HDMI - DVI kablo ile denenmiştir. ( Aydı kablo Farklı tip yeni monitörlede denendi. Kablonun 1080p Desteği vardır)
    Deneme yapılan çözünürlükler
    1080P görüntü yok (Siyah Ekran)
    1080i görüntü yok (Siyah Ekran)
    720p Görüntü var.
    576p,480p (Scart) Görüntü var.

Machina 3D Çözünürlük menüsü ( TV ye bağlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 5 Haziran 2018; 22:50:6 >

• @ozgurizmir,

Açıklamalarımda "kavram ve standartlar"ın tespitini yaptım. Yaptığım tespitlere açıklık getirmeye çalıştım.

Dolayısıyla, elinizdeki donanım ile açıkladığım "kavram ve standartlar arasında direkt bir ilişki yoktur. Ama endirekt ilişki vardır.

Endirekt ilişki ise;

Monitörünüz ile 1080i ve 1080p video'ları, monitörünüzün desteklediği çözünürlükler dahilinde görüntüleyebilirsin ancak... Yani senin monitöründe en yüksek çözünürlük çıktısı, ekranının desteklediği en yüksek çözünürlük seviyesi kadar olacaktır. Yani elindeki monitor ile 720p seçeceksin, mecburen...

Benim yaptığım açıklamalarımı da iyice özümse lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Haziran 2018; 22:59:9 >
  • Serkan bey sizin de yönlendirmenizle ve bütçeme de uygun olmasından dolayı octagon sf4008te karar kılmıştım ama yurtiçi internet satışı göremedim ne yazık ki. Mutant 51 diye bir cihaz var. Onun da fiyatı 1400 civarı. Alınabilir bir cihaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

Serkan bey sizin de yönlendirmenizle ve bütçeme de uygun olmasından dolayı octagon sf4008te karar kılmıştım ama yurtiçi internet satışı göremedim ne yazık ki. Mutant 51 diye bir cihaz var. Onun da fiyatı 1400 civarı. Alınabilir bir cihaz mı?
    Evet, mutant cihazda da octagon sf4008 ile aynı işlemci var. Alabilirsin.

Ancak, 1400 tl rakamlarına çıkmayı göze alıyorsanız, 1300 tl'ye aliexpress'te dm900hd almak daha mantıklı olur. Hem de combo tuneri var.

Profesyonel bir cihaz lazım değilse, daha uygun fiyata italyadan telesystem ts ultra 4k cihazı alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Evet, mutant cihazda da octagon sf4008 ile aynı işlemci var. Alabilirsin.

Ancak, 1400 tl rakamlarına çıkmayı göze alıyorsanız, 1300 tl'ye aliexpress'te dm900hd almak daha mantıklı olur. Hem de combo tuneri var.

Profesyonel bir cihaz lazım değilse, daha uygun fiyata italyadan telesystem ts ultra 4k cihazı alabilirsin.

Alıntıları Göster
    beklemeyi göze alabilsem ilk tercihim telesystem ts ultra 4k olurdu.o fiyata inanılmaz bir cihaz gibi duruyor.ama benim bu kadar acele etmemin sebebi yarın projeksiyon sistemim geliyor,bir hafta sonra da dünya kupası başlıyor.dünya kupasını 4k olarak izlemek istiyorum ve zamanım kısıtlı.yurt içinden almak dışında ne yazık ki başka alternatifim kalmıyor zamanlamadan dolayı

bu arada Zgemma H7S 4K adında bir cihaz var(o da aynı işlemciyi kullanıyor).mutant 51 ile Zgemma H7S 4K arasında hangisini tercih ederdiniz?

• quote:

beklemeyi göze alabilsem ilk tercihim telesystem ts ultra 4k olurdu.o fiyata inanılmaz bir cihaz gibi duruyor.ama benim bu kadar acele etmemin sebebi yarın projeksiyon sistemim geliyor,bir hafta sonra da dünya kupası başlıyor.dünya kupasını 4k olarak izlemek istiyorum ve zamanım kısıtlı.yurt içinden almak dışında ne yazık ki başka alternatifim kalmıyor zamanlamadan dolayı

bu arada Zgemma H7S 4K adında bir cihaz var(o da aynı işlemciyi kullanıyor).mutant 51 ile Zgemma H7S 4K arasında hangisini tercih ederdiniz?

Alıntıları Göster
    Bahsettiğin cihazların üçü de aynı.

Sf4008 - mutant - zgemma h7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Haziran 2018; 0:31:24 >

• Serkan Bey bana güzel bir uydu alıcısı tavsiye edebilir misiniz? Hd cihaz arıyorum fakat sd kalitesinin de iyi olmasını istiyorum. Kanal geçişlerinin hızlı olmasını da istiyorum. Bunlar harici başka beklentim yok. Tv 42 inc. Önceki kullandığım alıcı neta 6400 hd idi. Geçen hafta işlemcisi yandığı için yeni arayışa girdim. Bütçe ürüne göre değişebilir. O yüzden sizden birkaç öneri bekliyorum. Ama max 200 tl diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myres

Serkan Bey bana güzel bir uydu alıcısı tavsiye edebilir misiniz? Hd cihaz arıyorum fakat sd kalitesinin de iyi olmasını istiyorum. Kanal geçişlerinin hızlı olmasını da istiyorum. Bunlar harici başka beklentim yok. Tv 42 inc. Önceki kullandığım alıcı neta 6400 hd idi. Geçen hafta işlemcisi yandığı için yeni arayışa girdim. Bütçe ürüne göre değişebilir. O yüzden sizden birkaç öneri bekliyorum. Ama max 200 tl diyelim.
    200 TL'ye aradıklarını elde edemezsin. Hızlı ve kaliteli görüntü için bütçeyi en az 2 katına çıkarman lazım. O da cihazı yurtdışından getirtmek şartıyla...
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Kalite çok iyi olmasına gerek yok. Çöp görüntü olmasın yeterli. Dediğim gibi önceki kullandığım Neta 6400 HD. Ondaki görüntü kalitesi yeterliydi. Ona oranla bir öneri alabilirim.
    Bu tv ana tv değil. O yüzden yatırımı bu tv için yapmıyorum.
  • quote:

Kalite çok iyi olmasına gerek yok. Çöp görüntü olmasın yeterli. Dediğim gibi önceki kullandığım Neta 6400 HD. Ondaki görüntü kalitesi yeterliydi. Ona oranla bir öneri alabilirim.
    Görüntüsü çöp olmayan yalnızca şunu tavsiye edebilirim. Ama nasıl temin edersin, senin bileceğin iş ;

https://www.agsat.com.ua/sputnikovye-resivery/u2c_a1ternativa_combo/

https://www.satmarket.com.ua/goods_u2c_a1ternativa_combo.htm

https://isat.com.ua/81-спутниковые-ресиверы/12080-спутниковый-ресивер-u2c-a1ternativa-combo

Cihazın tanıtımı şurada var ;
    _https://www.youtube.com/watch?v=TXa9iSjT9ZQ

• quote:

Goldmaster spark 1200, netayı aratmaz sti7111 işlemci. 512 mb rom.
    Özgün linux 376mb rom + Enigma2 128mb rom .iki işletim sistemi ile açılıyor.
    200 tl bandında . Ben kullanıyorum memnunum.
    Teknik servis iyidir. Alırsan fabrikadan güncel pluginlerle güncellenmiş iste.

akakce.com
    Goldmaster HD-1200 Spark Uydu Alıcısı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/uydu-alicisi/en-ucuz-goldmaster-hd-1200-spark-fiyati,1308703.html

• Arkadaslar bana da Full HD bir cihaz onerir misiniz? Basta 4K bakiyordum fakat bir cihaz ne kadar komplike hale geliyorsa okudugum yorumlardan da gordugum uzere o kadar da elestiren ve hatasini anlatan cikiyor 4k cihazlarin. Benim icin aradigim ozellikler goruntu kalitesinin iyi olmasi ve cekim gucunun iyi olmasi.ccam kullaniyorum, ip tv si de olursa fena olmaz. Su sekilde ornek vereyim ; Thor uydudsunda digisport HD kanallarini benim botech 1080 ve 208 piko gormezken,kimi TP'lerde 0 sinyal gosteriyor, pederin 80-90 liraya aldigi supermax'ti yanlis hatirlamiyorsam ufak kirmizi bir cihaz sorunsuz gosteriyor. Butce onemli degil ve mummkunse yurticinde bulabilecegim receiverlar olsun tavsiyeler, tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Bahsettiğin cihazların üçü de aynı.

Sf4008 - mutant - zgemma h7

Alıntıları Göster
    ikinci el zgemma h7s alarak uydu cihazı serüvenimi şimdilik sonlandırdım.inşallah memnun kalırım.yardımlarınız için teşekkürler
  • Herkese Merhaba,

Buradan tekrar ediyorum.
    Lütfen ozel mesaj göndermeyin.Çünkü sizlere cevap yazamıyorum(cep telefonu bilgisi istiyor sistem)
    Kişisel bilgilerim kısmında mail adreslerimden birisi mevcut.Oraya yazın hkasli@aol.com

ozguradam1,

Bu cihazı ilk tavsiye ettiğim arkadaş Almanya'dan almıştı ama Almanya'da pahalıdır.Tesadüfen kelepir fiyata bulmuştuk.

Italya'da bir satıcı var.Bu arkadaşla irtibata gec.Tr ye gönderim yaptığını hatırlıyorum.

Diğer satıcıda var.Dilersen onada sor.

Bu arada almış olduğun cihazda fena değil ama doğrudan Çin menşeilidir ve malzeme kalitesi zayıf olması muhtemel.Daha once bu cihaza sahip bir arkadaşın ürününde LCD ekranı çökmüştü.Yazılım kısmında rusların egami image iyidir.

cemcagdas,
    Soylediğin tv lerin iyi olduğunu düşünmüyorum.Yalnız son karar kendin bizzat incele.Belki mağazada hoşuna gidebilir ama eve gelince zaten şans işi.
    MU9000 iyi fakat fiyatı yüksek.
    Philips de bak.8102 serisi fiyat uygun bulursan kaçırma.

ekrem.kolu,

Telesystem 4k cihazın ilk kurulumunu yaparken LCN(logical channel number) OFF yapmalısın.
    LCN açık olursa cihazlarda kanal numarası 1000 den başlar.
    Dediğiniz site ye bakarım ama dil seçenekleri arasında Türkçe olması çok zor.
    Kaynak kodları kapalı cihaz olunca hariçten Türkçe yapmamız imkansız zaten.
    Yalnız çok basit bir menusu var ve sadece OSD menusu İngilizce.Dil,altyazı vs Türkçe seçenekleri mevcuttur.
    Yukarıda çözünürlük ve yayın formatları üzerine tartışma var sanırım.Konuya bir nebze fiziki katkımız olsun :)

1080interlaced-yatay tarama-saniyede 25 kare resim

720progressive-dikey tarama-saniyede 50 kare resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 8 Haziran 2018; 12:51:27 >

• quote:

ikinci el zgemma h7s alarak uydu cihazı serüvenimi şimdilik sonlandırdım.inşallah memnun kalırım.yardımlarınız için teşekkürler

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun. Nereden kaça aldınız?
  • İsviçre'deki yakınım 89 Euro'ya telesystem 4k cihazı bugün satın almış.

İzine gelirken Türkiye'ye getirecek. Oradan da bana gelmesi uzun sürecek. Gelince kanaatimi yazacağım.

İşlemcisinin kalitesine göre, cihazı epeyce ucuza temin etmiş oldum. Yazılımında sıkıntı yoksa, salondaki büyük 4K tv'de en az 3 - 5 yıl kullanılır sanırım. En azından hanım dizilerini salondan izler.

Arkadaşların menfaatini koruması açısından tekrar belirteyim. Aliexpress'te bile, Boradcom 7252s işlemcili 4K cihazı bu fiyata bulamazsınız. Türkçe menüyü sıkıntı edenler almasın tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Hayırlı olsun. Nereden kaça aldınız?

Alıntıları Göster
    sahibinden.com üzerinden aldım.6 taksit 1050 tl ye mal oldu.aslında bu cihaz için pahalı bence ama fazla zamanım yoktu(14 ünde dünya kupası başlıyor)
  • quote:

sahibinden.com üzerinden aldım.6 taksit 1050 tl ye mal oldu.aslında bu cihaz için pahalı bence ama fazla zamanım yoktu(14 ünde dünya kupası başlıyor)

Alıntıları Göster
    Yav sen boş ver aamedin memedin söylediğini... Broadcom 7251s işlemcili Pro 4K cihaz aldın en azından.

Bir de, zgemma, vu+, gigablue, octagon gibi cihazlar, türev cihazlardır. Türev cihazların dreambox serisine göre bir kolaylığı USB'den yazılım yüklemek mümkündür. Eksi tarafı ise, yazılım tabanı olarak hala OE2.0 tabanını kullanıyor.

Aliexpress'ten zgemma 4K cihazın combo tuner'lisini alsaydın, yine aynı fiyata gelirdi. Yani fiyatı, yurtiçine göre normal. Tabi bana göre...

• kamaxx K kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Hakan bey LCN Off yapınca kanal sıralama düzeldi.

Ayrıca yabancı dile kafayı takmamdaki sebeb 4adet.dili ekleyen üretiçi 5.dili niye güncelleme ile vermesin bu heriflerin sitesine yazayım dedim üye olmak için istenen soru yu ceveplayamadım sinirim bozuldu. Biraz neyse cihaz iyi ve parasını hakediyor. Tekrar teşekkür.

• 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.