Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.033
Cevap
98
Favori
442.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. 82 cm ekran seg marka led tv için (televizyon hd değil) FTA HD Uydu alıcı tavsiyesi istiyorum. Beklentim, 1. Görüntü kalitesi iyi olsun 2. Kanal geçişleri yavaş olmasın. Sadece Türksat yayınları izlenecek. Uzun zaman önce regal marka lcd tv de goldmaster 55000 uydu alıcım vardı ve çok memnundum. Bu bağlamda goldmaster öncelikli olmak üzere önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Aklımda olan bazı uydu alıcılar var, bunlarıda yazmak istiyorum. 1. Goldmaster 3030. 2.Vestel Freebox 15350 3.Grundig dır. Beklentilerim açısından bunlar uygunmudur.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şekerlioğlu -- 20 Haziran 2018; 17:4:20 >
  • şekerlioğlu Ş kullanıcısına yanıt
    filbox kullanıyom kipadan 179 tl ye aldım Broadcom BCM7358 işlemcisi var görüntü kalitesinden memnun kaldım ama kanal listesi 1.2.3.4.5 gibi sıralayamıyon favori düzenleyebiliyon numara dağınık oluyo sorun değilse tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginsen10 -- 20 Haziran 2018; 17:23:57 >
  • enginsen10 E kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Sıralama önemli.TV yi kullanacak olanlar belli yaşın üzerinde olunca değişkenliğin en az olması önem taşıyor. bir kere sıralamayı ezberledikten sonra istediğiniz kanalı hemen tuşlamak kolay oluyor. Bu nedenlede özellikle tkgs li bir cihazda istemiyorum. Forumda okuduğum kadarı ile bu özellikletiki alıcılarda her güncelleme sonrası kanal sıralaması değişiyormuş. İlginiz için yeniden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar benim peder zoom özellikli hd uydu alıcısı istiyor ama google'da bulamadım.Lütfen bana görüntü kalitsi iyi zoom özellikli uydu önerin adam beni delirtecek yaw şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carrey

Arkadaşlar benim peder zoom özellikli hd uydu alıcısı istiyor ama google'da bulamadım.Lütfen bana görüntü kalitsi iyi zoom özellikli uydu önerin adam beni delirtecek yaw şimdiden teşekkürler.
    Uydu cihazlarında Zoom özelliği, eski SD cihazlarda vardı. Kaon vs markalardan hatırlıyorum.

Şimdiki HD cihazlarda aynı özellik var mı hatırlamıyorum doğrusu...

Yeni cihazlarda zoom özelliği yoksa, büyük ekranlı tv almak, zoom özelliğini kısmen deruhte eder diye değerlendirmekteyim.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    tv led büyük ama biraz inatçı,eski kafa, eski uyduya alıştığı için zoom özellikli uydu istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Uydu cihazlarında Zoom özelliği, eski SD cihazlarda vardı. Kaon vs markalardan hatırlıyorum.

Şimdiki HD cihazlarda aynı özellik var mı hatırlamıyorum doğrusu...

Yeni cihazlarda zoom özelliği yoksa, büyük ekranlı tv almak, zoom özelliğini kısmen deruhte eder diye değerlendirmekteyim.

Alıntıları Göster
    urun.n11.com
    Exn Full Hd Mini Uydu Alıcısı '' Tuş Takımlı '' Türkiyede Bir İlk - n11.com
    https://urun.n11.com/uydu-alicisi/exn-full-hd-mini-uydu-alicisi-tus-takimli-turkiyede-bir-ilk-P88304207

urun.n11.com
    Uydu Alıcısı - Mini, HD Uydu Alıcıları - n11.com
    https://urun.n11.com/uydu-alicisi/baff-6200-ultra-hd-mini-uydu-alicisi-P94132081

sadece şu üç marka çıkıyor hangisi alınır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carrey -- 20 Haziran 2018; 20:41:46 >

• quote:

https://urun.n11.com/uydu-alicisi/exn-full-hd-mini-uydu-alicisi-tus-takimli-turkiyede-bir-ilk-P88304207
    https://urun.n11.com/uydu-alicisi/baff-6200-ultra-hd-mini-uydu-alicisi-P94132081
    https://www.koctas.com.tr/westinghouse-hd-237-full-hd-uydu-alici/31067-44396/?gclid=CjwKCAjw9qfZBRA5EiwAiq0AbcvnTuT7-v_OZZZZjWjofuHMfp6b2yNrO6mPgQ3xwWN8NysS-4p-dBoC6QEQAvD_BwE

sadece şu üç marka çıkıyor hangisi alınır?

Alıntıları Göster
    Bu model cihazlar hakkında hiç bir fikrim yok.

Bu cihazlar ucuz ürünler olduğu için, semtinizde çanak vs kuran dükkanlarda olabilir. Yada vatan, teknosa, bimeks gibi elektronik marketlerde de olabilir.

Yani bizzat deneyerek alırsanız daha iyi olur.

Para değil ama en azından iki defa uğraşılmamış olur.

• quote:

Arkadaşlar benim peder zoom özellikli hd uydu alıcısı istiyor ama google'da bulamadım.Lütfen bana görüntü kalitsi iyi zoom özellikli uydu önerin adam beni delirtecek yaw şimdiden teşekkürler.
    tv in hdmi var mı zoom özelliği android uydu alıcı MECOOL KIII PRO da var diye biliyom yotubede görmüştüm
  • sancak61 S kullanıcısına yanıt
    Selamun Aleykum ucret konusunda ne dusunuyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şekerlioğlu Ş kullanıcısına yanıt
    tkgs olsa bile güncellemeyi kendin kapatabiliyorsun
  • Evde 123 ekran FHD Sansung TV var. Şu anki mevcut yayınlar DVB-S olduğu için bu yayınları yüksek kaliteyle gösterebilen bir alıcı alacağım ve ikinci el olacak. Sahibinden.com'da Dreambox 800 HD modelleri var ve 150-300 arası fiyatlar var çok uygun. Sonuçta yayınlar 1080i olduğu için daha güçlü donanımlı E2 alıcıların da 1080i'de kalite açısından ekstra bir fark yaratacağını sanmıyorum. Dolayısıyla boşa masraf yapmak istemiyorum. Merak ettiğim şu; klon cihazlar olunca işlemci ve sistem değişik oluyor mu? Görüntü işleme kalitesinde fark oluyor mu bunu merak ediyorum. Klon almak istemiyorum ama en azından bu konuda malumatım bulunsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Evde 123 ekran FHD Sansung TV var. Şu anki mevcut yayınlar DVB-S olduğu için bu yayınları yüksek kaliteyle gösterebilen bir alıcı alacağım ve ikinci el olacak. Sahibinden.com'da Dreambox 800 HD modelleri var ve 150-300 arası fiyatlar var çok uygun. Sonuçta yayınlar 1080i olduğu için daha güçlü donanımlı E2 alıcıların da 1080i'de kalite açısından ekstra bir fark yaratacağını sanmıyorum. Dolayısıyla boşa masraf yapmak istemiyorum. Merak ettiğim şu; klon cihazlar olunca işlemci ve sistem değişik oluyor mu? Görüntü işleme kalitesinde fark oluyor mu bunu merak ediyorum. Klon almak istemiyorum ama en azından bu konuda malumatım bulunsun.
    1. Klon cihazlar olunca işlemci ve sistem değişik oluyor mu ?

2. Görüntü işleme kalitesinde fark oluyor mu ?

========================================

1. Klon cihaz & Orijinal cihazlarda işlemciler aynıdır.

2. Görüntü kalitesinde fark olmuyor ! Bire bir aynı kalite...

Klonlarda sim kart farklı olur sadece...

Sim kart cihazın ruhsat numarası görevi görür.

Ruhsat numarası almış( yani orijinal cihaz ) cihazlara, orijinal yazılım yüklenir.

Ruhsat numarası olmayan cihazlara ise, crack'li yazılım yüklenir.

Crack'li yazılımlar ile orijinal yazılımlar da bire bir aynı yazılımlardır. Fark; boot loader( açılış ve RAM'a yükleme ) bilgisindedir.

Orijinal yazılımın içindeki boot bilgileri manipüle edilince, yazılım crack'lenmiş olur. Dolayısıyla da hiç bir engelle karşılaşılmadan crack'li yazılım, ruhsatsız cihaza yüklenebilir hale gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Haziran 2018; 14:19:18 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. İşlemci hızı günümüz cihazlarında 750 MHz civarı. Bu cihazın iki versiyonu var. Normalinde 300 MHz SE versiyonunda 400 MHz yazıyor. HDMI üzerinden görüntü aktarımında yetersizlik veyahut kalite düşüşü sözkonusu olabilir mi? Şu da var 1080i rakam olarak acaba diye düşündürtse de interlaced yayın olduğu için işlemciyi çok da zorlayacak ya da performans anlamında yetersizlik olması sanırım düşük bir ihtimal.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Teşekkürler. İşlemci hızı günümüz cihazlarında 750 MHz civarı. Bu cihazın iki versiyonu var. Normalinde 300 MHz SE versiyonunda 400 MHz yazıyor. HDMI üzerinden görüntü aktarımında yetersizlik veyahut kalite düşüşü sözkonusu olabilir mi? Şu da var 1080i rakam olarak acaba diye düşündürtse de interlaced yayın olduğu için işlemciyi çok da zorlayacak ya da performans anlamında yetersizlik olması sanırım düşük bir ihtimal.
    800hd cihaz, biraz ağır çalışmaktadır. Başka bir aksaklık yok.

DVI portu üzerinden aktarımda herhangi bir yetersizlik yok.

720p ve 1080i 'ye kadar decode eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Haziran 2018; 15:37:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Siz DM HD800 SE sim 2.1 modelini alın.Klonun en yaygın desteği olan versiyonudur.Tabi 2 katını ödeyip orijinal SE de alabilirsiniz. Bu modelin hem orijinal hem de klon versiyonlarında 400 mHZ hız farkının yanı sıra işlemci üzerine gelecek şekilde fan var.Yani aktif soğutması var.Bu nedenle cihaz yazın bunaltıcı sıcakta bile serin kalıyor.

5 yıldır klon sim 2.10 modelini sorunsuz kullanıyorum.3 USB girişi bile başlı başına bir "+". Girişin birine kablosuz bağlantı çubuğu, diğerinde Barry Allen için 8 GB lık flash bellek takıyorum.3 giriş boşta duruyor.
    Barry Allen nedir derseniz cihazın kendi sim kartındaki açılışı yapan imaj üzerine kurduğumuz bir yazılım.Bu yazılımı kurduktan sonra USB girişlerden birine bir flash bellek takıp sisteme tanıtıyoruz.Sonra da FTP ile cihaza bağlanıp sim karta uygun imajları cihaza kuruyoruz.Bu sayede cihaza ek imajlar/backuplar yüklüyoruz.

Böylece yanlış imaj veya yazılım attığınızda cihazın bootta kalması ve çalışmaması durumunda yeniden başlatarak çalışmayan imaj yerine kurulu başka bir imaj seçerek açabiliyoruz.Çalışmayan imajı da listeden görüp kaldırabiliyoruz.

Kısaca yazmaya çalıştım ama alıp kullanırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 26 Haziran 2018; 10:56:51 >

• Tekrar merhaba. Daha önce belirttiğim cihaz arayışında goldmaster 3030 u aldım. Fakat bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Arkadaşlar ne yaptıysam Cihazın hdmi çıkışından görüntü ve ses alamadım. Scart üzerinden bağladığımda sorun yak, daha önce izleyemediğim şifresiz hd kanalları artık izleyebiliyorum. Ama hdmi kablosunu bağlayıp scart kabloyu çıkardığım zaman sanki tv ile cihaz arasında hiçbir bağlantı yokmuş gibi ne görüntü ne ses var. Acaba tv veya alıcı üzerinde yapılacak bir ayar işlemi varmı yoksa cihazlardamı bir sorun var.

Not: Arkadaşlar bu mesajı yazdıktan hemen sonra 2 gündür uğraşmakta olduğum sorun çözüldü. Çözümü çok basitmiş. Sorunla uğraşırken tv nin kullanım kitapçığına bir göz attım, burada, uzakta kumanda üzerinden görüntü çıkış seçeneklerini değiştiren bir tuş olduğu belirtilmiş ve bağlantı türünü bu tuş üzerinden seçerek yapıyormuş bende bu tuşu kullanarak scart-hdmi 1 - hdmi 2 gibi seçenekler üzerinden tek tek seçim yaptım ve sonuçta hdmi 2 üzerinden ses ve görüntü bağlantısını kurdum. cihaz şu anda hdmi2 bağlantısı üzerinden çalışmakta. Dolayısı ile hdmi üzerinden çalıştıramama sorunu çözülmüş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şekerlioğlu -- 28 Haziran 2018; 16:18:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: şekerlioğlu

Tekrar merhaba. Daha önce belirttiğim cihaz arayışında goldmaster 3030 u aldım. Fakat bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Arkadaşlar ne yaptıysam Cihazın hdmi çıkışından görüntü ve ses alamadım. Scart üzerinden bağladığımda sorun yak, daha önce izleyemediğim şifresiz hd kanalları artık izleyebiliyorum. Ama hdmi kablosunu bağlayıp scart kabloyu çıkardığım zaman sanki tv ile cihaz arasında hiçbir bağlantı yokmuş gibi ne görüntü ne ses var. Acaba tv veya alıcı üzerinde yapılacak bir ayar işlemi varmı yoksa cihazlardamı bir sorun var.

Not: Arkadaşlar bu mesajı yazdıktan hemen sonra 2 gündür uğraşmakta olduğum sorun çözüldü. Çözümü çok basitmiş. Sorunla uğraşırken tv nin kullanım kitapçığına bir göz attım, burada, uzakta kumanda üzerinden görüntü çıkış seçeneklerini değiştiren bir tuş olduğu belirtilmiş ve bağlantı türünü bu tuş üzerinden seçerek yapıyormuş bende bu tuşu kullanarak scart-hdmi 1 - hdmi 2 gibi seçenekler üzerinden tek tek seçim yaptım ve sonuçta hdmi 2 üzerinden ses ve görüntü bağlantısını kurdum. cihaz şu anda hdmi2 bağlantısı üzerinden çalışmakta. Dolayısı ile hdmi üzerinden çalıştıramama sorunu çözülmüş oldu.
    goldmaster 3030 u kaça aldın görüntü kalitesi nasıl bende tanıtığım birine cihaz arıyom

• N11 Com dan (OPARAYA- firması) 157 tl 6 taksit olarak aldım. daha ucuz yerlerde vardı fakat satıcı puanı yüksek olarak bu firmayı seçtim.
    Özellikle gösterdikleri yakın ilgiden çok memnun kaldım.

Cihaza gelecek olursak. Cihaz günümüzdeki diğer cihazlara nazaran oldukça büyük sayılır. Ama benim yer sıkıntım yoktu dolayısı ile bunu sorun etmedim. Diğer yandan cihaz oldukça şık.
    Görüntü kalite kısmına gelirsek. Ben ilk defa bir hd ve hdmi çıkışı olan bir cihaz kullanıyorum, dolayısı ile farklı hd ve hdmi çıkışı olan diğer cihazlarla karşılaştırma imkanım yok.
    Bugüne kadar g.master 55000 fta ve son olarakda g.master 92000 fta cihazı kullandım. ancak bunlar üzerinden yorum yapabilirim. Bunlar üzerinden konuşacak olursak.scart ile yapılan bağlantıda diğerleri ile görüntü kalitesi açısından hissedilir bir fark yoktu fakat hdmi üzerinden bağladıktan sonra görüntü kalitesi farkedilir şekilde bariz olarak çok değişti.Şu anda görüntü kalitesinden çok memnunum. zevkle tv izlenir oldu.
    Bu arada belirteyim. benim tv im. seg marka full hd olmayan (hd ready) hdmi çıkışı olan 2011 yılında aldığım bir tv dir. Dolayısı ile tv full hd değil.ama yukarıda belirttiğim gibi diğer iki cihaza nazaran görüntü kalitesi şu anda çok güzel. tv full hd olsaydı nasıl olurdu bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şekerlioğlu -- 28 Haziran 2018; 18:30:39 >

• Merhaba arkadaşlar.
    2 Ay önce Humax HD Nano Free uydu alıcısı satın aldım. Şuanlık herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Aksine her gün beni şaşırtmakta. Kanal geçiş hızı, görüntü kalitesi, ses kalitesi gibi herşey mükemmel. Bu fiyata bu kalite nasıl oluyor bazen arkadaşlarımla düşünüyoruz izlerken? :) Gerçekten tavsiye ederim. Sıkıntı çıkarmadan 10 numara televizyon keyfi yaşamak isteyenler kullanmalı bu cihazı.
    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.