Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En iyi ve konforlu cihaz olarak; 12 nm işlemcili, Dreambox One ve Two modelleri var. Ancak o cihazların fiyatı epeyce tuzlu... ( Bu arada ben Dreambox Two modelini kullanmaktayım. )

Ağırlıklı olarak uydu yayınları izlenecekse, "master" modeli, iyi bir seçim.( Merkezi uydu anten sisteminde kullanmamak şartıyla ! Kullanımı merkezi sistemlerde sıkıntılı olabiliyor. )

Ağırlıklı olarak, iptv kullanılacaksa, a5 modeli iyi bir seçim. En azından 12 nm işlemci var. Dvb-s2x tuner'li olduğu için, merkezi uydu anten sisteminde de sıkıntısız kullanılabilir.

Hasılı; yayın sistemleri çeşitlendiği için, günümüzde cihaz seçimini ihtiyaca göre yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Devamlı iptv kullanacak biri, a5 modeli cihazı satın aldığında, uydu bölümünden istifade edeceği süre kısa olacağı için, cihazın uydu işlevinin bazı konforsuzluklarını ve sıkıntılarını göz ardı edebilir.

• 3gün önce kumandadan açma kapatma tuşuna basılı tutup cihazı yeniden başlat seçeneğini seçtim şuan cihaz açılmıyor.

imaj logosu geliyor sonra siyah ekranda kalıyor cihaz . çözünürlük 720p 60hz gözüküyor tv de

imaj atıyorum yüklüyor ama yine siyah ekranda kalıyor.

bir çok imaj denedim.sonuç değişmedi(open pli, orjinal imaj,black hole)

bir tavsiyeniz var mı ?

@serkanguzel_

• e_capkan kullanıcısına yanıt

Cihaz açılınca, yazılımı flash bellekten alıp, ram'e kurulmuş demektir. Anlatımınıza göre image ram'e kurulmuyor. Ya flash bellekten ram'e image'ı transfer edemiyor, ya da ram arızalandı ve açılışı tamamlayamıyor.

Hasılı; tam emin değilim ama anlatımınız donanımsal aksaklığa işaret ediyor. Başka bir adaptör takıp, yeniden gözlemleyin. Belki adaptör tam besleme yapamıyor da olabilir.

Son olarak ta; sorularınızı alakasız konu başlığından sormayın lütfen...

• Merhaba arkadaşlar 250 altında görüntü kalitesi iyi hd uydu olarak ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Merhaba arkadaşım. Samsung nu7500 tv im var. Kendi uydu alıcısı var. Bugün denemelik next ucuz 200tl uydu cihazı taktım görüntü kalitesi tv ninkinden kötüydü. Televizyonun kendi uydu alıcısı daha kaliteli sayılır. Bu olayı gözlerimle görünce acaba dedim. Paraya kıysam iyi bir uydu alıcısı alsam. Görüntümdahada iyileşirmi. Hd Türksat kanalları izliyorum. Merkezi sistem 8 daireli.

Öneriniz varmıdır değermi yoksa tv nin kendi alıcısıyla devam mı edeyim.

Getirdiği performansa değermi. Kaç paralık ürün almam gerekir teşekkürler.

• İstan34bul kullanıcısına yanıt

En pahalı ve En kaliteli işlemci bulunan uydu cihazının vereceği görüntü, tv kadar olur ancak... Yani 2021 itibariyle uydu cihazlarının en babası 350 euro fiyatlı dreambox two modeli cihaz alsanız da, görüntü kalitesi ancak tv'niz kadar olur. Gerisine kendiniz karar verin.

Teşekkürler o zaman ben önce tv yi değiştireyim 😄

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

En kaliteli uydu cihazları bile, markalı led tv'lerden daha iyi görüntü üretemez anlamında söylemiştim. Yani tv'nizi boş yere yenilemeyin.

TV'nizin sunduğu görüntü kalitesine yakın ve 500 - 550 tv civarında satılan Dreamstar master modeli cihaz var.

• Merhaba, Broadcom işlemcili ve Hd olarak üretilmiş receiverlar içerisinde dvbs-2x tuner'e sahip modeller var mı acaba? Merkezi sistemle kullanacağım için bu tip tuner olmasının iyi olduğunu forumdan öğrendim, yalnız dvbs-2x olarak gördüğüm modeller hep 4k ve benim 4k bir receivera ihtiyacım yok. 4k olarak ise en makul fiyata bulabildiğim cihaz vu+ zero 4k gibi.

• |RS| kullanıcısına yanıt

dvb-s2x in avantajı nedir ?

uydudalarda dvb-s2 var benim bildiğim.

Botech'i aradım; DVB-S2 tunerli Wzone için tarih vermek yanıltıcı olabilir ama 2 hafta içinde piyasada olmasını bekliyoruz dendi.

• Ortak anten kullanılan, site gibi, sistemlerde antenden ve tesisatda çok daha fazla sinyal kaybı olduğu için yayin kalitesi ve sinyal seviye problemlerine karşı daha toleranslı, düşük sinyallerde s2'ye göre daha avantajlı.

• Merhaba. Mutfakta 32 inç samsung smart full hd monitöe var. Blutv den izlioduk ama dirke uydu yayını daha pratik olcağından onu düşünüyorm. İnt özelliğine gerek olmayan, mini hdmi girişli uydu alıcı ve özellikle en önemli kriter kanal geçişleri çok hızlı ve iyi görüntü veren ne önerirsnz? Next kanky , redline fln var da çok karıştı kafalar. Bana hızlı geçiş ve iyi görntü lazm. İnt gerrk yok zaten smart monitör var. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 30 Kasım 2021; 3:8:10 >
  • imax1 kullanıcısına yanıt

Size aradıklarınızı verecek olan cihaz, "Dreamstar Master marka/modeli cihazdır

Hocam teşekkürler ama çok pahalı ocihaz ya :) ben iptv istemiyorm gerek yok, wifi fln da gerek yok zaten monitör tizen sistemi var samsung. 200-300 civarı max olcak şekilde hızlı kanal geçişli ufak monitör arkası askılığa konulcak görülmycek şekilde tavsiye ne olabilir? Next kanky fln var ama yorumlar o kdr tutarsız ki.
    Benm gördüğüm
    1) next kanky
    2) sencrom sm2000
    3) premier prs 9881
    4) sunny sn 20100
    5) hometech 1050 se
    6) redline g50
    7) hometech 1050se
    8) dreamstar mini hd
    9) dreamstar dreamini hd
    10) magbox mercury
    11) magbox marginal
    12) magbox natural
    13) goldmaster ranger plus

Bunlar gördüklerim. Bu model civarı başka da önerebilirsiniz hocam. Bne uydudan yayın izlycem o yanlış anlaşıldı galiba , iptv vs istemiyorum. Uydu bağlayacağım , hdmi çıkışlı, iyi görüntülü ve hızlı olması kafi. Wifi felan gerek yok, çünkü monitör zaten hızlı ve yeterli epeycr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 1 Aralık 2021; 1:37:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• imax1 kullanıcısına yanıt

Cihazların fiyatı özelliğe göre belirlenemiyor. İşlemciye göre belirleniyor.

Listelediğin cihazlar, işlemcileri nedeniyle aradıklarını vermez/veremez.

Başka önerim yoktur.

• Merhaba,

1080p 60Hz monitörüm için sadece uydu kanalları izlemek üzere uydu alıcısı arıyorum. Tek derdim zırt pırt bozulmayacak beni olabildiğince götürecek bir cihaz olması. İnternette baktığımda uydu alıcıları ile ilgili yorumlar çok karışık iyi diyeni de var kötü (Ses gidiyor, takılıyor ısınıyor vs.) diyeni de var.

Önerebileceğiniz 500 tl yi aşmayacak sadece uydu kanallarını izlemek üzere (Wifi internet youtube vs. olmayacak) bir uydu alıcısı önerir misiniz?

Serkan hocam bu söylediğinizi, daha öncede de siz gibi değerli kişilerden duyduğum ve öğrendiğim için size sonuna kadar anlıyorum.(albani, ado gibi )

Bizim phlips televizyon uydu bulunamadı hatası verdi. Servis gelmiş, bir tane uydu alıcısı alın, anakart olabilir, demiş böyle idare edin, gittiği yere kadar olmadı değiştirirsiniz anakartı demiş. UYDU dışında TÜM fonksiyonları ANDROİD tv, led, WİFİ vs çalışıyor. Bana ip tv ve box kutu lazım değil. Tek çanak 120 lik tek LNB. Bu master modeli önermişler, forumda 400-500 olsa alacaktım ama, o da gitmiş 750-800-900 gibib gibi fiyatlara çıkmış. Önerebileceğiniz cihaz master mıdır? En azından indirim kovalarım, belki şansa gelir.

Önceden olsa yurtdışından amazon de gibi, yapıştırıdım bir tane ama, onların da şimdi bandrol, vs gibi bir sürü ek vergileri mi çıkmış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 9 Ocak 2022; 20:59:10 >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt

Evet "master" modelidir. Görüntü kalitesini, işlemci belirlediği için "master" modelidir. Kütüphanesi belli işlemcilerin ölçekleme( scaling ) yeteneği oldukça iyi. İşlemci iyi ölçekleyince, görüntü kalitesi de güzel oluyor. İyi ölçeklemeyi de, markalı işlemcileri üreten firmalar sunuyor. Master modelinde, Hi3716mv410 modeli işlemci var. Bu master modeli cihaz HD segmentinde bir cihazıdr.

Yine görüntü kalitesini baz alırsak, UHD segmentinde, Dreamstar A5 modeli cihazda da kaliteli görüntü üreten işlemci var.( Amlogic s905x3 )

Yani kaliteli görüntüyü belirleyen en önemli etmen, kütüphanesi belli işlemcili cihazlardan birini satın almaktır.

TV'lerin ekran boyutu 32" in üzerine çıkınca, kaliteli görüntü sunan uydu cihazı edinmek önemli olmaktadır.

Evet, yurtdışından alış veriş şu an ki vergilerle daha pahalıya gelmektedir.

Anladım. Bu işlemcilerin olduğu uydu alıcılarını görebileceğimiz bir site var mı? Hangi uydu alıcı hangi işlemciyi kuullanıyor gibi. Bir de amazon tr de, yurtdışı satılan ürünlerin bazılarını getiriyor, bunlardan işlemcisine göre bakayım.

• 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.