Günümüzün teknolojisini barındıran ve kaliteli görüntü üreten işlemciler 2 - 3 tane zaten... Yani günümüzün teknolojisi deyince, işlemci en azından h265'i decode edebilmeli... O işlemciler de aşağıdadır; s922x ; uhd işlemci s905x3 ; uhd işlemci hi3798mv200 ; uhd işlemci hi3716mv410 ; hd işlemci Özetle ; bu işlemcileri kullanan cihazların sayısı da çok değil. Yurtiçinden bulabileceğiniz iki cihaz var. O cihazları da bir önceki mesajımda belirttim zaten. |
YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (185. sayfa)
-
-
Merhaba Samsung mu9000 tv mevcut. Bir uydu alıcısı almak istiyorum pahalı bir uydu alıcısı ekstra bana bisey katar mı yoksa boş bir masraf mı olur ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Problem33 -- 13 Ocak 2022; 17:52:28 > -
TV'nizin ekran boyutu 32" ve üzeri ise, iyi bir işlemciye sahip uydu alıcısı, kaliteli görüntü sunar.
Kaliteli görüntü, tv izlerken size ekstra zevk / konfor katıyor ise, boşa masraf olmaz.
Kaliteli görüntü, tv izlerken size ekstra zevk / konfor katmıyorsa, boşa masraf olur.
Yani beklentiye göre değişir.
-
serkanguzel_ hocam şu an eski uydu alıcımız miladını doldurdu mesajlarınızın çoğunu okudum sizinde ülke içinde alınabilir olarak gördüğünüz iki cihaz arasında kaldım turbo s10 ve master ıp tv a5 modeli de alınabilir duruyor lakin önceliğim uydu yayınları olduğu için eledim amacım öncelikli olarak uydu yayınları sonra ufak tefek youtube arada web tv deki filmlere bakabilirim onun haricinde olurda uyduda istediğim kanalı bulamazsam çekmez vs o zaman da ip tv ye bakarım ama bu dediklerim çok nadir görüntü kalitesi iyi olan dreambox two kadar 10 sene götürmeyecek ama uzun bir süre kullanabileceğim bir cihaz arıyorum
Lakin turbo s10 bu kadar fiyat farkına değer mi emin olamıyorum sizin bana öneriniz ne olur ayrıca şunu da düşündüm acaba önümüzde ki 5 sene içerisinde 4k yayınların standart olma ihtimaline karşı hd cihaz almak ne kadar mantıklı paraya kıyıp 4k olan s10 mu alsam ?
-
Bütün dünya ülkeleri için, regular( düzenli ) 4k yayın yapan kanal yok henüz... Yanı daha uzun yıllar 4k regular kanal göremeyeceğiz.
Ancak, 4k yayınlar regular olmasa da, 4k uydu alıcıların çıkması, uydu alıcı kullanarak hd yayın izlemeyi konforlu hale getirdi. 4k uydu alıcılar hd yayınları daha kolay çözümlüyor, cihazın işlemcisi fazla ısınmıyor, hafıza kapasitesi daha fazla oluyor.
Özetle; s10 da iyi bir seçim olur.
-
Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
s10 da dahili wifi alıcısı olmaması beni fazlasıyla üzdü çünkü daha eski cihazlarında bile olup yeni çıkardığı cihazında olmaması hiç hoş olmadı ama global çip sıkıntısı vs olduğu içinde firmaya da hak veriyorum.
DVB-S2X tuner alınabilecek cihazlar arasında sadece dreamstar a5 modelinde var master da dahili wifi var ama s10 da her ikisi de mevcut değil.
serkanguzel_ oturma odasında dreamstar a5 kullandığınızı belirtmişsiniz ve başka bir yazınızda ip tv ağırlıklı kullanılacaksa a5 modelinin uydu ile ilgili sıkıntılarının bu şekilde en az göze çarpacağını ifade etmişsiniz peki cihazı aktif kullanan birisi olarak sizin yaşadığınız sıkıntılar nedir cihazda ve uydu bölümünden ve sevdiğiniz yönleri neler cihazın ?
-
Şu an master en ucuz 760 tl a5 900 tl 140 tl fiyat farkı var arasında
a5 dvb s2x tunerli olması ve 4k olması artı özellikleri
master linux olması ve uydu sistemi daha stabil çalışması artı özellikleri
a5 bana göre tek eksi özelliği android olması ve uydu alıcı kısmında stabil olmaması nedeniyle masterden geride kalması
master 4k ve dvb s2x tunerli olsaymış mükemmel olurdu.
Serkan hocam şimdi bu iki cihaz arasında çok büyük çelişkide kaldım ve iki cihazı da kullanmadım sizce hangisini almak daha mantıklı olur turbo s10 u wifi sebebiyle eledim modem antrede ve ethernet kablo çekersem çok çirkin gözükecek o yuzden wifi ile kullanacağım.
-
A5'in fiyatı çok uygun. Master'i hiç düşünme.
Uydu yayınını merkezi sistemden alıyorsanız, a5 cihaz, dvb-s2x tunerli olması sebebiyle pek sinyal sıkıntısı çıkarmaz.
Gerçi s10 cihazın da tuner'i merkezi sistemden sinyal alış yönünden sorun çıkarmıyor diyorlar ama denemeden anlaşılmaz.
Bireysel çanak kullanırken, her iki cihaz da sinyal yönünden sıkıntı çıkarmaz.
İşlemcileri teknoloji seviyesi yönüyle değerlendirdiğimizde, a5 cihazın işlemcisi, s10'un işlemcisine göre 4 adım öndedir.
-
a5 hakkında kumandasının çok sorunlu olduğunu ve yazılımsal anlamda da sıkıntılarının olduğunu çok fazla kişi yazmış ayrıca uydu kısmının da pek tatmin etmediğini söyleyenler olmuş hiremco impala modeline de baktım kumanda tarafında pek fazla sorun olmadığını ama uydu kısmında kanal geçiş hızı vs vasat olduğunu söylemişler açıkçası cihazı genel anlamda uydu da kullanacağım için impala bu yönden zayıf gibi geldi siz a5 te herhangi bir sorunla karşılaştınız mı veya size göre cihazın + ve eksi yönleri nelerdir ?
-
ayrıca impalada karasal yayın tuneri de var
-
Dahili wifi'yi hiç önemsemeyin. Yani herhangi bir medya aygıtında, ethernet portu yoksa, kendi adıma o cihaza ben para vermem. Benim için en değerli olan, cihazımı kablolu bağlayabilmektir.( Ki, evde kullandığım router ve Ugoos AM6b plus cihaz wifi6 özellikli olmasına rağmen, kablolu bağladım. Wifi olayına hiç güvenmem, hiç inanmam. Bazılarının evinde microdalga fırın çalışında, bağlantılar kopuyor. Ya da asansör çalışınca da bağlantılar kopabiliyor. Özetle; cihazda wifi olmaması bir kayıp değil. En azından bana göre kayıp değil...
A5 cihazı oturma odasında 55" ekran tv'ye bağladım. Evde sabahtan akşama ev ahalisinin kullanımına uygun düşüyor. Evdekiler ağırlıklı olarak youtube'u kullanıyorlar. A5 cihaz android ile çalıştığı için youtube kullanımı ev ahalisine daha pratik oluyor. A5 cihaz merkezi uydu sisteminden gelen kabloya bağlı. Bende sinyal sıkıntısı hiç olmadı. Ancak az da olsa, A5 cihaz kullanıp ta merkezi sistemde bazı kanallardan sinyal alamadığını yazanların yorumlarına denk geldim.
A5 cihaz kapalı iken, ilk açılışı uydu ile yapılırsa, direkt açılıyor. Ancak ilk açılış uydu değil de, mesela iptv'den açılırsa, iptv'den uyduya geçerken, bazen sinyal yok diyor, bazen yayın geliyor ama ses gelmiyor. Bir de a5 cihazla kanal düzenleme işleri, uydu cihazları kadar pratik değil. Yani a5 cihazın bu tür ufak tefek sıkıntıları var. Uydudan gelen şifreli yayınlarda da cam'lerle ilgili bir sıkıntı var mı, o tarafını bilmiyorum. Çünkü benim şifreli yayın izlemeye hiç vaktim olmuyor. kanal değişim hızı, A5 cihazda biraz yavaşça oluyor. Dreambox Two cihaza göre... S10 cihaza göre de biraz yavaş kalır a5 cihazın kanal değiştirme hızı...
Görüntü kalitesi olarak; a5 cihazın görüntü kalitesi ile s10 cihazın görüntü kalitesi aynı... Zaten her iki cihazdaki işlemciler aynı arm kütüphanesini kullanıyor. Dolayısıyla da görüntü kaliteleri de aynı.
A5 cihaz; 12 nm teknoloji düzeyli bir işlemci kullanıyor.
GPU birimi ; Mali G31( 28 nm )
S10 cihaz ; 28 nm teknoloji düzeyli bir işlemci kullanıyor.
( GPU birimi ; Mali - 450( 28 nm )
Görülüp anlaşılacağı üzere, A5 cihaz işlemci teknolojisi yönüyle avantajlıdır.
Salondaki 65" tv'de ;
Ugoos Am6b plus android tv box ( s922x-j işlemci, 12 nm )
( GPU birimi ; Mali - G52( 12 nm )
Dreambox Two uydu cihazı ( s922x işlemci, 12 nm )
( GPU birimi ; Mali - G52( 12 nm )
Mele j4125 windpws 11 usb stick var.
Ev ahalisine salondaki ekipmanları kurcalamasına izin vermiyorum. Akşam haberlerini sakin kafayla salonda Dreambox Two cihazdan izliyorum. Youtube'u da Ugoos cihazdan açıyorum. Gerçi Dreambox Two cihazda da Youtube kullanmaya alıştım. Ama youtube'u android cihazdan kullanmak her yönüyle kolay oluyor. Özellikle android cihazdan klavye kullanmak kolaylık ve konfor sağlıyor. Mele j4125 windpws stik aygıt ile tv'de tarayıcı çalıştırmak çok kolay, çok pratik ve çok konforlu oluyor. Yani anlaşılacağı üzere, kullanacağım işlevi ya da uygulamayı en konforlu hangi aygıtla yapabiliyorsam, o aygıtı açıyorum. Akşam salonda pek kalmıyorum. Haberleri izledikten sonra, oturma odasına geçiyorum. Hafta sonları gündüz saatlerinde salonda daha çok vakit harcıyorum.
Bir de mutfakta 40" tv var. Ona da Windows notebook bağladım. Hanım youtube 'dan yemek tariflerini izliyor genellikle...
Anlaşılacağı üzere, evim medya aygıtı yönünden epeyce donanımlı yani... Sorduklarınızı ve sormadıklarınızı genel olarak yanıtladım diye umuyorum. İlave sorularınız olursa yine sorabilirsiniz.
-
a5'in kumandasını hiç kullanmıyoruz. Yerine başka bir akıllı kumanda kullanıyoruz. Gyroskop yani air mause özellikli bir kumanda bağladığım için a5'in kumanda durumu hakkında fikir beyan edemeyeceğim. a5'in uydu yazılım tarafı pek sıkıntılı değil, benim kullanım isteklerim dahilinde... Yani a5 cihaz oturma odasında olduğu için çok detay özellikleri ile birlikte kullandığımı söyleyemem. Yani cihazın yazılım özellikleri, oturma odasında benim beklentilerime yeterli oluyor.
Impala cihazda, karasal sayısal yayın tuner'i de var ama uydu tuner'i dvb-s2 özelliklidir. Eğer bireysel çanak bağlayacaksanız, Impala cihazı da tercih edebilirsiniz. Impala cihazı hiç deneyimlemedim bu arada !...
-
hocam değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim
Ben çok fazla tv izlemem genellikle bu aralar rtl sdr a merak saldım o yönde kendimi geliştirmeye çalışıyorum benim bu uydu alıcıyı alma sebebim şu şekilde şu an next 2000 hd fta var uydu alıcı olarak 1.5 sene oldu yayında donmalar uydu sinyali yok yazısıyla karşılaşmalar ekrana görüntü gelmeme gibi birden çok sorunla karşılaşmaya başladık. Televizyona babam çok bakar zamanında 250 tl vermiş almış garantisi dolmadan cihaz cortladı ve teknik servis adına da ortada hiçbir şey yok tamir olsa ne olacak ki sonuçta cihazın içindeki çip belli sistem belli bende dedim böyle uyduruk cihazlara bu paraları vereceğimize adam akıllı bir cihaz alalım hem uğraştırmaz hem de konforlu olur.
Günün yüzde 90 ı uydudan haber dizi vs izlenecek geri kalan zamanda da babam bazen dizi felan olmazsa açta eskilerden bir film izleyelim veya yeni güzel filmlerden.
Bunların haricinde annem de youtube de yemek tarifleri sağlıklı yaşam vs videoları izler.
Teknolojiyle araları çok iyi değil cihazın kurulumu kanal düzeni vs ben hallederim. Bende dedim size iyi bir uydu alıcısı alalım hem görüntüsü güzel olsun hem kaliteli olsun 4-5 sene kullanın.
Yani durum bu şekilde kolay kullanımlı kaliteli ve en az 4-5 sene sorunsuz kullanılabilecek bir cihaz arıyorum.
a5-impala-master bu dediklerimi karşılıyor ama impalada kanal geçiş hızı vs gözlemlediğim kadar diğer ikisine göre çok yavaş kalıyor.
Muhtemelen 6 ay içerisinde yeni bir 55'' tv alacağım şu an mesela master modelini alırsam hd olduğu için yeni tv için gereksiz bir konuma düşebilir.
O yüzden a5 modeli çok daha mantıklı geliyor.
-
Yaşlılara kullanımda kolaylık olması açısından, s10 cihaz sizin ev kullanımına daha uygun olur kanısındayım.
Yayını merkezi sistemden alıyorsanız, sinyal çekmeme riskine karşı, s10 cihazı iade edebileceğiniz yerden sipariş verirseniz, iade ederken sıkıntı yaşamazsınız.
Hasılı kelam; fiyat/performans önemli olduğu kadar, cihazı kullanmakta sıkıntı yaşamamakta önemli...
Malum şimdilerde çoğu yaşlı insanımız android telefon kullanımına bir miktar aşina olsa da, android tv box'lara uzaktan kumanda etmek ile normal uydu cihazlarına uzaktan kumanda etmek arasında, android tv box'lar aleyhine kullanım zorluğu var. Aşina oluncaya kadar bocalatır demek daha doğru olur.
İşte verdiğim bu bilgileri de göz önüne alarak, s10 ile a5 arasında tercihinizi yapınız...
-
çok sağolun ilgilendiğiniz için dedikleriniz mantıklı bakalım birine karar vereceğim artık.
Bu arada rtl sdr ya ilginiz var mı eğer varsa ayrı bir konu başlığı altında bilgilerinizden bende faydalanmak isterim.
-
Valla iş - güç - ev derken, o türden hobi uğraşlara hiç vakit bulamıyorum. Eskiden olsa, bol zamanım vardı. Ancak şimdilerde iş yaşamından pek bi vakit kalmıyor.
-
GTMedia GT Combo Uydu Alıcılı Android 9.0 TV Box
Teknik Bilgiler
Android 9.0 TV BOX+DVB-S/S2/S2X,DVB+T/T2/Cable/ATSC-C(J.83B)/ISDBT, AVS+ HEVC main 10 profile(10bit), AUTO BISS,T2MI,GTFeeds,YUV422,Gtshare
Amlogic S905X3 2GBRAM + 16GBROM
4K ultra yüksek çözünürlüklü ekran ve kod çözücü, Çift çekirdekli MIPS75Kf işlemci
Tek kablo destekler, DiSEqC1.0/1.1/1.2/USALS Motor
Full PowerVu, DRE & Biss anahtarı ve AUTO BISS destekler
Dahili Wifi 2.4G/5G + BT4.1, 802.1.1b/g/n/ac
GT UI sistemidir ve GTStore eklentileri önceden yüklenmiştir: Netflix, Yotube, Prime-Video, Disney Plus, çevrimiçi filmler vb.
Gtplayer'da M3U destekler
CCAM, NEWCAM, MGCAM ve CA kart çözmeyi destekler
SAT2 IP, GTshare destekler
İşletim sistemi: Android 9.0
Özellikler: 4K’yı destekler
İşlemci çekirdeği: Daul-core Mali-G31 MP2
İşlemci: Amlogic S905X3
Çözünürlük: 4k
Ethernet: 1 x 10/100MBps
WiFi: 802.11n 2.4G/5GHz
DVB-S/S2/S2X/T/T2/C ISDBT ATSCC: destekler
RAM: 2GB DDR3
ROM: 16GB EMMC
Wifi 2.4G/5G: destekler
4K: destekler
BT4.1: destekler
Auto biss: destekler
-
bu cihaz nasıldır işlemci iyi tuneri de iyi dreamstardan daha iyi gibi geldi anlamadığım böyle bir cihaza neden 2 gb ram ????
-
Çünkü combo cihaz olduğu için. Biraz açayım;
Combo cihazlarda "uydu izleme + iptv izleme" birlikte düşünüldüğü için 2 GB. RAM'in yeterli olmaktadır. Yani combo cihazlarda, "pür android" cihazlar gibi birkaç uygulamanın aynı anda çalıştırılmayacağı öngörüsü üzerinden 2 GB. RAM yeterli görülmüş. 4 GB. RAM'li pür android cihazlarda, birkaç uygulama aynı anda çalışabilmektedir.
s905x3 işlemcili cihazlara her ne kadar 4 GB. RAM takılabilse de, işlemcide teknoloji düzeyinin *melez olması nedeniyle, işlem gücü bir kaç uygulamayı aynı anda çalıştırabilecek kadar güçlü değildir.
*melez ; s905x3 işlemci 12 nm iken, işlemciye entegre gelen Mali-G31 gpu birimi 28 nm'dir. Bu durum, işlemcide birkaç uygulamanın aynı anda çalıştırılırsa, cihazın yavaşlamasına neden olmaktadır.
Ayrıca amlogic işlemcili pür android cihazlarda RAM, en fazla 4 GB.'a kadar çıkabilmektedir.
Örneğin ; Amlogic serisinde s905x3 işlemciden daha güçlü s922x işlemci bile, en fazla 4 GB. RAM takılabilmektedir. Ama s922x işlemci( cpu ) + Mali-G52 gpu birimi 12 nm olduğu için, daha hızlı çalışmaktadır. Bu işlemci ile bir kaç uygulama aynı anda çalışırken cihazda yavaşlama olmamaktadır.
Android cihazlara 4 GB. tan fazla RAM eklenemiyor ? Ya da neden mümkün değil ? sorusu akla geliyor.
Şu zamana kadar piyasaya çıkan ve android tv box'ları çalıştıran amlogic işlemci modellerine en fazla 4 GB. RAM tanımlanabilmektedir. Tek istisnası;
Yalnızca rockchip 3566 işlemcili pür android cihazlara 8 GB. RAM takılabilmektedir. Fakat rockchip 3566 işlemcide, teknoloji düzeyi 22 nm'dir. Android yazılımlar bu işlemcide, amlogic serisinde olduğu gibi kararlı değildir.
Bir de android tv box'ların tamamında, gerek amlogic işlemci olsun, gerek diğer işlemciler olsun, RAM'ler yalnızca 32 bit veri yolunda çalışmaktadır. Yani işlemci mimarileri, RAM'lerin yalnızca 32 bit veri yolunda çalışmasına izin vermektedir.
Vs vs daha çok detay var.
Biraz da işin android yazılım boyutuna değineyim.
Android yazılımlar google firması tarafından hazırlandığından, android tv box'ların donanımının içinde yazılımın çalışabilmesi için, donanıma ait ürün numarası yazılıma tanımlanması gerekmektedir.
Bu tanımlama işleminde, L3 ve L1 olmak üzere iki tür sertifika düzeyi vardır.
L3 sertifikalı cihazlarda; temel google araçları sürelidir. Yani anlamı; örneğin yazılımda bir süre sonra youtube çalışmaz hale gelebilir. Daha bunun gibi birçok google bazlı araçlar, uygulamalar ve servisler çalışmaz hale gelebilmektedir. Bu süre genellikle 2 - 3 yıl gibi...
L1 sertifikalı cihazlarda; android yazılımın bütün özellik ve uygulamaları süresiz çalışmaktadır.
Şimdi tekrar donanımlara dönelim.
Dreamstar A5 cihaz; L1 sertifikalıdır,
s905x3 ---- Mali-G31 ---- 16 GB ROM / 2 GB RAM ---- Dvb-s2x
Hiremco Impala ; L3 sertifikalıdır,
s905x3 ---- Mali-G31 ---- 16 GB ROM / 2 GB RAM ---- Dvb-s2 + Dvb-T2 + Dvb-C
GTmedia GT Combo ; L3 sertifikalıdır.
s905x3 ---- Mali-G31 ---- 16 GB ROM / 2 GB RAM ---- Dvb-s2x + Dvb-T2 + Dvb-C
-
Yalnız şunu fark ettim üründe google lisansı var ama netflix lisansı yok galiba l1 lisansı sadece google içinmiş netflix garantisi nasıl veriyor dreamstar anlamadım şu an 1080 izletiyor ama netflix tarafından bir hamle yapılırsa işler değişebilir gibime geldi ayrıca dreamstar a5 te uydu yayını sorunları ve emu vs daha çözülmesi gereken birçok yazılımsal sıkıntılar var ve tahminime göre bu sıkıntıların üstüne gitmek yerine dreamstar markası yeni cihaz çıkarma peşinde sorun yaşayıp teknik servisle görüşen kişilere servis yeni cihaz çıkaracağının bilgisini vermiş stabil ve kararlı olmayan cihazları piyasaya sürüyorlar cihazı tam olarak stabil hale getirmeye uğraşmadan yeni cihaz çıkarmayı düşünüyorlar. Bence bu durum ticari ahlaka hiç uymuyor ayrıca netflix olayıda cabası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X