Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android sürüm güncellemesi olunca, sürüm içinde güncelleme olur.

Android sürüm yükseltmesi olacak mı diye sormak istediniz sanırım ?

Android yazılımlar google tarafından hazırlanmakta olup, yüklenen her cihaz başına lisans bedeli ödenmektedir. Sonra sürüm içi güncelleme gelirse, bu güncellemeler google tarafından cihazlara otomatik olarak yüklenmektedir.

Ancak sürüm yükseltmeleri de lisans bedeli ödemesi yapılması gerekmekte olup, ücretlidir. Piyasaya çıkıp ta müşterilerin eline kullanımda olan cihazlar için "markacı firma"lar, ana cihaz üreticisi firma( fasoncu firma ) sürüm yükseltmesi için para ödemesi lazım ki, fasoncu firma google'a lisans bedelini ödeyip, cihazlara uzaktan yazılım yüklemesi mümkün olabilsin.

Özetle; Dreamstar A5 model cihaza sürüm yükseltmesi gelmeyecek. Android 9 ile kullanmaya devam yani...

Ha ! Dreamstar A5 model cihaz L1 sertifikalı bir cihaz olduğu için, google tabanlı uygulamalar( youtube, google play vs ) çalışmaya devam edecektir.

Bir de piyasada bilinen - bilinmeyen çeşitli marka cihazlar var. Bu cihazlar genellikle L3 sertifikalıdır. L3 sertifikalı cihazların durumu biraz daha sıkıntılı. Google tabanlı uygulamalar( youtube, google play vs ) birkaç yıl sonra çalışmamaya başlayacaktır.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkangüzel hocam,bu Vu+ Duo 4K SE 1 X Twin DVB-S2X FBC Enigma2 4K UHD- Dreambox two ve yeni çıkacak Dreambox Seven arasında görüntü kalitesi hakkında kıyaslama yaparmısınız boş bir vaktinizde (CPU+GPU +kanal hızı vb yönünden)

• mert2004 M kullanıcısına yanıt

Bahsettiğin cihazların hepsinin görüntü kalitesi bir birinin aynı olur. Çünkü bahsettiğin cihazlardaki işlemcilerin tamamı, scaling işleminde, arm kütüphanesinin set'lerini kullanmaktadır.

Hız olarak ise; One, Two ve Seven modellerinde aynı işlemci var. Bu üç model cihazın hızı, diğer cihazlardan daha hızlıdır. İşlemci hızından dolayı... Amllogic s922x işlemci + Mali-G52 GPU var. Hız 55000 DMIPS... Gerçek hız; 1200 Mhz civarındadır.

Bu arada; seven modelii henüz çıkmadı diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 12 Mart 2022; 19:21:59 >
  • tkş ederim

• Lg tvdeki dahili uydu alici bozuldu, sinyali hiç görmüyor. Küçük uydu alıcılara bakarken wifi antenli, yabancı kanalları da açan şeyler gördüm. Maçları izleyebilen, belgesel vb kanallar olan, görüntü kalitesi iyi ama çok pahalı olmayan hangi cihazı önerirsiniz? Bu paketleri her sene yenilemek mi lazım bir de?

• İsteyen olursa pm den ulasabilirsiniz elimde Gigablue Uhd UE 4K Uydu alici var satilik Ürün 06/08/2020 de Uydumarketten alındı garantisi devam ediyor fatura kutu icerigi tam temiz sorunsuz sıkıntısız cihaz ile Gigablue marka 5ghz wireless adaptorde verilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 18 Mart 2022; 21:9:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam biraz gecikmeyle sorayım,fiyatı nedir?

"İşlemcilerde en önemli özellik, nm(nano metre) özelliğidir" demişsiniz. Doğru ama eksik kalmış. Nanometre ile ifade edilen üretim teknolojisinin yanısıra mimari de çok önemli.

Bugün piyasadaki pekçok 4K TV, uydu alıcı, medya oynatıcı cihazdaki çiplerde ARM Cortex-A53 mimarili çekirdeklere sahip işlemciler var. A53 eski bir işlemci mimarisi. Cortex-A55 gibi sonraki mimarilerde, işlemci verimliliği daha yüksek.

Verimlilik = Daha düşük güç tüketimi ile daha yüksek performans.

Aslında iki ayrı işlemci olan, merkezi işlemci CPU ve grafik işlemcisi GPU, diğer bileşenlerle, bellek, USB denetleyicileri, vs ile birlikte aynı çipe bağlanıp bir SoC, yani işletim sistemi çalıştırabilen özel bir çip oluşturduğu için, S922X gibi donanımlar için "işlemci" denilmesinin yanlış olduğu görüşündeyim.

Meselenin sadece Nm olmadığına dair bir diğer dayanağım, Apple'ın M1 isimli bilgisayar çipinin de ARM mimarili olması, performansta Intel ve AMD işlemcili diğer tüm bilgisayarlara fark atması. Bu da sadece 2-3 nm'lik üretim farkıyla gerçekleşmemiş.

Her iki işlemcinin üretim teknolojilerinin ve mimarilerinin yanısıra, GPU'daki video çözücüler de cihaz seçiminde çok önemli. Yani GPU'da hangi video formatlarına donanımsal destek olduğu. AV1 destekli bir cihaz, diğerlerinden öndedir mesela. GPU'da hangi API sürümlerine destek verildiği de çok önemli. OpenGL, Vulkan gibi API'lerin en güncel versiyonlarının desteklenmesi, o GPU'yu diğer GPU'ların önüne geçiriyor.

Yine de...

1- Bugün 4K TV yayıncılığının çok az oluşundan,

2- Türkiye'de Netflix 4K aboneliği olan çok az insan olmasından,

3- Youtube gibi bedava video siteleri olsa da, 4K çözünürlüklü videoların sorunsuz izlenebilmesini sağlayacak yüksek hızlı sabit internet altyapımızın yetersiz oluşundan (Türkiye hız ortalaması düşük olup bu ortalamayı da kotalı 4.5G mobil internet aboneleri yükseltiyor),

4- Çoğu evde 4K-bluray filmler izlenmediğinden (disk oynatıcı olmadığından ya da büyük boyutlu dosyaları indirmek zor geldiğinden),

...ötürü, piyasadaki bütün 4K cihazların (TV'si, uydu alıcısı, medya oynatıcısı farketmez), ülkenin %95'i için tümüyle (şimdilik) gereksiz olduğu görüşündeyim.

• MarcosDH M kullanıcısına yanıt

Belirttiğiniz hususlara katılmakla beraber, chip'te nm seviyesi belirleyici etmen olmaktadır. Yani kullanıcılar cihaz alırken, dikkat edeceği etmenlerin en önemlisinin nm düzeyi olduğu için belirtmiştim.

Bahsettiğiniz diğer detaylarla kullanıcıların çoğu ilgilenmemektedir. Kullanıcıların ekseriyeti nm'nin ne olduğunu bile, burada ilk defa bizlerden öğreniyor.

Kullanıcılar esasında, her ne kadar burada en kritik detayı bizlerden öğrense de, önce bütçesine bakıyor. Bütçesini aşıyorsa, anlatılanları anında unutuyor.

Ancak bütçesi müsait olanlar, biraz kulak kabartıyor, o kadar... Forumda yıllardan beri deneyimlediğim bu minvalde...

Yanlış bilmiyorsam yurtdışında yaşıyorsunuz. Dışarıdan bakınca "Bütçeyi aşınca anlatılanları unutuyorlar" diye değerlendiriyor olabilirsiniz. Ben içeriden bakıyorum ve Türkiye'de kafaların "aşırı dumanlı" olduğunu biliyorum. Herhangi bir konuda ciddi bir şeyler dinlemeyi sevmezler. Sanalda ciddi paylaşım yapanları da ilk fırsatta linç etmeye bayılırlar. O yüzden arada bir Türkçe forumlardan uzaklaşmak iyidir :)

Bahsettiğim detaylarla ve hatta daha fazlasıyla, her kullanıcı ilgilenmek zorunda. "Ahmet Mehmet istiyor" diye değil, bir cihazla neler yapabileceklerini bunlar belirlediği için.

Bu başlığa yazılanlar, sadece uydu alıcılarını değil, diğer "akıllı" cihazları, bilgisayar, televizyon, tablet, telefon, medya oynatıcılarını da bağlıyor. AMD'nin Zen'leri de Amlogic'in S922X'i de aynı şey: İşletim sistemi çalıştıran, tüm donanımın tek bir çipe bağlandığı bir devre.

Bilgisayar işlemcilerinde Intel 2-3 yıl sonra 2 nm'ye kadar inecek. O tip işlemciler, sunucular ve iş istasyonlarına yerleşecek. 4K uydu-medya cihazlarında Broadcom 16 nm, Amlogic 12 nm, Rockchip 14 nm'den altına inmedi. Çünkü üretim teknolojisinin ilerletilmesi, üreticiye yüksek maliyetler oluşturuyor. Üst seviye bir bilgisayarın gücünde çalışması gerekmeyen bu tür cihazlara (2019'dan beri AMD'nin, 2021'den beri Intel'in kullandığı) 7 nm üretim işlemciler koymaya kalkmak, altından kalkılamaz masraflar oluştururdu.

• bilgilendirmeleriniz için çök çök teşekkürler..

Serkan hocam merhaba, Dreamstar master modeli uydu cihazı satın aldım. Kutu üzerindeki fotoda ön panel ekran ışık renkleri turuncu gibi bana gelen beyaz renkte biraz şüphelendim Dreamstar ı aradım. Bu cihaz hisilicon işlemcili mi diye sorduğumda tüm master modellerin bu işlemciye sahip olmadığını söyledi. Hangi işlemciye sahip olduğunu nasıl öğrenebilirim.?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gkhnrsy G kullanıcısına yanıt

Dreamstar Master ; Hisilicon firmasının Hi3716mv410 no'lu işlemcisi var.

Dreamstar Master Plus ; National chip firmasının GX6613 no'lu işlemcisi var.

Yani satın aldığınız cihazda hangi işlemcinin bulunduğunu, cihazın tam model adına bakarak anlayabilirsiniz.

Kutusunun üzerinde tam model adı nedir, ona bakmanız yeterlidir.

• Arkadaşlar Tv yerine 2. el bi yphlips momentum 558m1ry aldım. doğrusu oled alamayacaksam panelinin iyi olduğunu ve tümleşik bower wilkins ses sistemi varlığı nedeni ile aldım. apple tv ile kullanıyorum netfix vs gayet güzel ama tv plus ile tv çok kötü. mecburen 4k uydu alıcı ihtiyacı doğdu. sorum şu : sadece Turksat izlenecek. şifreli kanal vs lüzum yok. görüntü kalitesinin daha iyi olması için hiremco impala vaya atıyorum VU+ UNO 4K SE alırsam bariz fark olacak mı? yada önerdiğniz cihaz ne olur?

• t_tunccan T kullanıcısına yanıt

Hocam o soundbarin kalitesi nasil acaba baya iyi ses veriyor mu bende philips oled936 ya baktim onda da var bowerwilkins

• t_tunccan T kullanıcısına yanıt

görüntü kalitesi imajın etksi var en iyi black hole 5 veriyor görüntü

• merhaba zgemmah9 twin cihazın tamirci işlemcisi yanmış dedi, bunun işlemcisini nasıl temin ederim hiç bilgisi olan var mıdır? birde HD Box 4K Prıma cı model bir android bir cihaz gözüme ilişti, 1300 tl diyor edermi bu fiyata, desteği de hiç yok sanırım. teşekkürler

İşlemci Hisilicon Hi3798Mv200

RAM 1 GB Flash bellek 8 GB

Alım standardı DVB-S2, DVB-S2X, IPTV, DVB-T2/C (USB adaptörü ile isteğe bağlı) Yayın formatının alımı SD/HD/4K

Yazılımı Android 7.0 (Linux) Ekran tipi Hayır

Uzak IR alıcısı yok Evet

Uydu tarayıcısı sayısı 1

LNB OUT (döngü çıkışı) USB üzerinden Ek DVB-T2/C tuner yok

(isteğe bağlı)

DiSEqC 1.0/1.1/1.2 & USALS Kontrol Protokolleri

Desteği HEVC/H.265 Renk Derinliği Var H.265 10 bit

Desteği T2MI Evet

Destek T2MI Çoklu Akış Evet CI Arayüzü

CI Plus

Desteği Var (CI+)

Bir Kart Alıcısı Var 1

İnternet Uygulaması Var

İnternet Tarayıcısı Var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esk_cer -- 3 Temmuz 2022; 14:45:9 >
  • 300 lira civarı öneriniz var mı?

• beyler next 2071 almayı düşünüyorum,tavsiye edermisiniz yada 300-600 arası uydu alıcısı önerisinde bulunabilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDMDMDD -- 21 Temmuz 2022; 17:10:8 >
  • 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.