Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kablo tv bir ürünün görüntü ve ses kalitesi ile uydu tabanlı bir ürünün ses ve görüntü kalitesi aynı olamaz hocam. İkisi bambaşka sistemler demek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Aralık 2022; 19:5:35 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Evet, farklı ama uydu yayını bariz kalitesiz göründü. Nedense televizyon kendi dvb-s tunerinden gelen yayını göremedi. Bir de televizyonun kendi tunerinden nasıl görünüyor ona da bakacağım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnternet tabanlı olan Tivibu larda da görüntü ve ses kalitesi çok farklıdır mesela. @Ö1f1 @hashus000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Aralık 2022; 19:14:50 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Şimdilerde ne durumda bilmiyorum ama belki 7 sene önce uzun süre seyretmiştim ve gerçekten kötüydü. Hani çamur gibi resim kalitesi vardı ya aynen öyle idi.

• hashus000 H kullanıcısına yanıt

O zamanlar Tivibu çok farklı bir sistem kullanıyordu yayınların iletimi için şu an ise çok farklı bir sistemle iletiyor yayınlarını.

• Uydu yayınının resim kalitesini kablo TV ile karşılaştırma imkanı olan biri varsa deneyimini merak ediyorum. Karanlık tonları uydu yayınında gerçekten kayboldu.

• @hashus000

Tivibu IPTV HD kanallarda ortalama 6Mbps bitrate ile yayın yapıyor 10Mvps'e kadar peak atması da normaldir. 1080i/50fps yayın. Kaliteli denebilir ama çok çok daha iyisini de verebilirler neticede uydu değil, TP kirası masrafı yok, şebeke de üstleik sana ait. Ben olsam sırd fantezi olsun diye 50Mbps bitrate ile yayın yaparım  

Turksat Kablo, yayın kalitesi açısından en gelişmiş yayın şuan ülkemizdeki, DVB-S ile mukayese etmek bence çok yüksek beklenti içerisinde olmak demek.

Bu konuda çok bilgili bir arkadaşımızı çağırmak istiyorum, o bize hem yol gösterir hem de sebeplerini izah eder. @mnihatgokcek

• Mutfaktaki tv de kullanılacak 300 liralık mini hd uydu alıcısı var mıdır tavsiyesi olan arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt

next 64 çok güzel cihaz özellikleri ve hava deliği iyi

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Dreamstar modelini aldım .Görüntü güzel tek sorun tvnin kumandası ile uydunun kumandası çakıştı.

• AC@DC kullanıcısına yanıt

Şanssızlık olmuş...

Sizin için sıkıntı oluyorsa, iade edip, Hiremco S10 Turbo 4K cihazı da tercih edebilirsiniz.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Uyduyu beğendim içinde filmler var.iade etmek istemiyorum.üç tuşta televizyon hareket ediyor.o tuşları kullanmassam sorun yok.bir süre kullanıcam bakalım

• Kaç kişinin evinde o yayını alabilecek 50 megabit üstü internet var peki?

"Görüntü kalitesi", sadece bit oranıyla belirlenen bir şey de değil. Doğru bir encode tekniği ile, 50 megabitlik bir videodaki kaliteyi 5-10 megabitlikte de %90 oranlarında elde edebilirsin. Bir sürü değişken, parametre söz konusu.

Kablolu TV'nin uyduya karşı "görüntü kalitesi üstünlüğü" yok. O da uydu gibi, ne geliyorsa onu paketleyip yolluyor. Kablolu'daki QAM modülasyonu, uydudaki QPSK/8PSK modülasyonlarına göre daha düşük performanslı, daha yüksek bit hata oranlı, yani BER'i daha yüksek bir teknik.

Kablolu'nun uyduya göre temel avantajı, yağmur-fırtınadan etkilenmemesi.

• "Hiremco S10 Turbo" isimli cihazdan da uzak durulması fikrindeyim. Hisilicon 3798MV200 içerir çünkü. 28 nm üretim, A53 merkezi işlemci, Mali 450 grafik işlemcisi ile, yani "eski" olan işlemcilerle, 4K deneyimi pek iyi olmaz.

4K konusunda, 28 nm altında "yeni" üretim teknolojisiyle, A53'ten ve Mali-450'den daha yeni mimarilere sahip (A55 gibi) işlemcilerin olduğu cihazlara bakılmalı.

Türkiye'de sadece 4 seçenek var: Dreamstar A5, Hiremco Impala, Next Q-Play ve Wellbox Biz10.

Dördünde de Amlogic S905X3 çipi (12 nm işlemciler) ve Android işletim sistemi var.

Android alıcılardaki TV uygulamasının bezdiriciliği, Android'de uydunun keyifli olmaması ayrı bir konu. Ben sadece işlemci üzerinden konuşuyorum. 12 nm üretim ve daha yeni mimarilerin, 28 nm üretimlere ve eski mimarilere üstünlüğü tartışılmaz.

Amlogic S905X3'lü bir Linux uydu alıcısı olsaydı onu önerirdim bu konuda.

Türkiye'de satışı süren "eski tip" 4K uydu alıcıları şu şekildedir:

Hisilicon 3798MV200'lüler

https://www.hisilicon.com/en/products/smart-media/STB/Hi3798MV200

Redline Redroid S100, Redline Redroid S100 Plus, Arnix Fiber 4K, Octagon SF8008, Hiremco Turbo S10, Novacom Spybox SXMini, Novacom Spybox S11 Plus (önceki modeller Spybox S11, Spybox S10 Plus, Spybox S10 ve SpyBox S9'da olduğu gibi), Octagon Sx88 4K

Amlogic S912

https://www.amlogic.com/#Products/198/index.html

Korax Era 4K, Atlanta 4K CI

Amlogic S905D

https://www.amlogic.com/#Products/197/index.html

Next Quantum 4K

Allwinner H616

https://www.allwinnertech.com/index.php?c=product&a=index&id=89

Hiremco Smile, Hiremco Matrix 4K

• 2 cihazda elimde var aktif kullanıyorum.donanım olarak dreamstar a5 başarılı ancak yazılım da donanım kadar önemli.yazılım desteği ve güncelleme olmadan en üst sınıf donanımda olsa maalesef verim alamıyorsunuz. almayı düşünenler için şöyle bir yorum yapabilirim.Dreamstar android uıygulama bolluğu olarak gayet başarılı. forumda serkangüzel in yorumlarıyla aldığım s10 turbo beni çok şaşırttı eski işlemci olmasına rağmen boot hızı ve uygulama açılış hızı iptv hızı açısından dreamstardan aşağı kalmadığı gibi iptv de daha performanslı çalışıyor ayrıca görüntü kalitesi bakımından da ciddi fark var...s10 daha kaliteli görüntü sunuyor. dreamstar yedek cihaz olarak tutuyorum.uydu kısmı s10 kadar başarılı değil.dreamstarda ise android bolluğu sebebiyle bir çok farklı uygulama kurma kolaylığı var. android tabanlı uydu alıcılarının tv kısmının gelişmesi gerekiyor buda yazılımla olacak bir iş. dreamstar 1 yıldır bende 1 güncelleme almadı.alacak gibide durmuyor malesef.

• Mecool KT1 DVB S2 aldım L1 lisanslı cihaz Netflix 1080P Ayarlı apk ile izleniyor Uydu tarafı vasat Hiç güncelleme verilmedi cihaza üretildiğinden buyana cihaz gayet seri çalışıyor..

• s922x işlemci hariç, android yazılım çalışan cihazlarda kullanılan işlemcilerin en iyisinde bile, cpu tarafı 12 nm iken, gpu tarafı halen 28 nm'dir.

+ Android yazılımla çalışan hibrid cihazlarda, yazılımın uydu tarafının pirimitif yapıdadır. İlaveten, tuner katındaki demodülatör'lerin sinyal almama ya da sinyale kilitlenememe gibi, android yazılımla uyum sorunları da vardır.

s922x işlemcinin cpu ve gpu tarafı 12 nm'dir. Bu işlemcinin bulunduğu iki model cihaz var. Dreambox One ve Two modelleri... Bu cihazlar ise, linux DreamOS yazılımla işlemektedir. Fiyatları da, özelliğe göre değişmekte olup, 350 euro civardır. ( Bu arada Dreambox Two cihaza da sahibim. )

Hiremco s10 Turbo cihazdaki işlemci 28 nm 'dir. Ancak cihazda çalışan yazılım uydu cihazı için geliştirilmiş bir yazılım olduğu için, uydu yayını ağırlıklı yayın izleyecekler için, doğru edinim olacaktır.

İsmi Lazım Değil Forumda, tecrübeli üyelerden biri, android yazılımla çalışan, uydu tuner'li GT Combo cihazın, uydu tarafının iyi çalıştığını yazmış... Ancak yurtdışı forumlardan takip ettiğim kadarıyla, uydu tarafının yetersizliklerine ilişkin çokça şikayet edenler var. Yani android'le çalışan hibrid cihazların uydu tarafı hayal kırıklığıdır... Tabi üzerinde çalışırlarsa, ileride uydu tarafı düzgün çalışan cihazları da görürüz. Ama şimdiki cihazlarla bunun mümkün olmadığı görülmektedir.

Birde ürün olarak çıkan android cihazların tamamının yazılımları, sürüm yükseltmesi almamaktadır. Sürüm yükseltmesinden anlaşılması gereken, cihaz android 10 ile çıktıysa, android 11 yazılıma yükseltilmemektedir. Ama sürüm içi güncelleme almaktadır, başka konu...

Yine bir de işin arayüz desteği konusu var. Ne demektir arayüz desteği konusu ? Örneğin; yazılımın uydu tarafında bir düzenleme, geliştirme ya da aksaklığı giderme konusunda bir çalışma yapılarak, bu destek net üzerinden cihaza güncellenirse, bu cihazların idamesi daha kolay olur.

Bir üstte mesaj yazan üye, cihaza uzaktan güncelleme yapılmadığından bahsetmiş zaten... Yani android cihazların markaya göre böyle bir handikapı da var. Yani "GT Combo marka uydu tarafında arayüz desteği verirken, Mecool markası vermiyor" gibi anlamanız gerekiyor.

Özetle; uydu yayını ağırlıklı yayın izleyecekler, android'ten kaynaklanan olası olumsuzlarla karşılaşmak istemiyorlarsa, hibrid android cihaz edinmemelidir.

Ağırlıklı olarak internet bağlantılı izleme yapacaklar ise, hibrid android cihazları yine de tercih edebilirler.

• 4k olmayan sadece görüntü kalitesi iyi olan fiyat performans uydu alicisi önerisine ihtiyacım var.Fta düz bir uydu alicisi

• Dreamstar Smart Plus cihazı inceleyin.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Selamlar

Uzun suredir foruma girmiyordum. 9 ayri tag atilmis adima  . Sirayla yanitlayayim.

KabloTV ozelinde konusacak olursam aslinda onlar uydudan gelen mpeg-ts akisa hic mudahale etmeden oldugu gibi paketliyorlar. Teorik olarak bir kayip olmamasi lazim yani goruntude. Tabi verdikleri stb cihazin goruntuyu islemesi bambaska bir konu. Ben conax modulle kullanirken oldukca memnundum.

Tivibunun dsl tarafi yuzunden daha yukarilara cikacaklarini sanmiyorum hocam. 16 mbps adsl/vdsl kullananlarin da interneti kullanabilmesi lazim tivibu acikken  . Bir de bu bitrate degeri direkt olarak kalite artisi seklinde yorumlanmamali aslinda. Eldeki kaynagin kalitesinin onemi de fazla, kaynak kalitesi kotuyse bos yere sisirmekten baska bir sey degil. Onun yerine kablotv gibi dokunmadan indirmek daha mantikli olur kaliteyi korumak acisindan.

Sizin yanit yazdiginiz @hashus000 nickli arkadasin siyah tonlari ile olan sorunu uydu alicisi ile ilgili olabilir. Direkt televizyonun tuneri ile yayinlari almak en mantiklisi olur.

• 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.