Şimdi Ara

yüksek hızda kontrolu kaybediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 1 haftadır emanet olarak 2011 model wv cadyy kullanıyorum araç hızlanması konforu rahatlığı yakıt tüketimi olarak süper 8aylık bir arac olmasına rağmen sürekli uzun yol olarak yurt dışı seyahatlerinde kullanılıyor 54000 kilometrede ve hiç sorun çıkarmamış ben aslında aracı denemek için kullanıyorum almayı düşündüğüm için fakat sadece bir şey dikkatimi çekti 140-150km hıza kadar arabanın gittigini hisstmiyorsun ama 180-190 km arasında giderken araba sallamaya başlıyor direksiyon hakimiyetini kaybetmeye başlıyorsun daha önce ticari araç deneyimim olmadığı için bu durum normalmidir anlıyamadım gerçi havada baya rüzgarlıydı ondanmıdır açaba diye düşündüm 200 üstüne çıkmaya cesaret deneyimi olan arkadaşlar bu durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum
    arac wv caddy 2011 km 55000

• Merhabalar..
    Araç yan rüzgarlardan etkileniyor. Özellikle rüzgarlı havalarda daha fazla belirgin oluyor. Ben 2005 model eski kasaya sahibim 170km. ye kadar en ufak bir sıkıntı yok bende ama sonraları biraz daha dikkat istiyor. Sağa sola sallanıyor..
    Sizin kullandığınız kasa da ESP standart. Bizim forumda yeni Caddy sahibi olanlar Motorun 4.440 devire kadar çevirmesine rağmen son hızda 3.800 devirde 199km. hızda devir kesicinin devreye girdiğini ve hızının artmadığını söylüyorlar. Üstelik fotolarla da sabittir bu durum.
    Yani sizin kullandığınız araç düzde 200km. yi geçmeyecek şekilde ayarlanmış.
    Bizde durum daha farklı. Bizimkilerin vites oranları daha kısa olduğu için 4.250 devirde 190km. hızda kalıyor.. Bu hıza çıkmak için bayaa bi uzun düzlük lazım.
    Malum 1.9tdi 8 subap ve düşük devirlerde ki hızlanma yüksek devirlerde aynı seviyelerde olmuyor.
    1.6tdi 16 subap olduğu için yüksek devirlere çok rahat çıkıyor hatta performansını 3.000 devirden sonra daha çok hissettiriyor.
    En azında benim kullandığım 2011 test aracı böyle idi sizinkinin km. si daha yüksek motoru daha iyi açılmıştır diye düşünüyorum.
    Ama bu hızlar bile bu araçlar için bence fazla.. Arabalar bir yerden bir yere güvenli bir şekilde gitmek için varlar.
    Onun için önce güvenlik diyorum.

• Bende 2004 caddy var.İst-Ank otobanında 200 üzerine çıktım fakat virajlarda olsun,büyük araç(tır,kamyon,otobüs) sollamalarında rüzgara bağlı olarak savrulma ve sallama bulunmakta.Ustaya sordum bu normla midir diye.Bunun en büyük nedeninin araçta rüzgar kanallarının olmamasıymış.Dikkat ederseniz ne kabut nede kapılar ve yan çamurluklarda rüzgar kanalları bulunmamakta.Doğal olarak yüksek hızlarda araç rüzgarla birlikte yola oturmak yerine dahada havaya kalkmakta.

Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.