Şimdi Ara

Yüksek hızlı işlemci ihtiyaç mı, yoksa enayilik ve gösteriş mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sight

P4 3000 işlemci alıp, FX5200 ekran kartı takan zihniyete ne demeli!!!

Onun yerine amd 2500 al, bitanede 9800 ekran kartı, her oyunu oynarsın!!

Bigisaayrcılar insanlara satmaya çalıştıkları mallarla insanları deli ediyorlar..

ama bizim millette bilgisizlikten kaynaklanan bir intel pIV 3.0 fanatikliği var...
    adam o iki bilgisayaraı yan yana görsün gider kesinlikle pIV3.0 alır oun için de olsa...
  • Eski sistemim celeron 400, 128sdram, 4gb hdd, tnt2 vga. Zamanında upgrade yapmadığıma çok pişmanım, o sistemden imzamdaki sisteme geçiş yapınca aradaki farkı rahat görürsünüz. 2 sene bu sistemle idare edecem (tabi ekran kartı değişir). 2 sene sonra üniversite yolu gözükecek bende laptop alacam.
  • 3.0 ve fx 5200 zihniyetine katılmıyorum..

dün bi müşterimiz geldi.PC konusunda hiç bi bilgisi yok..inatla 3.0 işlemci istedi (ne yapacaksa) tamam dedik..sağlam bi sistem teklifi çıkardık..adam ekran kartına pahalı dedi...onun yerine mecburen fx5200 teklifi verdik..ben ne yapayım şimdi. adamın güzelim sistemi heba ettiğine mi , yoksa 1000$ lık PC ye 60$ lık ekran kartı takılmasına göz yummama mı yanayım?
  • Intel P4 3.2Ghz almakla hata mı ettim??
  • tamamen ihtiyaç meselesi ben sürekli çizim yapan biriyim (autocad,3d max..) inanın düşük mhz li bi bilgisayar bazen işkence gibi gelebiliyor size..
  • yeni sistem alırken fiyat farkı üst modelle çok değilse üst model alınmalı biz 3000 alcaktık 3200 dedik sonra 3400 ve 3500 oldu
  • hocam al adam gibi bi iş kullanacaksan helal olsun sana. ama oyun oynamak için yapılmaz bu kardeşim. not: sakın yaşlıdır lan bu oyun falan oynamıyodur diye düşünmeyin 19 yaşımdayım oyunlara gelince çok kasarsa minimum oynuyorum baba parasıyla amd64 bit almak kolay değil. koyması lazım adama.
    quote:

Orjinalden alıntı: st_emx

tamamen ihtiyaç meselesi ben sürekli çizim yapan biriyim (autocad,3d max..) inanın düşük mhz li bi bilgisayar bazen işkence gibi gelebiliyor size..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker

3.0 ve fx 5200 zihniyetine katılmıyorum..

dün bi müşterimiz geldi.PC konusunda hiç bi bilgisi yok..inatla 3.0 işlemci istedi (ne yapacaksa) tamam dedik..sağlam bi sistem teklifi çıkardık..adam ekran kartına pahalı dedi...onun yerine mecburen fx5200 teklifi verdik..ben ne yapayım şimdi. adamın güzelim sistemi heba ettiğine mi , yoksa 1000$ lık PC ye 60$ lık ekran kartı takılmasına göz yummama mı yanayım?

Kardeş tabiki öyle andavallara yapacak bişey yok, onun gibilere müstahaktır. Bazıları hiç bilmez ama biliyomuş gibi ahkam keser 3ghz işlemcisine ısrarla "256mb ekran olsun" diye tutturur. 2 gün sonra gelir; bi arkadaşım p4 2Ghz ve 128mb ekran kartıyla benden çok daha hızlı oynuyor der, "sen bana çenç mal sattın diye" kartı iade etmek için senin başını ağrıtır. Artık ne diyeceğimi bilemiyorum, biraz güven olmalı artık. Bilgisayarcılaran korkmayalım onlara güvenelim... (arada çürük elmalar olur, artık o da nasip kısmet meselesi onda da hayır aramak lazım.) Saygılar...

• p4 1.6 mı?Valla ben de 3 sene kullandım northwood olanını.Hiç idare etmedi.5 yıl antika olarak idare edebilir oyun için diyorsan.Bak şuan ki 2.66'yı da çok rahat halledebiliyorum.Açıyorum generals'i, iki tane taraf yapıyorum, ortalık birim dolduğunda oyun felç oluyor.3ghz dolaylarında sağlam çekirdekli bir işlemci ve bellek gerekli kusursuz oyun için.Sonra da güzel bir ekran kartı.Tabi işin para yanı var o ayrı mesele.
    quote:

Orjinalden alıntı: suicide

hocam sen amd64 3000+ le 3 sene idare ederim diyosun ben p4 1.6 yı 3 senedir kullanıyorum ve diorumki p4 1.6 en az 5 sene daha gider. 5 sene içinde yapamıyacagı iş olmaz.(ev kullanıcısı için, oyunlar dahil) 64 bit neymiş hikaye...
    quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

bende amd64 3000+ var ve 3 sene daha rahat idare eder. o zaman satıp sıfır bir sistem alırım. belkide ps3 ve xbox360 daki gelişmelere göre konsola bile geçebilirim. artık konsollarda bir bilgisayardan farksız. hatta oyun olarak çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Eylül 2005, 16:07:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

quote:

Kardeş tabiki öyle andavallara yapacak bişey yok, onun gibilere müstahaktır. Bazıları hiç bilmez ama biliyomuş gibi ahkam keser 3ghz işlemcisine ısrarla "256mb ekran olsun" diye tutturur. 2 gün sonra gelir; bi arkadaşım p4 2Ghz ve 128mb ekran kartıyla benden çok daha hızlı oynuyor der, "sen bana çenç mal sattın diye" kartı iade etmek için senin başını ağrıtır. Artık ne diyeceğimi bilemiyorum, biraz güven olmalı artık. Bilgisayarcılaran korkmayalım onlara güvenelim... (arada çürük elmalar olur, artık o da nasip kısmet meselesi onda da hayır aramak lazım.) Saygılar...

"p4 2Ghz ve 128mb ekran kartıyla benden çok daha hızlı oynuyor." bunu bende hissediyorum arkadaşların bilgisayarlarında, peki niye böyle??

• Bir sürü aygıt takılı nero , alcohol ve dvd riiper kullanıyorum ve aynı zamanda cafeyi yönetiyorum ve bu işlemleri aynı anda yapıyorum simdi bu p4 3.0 ve diger elemanlarım gereksiz mi ben hic sanmıyorum ben kendimden bildigim icin yazdım ve oyun oynamıyorum ekran kartıda hediye geldi , simdi bu anakart işlemci ve ram 3'lüsü fazlamı gereksiz sizce söylermisiniz....
  • ulsak dediklerinin hiç bir manası yok dünyanın üzerine kurulu yapıtaşlarını taartışmaya açıyorsun.

kuru ekmek karnıı doyumuyormu? ozman gidip kebapcılara millete kuru ekmek yiyinde oda aynı işi görüyor de. yada ne biliyim 90 model şahinde seni biryerden biryere ögtürüyor. 600milyon maaşlada geçinirsin neden 2 milyar maaş alıyosun da diye sorabilirsin bunun sonu yok.bu üyzden kimseyi kişisel tercihlerinden ötürü sorgulayamazsın herkes istediğini yapar.insanın özeli bu nedenle çok önemlidir kimsenin ağzını yormaması gerekir
  • nemesis returned
    +1 kardesim harbiden son nokta gibi olmush yazın ellerine saglık herkeze kolay gelsin....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssaamm

quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

quote:

"p4 2Ghz ve 128mb ekran kartıyla benden çok daha hızlı oynuyor." bunu bende hissediyorum arkadaşların bilgisayarlarında, peki niye böyle??

Bak dostum öncelikle andaval derken bilmeyip de biliyomuş gibi ahkam kesenleri kastediyorum. Üzerine alınma sakın.
    -Ekran kartları sahip oldukları bellek miktarına göre kıyaslanmamalı, önemli olan kartın işlemcisinin yapısı(güncelliği) ve mhz değerleridir. Eğer ekran kartları hakkında fazla bilgiye sahip değilsen, "pahalının vardır bir hikmeti" sözünü hatırlayarak seçimini yapabilirsin. Mesela kullandığın 256mb'lık 9600, 128mb 6600GT ekran kartından oldukça yavaştır. Çünkü 6600GT'nin kullandığı DirectX9.0c desteği ve yüksek hızlı DDR3 bellekleri, senin 256mb'lık DX9'lu ve DDR'lı 9600'ünden daha hızlı olmasını sağlıyor. Zaten fiyatları da bunun bir göstergesi, aralarında performanslarıyla paralel biçimde 2 kat fiyat farkı var. Şunu da hemen belirteyim, günümüz oyunlarında 1280x1024 çözünürlüğüne kadar 128mb bellek yeterlidir. Bu nedenle 256mb orta seviye bir kart almak pek mantıklı değildir. Çünkü 1600x1200'de o kartlarla doğru düzgün oyun oynamak mümkün değildir. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

• @MaTaDoR

sağol anladım
  • En güzeli henüz piyasaya çıkmamış Geforce 1045 Modelidir. 3Ghz Gpu 2500 Mhz ramleri Ve 5000 dolarlık fiyatıyla bir numaradır.

Oyun oynamak isteyan Yeni Pentium 7 -12 GHz(10mb cache)+ 6Gb ram libir sisteme en azından bir Geforce 1045 Model 2Gb lık bir ekran kartı takmalıdır.

Oyunları da 2048/1536 çözünürlüğünde ve 48X FSAA+ 60X Anisotropic Filtering Ultra High quality de oynamalıdır.
    _____________________________________________________________________________________
    Arkadaş, oynamak istediğin oyunu Kasmadan oynatacak bir sistem almak yeterli. Kalan tarafa kafa yorma boş yere.Önemli olan elindekiyle mutlu olabilmektir. Başkası ne yapmış diye bakacak olursan yukardaki sistemi bile alsan sana yetmez bunu bilesin.
  • yapacağın işe göre değişir
    en iysini en pahalısını almak diil
    amaç ihtiyacına cevap verebilecekler arasından en performanslısını seçmek
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

konuyu açan arkadaş haklı boşu boşuna gereksiz teknoloji satın alıyoruz. ihtiyacım var diyenide anlamam kimin ihtiyacı olabilir ki? sanki evde uzay üssü var hesaplama yapacak adam haybeye verin paraları dışarı çok varya...

aynen budur

+1
  • Hazır gereksiz teknoloji vs'den bahsetmişken ben bi tavsiye alayım

Benim sistem şudur: AMD Athlon 2500+(2200Mhz) 1Gb DDR400 RAM Twinmos, Asus A7V8X-X anakart ve Burada çok eleştirilen GeForce 5200 ........

Ben açıkçası Ekran kartının bu sistem için oldukça yavaş kaldığını kabul ediyorum. Alırken malesef param kalmamıştı mecburen almıştım. (ilk aldığımda RAM 333mhz-512mb idi sonra yeni RAMler aldım)
    Ama şimdi yeni oyunları kaldırması için yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum.
    Sizce ne alayım? Bu sisteme en çok ne yakışır?

NoT:Çok param yok, en fazla 150 dolar falan verebilirim gibi görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyekine -- 1 Eylül 2005, 18:19:45 >

• Bence Ulask Haklı
    Internete girip sörf yapan ve word ve excel kullanan bir adamın 6600 GT ile ne işi var yada P4 3.0 la. SİStem önerisi yaparken fiyat/performans oyun ve ofis sistemleri için ayrı yavsiyelerde bulunmak en iyisi. Çünkü par zor kazanılıyor ve harcarken de dikkat etymek gerekir
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.