Şimdi Ara

Yüksek Lisans - Proje - Askerlik Hizmeti sorunsalı *ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok acil bir şekilde konu ile ilgili yatdımınıza ihtiyacım var.

Durum şöyle:

Ben Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tezsiz yüksek lisans programımın derslerini verdim, geriye sadece projem (tezin küçük çaplısı) kaldı. Projenin de kredisi vs. yok, yani ücret ödemelik bir durum yok.

Şimdi, Aralık 2012'de askere gitme kararı aldım kendimce. Enstitü'ye askerlik tecilimin bozdurulması için dilekçe yazdım, fakat kayıt dondurma konusunda kafamda soru işaretleri var.

- 2012 Aralık'ta askere gidebilmek için, 2012 Güz dönemi ve 2013 Bahar dönemi kayıtlarımı dondurmam gerekir mi?

- Kaydımı dondurmadan, 2012 Bahar döneminde otomasyondan projeye tekrar yazılarak enstitüye teslim edersem projemi, bu durum benim Aralık'ta askere gitmemi engeller mi?

- Engellemezse eğer, muhtemel mezuniyet tarihi olan Ocak-Şubat ayında ben askerdeyken resmi olarak projemi vermiş kabul edilebilir miyim?

Askere gidip mezun olabilmemin tek yolu 2012 Güz, 2013 Bahar'da kayıt dondurarak, 2013 Güz'de projeyi vermek midir? Dolayısıyla 2014'te alınıyor bu sefer de diploma...

Biliyorum çok karışık oldu ama acil yardımlarınıza ihtiyacım var bu konuda, ne enstitü, ne asker alma şubeleri bu konuda net bilgiye sahip değil, çok farklı cevaplar ve resmen bir bilgi kirliliği var.

• aralık ayında askere gidersen projenin savunması için ocak şubat gibi( artık hangi tarihdeyse) izin alıp gelmen lazım.. bu izin tarihini acemiliğine gelirse alamazsın. ancak ustalığına gelirse komutan kıllık cıkarmazsa alırsın.. pek tabi ki bölümününde sana güzellik edip, tahminen 12 aralıktan dönem bitene kadar seni idare etmesi lazım.. yüksek lisansını askerde bitirmiş insanlar mevcut internette okuduğum kadarıyla..

diğer türlü izin aldığını düşünürsek sana 1 sene izin verirler ve 2012 2013 sezonunu pas geçersin.. zira kısa mı gitcen uzun mu gitcen belli değil.. ki aralık ayında gidiyorsun senin dönüşün mayısın sonu.. kısacası o yılı pas geçersin. 2013 2014 yılında kayıt olursun mezuniyetin 2014 olur..

madem dersleri verdin projeyide ver nisan dönemi git bence.. ama erken gidicem askerlikten kurtulamam lazım diyorsan senaryolar bunlar.. tam bilgiyi enstitünün vermesi lazım aslında ama demek böyle bişey olmamış ya da sallıyorlar...

bu iş nasıl olur diyorsan bence askerlik şubesinden askerlik kararı aldırırsın.. bu kararı dilekçe ile izin isteme başlığı altından enstitüye sunarsın.. onlarda bunu onaylarlarsa bu iş olur gibi geliyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.