Şimdi Ara

Yüksek Lisans Sonrası Tecil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lisans eğitimim bittikten sonra 2 sene olan tecil hakkımı kullandım. Şimdi yüksek lisans yapacağım askerliğim tekrar tecil olacak. Yüksek lisansım bittikten sonra da 2 sene tecil hakkım oluyor mu?

• 2 sene degil, 1 sene daha tecil hakkin bulunuyor yuksekten sonra diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksek lisanstan sonra 1 yıl tecil hakkım olacağını bugun söylediler banada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrblithe

Arkadaşlar lisans eğitimim bittikten sonra 2 sene olan tecil hakkımı kullandım. Şimdi yüksek lisans yapacağım askerliğim tekrar tecil olacak. Yüksek lisansım bittikten sonra da 2 sene tecil hakkım oluyor mu?

Mezuniyet tarihinden itibaren 1 yıl tecil hakkınız var. 1111 sayılı kanunun 36. maddesinde yazmaktadır. Ben de o şekilde tecil hakkımı kullanmıştım. Geçici mezuniyet belgesi ile gittim işlemi yaptırdım. 10 dakika bile sürmedi.
  • Bu yazılanların hepsi 29 yaşından gün almadığınız durumda geçerlidir. 29 yaşından gün aldığınızda yüksek lisans yapıyor bile olsanız tecil alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enarr

quote:

Arkadaşlar lisans eğitimim bittikten sonra 2 sene olan tecil hakkımı kullandım. Şimdi yüksek lisans yapacağım askerliğim tekrar tecil olacak. Yüksek lisansım bittikten sonra da 2 sene tecil hakkım oluyor mu?

Mezuniyet tarihinden itibaren 1 yıl tecil hakkınız var. 1111 sayılı kanunun 36. maddesinde yazmaktadır. Ben de o şekilde tecil hakkımı kullanmıştım. Geçici mezuniyet belgesi ile gittim işlemi yaptırdım. 10 dakika bile sürmedi.

selamlar, bu tezli tezsiz fark ediyormu? , yoksa hertürlü 1 sene hakkımız varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_666

quote:

Orijinalden alıntı: enarr

quote:

selamlar, bu tezli tezsiz fark ediyormu? , yoksa hertürlü 1 sene hakkımız varmı?

Merhaba, şu an tezli tezsiz fark etmiyor, her türlü tecil hakkınız var. Kanun "yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar tehir edilebilir." şeklinde ifade etmiş. Tabi ileride ne olur bilemem :)

• Değerli arkadaşlar, 23 temmuz 2016 da durum belgeme göre son tecil sürem doluyor. Kasım celbindeyim. Aynı zamanda 30 eylül tarihi de görüyorum belgede ama anlamlandıramıyorum.

Yüksek lisans olanağım doğacak ama eylül ayı başında kesin kayıt hakkı kazanabilirim. Merak ettiğim husus, 23 temmuz 2016 olarak görünen 'son tecil tarihi'nden sonra yüksek lisansa dair kesin kayıt hakkı kazansam bununla yüksek lisans dahilinde tecil ettirebilir miyim?

E Devlet üzerinden edindiğim sorgulama belgesinde

"AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 23/07/2016 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR."

Beyanı var. Ama asal şubesinden aldigim kağıtta 30 eylül tarihi olduğunu hatırlıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trustem.111 -- 24 Mayıs 2016; 4:40:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.