Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Micro_Processor

Merhabalar.

04.11.1985 doğumluyum.Bir kamu kurumunda memurum.
    Bu yıl haziran ayında Lisans İşletmeyi bitirdim...Aralık 2014'e kadar tecilliydim..Herhangi bir yüksek lisans basşvurusu yapmayı düşünmüyorum.Buna rağmen tecil yapma imkanım var mı ? Varsa kaç yıl kadar tecil hakkım olur ? Ve kaç yaşına kadar bunu sürdürebilirim maximum ?

Ayrıca bir arkadaşım 29 yaşında lisans mezunu bile olsan eğer memursan tecil işlemini gerçekleştiremeyeceğimi söyledi.Memurluk varsa iş değişiyor mu ? Teşekkürler.

2 sene tecil hakkınız var. haziranda mezun olduğunuza göre yüksek lisans yapmazsanısz veya memurlukla ilgili bir tecil gelmezse, en kötü ihtimal 2016 ağustos da askere çağırırlar.

• raajali R kullanıcısına yanıt
    aynı anda iki yerden tecil olmaz, buna göre kurumun tecili kalkmadan yüksek lisans tecili devreye girmez. bu demektir ki kurumdan ayrılmadan yüksek lisansa başlayabilirsiniz ama tecil edemezsiniz. kurumdan ayrıldığınız zaman kurum tecili iptal olacak. yüksek lisans için tecil ettireceksiniz. yüksek lisans tecilinin 3 kuralı vardır:
    - daha önce yüksek lisanstan mezun olmamış olmak, ki sizinki uygun bu ilk yükseğiniz.
    - 34 yaş sorunu, bunda da sorun yok
    - arada bakaya olmamak. dikkat etmeniz gereken şu, kurumdan ayrılınca, kurum bunu en geç 2 ay içinde şubeye bildirmek zorunda, genelde 1 ayı bulur, tecil iptal olur.
    tecil iptal olunca, yükseğe kayıt yaptırıp durum belgesi almanız gerekiyor ve o zamana kadar celp dönemi olmaması lazım arada.yani diyelim ağustos da kurumdan ayrıldınız, eylülde tecip iptal oldu, eylül de veya ekimde yükseğe kayıt yaparsanız sorun yok çünki ilk celp kasımda. ama diyelim kurumdan ekimde ayrıldınız, yüksek lisans başvuru kayıtları şubatta, arada kasım celbi var. kasım celbinde askere gitmeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 20 Ağustos 2014; 14:26:33 >

• qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar ben temmuz da askerlik şubesinde haziran son haftası raporumu gösterdim ve sevk öncesi hazırlık işlemine yetişemedim memur benden belgeler istedi ve sevk öncesi hazırlık işlemlerimi yaptı bakayalığı kaldırdı sınıflandırma tarihi 27 ekim olarak düzenlendi şimdi sorum şu ben öğretmenim bu kasım da askere gitmezsem bakaya mı kalmış olurum. ve okulla herhangi bir sorun yaşar mıyım. bir de yüksek lisans yapmayı düşünüyorum yüksek lisansa şu durumda kaydım mümkün mü ve tecil hakkı elde edebilir miyim( sevk hazırlık yapıldığından soruyorum)
    Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ediyorum sagolun.. insallah yuksege baslamadan kurumdan ayrilmayacagim eylulde yusege basliyorum basladiktan sonra kurumdan ayrilmam durumunda hic bi sekilde sirun olayacak zaten askerlikle ilgili..ogrenciyken kurum tecilimi iptal etse bile ben ogrenciligimden dolagi tecilimi yaptiracagim.. diyelim ki eylulde yuksege basladim ekimde isten ayrildim is yeri iptal etti tecili kasimda yani tam celp doneminde ben yukseklisansimdan dolayi yeniden tecil etmem arasindaki zaman diliminde beni askere alma ihtimalleri olabilir mi peki.. kissadan hisse ; kurum diyelim pazartesi iptal etti ama habersar olmadim ama igrenciyim hala diyelim ben bi hafta sonra subeye texil icin basvurdum ..tam o bi hafta arada aakere alinir miyim..biraz sacma bi soru olmus olabilir ama garantiye almaliyim kendimi simdiden tesekkurler ustad;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5 senedir yüksek lisans yapıyorum . Mart 2015 e kadar tecilim var ? Bu dönem kayıt yenilemesem tecilim devam eder mi ?
  • Merhaba Arkadaşlar 1985 doğumluyum şuanda 29 yaşındayım. Bu yıl 4 yıllık üniversiteden mezun olduğum için 2 yıllık tecil aldım 2016 haziran ayına kadar tecilliyim. 2016 yılında Yüksek lisansa kayıt olsam askerliğimi kaç yıl daha ertelerler yardımcı olursanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenikullaniciadi

2.5 senedir yüksek lisans yapıyorum . Mart 2015 e kadar tecilim var ? Bu dönem kayıt yenilemesem tecilim devam eder mi ?

bunu okula sorun, eğer tecil kalkacak ise bunu yapacak olan okul. onlar yazı göndermeden tecil kalkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mega Zeka

Merhaba Arkadaşlar 1985 doğumluyum şuanda 29 yaşındayım. Bu yıl 4 yıllık üniversiteden mezun olduğum için 2 yıllık tecil aldım 2016 haziran ayına kadar tecilliyim. 2016 yılında Yüksek lisansa kayıt olsam askerliğimi kaç yıl daha ertelerler yardımcı olursanız memnun olurum.

2016 yılında 31 yaşında olacaksınız, (askeriye yıl hesabı yapar, aya bakmaz), 3 sene tecil alırsınız, 2019 yılına kadar. fakat daha sonra 34 yaş limitine takılırsınız bu demektir ki
    mezun olunca ek 1 sene tecil alamazsınız veya doktora yapamazsınız.
    Cevabınız için çok teşekkürler. internette çok ardım böyle bir bilgi bulamamıştım.
  • arkadaşlar ünv biter bitmez y.lisansa başvurdum askerlik otomatik olarak tecil oldu şu an 3yyıl 4 ay sürem bitti fakat mezun olmadım sorum şu ;

ünv bitirince iki yıl askerlik tecil veriyor ben onu şu an kullanablir miyim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gndmskrlk

arkadaşlar ünv biter bitmez y.lisansa başvurdum askerlik otomatik olarak tecil oldu şu an 3yyıl 4 ay sürem bitti fakat mezun olmadım sorum şu ;

ünv bitirince iki yıl askerlik tecil veriyor ben onu şu an kullanablir miyim acaba?

Lisans bitince 1 yıl tecil hakkın var.Yüksek lisans bitince kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mltfeyzo

quote:

Orijinalden alıntı: gndmskrlk

arkadaşlar ünv biter bitmez y.lisansa başvurdum askerlik otomatik olarak tecil oldu şu an 3yyıl 4 ay sürem bitti fakat mezun olmadım sorum şu ;

Lisans bitince 1 yıl tecil hakkın var.Yüksek lisans bitince kullanabilirsin.

hayır kullanamazsın. ya askere gideceksin ya yeni bir yüksek lisansa başvuracaksın. teciller biriktirilip sonradan kullanılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 5 Eylül 2014; 18:27:41 >
  • Haziran'da üniversite bitiyor. Hemen ağustos ayında askere gitmek istiyorum. Sanıyorum ağustosta gidebilmek için mayıs ayında başvuru yapmak gerekiyor. Benim mezun olmadan mayıs ayında başvuru yapmam mümkün müdür? Mecburen en erken kasımda mı giderim yoksa ağustos ayında gitmemin bir imkanı var mıdır? Ve bir de asteğmen olarak uzun dönem yapmak istiyorum. Bu prosedür nasıl işler kısaca bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KojiroHyuga

Haziran'da üniversite bitiyor. Hemen ağustos ayında askere gitmek istiyorum. Sanıyorum ağustosta gidebilmek için mayıs ayında başvuru yapmak gerekiyor. Benim mezun olmadan mayıs ayında başvuru yapmam mümkün müdür? Mecburen en erken kasımda mı giderim yoksa ağustos ayında gitmemin bir imkanı var mıdır? Ve bir de asteğmen olarak uzun dönem yapmak istiyorum. Bu prosedür nasıl işler kısaca bilgi verebilir misiniz?

Mezun olmadan gidemezsin.
    31 ağustos kadar başvuru yaparsın kasım dönemine alınırsın..Tecih bir adım öne atar. Tercih yaparsın seçme tsk tarafından olur.
  • Selam ACİL cevaba ihtiyacım var cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
    yüksek lisansda 6 dönemim bitti 31 aralık 2014 e kadar tecilim var şimdi başka bir yüksek lisansa başvurdum kabul edilirsem önce eski okulumdan kaydımı sildirip aynı gün diğer okula kayıt yaptırırsam mı daha iyi olur yoksa aynı gün önce diğer okula kaydımı yaptırıp sonra gidip diğerinden sildirirsem mi? farketmez mi? aynı gün olması bir sıkıntı yaratır mı? 3 yıl daha tecil alır mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: life123

Selam ACİL cevaba ihtiyacım var cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
    yüksek lisansda 6 dönemim bitti 31 aralık 2014 e kadar tecilim var şimdi başka bir yüksek lisansa başvurdum kabul edilirsem önce eski okulumdan kaydımı sildirip aynı gün diğer okula kayıt yaptırırsam mı daha iyi olur yoksa aynı gün önce diğer okula kaydımı yaptırıp sonra gidip diğerinden sildirirsem mi? farketmez mi? aynı gün olması bir sıkıntı yaratır mı? 3 yıl daha tecil alır mıyım?

yaşınız 32 den küçük ise 3 yıltecil alırsınız, değilse yüksek lisans ve+veya doktora tecili için sınır 34 dür.
    eskiden aynı anda 2 yerde yüskek lisansta kayıtlı olunamaz derdi ama şimdi sanırım buna izin veriliyor.
    kayıt sildirseniz bile bunun şubeye bildirilmesi bir süre alacak ama yeni yerin tecil yapabilmesi için eskisinin kalkması lazım
    tecil konusunda kayıt silme yeni kayıt bakımından sorun olmaz.

• sağolasın bilgi için. ama insan huzursuzlanıyor.

ben de geçen sene mezun oldum lisanstan. iki sene tecil ettirdim. bu dönem de yükseğe başlıyorum. enstitüye sevk tehiri istem formunu askerlik durum belgemle de beraber verdim.

ama kıllandım işte ne kadar enstitününün ilgili dilekçeyi aldığında işleri kendi halledecek olmasını bilsem de. fakat şu korkunçlu madde ya da neyse insanı o düşüncelere sokuyor.

//Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce başka bir kurum veya üniversiteden yapılmış tecilleri varsa mevcut tecil iptal edilmeden x Enstitüsü tarafından tekrar tecil yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla öğrencilerin eski tecillerini iptal ettirip, iptal işleminin gerçekleştiğini gösterir bir askerlik durum belgesi ile Enstitüye müracaat etmeleri gerekir.//

her neyse yüksek teşekkürlerimi sunuyorum. peki tecil işlemini üniversite size postayla haber verebilir demişsiniz. haber vermediğini varsayalım ortalama ne zaman sonuçlanır olaylar? ona göre de askerlik durum belgesi almayı planlıyorum kurban için tekrar geri gelince. yüksek yanında biraz da çalışayım diyorum sıkışıklığa gelmesin.

Son olarak başlık muazzam. Muazzam bilgi deposu.

• mechanica M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kardeşim.

Açıkçası bilmiyorum ne kadar sürede belli olur. Bu tamamiyle üniversitede o işle uğraşan kişiye bağlı sanırsam.
  • öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim LÜTFEN ACİL CEVAP LAZIM YARINA HALLETMEM GEREKİYOR çok teşekkür ederim tekrar

1)sorum şu ben bir yüksek lisansa kayıtlıyım ama 6 dönemim bitti; tecilim 31 aralığa kadar başka bir yüksek lisansa kabul edildim. eski yüksek lisans kaydımı sildirdiğimde okuduguma gore 1 -2 ay sonra tecilim iptal oluyormus. şimdi bu hafta diğer okula kayıt olmam gerekiyor yani yarın gidip eski okulumdan kaydımı sildiricem ve ertesi günde yeni okula kayıt olucam,yeni 3 yıl tecil alma konusunda herhangi bir sorun yaşar mıyım? ne yapmam gerekiyor? 2 ay sonra tecilim iptal oldugunda mı yeni okulun tecil istemesi gerekiyor yoksa otomatik 2 ay sonra sistem 3 yıl veriyor mu?

bir sorum daha var kusura bakmayın aile,iş bir sürü sorunum var ve kafamı kurcalayan bir sürü soru oluşuyor anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.
    2)eski okula ve yeni okula da kayıt olsam ( yani aynı anda 2 okula kayıtlı olucağım ve biliyorum ki bu durumda yeni 3 yıl tecil vermiyorlar) ama 1 ay sonra eski okuldan kaydımı sildirsem askerlik subesine eski okuldan kaydımı sildirdiğim işleme girdiginde yine 3 yıl tecil alınabiliyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi life123 -- 14 Eylül 2014; 16:27:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: life123

öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim LÜTFEN ACİL CEVAP LAZIM YARINA HALLETMEM GEREKİYOR çok teşekkür ederim tekrar

1)sorum şu ben bir yüksek lisansa kayıtlıyım ama 6 dönemim bitti; tecilim 31 aralığa kadar başka bir yüksek lisansa kabul edildim. eski yüksek lisans kaydımı sildirdiğimde okuduguma gore 1 -2 ay sonra tecilim iptal oluyormus. şimdi bu hafta diğer okula kayıt olmam gerekiyor yani yarın gidip eski okulumdan kaydımı sildiricem ve ertesi günde yeni okula kayıt olucam,yeni 3 yıl tecil alma konusunda herhangi bir sorun yaşar mıyım? ne yapmam gerekiyor? 2 ay sonra tecilim iptal oldugunda mı yeni okulun tecil istemesi gerekiyor yoksa otomatik 2 ay sonra sistem 3 yıl veriyor mu?

bir sorum daha var kusura bakmayın aile,iş bir sürü sorunum var ve kafamı kurcalayan bir sürü soru oluşuyor anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.
    2)eski okula ve yeni okula da kayıt olsam ( yani aynı anda 2 okula kayıtlı olucağım ve biliyorum ki bu durumda yeni 3 yıl tecil vermiyorlar) ama 1 ay sonra eski okuldan kaydımı sildirsem askerlik subesine eski okuldan kaydımı sildirdiğim işleme girdiginde yine 3 yıl tecil alınabiliyor mu ?

olaylar net boşuna kafanı kurcalama. eskisinden kaydı sil yenisine kayıt ol. yenisi zaten hemen başvurmaz tecil için, onlar başvurduğunda seninki iptal olmuş olur.
    yaşın 32 veya daha küçükse tecilde sorun yaşamazsın aksi takdirde mak. 34 yaşına kadar tecil verilir.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.