Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @sevecen_86 üstadım yanıtınız için teşekkür ederim. Enstitüdeki memurlarla konuyla ilgili görüştüm. Onların cevabı; enstitüdeki kaydımı sildirdiğim an, bu durumu askerlik şubesine bildireceklerini söylediler. Ondan sonraki durumun benim sorumluluğumda olduğunu söylediler.
    Ayrıca sağolsunlar kafamıda epeyce karıştırdılar.
    Mevcut kaydımı sildirip, başka bir üniversitede Eylül ayı itibariyle yeni bir tezsiz yüksek lisans eğitimine başladığımda, yeniden 3 yıl askerlik tecil hakkı kazanmamın kesin olmadığını, bunun askerlik şubesinin insiyatifinde olduğu anlamında bir şeyler söylediler.
    Ayrıca neden bu kadar uğraşıyorsun, git kısa dönem yap gel dediler. Tabi benim içinde bulunduğum durumu bilmiyorlar. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor onlara tabi.

Anladığım kadarıyla; bu işin en kesin çözümü, mevcut tezsiz yüksek lisans kaydımı sildirip, Kasım Celbine kadar başka bir üniversitede yeni bir yüksek lisans eğitimine başlamak. Yeni yüksek lisansa başlamayı düşündüğüm diğer üniversite Ağustos sonuna kadar başvuruları alıp, Eylül ayının başlarında mülakat yapıp, Eylül ayı içerisinde kesin kayıt işlemlerini sonlandırıyor. Tahminimce, ancak böylece bu işe bir çözüm bulabiliriz.

• Acil lütfen!!

Merhaba lütfen cevap yazarsanız çok sevinirim ben 29 yaşındayım 3 yıldır (6 dönemdir) yükseklisans yapıyorum askerlik erteleme bitim tarihi 19 eylül 2014-sevk tarihi olarak 31 aralık 2014- celp dönemi şubat 2015 yazıyor şimdi sorularım şunlar

1) 7. dönem için kayıt olabilir miyim okula ?bu dönem bitirebiliyorum okulu eğer 7. dönemi kabul ederlerse ve ardından 1 senelik tecilimi alabilir miyim?

2) kayıt sildirmeden dondursam vs. başka yükseklisansa yazılsam 3 yıl daha tecil alabilir miyim?

3) kayıt sildirip başka yükseklisansa yazılsam 3 yıl tecil alabilir miyim? bu evet herhalde okudugum kadarıyla ama sildirdigimde 2 ders için diplomam olamayacak

4)kayıt sildirsem başka yükseklisansa başlasam 3 yıl sonra geri eski kayıt sildirdiğim okula dönsem ales vs hepsine girdikten sonra yeni kayıt olsam aynı bölüm aynı okul eski derslerimi saydırabilir miyim?

Lütfen rica ediyorum bilen biri cevap yazsın baya kafam takıldı ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok ama iş ve ailevi nedenlerden dolayı askerliğe gitmem çok sıkıntı yaratır. şimdiden çok teşekkür ederim.

• life123 L kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla cevap vereyim.
    1) Evet kaydını yaptırabilirsin, üniversiten atılma kalktığı için 7.dönem harcını yatıracan ve yatırdığın sürece parayı kaydın devam eder ama öğrenci hakkından yararlanamazsın. Okulun verdiği tecil süreci bittiği an üniversite yemiyor içmiyor asker alma daire başkanlığına seni ispiyonluyor bu arkadaşın tecili bitti diye. Başıma geldi ve bakaya kaldım bu yüzden ve daha sonra mezun olup 1 senelik tecil hakkımı kullandım.
    3) Mezun olmadan kaydını sildirip başka bir yüksek lisansa başladığında tekrardan 3 sene tecilin oluyor ama ilk yüksek lisans programından kaydını sildirip yenisine başlama süresi arasında askerlik ile ilgili bir sorun olur mu onu bilmiyorum.
  • Merhaba,

Ben bu haziran ayinda yuksek lisansimi bitirdim ve mezun oldum. Suan 1 yillik tecilimi kullaniyorum. bu 1 yil bitmeden tekrar yukseklisans yapmak istersem problem yasarmiyim? Onceki bir kac mesajda problem olur gibi anladim fakat tecil henuz bitmedigi icin yeniden okula baslarsam tecili erteletmek gibi imkanim olabilir mi?
  • bahceshare B kullanıcısına yanıt
    İstediğin gibi yüksek lisansa başlayabilirsin ama 3 yıllık tecilin olmaz. Doktora yapman gerekiyor tecil için. Her zaman bir üst seviye eğitim alman gerekiyor ve 34 yaş sınırı var tecilde de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

İstediğin gibi yüksek lisansa başlayabilirsin ama 3 yıllık tecilin olmaz. Doktora yapman gerekiyor tecil için. Her zaman bir üst seviye eğitim alman gerekiyor ve 34 yaş sınırı var tecilde de.

Tam anlayamadim simdi. eger yuksek lisansa tekrar baslarsam okul devam ederken askerlige cagirabilirler mi yani? yoksa sadece okul bitiminden sonraki 1 yillik sureyi mi kaybederim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahceshare -- 5 Ağustos 2014; 18:11:01 >
  • bahceshare B kullanıcısına yanıt
    Yüksek lisansa başlarsın ama 1 senelik tecilin bittiği an askerlik işlemlerini yaptırman gerekir. Çünkü ikinci kez yüksek lisans yaptığında üniversite senin tecilini yapmaz. Tecil yaptırabilmen için doktoraya başlaman gerekir.
  • Mezun olmadan önce bölümü iptal edip tekrar başka bir bölüme başlasan tecilim yenilenirdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar icin tesekkurler. Anlasilan onumuzdeki sene doktora yolu gozuktu bana. Bu aralar hic bir sey belli degilken askerlige gitmenin riskli oldugunu dusunuyorum. hergun ne olacagi belli olmuyor.
  • Merhaba kendi durumum hakkında bilgi almak istiyorum

2015 şubat ayına kadar askerliğim tecilli durumda 2012 yılında bir üniversiteye kayıt yaptırdım bir süre gidip daha sonra devam etmedim bu üniversiteden kaydımı bu ay aldırdım ve yeni bir üniversite kazandım oraya kayıt yaptırmamda askerlik durumum engel olurmu yada kayıt yaptırdıktan sonra tecil tarihim dolduğunda ne gibi bir durumla karşılaşırım

bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler....
  • Arkadaşlar merhaba;

Benim de merak ettiğim bir durum var, bilen bir kişi yazarsa içim fazlasıyla rahatlayacak. 88 doğumluyum, bu Temmuz ayında 4 yıllık okulumdan mezun oldum. Geçici diplomamı da aldım, 2 yıl tecil için gerekli işlemlere başlicam. Fakat ben 4 yıllığa DGS'den geçmiştim, yani önce 2 yıllık bitirdim, sonra bir süre AÖF'ten devam edip 24 yaşında 4 yıllığa geçiş yaptım. O esnada okul kaydı için askeriyeden durum belgesi almaya gittiğimde bana bakaya kalmışsın ya da yoklama kaçağısın tarzı birşey söylediler, tecil belgesini önce vermiyorlardı, sonra yalvar yakar zar zor vermişlerdi. Bu zamana kadar hep usulünce okudum, sınıfta falan kalıp tecilimi tehlikeye atmadım, öyle bir duruma nasıl kaldığımı da bilmiyorum. Ama askeriyeye de hiç gitmedim, kayıt muayene falan yaptırmadım yani. Neyse; şimdi ben bu hafta 4 yıllık mezun olduğum için 2 tecil işlemlerimi başlatıcam. Bu zamanında askerlik durum belgesini bile zar zor verdikleri sebepten dolayı, mezun olduğum halde 2 yıl tecilim tehlikeye girer mi ?

• Selamlar, benim de kafama takılan bir kaç nokta var, eminim aynı problemleri yaşayan olmuştur, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yüksek lisanstan mezun oldum ve 1 yıllık tecil hakkım Kasım 2014'te sona erecek. Fakat yabancı dil sınavına giremediğim için Doktora yapmak istediğim okulun kayıtlarını kaçırıyorum. Bir sonraki kayıt dönemine kadar askerliğimi tecil ettirmek istiyorum.

Rapor ile bir dönem ertelemeyi düşünüyorum, fakat okul doktora için askerlik tecil belgesi istiyor, bu şekilde bu belgeyi nasıl alabilirim, sevk döneminden sonra raporu mu vermeye gidip aynı zamanda doktora yapmak istediğimi ve tecil belgesi istediğimi söylesem verirler mi?

Ya da benim durumumda olanların ne yapması gerekir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01101E -- 11 Ağustos 2014; 16:15:33 >
  • Merhabalar, ben ilk yüksek lisansımı bitirdim ve tecil yaptırmadan Kasım'da askere gitmeyi planlıyorum. Ancak şu an ikinci yüksek lisansımda tek bir dersim ve bitirme projem kaldı. Başlayan dönemle birlikte okulla görüşüp o dersi ve projeyi almayı talep edeceğim. İşin okul ayağını çözebilirsem, Ocak ayı gibi Final sınavı yada Proje savunması için askeriyeden izin alabilir miyim? Kurum sınavlarında izin alınabiliyor ama bu durumda da geçerli olur mu bilgisi olan cevaplayabilirse çok sevinirim.
  • Bu konuyla ilgili az önce açtığım başlığın linkini paylaşıyorum.

Kafadaki soruların cevapları yazıyor.

>>>>>>>>>>>>>>> http://forum.donanimhaber.com/m_95865040/tm.htm
  • Merhabalar.

04.11.1985 doğumluyum.Bir kamu kurumunda memurum.
    Bu yıl haziran ayında Lisans İşletmeyi bitirdim...Aralık 2014'e kadar tecilliydim..Herhangi bir yüksek lisans basşvurusu yapmayı düşünmüyorum.Buna rağmen tecil yapma imkanım var mı ? Varsa kaç yıl kadar tecil hakkım olur ? Ve kaç yaşına kadar bunu sürdürebilirim maximum ?

Ayrıca bir arkadaşım 29 yaşında lisans mezunu bile olsan eğer memursan tecil işlemini gerçekleştiremeyeceğimi söyledi.Memurluk varsa iş değişiyor mu ? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micro_Processor -- 12 Ağustos 2014; 21:26:00 >
  • Merhabalar,

Benim durumum biraz karışık.

Devlette uzman olarak çalıştığım için askerlik sevkim 10.06.2015 e kadar 3 yıl tehir edilmişti.

-Öncesinde de yüksek lisanstan tecilliydim fakat bitiremedim. Son öğrenci affıyla döndüm ve sevk tehiri bitimiden sonra 10-15 gün içinde tezimi verip mezun olmayı planlıyorum.

-Bu arada master kaydım silindiğinde (2011 de) kurumum sevk tehirimi yaptırmadığı için 20 günle bakaya kalmıştım.

Sorum şu:

- Sevk tehiri bitiminin (10 Haziran 2015) ardından Yüksek lisanstan (tezli master) mezun olursam (mesela 20 Haziran 2015) 1 yıl tecil hakkımı rahatlıkla kullanabilir miyim? Aradaki 10-15 günlük süre problem teşkil eder mi?

Acil yardımlarınızı/yorumlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: surur1

Merhabalar,

Benim durumum biraz karışık.

Devlette uzman olarak çalıştığım için askerlik sevkim 10.06.2015 e kadar 3 yıl tehir edilmişti.

-Öncesinde de yüksek lisanstan tecilliydim fakat bitiremedim. Son öğrenci affıyla döndüm ve sevk tehiri bitimiden sonra 10-15 gün içinde tezimi verip mezun olmayı planlıyorum.

-Bu arada master kaydım silindiğinde (2011 de) kurumum sevk tehirimi yaptırmadığı için 20 günle bakaya kalmıştım.

Sorum şu:

- Sevk tehiri bitiminin (10 Haziran 2015) ardından Yüksek lisanstan (tezli master) mezun olursam (mesela 20 Haziran 2015) 1 yıl tecil hakkımı rahatlıkla kullanabilir miyim? Aradaki 10-15 günlük süre problem teşkil eder mi?

Acil yardımlarınızı/yorumlarınızı bekliyorum.

Tam olarak aynı olmasa da benzer bir durumda problem yaşamadım.

Temmuz 2013'te yüksek lisanstan mezun oldum. 1 - 30 Eylül arası askere gitmek ya da tecil ettirmek için şubeye gitmem gerektiğini bilmiyordum. Ekim ayında gittim, tecil ettirmek istedim. Bakaya kalmışım, neden eylülde gelmediğimi sorguladılar, ben de yoğun iş güç gelemedim dedim. İfade alıyorlar (bir form dolduruyorsun, neden gelemediğini ve hangi işlemi (tecil/sevk) yapmak istediğini yazıyorsun) ve 1 yıl tecil ediyorlar.

Bu arada bakaya kaldığım dönem için eve 250 TL ceza geldi, vergi dairesini gidip ödedim.

• Merhaba arkadaşlar,

Ocak'ta 4 yıllık bir bölümden mezun oldum. Ve yüksek lisans yapmaya karar verdim. Kayıtlar Pazartesi başlıyor ve askerlik durum belgesi istiyorlar. Bu zamana kadar askerlik Şubesi'nin bile önünden geçmedim. Nasıl alabilirim bu belgeyi veya neler yapmam lazım yardımcı olacak biri var mı acaba.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    benim 2014 kasımın sonunda tecilim bitiyor. şu an özel statüde yüksek lisansa kayıt yaptırabiliyorum. ocak ayının sonuna doğru da tam olarak öğrenci oluyorum.
    benim sorum şu aralıkta biten tecilim için hemen aralıkta alırlarmı beni, almazlarsa ne zaman alırlar. ocakta tam öğrenci olsam ve askere almamış olsalar o zamana kadar tecil durumu olurmu.
    şimdiden teşekkür ederim.
  • Aarkadaslar herkese merhaba,bikmadan sıkılmadan bizlerin sorularini yanitlayan arkadaslarimiza tesekkur ederim.neredeyse butun sayfalari okudum ama ayni benim durumumda olan bir setle karsilasmadim..durum biraz karisik insalah benim aydinlanmama yardimci olursunuz..bastan anlatiyorum ;
    * 13,07,2012 tarihinde 4yillik fakultemden mezun oldum. Ayni yil askerligimi 13,07,2014 tarihine kadar tecil ettirdim.( erteleme bitim tarihi : 13,07,2014 , muhtemel sevk tarihi : 30,11,2014 yaziyor)
    * tecil suremin icindeyken yani 26,09,2013 tarihinde bir kamu bankasina uzman yardimcisi olarak ise baslasim, kurum askerligimi 3 yil erteliyor. Buraya kadar her sey normal asil buradan sonra kafam karisiyor..kendi yaptigim tecil bir ay once bitti su an hali hazirda kurumun yaptigi tecil dolayisiyla isime devam edebiliyorum.
    * niyetim 2015 ocak subat gibi calistigim isten ayrilip kendi isimi kurmak, sayet bu eylul ayinda yuksek lisansa baslarsam ve bes alti ay sonra calistigim kurumdan ayrilirsam ,yuksek lisans yapiyor olacagim icin askerlikle ilgili bir sorunum olmaz dimi ??
    * lafi dolandirdim biliyorum kissadan hisse ;(yuksege baslamadan kurumdan ayrilmayacagim bu ara da) eylul ayindan sonra yani yuksege basladiktan sonra kurumdan ayrilmam durumunda askerlik subesi tutupta bana : aa sen kurumdan ayrildin dolayisiyla tecilinde iptal oldu hadi askere diyebilme ihtimalleri olabilirmi?? bazi arkadaslarim olabilir diyorlar. kafam karmakarisik su an..
    *** yani erteleme bi ti m tarihi (13,07,2014 ) ile yuksek lisansa baslama tarihi eylul 2014 tarihi arasinda yaklasik iki ay sure ile kamu bankasinin yaptigi tecilden yararlanmam munasebetiyle herhangi bi sorun cikar mi ?? Bu arada dogum tarihim 14,07,1986 . Eger bilgisi olan arkadaslar varsa yazaarlarsa cok sevinirim ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.