Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ne_o

Merhaba Arkadaşlar,

Nisan 2015 te tecilim bitiyor. Şuan işletme yüksek lisans yapıyorum. Yeniden başka bir üniversitede yüksek lisans a başvuracağım ve İşletme bölümünü seçeceğim.

Soru 1 : Öğrenciliğimi var olan bölümümden sildirdikten sonra başka bir üniversitede yine aynı bölümü seçersem tekrar tecil hakkım oluyor mu yoksa başka bir bölüm şartı var mı ?
    Soru 2 : Başvurmayı düşündüğüm üniversite önümüzdeki hafta kayıtları yapacak ama askerlik işlemlerini eylülde yapacaklarmış. Bu durumda var olan okulumdan öğrenciliğimi, yenisine kayıt olmadan mı sildirmeliyim yoksa eylül ayının başında sildirmem yeni tecil için yeterli olacak mıdır ?

Teşekkürler.

Tecil bolum icin degil egitim duzeyi icin yapiliyor. Tekrar tecil yapilmamasi icin bir engel gozukmuyor. Eski okuldan kaydinizi eylul basinda sildirirseniz asala kayit silinmistir tecili iptal edin yazisinin ulasmasi 2 haftayi bulur. Agustos 15 inden sonra sildirin, bir problem olursa da subat celbine kadar askerlik acisindan bir sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Arkadaşlar..

Kısa bir sorum olacak. Lisanstan mezun olduktan sonra 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Celp dönemim Kasım 2014 olarak gözüküyor. Yüksek lisansa en geç ne zaman kayıt olmam gerekiyor. Yoksa şu an kayıt olsam bile tecil ettiremez miyim?

Cevap ve yorumlarınız için çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mütevazi granada -- 20 Temmuz 2014; 3:33:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mütevazi granada

Merhaba Arkadaşlar..

Kısa bir sorum olacak. Lisanstan mezun olduktan sonra 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Celp dönemim Kasım 2014 olarak gözüküyor. Yüksek lisansa en geç ne zaman kayıt olmam gerekiyor. Yoksa şu an kayıt olsam bile tecil ettiremez miyim?

Cevap ve yorumlarınız için çok teşekkürler..

Tecil tarihin bitene kadar kayit olmalisin ki, okuldan askerlik durum belgesi istediklerinde elinde gecerli bir belgen bulunsun.

• ben 2 senelik üniversite öğrencisiyim bu senede 2 dönem kayıt yenilemiştim ancak okulu bıraktım askerlik muayenesi olabilirmiyim acaba kayıdımı sildirmedim herhangi bir dondurmadımda işlem yapmadım okula gitmedim yani teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazarowww

ben 2 senelik üniversite öğrencisiyim bu senede 2 dönem kayıt yenilemiştim ancak okulu bıraktım askerlik muayenesi olabilirmiyim acaba kayıdımı sildirmedim herhangi bir dondurmadımda işlem yapmadım okula gitmedim yani teşekkürler

Yanlis konu altina yazmissin ama cevaplayayim yinede. Suan okulun tecil yaptirmis oldugundan onu ortadan kaldirmak icin ya okuluna tecil iptal dilekcesi vereceksin ya da kayit sildireceksin. Bunlardan birini yaptiktan yaklasik 1 ay sonra subeye gidip askere gitmek istedigini belirteceksin. Onlar senin yoklamani yapacaklar. Doktora gorunup muayene olacaksin. Lise mezunu oldugun icin istedigin celb doneminde gitme hakkin yok ne yazik ki. Basvurabilirsin ama ikamet ettigin ya da kutugunun gonderdigi celb doneminde askere gidebilirsin. 12 ay er olarak gideceksin, kesinlikle tavsiye etmem. Oku mutlaka, hatta ya direk 4 yillaga basla ya da bu iki yilligini bitirip dikey gecis ya da baska bir sekilde 4 yilliga tamamla.

• arkadaşlar merhaba; bu sene sonunda y.lisans askerlik tecilim bitiyor. kayıt silip başka ünv de başladığım taktirde tekrar3 yıl erteleme yapılabilir mi üniversitede enstitüyü aradım ve sadece 1 kez hakkım oldugunu tecil yapılamayacagını söylediler yardımcı olursanız cok sevinirim.
  • kaydı silmeden basvuru yapsak kesin kayıt tarihinden önce kaydımızı silsek bir sıkıntı olur mu acaba? sistemde daha önce basşa bir yerde y.lisans yaptıgımız belli oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: gndmskrlk

kaydı silmeden basvuru yapsak kesin kayıt tarihinden önce kaydımızı silsek bir sıkıntı olur mu acaba? sistemde daha önce basşa bir yerde y.lisans yaptıgımız belli oluyor mu

Sistemde yuksek lisans yaptigin belli olmasa tecili neye gore yapip kontrol edecekler? Ikinci bir kez yuksek lisanstan dolayi tecil alabilmek icin kayit sildirmeniz gerekmiyor ama mezun olmamaniz gerekli. Ikinci okul tecil teklifi yapar, askeriye de bir sorun gormezse onaylar.

• kesin kayıdı kazandıgım zaman önceki yerde silsem problem olmaz değil mi hani sadece y.lisans zamanında 1 kez tecil hakkın var dediler fakat burda kaydı sildirip yeniden tecil yapan arkadaslar var sanırım
  • tam olarak şunu öğrenmek istedim arkadaslar gelecek ay y.lisansa basvuru yaptıgımda daha önce y.lisans kaydın var deyip tecil yapmayabilirler mi :(
  • quote:

kesin kayıdı kazandıgım zaman önceki yerde silsem problem olmaz değil mi hani sadece y.lisans zamanında 1 kez tecil hakkın var dediler fakat burda kaydı sildirip yeniden tecil yapan arkadaslar var sanırım

Hayir hicbir sorun olmaz. Bir kez tecil olayi soyle oluyor, bir okul sadece birkez texil icin teklif yapip onay alabiliyor. Yuksek lisans icin verilen tecil hakki 3 yil 4 ay siz bu surede bitiremediniz. Okul siz bitiremedini diye askeriyeye yazip da tekrar sizin icin tecil yaptiramiyor. Ama baska okul bunu yapabilir o da dedigim gibi diger yuksegin bitmemis olmasi gerekiyor. Yoksa doktora programina kayitlanmaniz gerekir.

• Arkadaslar 30 yaşımdayım, 31 Eylül de tecilim bitiyor ve tek derdim o tarih itibari ile bakaya kaldıktan sonra Ocak veya Şubat gibi yurtdışına çıkışta bir engel ile karşılaşmamak. Fiyatı cok uçuk olmayan kamu üniversitelerinin herhangi birinde uzaktan, tezsiz veya ikinci öğretim herhangi bir master programına kabul edilip kendimi bir anlamda garantiye alsam iyi olacak sanıyorum. Buna uygun üniversite ve master programları tavsiyesi alabilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tam olarak şunu öğrenmek istedim arkadaslar gelecek ay y.lisansa basvuru yaptıgımda daha önce y.lisans kaydın var deyip tecil yapmayabilirler mi :(

sana yanlış bilgi vermişler okuldan. yüksek lisanstan 1 tecil hakkın var diye bir şey yok.
    tek önemli olay ilk yüksek lisanstan MEZUN OLMAMAN. Eğer mezun olursan evet birdaha yüksek lisanstan tecil alamazsın çünki her tecilde bir üst seviye istenir.
    Kaydını silip veya atılıp başka bir yerden 3 sene daha tecil alabilirsin ama şuna dikkat et ilkinden kaydını silince 1-2 ay içinde tecilin iptal olur. aynı yerden iki tecil olmaz yani ilk tecil
    iptal olmadan ikincisi olmaz. o yüzden illa ilk tecil iptal olacak. ama tecil iptal olunca önünde hemen celp dönemi olmamalı yani kaydı ne zaman sileceğini iyi seç. şimdi silmek iyi çünki ağustos celbini pas geçtini kaydın silinince kasıma kalacaksın o zamana kadar yeni yüksek lisansa kayıt yaptırıp tecil ettirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreddieMercury

Arkadaslar 30 yaşımdayım, 31 Eylül de tecilim bitiyor ve tek derdim o tarih itibari ile bakaya kaldıktan sonra Ocak veya Şubat gibi yurtdışına çıkışta bir engel ile karşılaşmamak. Fiyatı cok uçuk olmayan kamu üniversitelerinin herhangi birinde uzaktan, tezsiz veya ikinci öğretim herhangi bir master programına kabul edilip kendimi bir anlamda garantiye alsam iyi olacak sanıyorum. Buna uygun üniversite ve master programları tavsiyesi alabilir miyim?

sakarya emba
    hem ucuz hem kabul edilmesi kolay hem yönetmeliğinde devamsızlıktan nottan dolayı atma yok
  • Benim tecil yıl sonunda bitiyor sizce bitmeden önce sildirip ocak ayı y.lisans kaydiımi yapsam nasıl olur celpe girer mıyım

• merhaba arkadaşlar
    benim yüksek lisans tezi eylül ayında tamamlanacak
    ben kasım celbinde askere gitmek istiyorum
    ama kasımda gidebilmem için ağustosun 15'ine kadar tecil bozdurmam gerekiyormuş

benim sormak istediğim
    okul bitmeden yüksek lisansta tecil bozulabilir mi?
    çünkü kasımdan önce tezim bitecek.
    aksi takdirde taa şubat celbine kalacağım ki bu benim 5 ay kaybetmeme neden olacak
    lütfen acil cevap bekliyorum
    herkese selamlar....
  • öncelikle hepinize merhabalar arkadaşlar, internette yüksek lisans ve tecil işlemleri hakkında bilgi ararken bu sayfayı gördüm ve başka yerlere göre çok faydalı ve kesin bilgiler edindim sayenizde. bu sebepten hepinize teşekkürler. özellikle başta @qwerty0909 üstadım, @BNYZ, @sevecen_86, bu konuda oldukça bilgili sanırım. çünkü sorulan bütün sorulara kesin ve net cevaplar vererek bizlere yardımcı olmaya çalışmışlar. müsade ederseniz kendilerine ayrıca teşekkür etmek isterim.

ayrıca kendilerine bende bir soru sormak istiyorum; üstadım, ben A üniversitesi sbe maliye bölümünde tezsiz yüksek lisans'a 2011 güz döneminde başladım ve henüz bitirmedim. sanırım kasım 2014 celbine tabiyim. şimdi ben maliye bölümündeki kaydımı sildirip, yine aynı üniversitenin sbe ekonomi bölümünde tezsiz yüksek lisans'a başlasam, yine, yeniden 3 yıl 4 ay askerlik tecil hakkı kazanabilirmiyim acaba, yoksa farklı bir üniversitenin sbe'süne mi başvurmam gerekiyor? (34 yaş sınırı dikkatimde ve onunla ilgili bir problem yok) bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim, teşekkürler, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawyer0110 -- 5 Ağustos 2014; 2:34:28 >

• fthokr453 F kullanıcısına yanıt
    Kardeşim aynısını benim arkadaşım yaptı. Sadece tez savunması kalmıştı ve askere gitmek için bağlı olduğu enstitüye gitti askerlik işleriyle uğraşan. İşlemlerini yaptırdı ve askerlik şubesine gitti. Celp dönemi gelene kadarda yüksek lisanstan mezun oldu. Sen de gidip üniversiten ile konuş anlat durumu. Ama çok az zamanın kalmış bir an önce git üniversiteye konuş.
  • Kardeşim teşekkür ederim öncelikle.
    YÜksek lisanstan mezun olmaman gerekiyor yeniden tecil hakkı elde edebilmek için ama kaydını aldırdığın an üniversite anında senin durumunu asker alma daire başkanlığına iletiyor. Sen en güzeli üniversiteden askerlik işlemleriyle uğraşan kişiyi bul onunla konuş derim. Bir açığı olmalı bu durumun
  • aynı sekilde bende o durumdayım,
    peki ikinci yere kesin kaydolduktan sonra 1.ünv den kaydı sildirsek sıkıntı oluyor mu
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.