Şimdi Ara

Yüksek Pizza Fyatları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
5.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • malzeme alıp kendin yap.daha uygun hem de daha çok olur ne dominos u.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda arkadaşlar pratik tarifler vermiş ama . Kalın lavaşlada pizza yapabilirsiniz. Hem çıtır çıtır hemde kolayca hazırlanıyo tam öğrenci işi.lavaşın üstüne sos sürüp malzemelerinizi koyup atın fırına . 5 dk ya hazır.

Yüksek Pizza Fyatları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaiNFallDown -- 24 Mart 2015; 10:11:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rohirrim

Ya bu pizza fiyatları nedir arkadaş? Büyük boy pizzalar 44 lira, bir de utanmadan 3-4 kişilik yazıyorlar üstüne ama tek kişi yiyor gayet rahat. Sadece biri değil hepsi böyle. Dünyanın her yerinde pizza ucuz, öğrenci yemeğidir bizde lüks oldu artık. Kampanya olmadan, arkadaşlarla ortak girmeden almak mümkün değil. Pizza sektöründen olan var mı? Nedir bunun sebebi? Karı mı yükselttiler git gide, malzeme fiyatları mı çok arttı? Enflasyon mu vurdu bu kadar? Kuryenin benzin fiyatını mı karşılayamıyorlar?

çalıştığım yerden soru geldi :)
    ortalama 10 yıl Türkiye'nin 2 büyük pizza firmasına gerek restaurant operasyonlarında gerek genel merkezlerinde emek vermiş biri olarak söyleyeceklerim olduğunu düşünüyorum.
    öncelikli olarak pizzaların fiyatları hiç bir zaman menüde yazan fiyatlar olmamıştır. o fiyatlara pizza alan görmedim, göreceğimi de sanmıyorum. yani bir pizza firmasını arayıp sadece 1 tane büyük boy pizza istediğinizi söylediğinizde sizden asla menüde yazan fiyatı almazlar, promosyonlu olarak gönderirler. örneğin Little Caesars'ı arayıp bir büyük boy karışık pizza istediğinizde muhtemelen sizi 1 büyük karışık pizza + 1 LT içecek =24,90 TL promosyonuna yönlendirirler. peki bu en ucuzu mu? hayır değil, promosyonlara hakimseniz büyük boy karışık pizzayı yanında içecek olmadan 18,99 TL'ye alabilceğinizi bilirsiniz. 3-4 kişilik yazmalarını da gayet normal buluyorum. bunu otomobil firmalarının ''100 km'de 5 LT yakar'' iddaaları gibi düşünün. o arabaya hiç bir zaman 5 LT yaktırmayı başaramazsınız ama yakmıştır, yalan söylemiyorlardır. çıkmıştır aydın otobanına, rüzgarsız ve sıcak havada 50-60 km hızla gitmiştir ve yakmıştır. bu durum da bunun gibi, en yakın örneği benim hatun; eve büyük pizza söylediğimizde cidden 2 dilimden fazla yiyemiyor. gel gelelim ben geriye kalan 6 dilimi tek başıma gömüyorum :D

peki fiyatlar yine de pahalı mı? evet pahalı. özellikle son 5 ayda 2 büyük pizza firması da arka arkaya zamlar yapmak durumunda kaldılar. bunun sebebi de maliyetlerin ülke ekonomisi sebebiyle artması. kızamayız ama onlara. nelerin fiyatları artmadı ki. önceden markete gittiğimde market arabasını 100 liraya dolduruyorsam artık 150 liraya dolduruyorum. çok da fazla detaya girmek istemiyorum ama son olarak şunu söyleyeyim. pizza fiyatları ülke standartlarına göre normal. mc donald's gibi bir fast food veya herhangi bir esnaf lokantasına girdiğinizde de ortalama 15-20 liradan aşağı ödemezsiniz. en azından ben ödemiyorum.

sorular varsa kısa kısa cevaplayabilirim, iyi günler :)

• pizza gibi şeyler, hamur işi gıdalar hem şişmanlatır hem de aptallaştırır.
    keşke daha pahalı olsa ve hiç kimse yemese.
  • bir tek ben değilmişim pizzaları pahallı bulan.

bir pizzanın kuşbaşılı pideden pahallı olmasını aklım almıyor. birinde kuşbaşı et var diğerinde et benzeri salam sosis v.s. kuşbaşı pidenin maliyeti pizzadan açık ara fazladır.
  • 30 liraya pizza mı olur mübarek git çift lavaş 1.5 adana ye 17 lira e alan olduktan sonra yolarlar adamı tabi
  • Kesinlikle katılıyorum.Tek kişi pizza yemek çok pahalıya geliyor.Yememe özgürlüğümü kullanıyorum.

• Hocam Amerikada durumlar nedir ? Biraz bizi bilgilendirebilir misiniz ?
    Türkiyedeki fiyatlara ne diyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35-40 lira verip Burger House'dan yiyorum hem lezzetli hemde pizza gibi gereksiz ağırlık yapmıyor.
  • Bu durumdan bende oldukca rahatsizim ve fiyatlar gitgide artiyor. Bence evinizde kendiniz yapin en iyisi, bir keresinde yapmistik efsane olmustu.
  • Youtubeda pizza tarifi buldum aynısını yapıyorum baya lezzetli oluyor hemde baya ucuza geliyor

• bundan 10 13 yıl önce mcdonalds burgerking zenginlerin yedikleri şeylerdi şimdi herkes oralarda. günümüzde ki pizzacılarda geçmişin burgerkingi mcdonaldası
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    Tarif için pm.

• quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

Hocam Amerikada durumlar nedir ? Biraz bizi bilgilendirebilir misiniz ?

Dostum turkiyedeki fiyatlar pahali ha amerikadaki fiyalari soylesem turkiyedekinden pahali gelebilir ama onemli olan alim gucu. Ben burda saatlik 14 dolara calisiyorum small pizza dedigimiz 12 inc yani 30 cm capinda sadece peynirli bi pizza 8 dolar. 2 3 malzemelisi 10-11 dolar ve doyuyosun yani hatta normal yiyen 2 kisi bile doyar 8 dilim oluyor 4 er dilim. Ha ben tek basima yiyorum nerdeyse hepsini o baska :) umarim anlamissindir demek istedigimi. Tl ye cevirince cogu sey pahali gibi dursada onemli olan alim gucu yani kazandigin para.

• quote:

Orijinalden alıntı: kendipizzasiniyapanadam

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

Hocam Amerikada durumlar nedir ? Biraz bizi bilgilendirebilir misiniz ?

Dostum turkiyedeki fiyatlar pahali ha amerikadaki fiyalari soylesem turkiyedekinden pahali gelebilir ama onemli olan alim gucu. Ben burda saatlik 14 dolara calisiyorum small pizza dedigimiz 12 inc yani 30 cm capinda sadece peynirli bi pizza 8 dolar. 2 3 malzemelisi 10-11 dolar ve doyuyosun yani hatta normal yiyen 2 kisi bile doyar 8 dilim oluyor 4 er dilim. Ha ben tek basima yiyorum nerdeyse hepsini o baska :) umarim anlamissindir demek istedigimi. Tl ye cevirince cogu sey pahali gibi dursada onemli olan alim gucu yani kazandigin para.

Anladım hocam çok teşekkürler :)

Türkiye düşük gelirli bir ülke oldugu için pahalı geliyor anlaşılan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

Ya bu pizza fiyatları nedir arkadaş? Büyük boy pizzalar 44 lira, bir de utanmadan 3-4 kişilik yazıyorlar üstüne ama tek kişi yiyor gayet rahat. Sadece biri değil hepsi böyle. Dünyanın her yerinde pizza ucuz, öğrenci yemeğidir bizde lüks oldu artık. Kampanya olmadan, arkadaşlarla ortak girmeden almak mümkün değil. Pizza sektöründen olan var mı? Nedir bunun sebebi? Karı mı yükselttiler git gide, malzeme fiyatları mı çok arttı? Enflasyon mu vurdu bu kadar? Kuryenin benzin fiyatını mı karşılayamıyorlar?

bütün dünyayı gezmiş de sanki bilmiş bilmiş tüm dünyada ucuz öğrenci yemeği diyor dünyanın nerelerini gezdin pardon da kafadan sıkıyorsun? örneğin hollanda'da orta pizzalar 10-15 euro arasında değişiyor, bu mu ucuz öğrenci yemeği?

Hollanda da asgari ücret 1500EUR (4200TL) ve bu bir asgari ücret, yani hiç bir işten anlamayan, henüz gelişim aşamasında olan, en vasıfsız çalışana verilen ücret. 10-15 EUR pizza onlara sakız parası geliyordur. Türkiye de ki karşılaştırmayı sen yaparsın artık. Ülkelerde ki yaşam standartları ve satılan malların fiyatı, asgari ücretler baz alınarak belirlenir. Türkiye de ise asgari ücret sabit ve açlık sınırın çok altında ama fiyatlar sürekli artıyor.

İthal olmayan, Türkiye de üretilen pizzada bile fiyatlar artıyorsa ve asgari ücret alan bir insana çok çok pahalı geliyorsa. Demek ki pahalı arkadaşım.

Hollanda da 10-15 EUR diyerek kendini kandırma.

• sağolun bazlama ile daha pratik oldu oldukça da lezzetli 15-20 liraya yiyeceğim pizzadan bu kadar zevk almam ayrıca insan kedni yapınca daha bir iştahla yiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

bütün dünyayı gezmiş de sanki bilmiş bilmiş tüm dünyada ucuz öğrenci yemeği diyor dünyanın nerelerini gezdin pardon da kafadan sıkıyorsun? örneğin hollanda'da orta pizzalar 10-15 euro arasında değişiyor, bu mu ucuz öğrenci yemeği?

Hollanda da asgari ücret 1500EUR (4200TL) ve bu bir asgari ücret, yani hiç bir işten anlamayan, henüz gelişim aşamasında olan, en vasıfsız çalışana verilen ücret. 10-15 EUR pizza onlara sakız parası geliyordur. Türkiye de ki karşılaştırmayı sen yaparsın artık. Ülkelerde ki yaşam standartları ve satılan malların fiyatı, asgari ücretler baz alınarak belirlenir. Türkiye de ise asgari ücret sabit ve açlık sınırın çok altında ama fiyatlar sürekli artıyor.

İthal olmayan, Türkiye de üretilen pizzada bile fiyatlar artıyorsa ve asgari ücret alan bir insana çok çok pahalı geliyorsa. Demek ki pahalı arkadaşım.

Hollanda da 10-15 EUR diyerek kendini kandırma.

sakız parası geliyordur

kaç dutch tanıdın hayatında? eminim ki 0. hollanda'da hiçbir öğrenci pizza yemiyor hepsine pahalı geliyordu, onlar da bizim gibi kendi yemeklerini kendi yapıyorlardı. çok nadir pizza söylenir partilerde felan, bilmeden konuşup kendini rezil etme sakız parası falan diye, zira komik oluyor çok ayrıca benim yukarıdaki yazımdan türkiye'deki fiyatları savunup kendimi kandırdığımı çıkardıysan, gerçekten içten bir şekilde üzüldüm ailene ve çevrendekilere. lütfen beni bir daha alıntı yapma ve daha fazla muhattap olma, ne ailenim ne çevrendekilerim sana sabır gösteremeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Page II

sağolun bazlama ile daha pratik oldu oldukça da lezzetli 15-20 liraya yiyeceğim pizzadan bu kadar zevk almam ayrıca insan kedni yapınca daha bir iştahla yiyor

Aynen katılıyorum kendinin yaptığını bilince daha çok iştahla yiyorsun
  • Katılıyorum gerçekten çok pahalı pizza. Onun yerine genelde Türk mutfağı tercih ediyorum, hem daha sağlıklı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.