Şimdi Ara

Yüksek Pizza Fyatları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
5.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

Orijinalden alıntı: Rohirrim

Ya bu pizza fiyatları nedir arkadaş? Büyük boy pizzalar 44 lira, bir de utanmadan 3-4 kişilik yazıyorlar üstüne ama tek kişi yiyor gayet rahat. Sadece biri değil hepsi böyle. Dünyanın her yerinde pizza ucuz, öğrenci yemeğidir bizde lüks oldu artık. Kampanya olmadan, arkadaşlarla ortak girmeden almak mümkün değil. Pizza sektöründen olan var mı? Nedir bunun sebebi? Karı mı yükselttiler git gide, malzeme fiyatları mı çok arttı? Enflasyon mu vurdu bu kadar? Kuryenin benzin fiyatını mı karşılayamıyorlar?

bütün dünyayı gezmiş de sanki bilmiş bilmiş tüm dünyada ucuz öğrenci yemeği diyor dünyanın nerelerini gezdin pardon da kafadan sıkıyorsun? örneğin hollanda'da orta pizzalar 10-15 euro arasında değişiyor, bu mu ucuz öğrenci yemeği?

Hollanda da asgari ücret 1500EUR (4200TL) ve bu bir asgari ücret, yani hiç bir işten anlamayan, henüz gelişim aşamasında olan, en vasıfsız çalışana verilen ücret. 10-15 EUR pizza onlara sakız parası geliyordur. Türkiye de ki karşılaştırmayı sen yaparsın artık. Ülkelerde ki yaşam standartları ve satılan malların fiyatı, asgari ücretler baz alınarak belirlenir. Türkiye de ise asgari ücret sabit ve açlık sınırın çok altında ama fiyatlar sürekli artıyor.

İthal olmayan, Türkiye de üretilen pizzada bile fiyatlar artıyorsa ve asgari ücret alan bir insana çok çok pahalı geliyorsa. Demek ki pahalı arkadaşım.

Hollanda da 10-15 EUR diyerek kendini kandırma.

sakız parası geliyordur

kaç dutch tanıdın hayatında? eminim ki 0. hollanda'da hiçbir öğrenci pizza yemiyor hepsine pahalı geliyordu, onlar da bizim gibi kendi yemeklerini kendi yapıyorlardı. çok nadir pizza söylenir partilerde felan, bilmeden konuşup kendini rezil etme sakız parası falan diye, zira komik oluyor çok ayrıca benim yukarıdaki yazımdan türkiye'deki fiyatları savunup kendimi kandırdığımı çıkardıysan, gerçekten içten bir şekilde üzüldüm ailene ve çevrendekilere. lütfen beni bir daha alıntı yapma ve daha fazla muhattap olma, ne ailenim ne çevrendekilerim sana sabır gösteremeyeceğim.

Hollanda da uzun yıllardır arkadaşım yaşıyor, her gün iletişim halindeyim. Bir şeye dayanarak konuşuyorum. Kendi yazdıklarınla kendini ele veriyorsun. Öğrenciydik diyorsun, öğrenciye 1500EUR asgari ücret verecek halleri yok. Öğrenci kendi imkanlarıyla kendi başının çaresine bakıyordur. Her hangi bir işte çalışmayan bir öğrenciye 10-15 euroya pizza tabi ki pahalı gelebilir. Demek istediğim, kendini geliştirmemiş vasıfsız elamana bile verilen 1500EUR asgari ücretin yanında, bahsettin pizza parası çok komik kalıyor.

Hala kendini kandırmaya devam ediyorsun.

Türkiye de asgari ücret 900TL ve normal bir insanı doyuran pizza fiyatı 20-30TL arası değişiyor. Hollanda da asgari ücret 1500EUR (4200TL) ve normal bir insanı doyuran pizza fiyatı 10-15EUR (30-40TL) arası değişiyor. Türkiye de asgari ücret 4200TL olsa 20-30TL hatta 50TL pizza fiyatı insanlara pahalı gelir mi? Gelmez değil mi? Hollanda da yaşayıp çalışana da pahalı gelmiyor işte. Hatta pizza ucuz yemek sınıfına giriyor.

Birazcık aklı selim düşünürsen, olaya tam olarak vakıf olacak ve ne demek istediğimi anlayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 24 Mart 2015; 18:10:33 >

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Turk esnafa kazandircagima bende kesinlikle herseyde yabanci marka tercih ediyorum(torku haric)
    Insanlari her daim mikmeyi vazgectiklerinde tr markasi tercih ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalıysa yemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

geçenlerde kendim yaptım piyasada satılan büyük boy pizzalarla denk, bol ve yüksek kaliteli malzeme. lezzet mükemmel isteyene tarifi verebilirim.
    tek pizza maliyeti 8-9 lira civarı.

Yüksek Pizza Fyatları
     Yüksek Pizza Fyatları

pm lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

Sözde milliyetçi işte.

ne alaka pizza yemekle milliyetçiliğin alakasını anlamadım. pizza evrensel bir yiyecek bana göre.
  • Bende 35-40 Liraya 2 kilo tavuk alip [Kanat-but] + fanta + ekmek aliyorum evimin üzerine çkıyorum 20 dkda mangalı hazır hale getirip tavuklarımı yiyiorum :) ve inanki senin o yediğinden bin kat daha iyi :)
  • dominos istediğin büyük boy pizza 19 tl gayette 2 kişi yeniyor tek başıma yiyorum diyen kendine biraz dikkat etmeli, burgerlara 15-17 tl verinceye kadar pizza tercih ediyorum
  • 40 liraya 10 -hadi kıyma pahalı diyelim- 5 tane pide yaptırılır. Afiyetle de yenir.

• Tarif lütfen :)

• Aslında "Donanım Yemek Evi" açsak, Yemekler de şöyle olsa:

Pizzalar:
    Peynirli GTX700
    Sucuklu GT730

Gözleme:
    Peynirli 500 GB
    Patatesli 1 TB
  • Kır pidesi
  • Little cesar pizzayı büyüttü fiyatıda 15 tlde bıraksaydı iyidi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından pizza hutta sınırsız seçeneği var
  • quote:

geçenlerde kendim yaptım piyasada satılan büyük boy pizzalarla denk, bol ve yüksek kaliteli malzeme. lezzet mükemmel isteyene tarifi verebilirim.

Yüksek Pizza Fyatları
     Yüksek Pizza Fyatları

Ben de evde bir kaç kere yaptım çok büyük olmuştu ve tadı harikaydı. İnternette tarifler bolca var bakabilirsiniz. Üstüne sucuk mantar ne varsa koymuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

quote:

Yüksek Pizza Fyatları
     Yüksek Pizza Fyatları

Ben de evde bir kaç kere yaptım çok büyük olmuştu ve tadı harikaydı. İnternette tarifler bolca var bakabilirsiniz. Üstüne sucuk mantar ne varsa koymuştum.

internette birsürü tarif var. çoğunu denedim. pizzanın kaderini değiştiren şey hamur. hamuru tutturduğunuz bi tarif bulup alışırsanız sürekli aynı lezzeti yakalıyorsunuz.

• Cuma gunu sbarro ya gittim dilim menuleri vardi butun orta boy istedim kasaya gectim 17.95 dedi icimden bir yuh çektim içecek ne olacaktı dedi kola dedim ikisidemi dedi bir hass diyecek oldum uzun sure bekledim ben hayatta 2 kola icemem birini zor bitiriyorum zaten. Artik cok gecti odemeyi yapip el mahkum 2 kola ile pizzayi aldim birini elimde dolmusta doke saca eve geldim bir dahada sbarrodan yememeyevyemin ettim. Cokmu zor menunun icerigini oraya yazmak iki icecek falan yazin madem orta boy diye iki kola icmek zorundamiyim yada icecege fazladan para vermek. Birde istedigimiz gibi secemiyoruz illahaki menu olarak kitleyecekler. Bir dilim pizzaya da 6 tl isteyerek kapitalizmin a.koymuşlar resmen. Normalde dondurulmus pizzaya pek sicak bakmam fakat bulundugumvyerde henuz guseppe olmamasindan dolayi feast dondurulmus pizza aldim gayet guzel geldi.
    Özet: Siz siz olun sbarrodan yemeyin. Forever dondurulmuş pizza

• almanyada aile boy pizza 10 euro .italyada en kral pizza 7-8 euro ve hepsini yiyemiyorsun bile .Bizim ulkemizde ne yazık ki fiyatlar yuksek birde pizza pizza degil ...

• Bir de o kadar para verip "çakma" pizza yiyorsun. Gerçek İtalyan pizzası satılan marka bir yer pek yok. Arayıp buluyorsun ancak mekanları.
  • O bombos hamur kitlesinden olusmus, malzeme fakiri sinirsiz pizzaya 15 lira vermekle buyuk boy bir pizzaya 45 lira vermek bence ayni mantik hatasidir.

• Konuyu uplayayım var mı kendimiz yapmak dışında başka bir tavsiyesi olan ?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.