Şimdi Ara

Yüksek Seviye Ekran Kartı Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evde kullandığım bir sistemim var ve ekran kartımın bu sisteme yetersiz olduğunu düşünüyorum. (performans düşüşü ve aşırı ısınma gibi sorunlarda yaşıyorum ekran kartında)
    Kullandığım sistem

AMD FX-8150 Black Box Edit. 3.6 Ghz (Corsair H60 ile soğutuyorum daha doğrusu çalışıyorum. Kutu içeriği yani OEM Fan kullanıyorum. Daha kaliteli bir fan alsam ısı düşüşü yaşanır mı? Bunuda sormadan almak istemedim. Basit bir oyunda bile işlemci ısısı 90 derecede sabit kalıyor. Konu hakkında yardımcı olabilirsenizde sevinirim.)
    HyperX 16GB DDR3 1600Mhz
    Gigabyte 990fxa-ud3
    Ekran kartı olarak Palit GTX 460 S.E (2 GB - 256 Bit)

Ekran kartımda soğutma konusunda çeşitli sıkıntılar yaşıyorum üzerinde bulunan plastik fan plakasının bazı vidaları tutmamaya başladı ne kadar temiz olursa olsun aşırı ısınma yapmaya devam ediyor ve Hitman Absolution gibi oyunlarda istediğim performansı sağlamıyor. (Haliyle kartın birazda eski olmasından kaynaklı bir durum)

Şuanda Kullandığım bağlantı türü DVI fakat 32" bir led tv alıp monitör olarak kullanmayı düşünüyorum. Güncel oyunlarda performans olarak bizler arasında söylenen tabir ayarları sona vurmak istiyorum. Şuan ki piyasanın farkındayım Dolar, Euro aldı başını gidiyor belki diyebilirsiniz bekle şimdi alma ama şimdiden bir araştırma gereği duydum. Çeşitli kartların Benchmark'larını inceledim. Performans olarak üstün olan kartlar fiyat olarak çok pahalı gözüküyor. Bir türlü anlayamadım yani o yüzden bu konuda bilgili ve performanslı kartlar kullanan kişilerin tavsiyelerini alma gereği duydum.

Kart için bütçem 1.000 TL. Tabi +100 -100 olabilir ama mümkünse maksimum 1.000 TL uygundur.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar

• Yok mu yardımcı olacak konu hakkında?
  • suan alınabilecek en iyi kart bu gigabyte gtx770 wf3x kart gayet sessiz ve serin çalışıyor

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9123

işlemci sogutma işine gelirsek bence montajı tekrar elden geç bende h80i ile işlemcimi stok kullanırken 70 derecelerde geziniyordu suan intelin stok fani ile 40-80 derece arasında değişiyor.
  • Öneri için teşekkür ederim. Termal macun aldım yazılı işlemleri uyguladım şuan oyun içinde ısı 64 65 derecelerde.

Başka ekran kartı olarak bu bütçe için en iyisi hangisi olur?
  • forumda çok temiz 2 yıl distribütör garantili 680'ler 1000tl al bence. Hemde 4GB Asus DirectCU II ileride aynısından SLI yapsan ki fiyatı da düşer 690'ı yer yer geçersin, şimdi 770 alman bişeyi değiştirmez bence 680'den çok farklı değil çünkü.
  • amd düşünüyorsanızda Sapphire 7970 OC öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

suan alınabilecek en iyi kart bu gigabyte gtx770 wf3x kart gayet sessiz ve serin çalışıyor

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9123

işlemci sogutma işine gelirsek bence montajı tekrar elden geç bende h80i ile işlemcimi stok kullanırken 70 derecelerde geziniyordu suan intelin stok fani ile 40-80 derece arasında değişiyor.

galiba corsairin bu sogutmalarında sorunlar mevcut ?

neden sogutmuyor acaba bende alıyordum bi ara h80i :=)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qq
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 0 alacaksanız eğer su anda alınabılesı tek f/p ve performans urunu gtx 770 3x windforce dir

2. el alacaksanız eğer 680 lightning ve 680 top directcu 2 alabılırsınız ki 680 bence 770 e gore performans bakımından ıyı lighning vede top modelleri tabiki...

ama 680 kullanan birisi 2. el alacaksan o kartı çok yıpratmıştır gpunun topları gitmiştir :D

ben bir ara eskiden 5870 almıştım kart 1 ay sonra elımde patladı bir baktım gpuya lehim topları gitmiş :)

sonra gpunun toplarını yenıden ben 0.5 buyuklugunde yerlestırıp yenıden dırıltmıstım...

ama kart stokta 80C de çalışıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ViriLeViTa

Merhabalar öncelikle
    Evde kullandığım bir sistemim var ve ekran kartımın bu sisteme yetersiz olduğunu düşünüyorum. (performans düşüşü ve aşırı ısınma gibi sorunlarda yaşıyorum ekran kartında)
    Kullandığım sistem

AMD FX-8150 Black Box Edit. 3.6 Ghz (Corsair H60 ile soğutuyorum daha doğrusu çalışıyorum. Kutu içeriği yani OEM Fan kullanıyorum. Daha kaliteli bir fan alsam ısı düşüşü yaşanır mı? Bunuda sormadan almak istemedim. Basit bir oyunda bile işlemci ısısı 90 derecede sabit kalıyor. Konu hakkında yardımcı olabilirsenizde sevinirim.)
    HyperX 16GB DDR3 1600Mhz
    Gigabyte 990fxa-ud3
    Ekran kartı olarak Palit GTX 460 S.E (2 GB - 256 Bit)

Ekran kartımda soğutma konusunda çeşitli sıkıntılar yaşıyorum üzerinde bulunan plastik fan plakasının bazı vidaları tutmamaya başladı ne kadar temiz olursa olsun aşırı ısınma yapmaya devam ediyor ve Hitman Absolution gibi oyunlarda istediğim performansı sağlamıyor. (Haliyle kartın birazda eski olmasından kaynaklı bir durum)

Şuanda Kullandığım bağlantı türü DVI fakat 32" bir led tv alıp monitör olarak kullanmayı düşünüyorum. Güncel oyunlarda performans olarak bizler arasında söylenen tabir ayarları sona vurmak istiyorum. Şuan ki piyasanın farkındayım Dolar, Euro aldı başını gidiyor belki diyebilirsiniz bekle şimdi alma ama şimdiden bir araştırma gereği duydum. Çeşitli kartların Benchmark'larını inceledim. Performans olarak üstün olan kartlar fiyat olarak çok pahalı gözüküyor. Bir türlü anlayamadım yani o yüzden bu konuda bilgili ve performanslı kartlar kullanan kişilerin tavsiyelerini alma gereği duydum.

Kart için bütçem 1.000 TL. Tabi +100 -100 olabilir ama mümkünse maksimum 1.000 TL uygundur.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar

işlenmciye oc yağmıyorsanız sökün adam gibi sakın. h60 ile 90 derece.(eğer dediğniz gibi basit oyunlarda bile ise). bir macununu değiştirin.

gigabyte gtx 770 öneririm.

edit: kasanın fanları hava alacak şekilde değil mi? yoksa kasada hava sirkülasyonu olmaz

• Wolftired kullanıcısına yanıt
    yok hocam ben tam oturtamadım heralde zaten sattım onu
  • Cevaplar için teşekkür ediyorum. 2. el almayı pek düşünmüyorum çünkü bu konularda biraz şanssız gibiyim. 0 ürün en azından bi garantisi oluyor elimde kalmaz diye umuyorum. İşlemciyi overclock yapmıyorum kendi boostundan faydalanıyorum. Black edit olduğu için kendisi yük altında 4.2 kadar çıkıyor zaten. Bu da bana ve günümüzün oyunlarına yeterli gibi. Ben işlemci ısı değerlerine EasyTune6 dan bakıyorum. System ısısı her zaman 50 derecelerde oluyor ama CPU 70 75 derecelerde gösteriyor. Bugün bir başka program indirdim CoreTemp adında; EasyTune6 da 75 derece gösterirken CoreTemp programında Maksimum 61 derece olduğunu gösteriyordu. Biraz şaşırdım ama bi test yaptım kısa 15 dakıkalık bu da işleme ait bir fotoğraf.

Yüksek Seviye Ekran Kartı Öneri

Hangisi doğru hangisi yanlış ayırt edemiyorum şuan. Fan konusunda biraz şüphelerim var elimde 1 tane HDD önünde 12 cmlik fan var. 2 tane Ledli 8cmlik ve 1 tane sıvı soğutmanın arkasında bulunan fan var. Macunu bugün değiştirdim. Sanırım 25 tl gibi bi rakam verdim macun için. Thermaltake g2 mi g3 mü öyle bişeydi.

SLI kasam için pek uygun değil belki 1 sene sonrası için olabilir o yüzden bana günümüz oyunlarında donma kasma yapmadan oynayabileceğim kendini soğutabilecek bana çok büyük masraf çıkartmayacak bir kart lazım. Tabi ileriye dönükte olmalı birazda arkadaşlar 680 önermiş ileride yanına kart alıp SLI yapabilirsin demişler. Ama SLI yapana kadar bana yeterli olacak mı? Ben öyle render vs şeyler yapmıyorum. Arada canım sıkıldıkça shop yapıyorum ama öyle çok büyük şeyler değil belli başlı action setler gibi. Benim daha çok aklımda olan oyun üzerine. Bi oyunu açtığım zaman ayarlarını maksimuma çektikten sonra donmalar kasmalar yaşamamak.

• Asusun 7970 directCU II si var haftasonu yüzde 25 indirimle 993 tl oluyor. Ya da gigabyte 770 wf3x alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.