6 Kasımda yapmış olduğum internet başvurusunda ertesi gün vdsl kabloları fiberle değiştirildi ve modem kurulumuna gelindi fakat gelen arkadaş sinyal çok yüksek düzeltilmesi lazım dedi gitti. O gündür hala bir şey çözülmüş değil. Home office çalışıyorum ve yayın yapıyorum dolayısıyla şuan işime çok büyük engel oluyor internetsizlik. Lütfen yardımcı olur musunuz? |
Yüksek sinyal nedeniyle kurulum yapılamıyor
-
-
Altyapı Telekom a mı ait Turknet e mi?
-
Telekoma ait. 100mbps fiber bağlatmaya çalışıyorum.
-
sinyal yüksek olması iyi bir şey, zayıf sinyalde kablo biraz büküldümü sinyal düşüyor, yine tt'nin ali cengiz oyunları. tabii turknet'i ndevreye girip tt'den aldığı premium hizmetin hesabını sorması lazım ama tt' ile bu haliyle kimse baş edemez devlet kurumu oldu bitti.
-
0 dbmye yakın olması gerekiyormuş sanırım 30dbm geliyor bizim kabloya. Yarın il müdürlüğüne gidicem bakalım bir şeyleri ciddiye alıp ilgilenmelerini sağlamayı umuyorum.
-
-30dbm ise sinyal yüksek değil çok düşüktür.
-
Telekom ekibi düzeltecek onu hocam. İlgililere bildirilmiştir konu muhtemelen.
-
Merhaba, konu linkini ve müşteri numaranızı PM üzerinden iletebilir misiniz? -
Zayıflama değeri yüksekse -30 dbm falansa sağlıklı sinyal alamazsınız. -20 -25 civarı olması lazım. Sinyal abonelere paylaştırılarak bölüne bölüne geldiği için bir miktar zayıflar. Telekom tarafıyla iletişime geçin gerekirse bizzat müdürlüğe müracat edin hızlandırsınlar işlerinizi. -
Hocam ilgili abone Turk Telekom dan hizmet almadığı için kendi işletmecin üzerinden kayıt aç onlar bize iletir derler yani ilgilenmezler çok da fazla. Anca böyle çok iyi birine denk gelecek ki o bir bakalım desin. O da zor ihtimal çünkü başka işletmecinin müşterisi. Bu gibi konularda ilgili işletmeci altyapı sahibi işletmeciye durumu bildirir ve çözmesini bekler. Başka da yapacak bir şey yok çünkü başka bir işletmeci altyapı sahibinin altyapısına dokunamaz. Yani bir arıza mevcut ise bunu altyapı sahibi giderecektir iş programı kapsamında. Bu da iş programının yoğunluğu gibi etkenlere bağlı olduğu için bazen erken bazen geç sonuçlanabiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X