Şimdi Ara

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
7
Favori
22.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında konu DSLR-Like ların paylaşımı için açılmış galiba ama... İniş serbest kule diyince dayanamadım; Airbus A319 >> Atatürk havaalanı

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

EF-S 55-250 250mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 22 Nisan 2013; 23:13:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Burada da benim internette gezinirken bulduğum Panasonic fz200 ile f2.8'de çekilmiş fotoğraflar var:

http://www.dpreview.com/forums/post/51115879 Fotoğrafların altındaki "view:original size" linklerine tıklamanızı tavsiye ederim.

Fotoğraflar bana amatör kuş fotoğrafı için büyük sensör(dslr) ve kısık diyafram (tele objektif) yerine, küçük sensör ve açık diyafram daha mı iyi acaba diye düşündürtmedi değil hani..

Iso değerleri de güzelmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Aslında konu DSLR-Like ların paylaşımı için açılmış galiba ama... İniş serbest kule diyince dayanamadım; Airbus A319 >> Atatürk havaalanı

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

EF-S 55-250 250mm

Hahaha ! Hocam aslında konuyu dediğiniz gibi "Nerede, ne yapıyor bu d-slr like 20-30-50x zum sahibi kişiler" bir görelim diye açtım. Aslında açmama bile gerek yoktu ama bir şeyi ben söyleyince "Höyt ! Sen nasıl öyle dersin" deniliyor. Ben de başlık açtım ve böylece ben demiyorum. Başlık kendisi kanıt arşivi gibi işlevini yapıyor.
    Başlığa da "iniş serbest" dedim ki ille de d-slr like sahiplerinin paylaşımları olmasın. Sonuçta arada güzel fotoğraflar da görelim istedim . Siz de takımları açmış, inişe geçmişsiniz. Başarılı bir iniş sonrası sizi alkışlıyorum kaptan pilotumuzzzz ieeee seboist64, ieee bugün hava 18 C ve açık... ıeee tahmini varış süremizzzieeee

• resimler yaklaşık olarak 800-1200mm aralığındadır, photoshop yapılmadı hafıza kartından alınıp eklendi, bazı resimlerde hafifde olsa bulanıklık var onlarıda bilinçli ekledim
    dallar yüzünden biraz zor bi çekim oldu tamamen fikir sahibi olmanız içindir, hafıza kartında daha çok resim saklayabilmek için 6mp uygun gördüm yok illa daha büyük boyut isterim diyen varsa hiç sorun değil iyi forumlar:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Iso değerleri de güzelmiş

Evet, @jiddi hocamın da dediği gibi işi bilen biri, sonraki sayfalarda fotoğrafların bir kısmını tripodla çektiğini ve lightroomda işlediğini yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimsag

Bu çok güzel bir paylaşım olmuş. Fotoğrafların çözünürlüğü de fazlası ile yeterli. Fotoğraf çeken, yükleyen, paylaşan gözleriniz-elleriniz dert görmesin ! Gayet hak verilecektir , yüksek zumda net fotoğraf çekmek ayrıca bir zor. O sebeple bazı fotoğraflarda bulanıklık olacaktır. Görülen o ki kuş fotoğrafçılığı için gayet uygun bu makineler diyebiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Nisan 2013; 0:14:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hocam siz makinayı kötü göstermek istermiş gibi 14 mp fotoyu koyuyorsunuz, olmuyor ! Vatandaş 16-18mp. makinalarla çektikleri fotoğrafları 1-2mp. boyutta koyuyor.
    -
    Yabancı bir siteden bir kullanıcıya ait Sony HX300V fotoğrafı buldum. Sahibi 50x zum ile ve tripod ile çektiği bilgisini vermiş sadece. Fotoğrafı da 655.000 pixel olarak görebiliyoruz , adam işi biliyor !..

Flickr'da da cok kaliteli SX50 fotograflari var hocam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Hocam siz makinayı kötü göstermek istermiş gibi 14 mp fotoyu koyuyorsunuz, olmuyor ! Vatandaş 16-18mp. makinalarla çektikleri fotoğrafları 1-2mp. boyutta koyuyor.

Mercimek sensörün performansı belli hocam. 1mp/10mp bakmak gerçeği değiştirmez. Fotoğrafın %90 ufaltılmış halini kalite olarak referans alan kendini kandırır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dimsag

Bu çok güzel bir paylaşım olmuş. Fotoğrafların çözünürlüğü de fazlası ile yeterli. Fotoğraf çeken, yükleyen, paylaşan gözleriniz-elleriniz dert görmesin ! Gayet hak verilecektir , yüksek zumda net fotoğraf çekmek ayrıca bir zor. O sebeple bazı fotoğraflarda bulanıklık olacaktır. Görülen o ki kuş fotoğrafçılığı için gayet uygun bu makineler diyebiliriz ?

teşekkür ederim hocam az çok fikir verebildiysek ne mutlu,, doğrudur kuş fotoğrafçılığı olsun, yada şöyle desemde doğru olur eğerki ışık yeterliyse hertürlü uzak konular için iyi bir alternatif

• Yüksek Zuuuumuuu olanlara uyarı!

• quote:

Yüksek Zuuuumuuu olanlara uyarı!

Hüzuuuuuum !.. Güzel haber...
  • Ne oldu bittik mi ? :) Forumda zumu olan bu kadar mı nüfusumuz var ? Azmış, hepi topu 15 kişi mi ne katıldı !..
    -
    Ben de bir kuş fotoğrafı ekliyim madem...

Camera Model: Olympus PEN E-PL3
    Lens: OLYMPUS M.40-150mm F4.0-5.6 R
    Image Date: 2013-04-21 25:96:71 +0000
    Focal Length: 116mm (35mm equivalent: 232mm)
    Aperture: f/5.3
    Exposure Time: 0.0006 s (1/1600)
    ISO equiv: 200
    Exposure Bias: none
    Metering Mode: Matrix
    Exposure: aperture priority (semi-auto)
    White Balance: Auto

• Yapay ornitocu

@jiddi

• quote:

Yapay ornitocu

@jiddi

Abi n'apalım kuşlar hep kaçıyor. Kuş kaçıran olduk. Bulduğumuz hep güvercin... tavuk bile yok etrafta. Ben de değişik bir çalışma yapayım dedim. Angry Bird'e yüksek zumla yaklaşmayı denedim. İnsancıl yaklaşım işe yaramıyor, objektif yaklaşım işe yarıyor. Demek ki objektif olabilmek gerekliymiş dedim !..
  •  Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamboree

Fotoğrafınız çok güzel de imzanız ondan daha da güzel ! Çok güzel bir kare olmuş böylece bence... Paylaşım için teşekkürler. İmzayı 3d program ile mi yaptınız ? Düşüp dağılan harfler , çok hoş gerçekten de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Nisan 2013; 10:53:49 >
  • quote:

Harika olmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 25 Nisan 2013; 11:45:48 >
  •  Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Sparrow (Serçe) by Emre Aksu., on Flickr

Great Crested Grebe (Bahri) by Emre Aksu., on Flickr

Rose-Coloured Starling (Alasığırcık) by Emre Aksu., on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 26 Nisan 2013; 13:26:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

Emre sen iyice bu dala verdin kendini. Güzel kareler... teşekkürler paylaşım için...
  • quote:

quote:

Fotoðrafınız çok güzel de imzanız ondan daha da güzel ! Çok güzel bir kare olmuþ böylece bence... Paylaþım için teþekkürler. İmzayı 3d program ile mi yaptınız ? Düþüp daðılan harfler , çok hoþ gerçekten de...

Teºekkürler Jiddi, imza photoshoptan

--

Teºekkürler Emre Aksu

Selamlar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.