Şimdi Ara

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
7
Favori
22.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Jiddi hocam profil fotoğrafın güzel olmuş

http://500px.com/photo/27405515

Bu fotografta 15006 mm yaziyor bu mumkun mu?

http://www.flickr.com/photos/isabellasoniak/8717378172/in/photostream

Bu arada bide bu kusa 55-250 gozunden bakalim

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Male Cardinal by FrauleinHauteclocque, on Flickr

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Saturday after work 019a by sc photo1, on Flickr

Birds.at.Losson-00020 by ShutterBugStroll, on Flickr

Northern Cardinal by Evangelio Gonzalez MD, on Flickr

Northern Cardinal4 by Evangelio Gonzalez MD, on Flickr

Northern Cardinal2 by Evangelio Gonzalez MD, on Flickr

Edit: Bu adaminda 55-250 ile kus cekimlerine hayran kaldim. Ilerleyen sayfalarda daha iyi cekimleri var..

http://www.flickr.com/photos/pap-x/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 11 Mayıs 2013; 17:18:33 >

• çok hoş...

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

Orange Flower by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: erkin8

çok hoş...

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

Tesekkur ederim.
  • Kertenkele ( MÜKEMMEL KAMUFLAJ )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 11 Mayıs 2013; 21:09:55 >

• Uyku gelince Yastık ister demir olsun ister kaya fark etmiyor :)

•  Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

HArika bir kare. Tebrikler.
  • Teşekkür ederim.
  • 1/2,3 inch mega zoom makinalar DSLR´ciler denen fakat asıl CaNikoncular denilmesi gereken bir-iki forum "peki peki anladık abi"si tarafından öylesine lanetlendi ki, bu makinaları satın alanların büyük bir kısmının beceriksiz oluşları da buna eklenince memleketin bölünmez bütünlüğü bir kez daha Voltran´da birleşmiş oldu.

Mesela, ikinci yılını dolduran Fuji x-s1´in daha büyük sensor´u vardı. Fakat satılmamasının sebebi ülkede 2600TL gibi bir fiyatla satılmaya kalkılmasından ziyade, işte o, forumlara çöküp "sahip" geçinen forum abileriydi. Evet belki gerçekten pahalıydı. Fakat Amerikasında Japonyasında elalem saf mı idi ki, Canon 600 almak yerine ona bu parayı vermişlerdi. Benzer durum Sony hx100-hx300 veya hatta Sony hx20 için de geçerli. Hatta öyle ki Sony hx20´nin apayrı bir kategoriye dahil edilmesi düşünülmeliydi. Fakat işte Sony hx20´den de o stabil 500mm görüntüleri hiç yok.

105mm CaNikoncuların havan atışları sebebiyle memleket Leica V-Lux 4´ü de henüz görmüş değil.

Dediğim gibi, bu makinalardan elbette çok fazla şey beklememek doğru olabilir. Fakat "forum abileri öyle diyo" diye değil. Öyle olduğu için.

Bu arada, yukarıdaki SX50 Ay fotoğrafları için tebrik ederim. Son zamanlarda "Sony Hx300 mü Canon SX50 mi?" girdabında dönüp durdum. Bu kadar dönüp durmuş olacağıma ve "forum voltranları" ne der? demek yerine keşke daha iki yıl önce Fuji X-S1 almış olsaydım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinfe -- 13 Mayıs 2013; 0:43:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metinfe

Hayat forum ahalisine göre şekilleniyor ise bir sorun var demektir. Ben de Olympus pen e-pl1'i alırken forum ahalisinin bu makina hakkında doğru düzgün bilgisi yoktu bile. Hepi topu 4-5 kişiden bu makina hakkında bilgi alabildim. Oto fokus hızının iyi olmaması uyarılarına rağmen aldım. Otofokus hızının yavaşlığından ben de çok şikayetçi oldum ! Şimdi bir konuda doğrular konuşuluyor diye konuşanları suçlayan bu yorumunuz yersiz olmuş. Elbette ki dediğiniz gibi kestirip atan, ezberden konuşan birileri de olabilir. Fakat siz genelleme yaparak söylemişsiniz. Ayrıca bakış açınız o denli yanlı ki bu forumda onlarca yüksek zumlu bir seriye ait makina alıp 1 hafta, 1 ay, 3 ay gibi süreçlerde elden çıkartmak isteyenlerin ilanlarını da gördük. Tabi sağ olsunlar kaldırıldı bu kanıtların olduğu başlıklar !.. Amaç kimi ve neyi korumak idi o da belli bu bilgilerin olduğu konuların kaldırılması ile !..

Amerika'da Japonya'da hatta tüm Dünya'da millet saf, bir biz Türk'ler uyanığız. Bunun da en azından gerçek verilere dayandırabileceğim bir kanıtı var. Yani hiç olmaz ise sizin sırf siz öyle söylediğiniz için öyle olduğuna inanılmasının beklenmeyeceği bir açıklamam olacaktır bu sunacağım kanıt...

2 yıl önce çıkan makina dediğiniz X-S1 ( Announced Nov 24, 2011 - Kaynak :http://www.dpreview.com/products/fujifilm/compacts/fujifilm_xs1 ) . Şöyle hesap edelim kabaca, Kasım 2011'e diyelim ki 2012, Şu anda 2013'ün 5'inci ayındayız. Aralık 2011'ini de ekleyelim eder bize 1.5 yıl. Bir makinanın Dünya çapında yeterli adette satılmasına yetecek kadar uygun bir süre...
    Bugün Dünya çapında en çok bilinen, benim de bildiğim en eski fotoğraf sitelerinden birisi "flickr". Bakalım ne olmuş bu sitede X-S1 ile ilgili ?
    http://www.flickr.com/cameras/fujifilm/
    Sitede yer alan Fujifilm markasına ait 165 makina içinde 16'ıncı sırada X-S1, flickr'da paylaşılan fotoğraf adedi : 111.951 adet !.. Siteye giren günlük kullanıcı ortalaması :25 kişi !..
    Karşılaştırma olması açısından farklı bir modele ait karşısına konulan, forumlarda şu daha iyi diye denilen bir modele bakalım şimdi de...
    http://www.flickr.com/cameras/nikon/
    Sitede yer alan Nikon markasına ait 165 farklı makina içerisinde D5100 modeli 4'üncü sırada ! sitede bu model ile çekilmiş paylaşılan fotoğraf adedi : 15.692.101 adet !!! Siteye giren günlük kullanıcı ortalaması : 1651 kişi !
    Bu makina da 2011 yılında ama 6 ay kadar önce piyasaya sürülmüş !..
    Bir diğer markanın benzer modeline bakalım,
    http://www.flickr.com/cameras/canon/
    Sitede yer alan Canon markasına ait 220 model arasında 4'üncü sırada EOS REBEL T3i (EOS 600D, EOS Kiss X5) !!! Sitede paylaşılan fotoğraf adedi : 23,793,459 ! Günlük ortalama kullanıcı adedi : 2389
    Şimdi bu siteye Dünya'nın her yerinden üyelerin fotoğraf yüklediğini biliyoruz. Bu verileri kaynak göstererek koydum ki kanıtsız "laftan ibaret" bilgiler olmasın. Farklara kabaca bakacak olursak şöyle diyebiliriz. 112.000 fotoğrafa karşın 10 katı olsa 1.120.000 fotoğraf olur, 100 katı olsa 11.200.000 fotoğraf olur, Nikon D5100'e ait 15.692.000 adet fotoğrafı var sitede ! 100 katından fazla !!! Aynı kıyaslamayı Canon 600D için yaparsak 200 katından fazla fotoğrafa sahip olduğunu görürüz !!!

X-S1'in otalama kullanıcı girişi 25 adet. Nikon D5100'ün 1650 ! 66 katı daha fazla kullanıcısı var demek bu ! Canon 600D'de ise 2389 kullanıcı 95 katı daha fazla kullanıcı var demek !..
    Yani veriler bunları gösteriyor. Siz bütünüyle bambaşka bir şeyler diyorsunuz. Üstelik kanıt olabilecek bir kırıntı olsa bile herhangi bir kaynağınız yok. Ne oldu şimdi ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Mayıs 2013; 1:30:10 >

• Eskilerden bir fotoğraf buldum gene recovery den aldım . Like ile gerçekten de ay güzel oluyor . Ama işi bilen bazı insanlar gerekli el ile ayarlar ile güzel şeyler çıkarabiliyor . İki resmi de ben çektim .

Biri S1600 diğeri ise Canon PowerShot SX10 IS olması lazım . 100 mm de ay 20mm de ise Kız Kulesi çekilmiş . Ama Canon ile çekilen nasıl 100mm de yakın gösteriyor böylesine anlamadım .
     Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !.. Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

• quote:

1/2,3 inch mega zoom makinalar DSLR´ciler denen fakat asıl CaNikoncular denilmesi gereken bir-iki forum "peki peki anladık abi"si tarafından öylesine lanetlendi ki, bu makinaları satın alanların büyük bir kısmının beceriksiz oluşları da buna eklenince memleketin bölünmez bütünlüğü bir kez daha Voltran´da birleşmiş oldu.

Mesela, ikinci yılını dolduran Fuji x-s1´in daha büyük sensor´u vardı. Fakat satılmamasının sebebi ülkede 2600TL gibi bir fiyatla satılmaya kalkılmasından ziyade, işte o, forumlara çöküp "sahip" geçinen forum abileriydi. Evet belki gerçekten pahalıydı. Fakat Amerikasında Japonyasında elalem saf mı idi ki, Canon 600 almak yerine ona bu parayı vermişlerdi. Benzer durum Sony hx100-hx300 veya hatta Sony hx20 için de geçerli. Hatta öyle ki Sony hx20´nin apayrı bir kategoriye dahil edilmesi düşünülmeliydi. Fakat işte Sony hx20´den de o stabil 500mm görüntüleri hiç yok.

105mm CaNikoncuların havan atışları sebebiyle memleket Leica V-Lux 4´ü de henüz görmüş değil.

Dediğim gibi, bu makinalardan elbette çok fazla şey beklememek doğru olabilir. Fakat "forum abileri öyle diyo" diye değil. Öyle olduğu için.

Bu arada, yukarıdaki SX50 Ay fotoğrafları için tebrik ederim. Son zamanlarda "Sony Hx300 mü Canon SX50 mi?" girdabında dönüp durdum. Bu kadar dönüp durmuş olacağıma ve "forum voltranları" ne der? demek yerine keşke daha iki yıl önce Fuji X-S1 almış olsaydım...

??????????????????

Bu topicin konusu Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı.
    Burda kimse DSLR DSLR-LİKE karşılaştırması veya benimki seninkini döver tartışması yapmıyorki ?

Sanırım konuyu yanlış yere açmışsınız !!!

• quote:

Evet belki gerçekten pahalıydı. Fakat Amerikasında Japonyasında elalem saf mı idi ki, Canon 600 almak yerine ona bu parayı vermişlerdi.

Kim vermiş? Kaç kişi vermiş? Gösterir misin, yani elinde bir bilgi var mı tahmin mi ediyorsun? Eğer gösteremezsen yalan söylüyorsun kabul edeceğiz galiba.

quote:

Keşke alsaymışsın. İlk çıktığında 2600 TL'ydi diye hatırlıyorum. 2600 TL'ye değer diye düşünüyorsan bugün daha da ucuz, gidip al bence Dikkat edersen tartışmalar fiyat etrafında dönüyor. 2600 TL'ye adam gibi DSLR (XS-1 ile aynı boyutlarda) ya da aynasız (XS-1'den daha ufak ve hafif) yerine XS-1 almak senin tercihin.

• http://img692.imageshack.us/img692/1487/img1897faceewg.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/6809/img1900face.jpg]

Bunlarda benden olsun Canon 550d 55-250 manuel focus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 13 Mayıs 2013; 12:34:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Her ikis de çok güzel fotoğraflarınızın. Paylaştığınız için teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Her ikis de çok güzel fotoğraflarınızın. Paylaştığınız için teşekkür ederim...

Ben teşekkür ederim. Aslında foruma uzun zamandır üyeyimdir. Eskiden otomobil bölümüne çok takılırdım ancak orayı çocuk kafalılar basınca(Bakınız çocuk demiyorum:)) ben de bırakmıştım donanım haberi. Bugün aylar sonra öylesine siteye bir gireyim dedim. Belki de fotoğraf bölümü foruma tekrar takılmam için iyi bir sebep olabilir
  • quote:

Ben teşekkür ederim. Aslında foruma uzun zamandır üyeyimdir. Eskiden otomobil bölümüne çok takılırdım ancak orayı çocuk kafalılar basınca(Bakınız çocuk demiyorum:)) ben de bırakmıştım donanım haberi. Bugün aylar sonra öylesine siteye bir gireyim dedim. Belki de fotoğraf bölümü foruma tekrar takılmam için iyi bir sebep olabilir

Öyle ise hoş geldiniz diyeyim size. Fotoğraf bölümü de az-buz değil. Epey acayip üyeler mevcut.
  • Flickr bu ülkenin tabi. O yüzden hala ve inatla bu ülke deyip durursunuz. Flickr gibi bir sitenin verileri "lafazanlık" oldu. Bir başlıkta HX300V ile çekilmiş yüksek zumlu fotolar paylaşıldı, fotoğraflar araba plakası, çocuk parkı, Ay ! Herhangi bir kaynak, kanıt ve bunlarla sağlamasını yapamadığınız yorumlar lafazanlıktan ibarettir. Sizin iddia ettiğiniz laflarınızın zerre kanıtı yok. Oysa flickr siz kabul etmeseniz bile az-çok gerçeğe dayalı bir fikir verebilecek kanıt içeriyor. Eğer lafazanlık edip durmayıp da herhangi bir kaynağa dayalı veri paylaşabilirseniz onun üzerinden konuşulabilir. Fakat olmayınca "laf" edersiniz ancak. Benim sözlerim ise sizin yaptığınız gibi olmaktan çok uzak. Ben böyle düşündüğümden öyle olmasının kabul görmesini istediğim sözler olmaktan çok uzaktırlar. Çünki beğenmeseniz de, inkar etmeye kalkışsanız da bir kaynağa dayalı verilere dayanıyor. Yani ben konuşmuyorum aslında, kaynağımdaki verileri gösteriyorum aslında. Siz ise sadece konuşuyorsunuz. Sürekli de hakaret ettiğiniz birileri var. Aklınız, bilginiz, konuşma tarzınız ile nasıl birisi olduğunuz da gayet açık. Dediğiniz de doğru değil. D-slr like fotoğrafları gönderen Ufocu var, az yukarıda spirituals var, hatta Canon Sx150 IS ile çektiği fotoğrafları paylaşan İmportant var !.. Hiçbirisinin fotoğrafı hakkında da bir HX300V sahibinin yaptığı gibi varıp da sadece bir fotoğrafı ile alay etmekten ibaret yorum yapılmamış değil mi ? Şimdi kim hakaretler ederek kim olduğunuzun aynası olarak bu konuya gelip yalan iddialarda bulunan !.. Kıvırmanın sizin işiniz olduğu gayet açık görülmekte. Hep aynı şeyi yapıyor sizin gibi bilgisiz, delilsiz, ispatsızlar. Kişilere hakaret etme yolunu tercih ediyorlar. İnsanlıktan nasibinizi alamamışsınız diye gelip forumda birilerine hakaret ederek kendinizi bir şey sanma çabanız sizin nasıl bir şey olduğunuzu çok güzel göstermenize yaraıyor. Teşekkür ederiz. Bu tartışmalar yeteri kadar başlıkta yaşanıyor. Bir zerre çevrenize saygınız olsa buraya gelip kirlilik yaratmazdınız amma sizde nerede o...

Siz hiç merak etmeyin bunları bir ben ve bir siz görmüyorsunuz. İçinizi ferah tutun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Mayıs 2013; 20:01:48 >

• Bir kuş... Kuşkusuz öyle !..

Camera : OLYMPUS E-PL3
    Lens: OLYMPUS M.40-150mm F4.0-5.6 R
    Image Date: 2013-04-27
    Focal Length: 150mm (35mm equivalent: 300mm)
    Aperture: f/5.6
    Exposure Time: 0.0040 s (1/250)
    ISO equiv: 200
    Exposure Bias: -0.30 EV
    Metering Mode: Matrix
    Exposure: aperture priority (semi-auto)
    Exposure Mode: Manual
    White Balance: Auto
    -
    Biraz titretmişim. Kurtarabildiğim kadarı ile bu çıktı. Hava da kapalı idi, yağdı yağacak bir hal vardı.

• Ay Tutulmasından 2 kare :)

Sony A77+Sal 55-300 DT
    Perde Hızı:1/400
    İso:100
    Diyafram f:5.6
    Odak:300mm

Sony A77+Sal 55-300 DT
    Perde Hızı:1/320
    İso:100
    Diyafram f:5.6
    Odak:300mm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.