Şimdi Ara

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
7
Favori
22.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüksek zum ile çekilen fotoğrafların en etkileyici yönü gerideki alan derinliğini yok etmesi, arka plandaki görüntülerin üst üsteymiş gibi görünmesidir. Bu şekilde görünmeyen fotoğraflar pek etkileyici değil. Bu etkiden dolayı özellikle manzaraları dürbünle izlemek çok keyiflidir. Dağlar tepeler birbiri üzerine biniverir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goksel_k

Yüksek zum ile çekilen fotoğrafların en etkileyici yönü gerideki alan derinliğini yok etmesi, arka plandaki görüntülerin üst üsteymiş gibi görünmesidir. Bu şekilde görünmeyen fotoğraflar pek etkileyici değil. Bu etkiden dolayı özellikle manzaraları dürbünle izlemek çok keyiflidir. Dağlar tepeler birbiri üzerine biniverir.

Dağlar tepeler çekiliyor ise bir fotoğrafta, o fotoğraf manzara fotoğrafıdır. Manzara fotoğranda da dediğiniz gibi alan derinliği olmaması, kadraja giren her bölgenin aynı netlikte olması görüntüyü daha hoş kılar. Fakat yüksek zumun hedefi, amacı farklıdır. Öncelikle yüksek zum = dar açı. Dar açılarda manzara fotoğrafı çekilmesi pek uygun değildir. Yüksek zum kullanılırken dar açı sebebi ile de belirli bir bölge, hedef amaçlandığından genellikle manzara fotoğrafçılığında kullanılmaz. Eksiğim, yanlışım var ise arkadaşlardan düzeltme ve ekleme yapmalarını rica ediyorum...
    -
    Bir de şöyle bir uygulamalı kaynağımız da mevcut.

http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/

Tele lens seçtiğinizde manzara mı yoksa ne çekebileceğinizi buradan da görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 16 Mayıs 2013; 13:52:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Yüksek zum ile çekilen fotoğrafların en etkileyici yönü gerideki alan derinliğini yok etmesi, arka plandaki görüntülerin üst üsteymiş gibi görünmesidir. Bu şekilde görünmeyen fotoğraflar pek etkileyici değil. Bu etkiden dolayı özellikle manzaraları dürbünle izlemek çok keyiflidir. Dağlar tepeler birbiri üzerine biniverir.

Dağlar tepeler çekiliyor ise bir fotoğrafta, o fotoğraf manzara fotoğrafıdır. Manzara fotoğranda da dediğiniz gibi alan derinliği olmaması, kadraja giren her bölgenin aynı netlikte olması görüntüyü daha hoş kılar. Fakat yüksek zumun hedefi, amacı farklıdır. Öncelikle yüksek zum = dar açı. Dar açılarda manzara fotoğrafı çekilmesi pek uygun değildir. Yüksek zum kullanılırken dar açı sebebi ile de belirli bir bölge, hedef amaçlandığından genellikle manzara fotoğrafçılığında kullanılmaz. Eksiğim, yanlışım var ise arkadaşlardan düzeltme ve ekleme yapmalarını rica ediyorum...
    -
    Bir de şöyle bir uygulamalı kaynağımız da mevcut.

http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/

Tele lens seçtiğinizde manzara mı yoksa ne çekebileceğinizi buradan da görebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksel_k -- 18 Mart 2021; 9:11:4 >

• quote:

Teşekkür ederim bu bilgiler ve gösterdiğiniz örnekler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 16 Mayıs 2013; 17:23:18 >
  • Zum lenslerde yığılma efekti denilen bir olay var. Kısacası dağ gibi uzaktaki nesnelerin öndeki nesnelere yaklaşması veyahut doğru ifadeyle yakınlaşmış gibi gözükmesi Örnek 300 mm odak uzaklığıyla 500 metre ötedeki bir evi çektiğinizi düşünün ve evin arkasında da çok uzakta bir dağ olsun dağ olduğundan çok daha yakın evin biraz arkasında gibi görüneceği için çok güzel bir kadraj yakalamış olursunuz.
  • Size bir de örnek vereyim arşivimden buldum. Aslında bu resimde karşıda görünen dağ çok uzakta ancak oldukça yakınmış gibi gözüküyor
     Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..
  •  Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..
  •  Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Pendik Gözdağı by darbelux, on Flickr

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

seagull by darbelux, on Flickr

Tea Flower by darbelux, on Flickr

Aşağıdaki iki fotoğrafı zoom farkını göstermek için ekledim, aynı yerden çekilen iki fotoğraf; ilk fotoğrafta kadrajın orta bölümünde bir cami görünüyor, ikinci fotoda o camiye zoomlanmış şekilde çektim.

Zoom Out by darbelux, on Flickr

Zoom IN by darbelux, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

1,2 ve 5'i çok beğendim. Teşekkürler paylaşımınız için.
    -
    quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Size de bu etkiyi tanımladığınız için ve örneklediğiniz için teşekkür ediyorum. Bu adı ile bildiğim bir şey değildi. Başlık benim için çok faydalı olmaya devam ediyor sayenizde
    -
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Mayıs 2013; 1:24:29 >

Crow (Karga) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 18 Mayıs 2013; 18:54:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

Zum yetmemiş gibi kargaya ve teldeki kırlangıça. Uzak kalmış ve siz de kesit mi almışsınız ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

Zum yetmemiş gibi kargaya ve teldeki kırlangıça. Uzak kalmış ve siz de kesit mi almışsınız ?

Evet ikisi de cok uzaktaydi, crop uyguladim tabii ki de.
  • U-zum u-zuma baka baka uzarmış !.. Bir fotoğrafçı atasözü :)
    -
    Bu kuşu gördüm, hayatımda ilk kez bunu doğal ortamında gördüm ! Sanırım bir tür tavuk gibi bir şey. Bir ötüşü vardı :) Herhalde en kötü öten kuşlardan birisidir. Felaket de ürkekti bu fotoğraftan sonra biraz daha yaklaşayım dedim arkadaş uzadı gitti. Bu arada ortamda normal bir yerleşim yok idi. Bir büyük inşaat, arka tarafında büyük bir park, en yakın yerde bir üniversite binası vardı. Hava da kapalı idi, yağmur yağdı yağacak gibi idi ve iso'yu 640'ladım...

• quote:

U-zum u-zuma baka baka uzarmış !.. Bir fotoğrafçı atasözü :)
    -
    Bu kuşu gördüm, hayatımda ilk kez bunu doğal ortamında gördüm ! Sanırım bir tür tavuk gibi bir şey. Bir ötüşü vardı :) Herhalde en kötü öten kuşlardan birisidir. Felaket de ürkekti bu fotoğraftan sonra biraz daha yaklaşayım dedim arkadaş uzadı gitti. Bu arada ortamda normal bir yerleşim yok idi. Bir büyük inşaat, arka tarafında büyük bir park, en yakın yerde bir üniversite binası vardı. Hava da kapalı idi, yağmur yağdı yağacak gibi idi ve iso'yu 640'ladım...

İyi yakalamışsınız Erkek bir Sülün kuşu, büyük ihtimal bir yerden kaçmıştır, hangi bölgede gozlemlediniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oculomotorius
    İyi yakalamışsınız Erkek bir Sülün kuşu, büyük ihtimal bir yerden kaçmıştır, hangi bölgede gozlemlediniz ?

Teşekkür ederim... bilgi için de ayrıca teşekkür ederim. Eksik olmayın... Buralarda İstanbul'da hiç denk gelmediğim bir kuş var. Kuş kumru-güvercin arası bir şey gibi ama güvercinden baya büyük. Daha ürkekler ve zaten güvercinler-kumrular gibi şehirde binaların etrafında, sokaklarda yerlerde bir şeyler yerken falan hiç görülmüyor. Kuşun boynunda beyaz gibi sağ-solda 2 benek var, genel rengi açık gri, kanat uçlarında beyaz çizgi var. :) En iyisi ben bir fotoğraflıyim ama çok ürkekler. Birkaç denememde baya kötü fotoğrafladım.
  • Gaga yapısı kuyruğu nasıl , isterseniz trakus a bir göz atın ,ama siz fotoğraflamaya çalışın oradan tahmin edelim. heyecanı orada saklı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oculomotorius

Gaga yapısı kuyruğu nasıl , isterseniz trakus a bir göz atın ,ama siz fotoğraflamaya çalışın oradan tahmin edelim. heyecanı orada saklı :)

Evet, heyecanı orada saklı... Ben, aslında bugün çıksam bi üşenmesem çekerim fotoğraflarını.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.