Şimdi Ara

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !.. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
7
Favori
22.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

Teşekkürler Emre Aksu...
    Başlık iyiden iyiye kuş fotoğrafları başlığına döndü ! Ben biraz değişiklik katayım başlığa şöyle,

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Camera Maker: OLYMPUS E-PL3 - Lens: OLYMPUS M.40-150mm F4.0-5.6 R
    Image Date: 2013-05-15 17:57:03 - Focal Length: 128mm (35mm equivalent: 256mm)
    Aperture: f/5.4 - Exposure Time: 0.0050 s (1/200) - ISO equiv: 200 - Exposure Bias: -0.30 EV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Mayıs 2013; 22:57:27 >

• @jiddi son fotoğraf mükemmel olmuş tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

@jiddi son fotoğraf mükemmel olmuş tebrik ederim.

Aman efendim "mükemmel" bize uzak kalır sanki biraz ama ne yalan söyleyeyim böyle söylemeniz hoşuma da gitti... Teşekkür ederim... güzel bir şey sunabilmek, paylaşabilmek de başka güzel oluyormuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Güzel zum videosu... teşekkürler...

• quote:

Son ikisi güzel, en sonuncusu daha da güzel :) Apaçi kılıklı kuş :) Çok tatlı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Son ikisi güzel, en sonuncusu daha da güzel :) Apaçi kılıklı kuş :) Çok tatlı...

Tesekkurler..
  • quote:

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Cretzschmar's Bunting ((Kızıl Kiraz Kuşu)) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr

Cretzschmar's Bunting (Kızıl Kiraz Kuşu) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr

Güzel yakalamışsınız , epey kuşu gozlemliyorsunuz, fakat efektleri uygulamanızın bir sebebi var mı ? Yanlış anlamayın kesinlikle ama efeksiz halleri daha güzel olacaktır doğal olacaktır diye düşünüyorum tabi karar sizin yine de

iyi günler,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oculomotorius

quote:

Güzel yakalamışsınız , epey kuşu gozlemliyorsunuz, fakat efektleri uygulamanızın bir sebebi var mı ? Yanlış anlamayın kesinlikle ama efeksiz halleri daha güzel olacaktır doğal olacaktır diye düşünüyorum tabi karar sizin yine de

iyi günler,

Tesekkur ederim. Efekt uygulamiyorum, detay veriyorum sadece.. Detay vermemin nedeni ise zoomun yetersiz kalmasi.
  • Kırpma yapabilirsiniz eğer keskinliğiniz iyiyse ,

• quote:

Kırpma yapabilirsiniz eğer keskinliğiniz iyiyse ,

En net kareyi olusturabilmek icin her yolu deniyorum, daha iyi bir lens alana kadar boyle idare edecegim artik.
  • @jiddi

Sağol hocam.

http://500px.com/photo/34533530

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 20 Mayıs 2013; 21:30:14 >
  •  Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Canon 550d 55-250 lensle çekildi. Ancak Canon beni sıkmaya başladı her an Omd Nex tarzı bir makineye geçiş yapabilirim
  • quote:

Gaga yapısı kuyruğu nasıl , isterseniz trakus a bir göz atın ,ama siz fotoğraflamaya çalışın oradan tahmin edelim. heyecanı orada saklı :)

Dün dediğim kuşların peşinde 1 saat harcadım ve kayda değer bir fotoğraf çekemedim. Oysa geçen yıllarda elimde 6x optik zumlu makinam var iken bugünkilerden daha net-iyi fotoğraflar yakalamıştım ! Ne ise, tesadüfen az evvel bir sitede fotoğraflara bakarken dediğim kuşların fotoğrafına denk geldim
    -
    Direk fotoğraf olarak ekleyemiyorum bu linki !.. Kusura bakmayın...
    Fotoğrafçı : Darrell Raw - London, England, GB
    http://lh3.ggpht.com/yuC1ZXmt5NqGGKNHaeFu-b13uNZrm1K49HGvU-mQYgdSkSsY5fBWXxfU2X2zLTUqIgj7GFY1CxsCE-_XPtcRvg=s900
    -
    Ben İstanbul'da çok doğa ile iç içe olduğumu söyleyemem. Fakat bahçemizde sincap, kaplumbağa, yine semtimizde kirpi, yılan görmüşlüğüm çoktur. Adını bilmediğim bazı değişik kuşlar ve karga, saksağan, kumru, güvercin,serçe, saka, martı,leylek, ördek görmüşümdür ama bu fotoğrafını paylaştığım kuşu hayatımda Türkiye'de görmemiştim. Çok ürkekler, bir de mesai saatleri var gibi. Öğlen güneşinde pek denk gelmedim. Zaten hep gölgelerde, ağaç altlarında falan geziniyorlar. 20 metre kadar yaklaşıyorum ki vınn uçuyorlar.

• Tahtalı güvercin bu , Türkiye de ki yaşam yerlerine baktım İstanbul gözükmüyor İç Anadolu ve doğu Anadolu taraflarında daha sık görülüyormuş

• Doğa sever insanlarımız bunları avladıklarından ürkek olmaları normal ,

• quote:

Doğa sever insanlarımız bunları avladıklarından ürkek olmaları normal ,

Teşekkür ederim bilgilendirici cevaplarınız için. Bence ürkek olmaları da gerekli ve daha da güzel. Misal güvercinlerin nerede ise tavukvari evcilleşmiş halleri de hoş değil. Hem doğaya uyumsuz yaşam alanlarımızı kirletiyorlar !!! Lafa bakar mısınız, biz onların hayatların tecavüz edip kirletmiş iken böyle düşünebiliyoruz artık !.. Hem de çatı,kapı,pencere vb. önlerinde rahatsızık veriyorlar ! Ürkseler de uzak uzak yaşasalar. Güvercinler artık yolda önünüzdeler ise uçup kaçmıyorlar bile. Size bakarak sağa yasa sola çekilmeyi deniyorlar , baya sosyal yaşamda umumi ortamlarda insan gibi hakları olduğunu düşünüyorlar "Bu yol ikimizin, tarafını seç oradan devam et insan" :) Ben de elbette ki rahatsız etmeden kenardan geçmeye çalışıyorum. Eğer kaçırmadan, uçurmadan yanından geçebilimişsem de bir iyi hissediyorum kendimi. Oh, rahatsız etmedim hayvancağazı diye ! Belki bunda etken hayat boyu gördüğüm acayip şekilde hayvanlara uygulanan şiddettir. 5-10 yaşındaki çocukluktan beri ya taş alır, sopa alır kedi, köpek, kuş ne var ise konuşamayan, gidip birilerine yada biryerlere şikayet edemeyecek olan onlara şiddet uygular bizim insanımız.

• Çok güzel düşünüyorsunuz , insanlarımız bir haber yaşıyor hayvanlardan doğadan, kuşları kedileri kopekleri eşya olarak hatta av olarak görüyorlar.
    artık evrimi doğa değil insan belirliyor . Kediler kopekler kent yaşamına ev ortamına uyar oldu artık kopeklerde cips yer kola içer oldu , tabiki bunları doğa affetmez kırılma noktaları olacaktır. Ama ne yazık ki ülkemiz de nesli tükenen o kadar çok ırk var ki koruma altına alınmayan, ama bir dakika koruma altında olanlarıda vurup paşalar gibi para cezasını ödüyorlar havaları oluyor :)

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.