Şimdi Ara

Yumruk attım serçe parmağımın tarak kemiği şişti ama morarma yok (Boksör kırığı çıktı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Serce parmağımın tarak kemiği ve el bileğimde hafif şişlik ve hafif-orta dereceği ağrı var. Morarma ve kızarıklık yok ama yumruk yapamıyorum serçe parmağım tam katlanmıyor zorlayınca katlanıyor ama çok sıkamıyorum.

Sizce kırık mıdır yoksa basit bir incinme mi ? Bu saatte doktora gitmek istemıyorum, yarın sabah düzelmezse gideceğim sizce bir şey olur mu bir geceden ? hareket ettirmesem pek ağrımıyor sızlıyor o kadar.

Edit: Doktora gittim boksor kırığıymış. 5. metakarp kırığı. Alçıya aldılar, 3 haftaya iyileşecekmiş.

Edit 2:Bugün alçıyı çıkarttılar. Elimi sıkamıyorum uymuş ve incelmiş. Spora gıdip tekrar agırlık kaldırabılır mıyım dedim, Doktor 2-3 hafta ağırlık kaldırma tekrar kırılabilir dedi.

Egzersiz için top aldım ama onu bıle sıkamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 4 Ağustos 2020; 22:31:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yumruk Attım, Serçe Parmağımın Tarak Kemiği Şişti (Boksör Kırığı)

Duvara Yumruk Attım, Elim Şişti sorunuyla karşılaştıysan, serçe parmağının tarak kemiğinde bir kırık olabilir. Boksör kırığı olarak bilinen bu kırık, genellikle yumruk atma veya sert bir yüzeye çarpma sonucu oluşur.

Boksör Kırığı Belirtileri

• Serçe parmağın tarak kemiğinde şişlik
    • Morarma (her zaman görülmeyebilir)
    • Ağrı ve hassasiyet
    • Parmağı hareket ettirmede zorluk

Boksör Kırığı Tedavisi

Boksör kırığı şüphesiyle karşılaşırsan, derhal tıbbi yardım alman önemlidir. Doktor, parmağının röntgenini çekerek kırığı teşhis edecektir. Tedavi, kırığın şiddetine bağlı olarak değişir:

• Alçı veya Atel: Hafif kırıklar için alçı veya atel kullanılarak parmak hareketsizleştirilir.
    • Cerrahi: Daha şiddetli kırıklar cerrahi müdahale gerektirebilir.

Evde Bakım

Tedavi süresince evde alabileceğin bazı önlemler şunlardır:

• Parmağını soğuk kompresle soğutmak
    • Parmağını yüksekte tutmak
    • Ağrı kesiciler almak

Önemli Not: Kişisel durumun farklılık gösterebilir. Yukarıda verilen bilgiler genel amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Belirtiler yaşıyorsan, doğru tanı ve tedavi için lütfen bir sağlık uzmanına başvur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kırık olup olmadığını anlayamayız böyle. Yarın mutlaka gidip göster.

• Teşekkür ederim.

Yarın sabah bir iyileşme olmazsa gideceğim. Buraya gelişmeleri yazarım, belki ileride birisine faydası dokunur. Sert yumruk atmadım neden böyle oldu anlamıyorum. Parmağımı oynatabiliyorum ağrı ve şişlik var ama az. Neyse yarın bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 11 Temmuz 2020; 2:5:41 >
  • Boksörlerde çok yaygın hocam bu yumruk atmak yüzünden oluyor. Git bir göster acı fazlaysa kırık ihtimali yüksek kalmasın öyle zaten basit bir işlemi var. Hastaneler de eskisi gibi tehlikeli değil ama mümkünse yine de küçükçe bir hastaneye git covid polikliniği olmayan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Teşekkür ederim.

Yarın sabah bir iyileşme olmazsa gideceğim. Buraya gelişmeleri yazarım, belki ileride birisine faydası dokunur. Sert yumruk atmadım neden böyle oldu anlamıyorum. Parmağımı oynatabiliyorum ağrı ve şişlik var ama az. Neyse yarın bakalım ne olacak.

fizik muayene olmadan bir yorum yapamam ne desem yanlış çıkabilir. umarım bir şey çıkmaz. geçmiş olsun şimdiden.

• @tut elimi burdan gidelim

@cübbeli gandalf

Acile gittim boksor kırığıymış. Alçıya aldılar, 3 haftaya iyileşecekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 11 Temmuz 2020; 21:41:52 >
  • Nereye yumruk attin peki duvara mi

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

çok geçmiş olsun hocam iyi ki gitmişsin bak

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

Kavga ettim hocam. Yumruk atarken, yumruğum alın kemiğine geldi. Nasıl kırıldı anlamadım, çok şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 11 Temmuz 2020; 22:13:26 >
  • kimle kavga ettin? elemanın boy kilo kaç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam, çok teşekkur ederim. Iyı kı parçalı kırık değilmiş, tek bir yerden kırılmış. 5. metekarp kemiği.

• Akrabamla tartıştım biraz özel bir konu ama aniden tartışma kavgaya döndü ben o sinirle alnına yumruk atmışım sonra şişince kırık oldugundan şuphelendım. Sol elim kırıldı, sağ olsa kırılmazdı bence. Dengesiz vurmuşum.

Boyu 1.75 civarı, 85-90 kg dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 11 Temmuz 2020; 22:18:51 >
  • quote:

Akrabamla tartıştım biraz özel bir konu ama aniden tartışma kavgaya döndü ben o sinirle alnına yumruk atmışım sonra şişince kırık oldugundan şuphelendım. Sol elim kırıldı, sağ olsa kırılmazdı bence. Dengesiz vurmuşum.

Boyu 1.75 civarı, 85-90 kg dir.

anladım hocam

sıcaktan dolayı sanırım kavgalar artmış hep

forumda da görüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek kavga eden birisi değilim. En fazla sözlü tartışırım o kadar, şansızlık işte. Hayatımda toplasam belki 2-3 kere yumruk atmışımdır.

• quote:

Pek kavga eden birisi değilim. En fazla sözlü tartışırım o kadar, şansızlık işte. Hayatımda toplasam belki 2-3 kere yumruk atmışımdır.

Olur hocam öyle şeyler. insanlık hali

• Aman hocam en güzelini yaparsınız kavgaya gerek yok konuşarak halledilmeyecek şey yoktur tabii bazı durumlar hariç :) geçmiş olsun bu arada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vortigon58 kullanıcısına yanıt

Teşekkur ederım hocam.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam hiç oynatmamaya çalış da hızlıca sağlıklı kaynasın kemik

• Teşekkür ederim hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.